Imam vremena, pa ajmo krenuti.....
Nekakav crni oblak se spustio nad ovu momčad. S jedne strane izgledaju jako dobro, konkurentno... s druge strane sve što se da uprskati uprska se. Unatoč svemu zadovoljan sam današnjim rezultatom. Ostaje mala žal što Vettel nije uspio dohvatiti P3, a još veća što Kimi nije bio u prilici odigrati bitnu ulogu u ovom cirkusu.
Mercedes/Wolff/Hamilton/Bottas izgledaju lagano zabrinuto i to veseli, s druge strane nije dobro dugo se veseliti tuđim problemima ili brigama jer vidite i sami dragi okupatori foruma najveće F1 momčadi na svijetu kako se to to vrati kao bumerang, ponekad i dva bumeranga jedan za drugim.
Također Alonso je ispao danas šupak, Kimi nije bio od velike pomoći ove sezone (doduše smatram da je momčad malo više stajala na njegovoj strani u dva slučaja ove godine imao bi barem jednu pobjedu; no on si je sam početkom sezone iskrojio nastavak sezone tako da....) nisu krivi zato gdje se danas nalazi Vettel. Sve leži u Vettelovim i Ferrarijevim rukama.
Imam svoje stajalište o situaciji u Singapuru, također bilo je diskutabilnih situacija na stazi....
Vidim da veliki broj forumaša se ne slaže sa @carillom. Ono što meni trenutno zapinje za oko je to da je Ferrari u posljednje tri od četiri utrke bio itekako konkurentan i potencijalni kandidati za P1.
U Belgiji se očekivala lagana pobjeda Mečke, što nije bio slučaj. Naprotiv Vettel je nakon SC-a bio u poziciji
šah, ali Hamilton je završio sa
mat. Iako imaju brzinu na pravcu, imao je i Vettel svoje adute u mekšim gumama i nimalo slabijem motoru.
Italija je bila jebeni šamar za Ferrari i tu mi se razvio jedan upitnik nad glavom.
No dolazi Singapur koji je bio must win, i sad ne želim komentirati dalje tu situaciju jer boli vidjeti ovu bodovnu razliku u korist Hamiltona.
I ovaj vikend Malezija koja je trebala biti rutinska za Mečku i onda jučer i danas Ferrari zakaže. Ako je Kimi bio onako blizu Hamiltonu, Vettel bi po meni bio P1.
I eto gdje su bodovi otišli.
Ferrari izgleda dobro. Ima mane i vrline kao i Mečka, ali ove neke situacije određuju tko je winner, a tko loooooser.
Da Mercedes osvaja PP, ali istina je također da u tom Mercedesu sjedi Hamilton. Za mene persona non grata u Ferrariju, ali što je je. Prokleto je brz.
I na kraju vratimo se na ono što smo govorili prije Mađarske i Singapura. Japan je must win. Bitna utrka za smanjenje bodovne razlike, za moral momčadi i samog Vettela. Nadam se da će Kimi u sljedećih 5 utrka odigrati bitnu ulogu, ali on je u većini slučajeva imao dobar kraj sezone.
Svašta se može još dogoditi, prvenstvo još nije gotovo.