Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

ms112
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Crankshaft je napisao/la: 30.09.2017., 13:39 Naravno, to je i Ferrarijev čovjek iz PR-a čini mi se rekao tijekom prijenosa.
Ok, hvala... Nisam čuo to niti vidio u komentarima :thumbs:

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 28.09.2017., 22:39
Multi 21 je napisao/la: 28.09.2017., 21:38 Bez imalo zajebancije, jucer sam sanjao Hamiltonov kvar na utrci, prakticki identican kao i prosle godine ovdje :rofl: :zzz:
El to kakav znak? :mrgreen:
Sada ce biti obrnuto.

Vettel dobije kvar na startnoj ravnici :prcnjau:

Je!

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 30.09.2017., 14:09
Ferrari je napisao/la: 28.09.2017., 22:39
Multi 21 je napisao/la: 28.09.2017., 21:38 Bez imalo zajebancije, jucer sam sanjao Hamiltonov kvar na utrci, prakticki identican kao i prosle godine ovdje :rofl: :zzz:
El to kakav znak? :mrgreen:
Sada ce biti obrnuto.

Vettel dobije kvar na startnoj ravnici :prcnjau:

Je!
A što da ti kažem Ledeni..
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Nema se tu više što reći. Jbg to je tako, sutra full attack pa što bude.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Za sutra sve što se može novo staviti kod Vettela.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sad gledao highlightse... koliko je Ferrari otvoreniji u stražnjem kraju u odnosu na Mečku

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 30.09.2017., 18:55 Sad gledao highlightse... koliko je Ferrari otvoreniji u stražnjem kraju u odnosu na Mečku
Kako mislis?
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Sta mislite hoce li Vettel biti konkurentan sa novim motorom?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 30.09.2017., 20:08 Sta mislite hoce li Vettel biti konkurentan sa novim motorom?
Ako je bio konkurentan ovaj petak sa starim, zasto ne bi onda bio konkurentan sa novim?
slika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Har Kl je napisao/la:Sta mislite hoce li Vettel biti konkurentan sa novim motorom?
Ništa posebno, koliko znam ta nadogradnja je trebala biti više pouzdanost nego performanse..utrka je pa 0,9 litara ulja ne bi trebalo imati ulogu, vidjet ćemo u kvalifikacijama u Japanu..

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Nadogradnja vrijedi 10-15 konja + bolja pouzdanost.
Nije malo.
slika slika

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ferrari je napisao/la:Nadogradnja vrijedi 10-15 konja.
Nije malo.
Hmm, nisam znao.
Pa jel to onda taj kompletni novi motor ili što..ako je ne razumijem što ga nisu ubacili prije vikenda, ili su ga htjeli štedjeti..
Znači, sad ima ta dva nova motora i jedan turbo + ostale elemente?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
f1zd je napisao/la: 30.09.2017., 20:18
Nije malo.
Hmm, nisam znao.
Pa jel to onda taj kompletni novi motor ili što..ako je ne razumijem što ga nisu ubacili prije vikenda, ili su ga htjeli štedjeti..
Nisu ga ubacili jer je ovaj motor iz Singapura radio i imali su brzinu.
I vjerojatno ce ga opet upotrijebiti jer je bio problem u elektronici, ali tada nije bioo vremena riskirati jer je ostalo samo 2 sata do kvala pa su bili prisiljeni ubaciti novi motor unutra.

Ovaj novi motor je trebao biti za Japan pa nadalje...da imaju što svježiji PU do kraja sezone...
Ovo od danas je isto nekakav problem sa pritiskom u Turbo punjaču...jer nisu imali vremena testirati motor u bolidu kroz treninge i dogodilo se sto se dogodilo...da je bilo jos 30 min mozda bi i uspjeli nesto napraviti, ali ovako nije bilo vremena.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 30.09.2017., 20:32
Nije malo.
Hmm, nisam znao.
I vjerojatno ce ga opet upotrijebiti jer je bio problem u elektronici, ali tada nije bioo vremena riskirati jer je ostalo samo 2 sata do kvala pa su bili prisiljeni ubaciti novi motor unutra.

Ovaj novi motor je trebao biti za Japan pa nadalje...da imaju što svježiji PU do kraja sezone...
Ovo od danas je isto nekakav problem sa pritiskom u Turbo punjaču...jer nisu imali vremena testirati motor u bolidu kroz treninge i dogodilo se sto se dogodilo...da je bilo jos 30 min mozda bi i uspjeli nesto napraviti, ali ovako nije bilo vremena.
Ozbiljno pitam ovo ispod, nije provokacija :)
Da li ti to znas ili pretpostavjlas?
Meni je sumnjivo ovo odugovlacenje. Merc. Je pozurio da uvede Novi motor. Mozda je to Iz razloga sto to 0.3 l ulja ipak pravi neku vecu razliku?
I ja sam isto mislio da idu na sve ili nista sa ovim zadnjim motorom. Ali sad mi izgleda da previse rizikuju.
I to se desava kod obojice vozaca.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 30.09.2017., 21:01
Ferrari je napisao/la: 30.09.2017., 20:32
Hmm, nisam znao.

