Mercedes
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Glavno je pitanje hoce li se Mercedes odlucit na opciju u kojoj Russell preuzima vodecu ulogu ili ce se odluciti za naci adekvatnu zamjenu, a to bi znacio samo Alonso sto neki britanski mediji vec i spominju. (Potencijalno dodajem tu Vettelov povratak iz mirovine, ali ako gledamo po performansama mislim da je tu skroz jasno na koga pada odluka).
Sainz je sada opcija, ali mi se realisticnije cini povlacenje Ocona iz Alpinea. Tko zna kakav nas silly season ceka. Moguce su zaista lude kombinacije za 2025. i 2026.
Sainz je sada opcija, ali mi se realisticnije cini povlacenje Ocona iz Alpinea. Tko zna kakav nas silly season ceka. Moguce su zaista lude kombinacije za 2025. i 2026.
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 2 mj
I RB će se tu nešto pitati...Sainz bi mogao biti jaaako poželjan. Nije potencijal za prvaka, ali paše i RB (Maxu), paše i Mercedesu. Mislim da je najizglednije da će ga RB potpisati, jer im očajno fali netko tko će biti uz Verstapena...Perez je na izlasku, Rica sumnjam da će vraćat, mladih nemaju a ko dođe izgori. Onda ostaje da Merc i Alonso ponađu spas u međusobnoj suradnji, Merc popuni mjesto, a Alonso se riješi StrollaAlonso king je napisao/la: 01.02.2024., 23:23 Glavno je pitanje hoce li se Mercedes odlucit na opciju u kojoj Russell preuzima vodecu ulogu ili ce se odluciti za naci adekvatnu zamjenu, a to bi znacio samo Alonso sto neki britanski mediji vec i spominju. (Potencijalno dodajem tu Vettelov povratak iz mirovine, ali ako gledamo po performansama mislim da je tu skroz jasno na koga pada odluka).
-
VettelFerrari
- Karting
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: Sebastian Vettel, Ferrari
Jedan novinar Gazzette je vrlo samouvjereno napisao kako se Vettel "želi vratiti grand prix utrkivanju", da postoje neki dogovori sa Audijem, ali da je sad vrlo moguće da Seb ode u Mercedes jer Toto Wolff nikad nije opovrgnuo da su postojali kontakti 2020. godine.
Mislim da je ovo ipak patka, ali Gazzetta je ugledni list i ne bi si smjela dozvoliti teoretiziranje tako da mislim da ova priča ipak ima nekakvu podlogu.
Mislim da je ovo ipak patka, ali Gazzetta je ugledni list i ne bi si smjela dozvoliti teoretiziranje tako da mislim da ova priča ipak ima nekakvu podlogu.
M.B.: Ferrari nije u krizi
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Ili Alonso ili MIck.
Za alonsa bih stvarno volio da dodje. I dalje vozi odlicno, i dalje najkompletnij vozac na gridu i neka se osladi i on jakim bolidom pred kraj karijere a mozda i naslov neki ubode jer mercedes ove godine tesko ali sljedece bi itekako mogao izjednaciti se sa rbr-om i ostalima!!
Cak bih rekao da vise alonso zasluzuje 3. naslov nego Hamilton 8. Ne znam za koga bih navijao kada bi se borili obojica za naslov, stvarno ne znam.
Ne mogu prezaliti da Alonso ima samo 2 naslova a vozac je 6-7-8 naslova. S druge strane, Hamilton ima priliku ispisati povijest i to jos sa ferrarijem pa bi i to volio.
Eto, alonso 24/25 a Ham 26
A Mick bi takodjer bio dobar odabir jer bi to kod njemaca odjeknulo kao bomba i vjerujem da bi mali bio blizu Russella i nikako ne bi bio promasaj na kratke staze, a na duze apsolutno bolji odabir nego Alonso jer bi mogli graditi pricu sa njemackim vozacem sljedecih 7-10 godina.
Buduci da je ovo F1 svasta je moguce pa i da Max potrazi drugu ekipu jer pitanje je kakav ce biti motor u RBR-u 2026 a tu su jos i Seb, Sainz i skoro cijeli grid, tj. da, cijeli jer i oni svaki se ugovor moze raskinuti ako se sve strane namire.
Najbolje narezat dobru mezu, ohladit pivu, dici noge na poviseno i promatrati
Za alonsa bih stvarno volio da dodje. I dalje vozi odlicno, i dalje najkompletnij vozac na gridu i neka se osladi i on jakim bolidom pred kraj karijere a mozda i naslov neki ubode jer mercedes ove godine tesko ali sljedece bi itekako mogao izjednaciti se sa rbr-om i ostalima!!
Cak bih rekao da vise alonso zasluzuje 3. naslov nego Hamilton 8. Ne znam za koga bih navijao kada bi se borili obojica za naslov, stvarno ne znam.
Ne mogu prezaliti da Alonso ima samo 2 naslova a vozac je 6-7-8 naslova. S druge strane, Hamilton ima priliku ispisati povijest i to jos sa ferrarijem pa bi i to volio.