Ozbiljno pitam ovo ispod, nije provokacija :)
Da li ti to znas ili pretpostavjlas?
Meni je sumnjivo ovo odugovlacenje. Merc. Je pozurio da uvede Novi motor. Mozda je to Iz razloga sto to 0.3 l ulja ipak pravi neku vecu razliku?
I ja sam isto mislio da idu na sve ili nista sa ovim zadnjim motorom. Ali sad mi izgleda da previse rizikuju.
I to se desava kod obojice vozaca.
Čitam od poprilično pouzdanih novinara...

Jednostavan je razlog zbog kojeg Ferrari nije donio novi motor u Spa...nije bio spreman.
Da je bio spreman doveli bi ga.

Normalno da 0.3L ulja radi razliku...zato je i Merc požurio.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ma dobro u Spa.
I ja Sam tada citao da oni ostavljaju sebi vise vremena za upgrade.
Ali do sad bih ocekivao od ozbiljne ekipe da ga bar uvedu u Kimijev bolid. Testa radi.
Ovako mi nesto sumnjivo. Bas cu pratiti sutra Kimija vs. Vettela.
0.3 l na 100km ne moze donijeti ni blizu preformanse koje ti spominjes sa ovim upgradom (bar ja tako dozivljavam).
Ako si u pravu onda ce Vettel biti veoma opasan do kraja.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 30.09.2017., 19:48
Iceman je napisao/la: 30.09.2017., 18:55 Sad gledao highlightse... koliko je Ferrari otvoreniji u stražnjem kraju u odnosu na Mečku
Kako mislis?

Otvor poklopca motora je više izdignutiji nego kod Mečke

Iceman
Formula 1
Formula 1
Imam vremena, pa ajmo krenuti..... :kokice:

Nekakav crni oblak se spustio nad ovu momčad. S jedne strane izgledaju jako dobro, konkurentno... s druge strane sve što se da uprskati uprska se. Unatoč svemu zadovoljan sam današnjim rezultatom. Ostaje mala žal što Vettel nije uspio dohvatiti P3, a još veća što Kimi nije bio u prilici odigrati bitnu ulogu u ovom cirkusu.

Mercedes/Wolff/Hamilton/Bottas izgledaju lagano zabrinuto i to veseli, s druge strane nije dobro dugo se veseliti tuđim problemima ili brigama jer vidite i sami dragi okupatori foruma najveće F1 momčadi na svijetu kako se to to vrati kao bumerang, ponekad i dva bumeranga jedan za drugim.

Također Alonso je ispao danas šupak, Kimi nije bio od velike pomoći ove sezone (doduše smatram da je momčad malo više stajala na njegovoj strani u dva slučaja ove godine imao bi barem jednu pobjedu; no on si je sam početkom sezone iskrojio nastavak sezone tako da....) nisu krivi zato gdje se danas nalazi Vettel. Sve leži u Vettelovim i Ferrarijevim rukama.
Imam svoje stajalište o situaciji u Singapuru, također bilo je diskutabilnih situacija na stazi....

Vidim da veliki broj forumaša se ne slaže sa @carillom. Ono što meni trenutno zapinje za oko je to da je Ferrari u posljednje tri od četiri utrke bio itekako konkurentan i potencijalni kandidati za P1.
U Belgiji se očekivala lagana pobjeda Mečke, što nije bio slučaj. Naprotiv Vettel je nakon SC-a bio u poziciji šah, ali Hamilton je završio sa mat. Iako imaju brzinu na pravcu, imao je i Vettel svoje adute u mekšim gumama i nimalo slabijem motoru.
Italija je bila jebeni šamar za Ferrari i tu mi se razvio jedan upitnik nad glavom.
No dolazi Singapur koji je bio must win, i sad ne želim komentirati dalje tu situaciju jer boli vidjeti ovu bodovnu razliku u korist Hamiltona.
I ovaj vikend Malezija koja je trebala biti rutinska za Mečku i onda jučer i danas Ferrari zakaže. Ako je Kimi bio onako blizu Hamiltonu, Vettel bi po meni bio P1.

I eto gdje su bodovi otišli. :?

Ferrari izgleda dobro. Ima mane i vrline kao i Mečka, ali ove neke situacije određuju tko je winner, a tko loooooser.
Da Mercedes osvaja PP, ali istina je također da u tom Mercedesu sjedi Hamilton. Za mene persona non grata u Ferrariju, ali što je je. Prokleto je brz.

I na kraju vratimo se na ono što smo govorili prije Mađarske i Singapura. Japan je must win. Bitna utrka za smanjenje bodovne razlike, za moral momčadi i samog Vettela. Nadam se da će Kimi u sljedećih 5 utrka odigrati bitnu ulogu, ali on je u većini slučajeva imao dobar kraj sezone.
Svašta se može još dogoditi, prvenstvo još nije gotovo.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/adamcooperF1/status/914435164524175360

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Mr.Spaceguy je napisao/la: 01.10.2017., 13:45 https://twitter.com/adamcooperF1/status/914435164524175360
bad luck level: Ferrari :facepalm:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