Eto, alonso 24/25 a Ham 26

A Mick bi takodjer bio dobar odabir jer bi to kod njemaca odjeknulo kao bomba i vjerujem da bi mali bio blizu Russella i nikako ne bi bio promasaj na kratke staze, a na duze apsolutno bolji odabir nego Alonso jer bi mogli graditi pricu sa njemackim vozacem sljedecih 7-10 godina.
Buduci da je ovo F1 svasta je moguce pa i da Max potrazi drugu ekipu jer pitanje je kakav ce biti motor u RBR-u 2026 a tu su jos i Seb, Sainz i skoro cijeli grid, tj. da, cijeli jer i oni svaki se ugovor moze raskinuti ako se sve strane namire.
Najbolje narezat dobru mezu, ohladit pivu, dici noge na poviseno i promatrati

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Najveća debilana bi bilo da vrate Bottasa.
Nisam ja ništo provjeravao, niti čuo, samo sam vidio da je neko ovdje na portalu pomenuo i tu mogućnost.
Nisam ja ništo provjeravao, niti čuo, samo sam vidio da je neko ovdje na portalu pomenuo i tu mogućnost.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Ako Aston Martin pokaže pozitivni pomak, ne vidim zašto bi Alonso vozio za momčad koju je upravo napustio Hamilton.Iceman je napisao/la: 02.02.2024., 10:48 Mercedes sad nema drugog izbora nego potpisati jako ime kao sto je Fernando Alonso
Hamilton ne bi napuštao Mercedes da zna da ima šanse opet se boriti za naslov u njemu.

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Mercedes je osvojio gro naslova, a kostur ekipe i dalje cini ista ekipa koja je te naslove osvojila. Naravno jednom dođe pad, al ako tko moze nesto napraviti to su oni. Aston Martin… jos treba žganaca pojesti da bi se dokazali. Zasada su se jedino pokazali da zbog dubokog dzepa i poznanstva Stroll-Wolff jedino sto znaju je kupiti dobar fotoaparat i i gle cuda copy-past u to doba najbolji bolid na gridu.senna66 je napisao/la: 02.02.2024., 20:19Ako Aston Martin pokaže pozitivni pomak, ne vidim zašto bi Alonso vozio za momčad koju je upravo napustio Hamilton.Iceman je napisao/la: 02.02.2024., 10:48 Mercedes sad nema drugog izbora nego potpisati jako ime kao sto je Fernando Alonso
Hamilton ne bi napuštao Mercedes da zna da ima šanse opet se boriti za naslov u njemu.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ono što je meni još uvijek nepoznanica je zašto. Ne vjerujem da je samo zbog novca, iako nisu male cifre koje je Ferrari istresao na transfer. Italijani pišu da se radi o 100 mil po sezoni + 200 mil za investicije i zajedničke projekte + slobodan je da zadrži svoje sponzore i aktivnosti van staze. Nisu saglasni da li se radi o 2 ili 3 godine.
Ali on je novca imao dovoljno i bez ovoga.
Hamilton je prošle godine ljubazno odbio Ferrari i potpisao novi ugovor sa Mercedesom. Uvijek je govorio da mu je želja da završi karijeru u Mercedesu i onda se odjednom desilo čudo i on je odlučio da aktivira neku opciju iz ugovora. Nije imao performance exit, a i da je imao nije je mogao iskoristiti kad nije ni provozao bolid. Prema prijateljskim izjavama Wolffa zaključujem da nije on razlog. Ineos i Ratcliffe, s druge strane imaju dosta zajedničkih projekata i sumnjam da je odatle vjetar puha. Ostaje samo Mercedes. Italijani pišu da je Hamilton htio trogodišnji ugovor, a da su mu iz Mercedesa ponudili 1 godinu. Našli su se na sredini i potpisali 1+1. Do sada je uvijek bilo obratno tj. Mercedes je bio taj koji je htio duže ugovore, a Hamilton kraće. Navodno iz Mercedesa su povukli svoju ponudu za ambasadora Mercedesa. Ako je sve ovo istina, onda su se upucali u nogu na isti način kako je to uradila Alpine sa Alonsom.
Sad imaju problem kako da nađu kvalitetnog vozača. Gore su neki pisali o dolasku Alonsa, Vettela ili Micka. Mislim da to nisu opcije o kojima oni razmišljaju.
Nadam se da će pokušati dovesti Ricciarda, ukoliko RB nastavi da mudrija sa Perezom. Pretpostavljam da će odgovor RB biti zamjena vozača pa će ih preteći. Od ostalih vozača, Sainz, Norris i Albon mi izgledaju kao neki solidan izbor. Uglavnom nezahvalna situacija za Wolffa i nekako mi je ispao kao amater u ovoj situaciji, za razliku od Elkanna koji je odradio posao u stilu LdM.
Ali on je novca imao dovoljno i bez ovoga.
Hamilton je prošle godine ljubazno odbio Ferrari i potpisao novi ugovor sa Mercedesom. Uvijek je govorio da mu je želja da završi karijeru u Mercedesu i onda se odjednom desilo čudo i on je odlučio da aktivira neku opciju iz ugovora. Nije imao performance exit, a i da je imao nije je mogao iskoristiti kad nije ni provozao bolid. Prema prijateljskim izjavama Wolffa zaključujem da nije on razlog. Ineos i Ratcliffe, s druge strane imaju dosta zajedničkih projekata i sumnjam da je odatle vjetar puha. Ostaje samo Mercedes. Italijani pišu da je Hamilton htio trogodišnji ugovor, a da su mu iz Mercedesa ponudili 1 godinu. Našli su se na sredini i potpisali 1+1. Do sada je uvijek bilo obratno tj. Mercedes je bio taj koji je htio duže ugovore, a Hamilton kraće. Navodno iz Mercedesa su povukli svoju ponudu za ambasadora Mercedesa. Ako je sve ovo istina, onda su se upucali u nogu na isti način kako je to uradila Alpine sa Alonsom.
Sad imaju problem kako da nađu kvalitetnog vozača. Gore su neki pisali o dolasku Alonsa, Vettela ili Micka. Mislim da to nisu opcije o kojima oni razmišljaju.
Nadam se da će pokušati dovesti Ricciarda, ukoliko RB nastavi da mudrija sa Perezom. Pretpostavljam da će odgovor RB biti zamjena vozača pa će ih preteći. Od ostalih vozača, Sainz, Norris i Albon mi izgledaju kao neki solidan izbor. Uglavnom nezahvalna situacija za Wolffa i nekako mi je ispao kao amater u ovoj situaciji, za razliku od Elkanna koji je odradio posao u stilu LdM.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Dodatak koji sam upravo pročitao na Redditu
Dalje navode da se radi o ugovoru 2+1.
Uglavnom sranje, ako povuče sa sobom još inžinjera. Već ih je dosta napustilo, još samo fali da odu sa njim. Bono bi bio druga šok terapija.
Za ostale timove me ne ineresuje, ali kad sam pročitao ovu rečenicu sjetio sam se da je Vasseur nedavno slično izjavio da dolazak Hamiltona ne bi samo značio dolazak njega nego i inžinjera. Slučajnost ili ne vidjet ćemo.
Kopirao sam samo prve dvije stavke. Ko želi da pročita ostatak može na:Some of the journalists from Formu1a.uno had a Twitch stream yesterday where they added some interesting information on Hamilton's move to Ferrari and details that may have gone a little unnoticed. This is coming from the news outlet that initially reported this deal.
Lewis Hamilton is not arriving alone at Ferrari. His arrival will lead to the arrival of a number of engineers from the competition at Ferrari, not only from Mercedes but also from other teams. We are going to see some transfers of engineers to Ferrari. Lewis Hamilton will not make Vettel's mistake of coming alone to Maranello. A whole group is coming with Lewis. That's important for Ferrari too.
Peter Bonnington would be very welcome at Ferrari; they've given the go-ahead. It's all up to Bonnington to make the final decision. He's a great performance/race engineer, and he can bring his know-how and his great psychological capacity to the team. Especially in difficult times, that would be important for Ferrari.
Dalje navode da se radi o ugovoru 2+1.
Uglavnom sranje, ako povuče sa sobom još inžinjera. Već ih je dosta napustilo, još samo fali da odu sa njim. Bono bi bio druga šok terapija.
Za ostale timove me ne ineresuje, ali kad sam pročitao ovu rečenicu sjetio sam se da je Vasseur nedavno slično izjavio da dolazak Hamiltona ne bi samo značio dolazak njega nego i inžinjera. Slučajnost ili ne vidjet ćemo.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ogromna je ovo stvar sta god netko mislio o Lewisu.
Najpopularniji i najuspjesniji F1 vozac prelazi u Ferrari ( nekako mi je sve kasno zbog njegovih godina )
Koliko ce ljudi povest sa sobom, kako ce to sve sjest, koliko ce im vremena trebat za pomake i sta ce se sve uopce promjenit u Ferrariju a znamo da tamo promjena treba na svakom nivou.
Prica ima potencijala za spektakl a ima elemente da bude i katastrofa.
Ne bi ima nista protiv da ovo bude korak naprijed za Ferrari.
Leclerc i Hamilton ? Ako bude treci ili drugi bolid na gridu - sasvim je nebitno kakav ce odnos imati i u tom slucaaju bi radije da se tuku nego da bude mir.
Najpopularniji i najuspjesniji F1 vozac prelazi u Ferrari ( nekako mi je sve kasno zbog njegovih godina )
Koliko ce ljudi povest sa sobom, kako ce to sve sjest, koliko ce im vremena trebat za pomake i sta ce se sve uopce promjenit u Ferrariju a znamo da tamo promjena treba na svakom nivou.
Prica ima potencijala za spektakl a ima elemente da bude i katastrofa.
Ne bi ima nista protiv da ovo bude korak naprijed za Ferrari.
Leclerc i Hamilton ? Ako bude treci ili drugi bolid na gridu - sasvim je nebitno kakav ce odnos imati i u tom slucaaju bi radije da se tuku nego da bude mir.
Fino Alla Fine