F1 Vijesti
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Napisao sam sad komentar nekoliko puta vezano uz ovo s energijom i pobrisao svaki put. Jednostavno sam izgubio volju uopće za bilo kakvom raspravom s obzirom na sve što se dogodilo u zadnjih par dana. Nek rade kaj hoće, ima se još toliko toga reći al jednostavno više nemam ni volje ni vremena za te šarade i raspravljanje s telcima...
Sisu (fin.)
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Da ti telac objasni.Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2018., 12:20 Ono kad te krene:
https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... gp-monaco/
Idemo dalje, da vidimo kaj nam još mogu zabraniti....???
Mogu vam zabraniti sve što je nelegalno, a ne mogu vam zabraniti ništa što je legalno.
Šta je sad problem? Ne smije se ni dovoditi u pitanje legalnost Ferrarija? Ta su vremena prošla.
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari je u potpunosti legalan. Pregledan više puta...baterija tj. cijeli ERS sustav, pokazani svi nacrti J. Baueru i FIA-a...ne znam čemu ovi prosvjedi i kmečanje.Har Kl je napisao/la: 15.05.2018., 14:24Da ti telac objasni.Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2018., 12:20 Ono kad te krene:
Mogu vam zabraniti sve što je nelegalno, a ne mogu vam zabraniti ništa što je legalno.
Šta je sad problem? Ne smije se ni dovoditi u pitanje legalnost Ferrarija? Ta su vremena prošla.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Har Kl
- Formula 1
Tim manje razloga za raspravu.Ferrari je u potpunosti legalan. Pregledan više puta...baterija tj. cijeli ERS sustav, pokazani svi nacrti J. Baueru i FIA-a...ne znam čemu ovi prosvjedi i kmečanje.

Napisao sam na portalu, sad je bar lako prijaviti protivnika.
Možda je bio legalan prije, a sad nešto novo dodao.
Svaka prijava se ispita i ako nema osnove odbaci se.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Savršeno si napisao - objašnjenje telca.Har Kl je napisao/la: 15.05.2018., 14:24Da ti telac objasni.Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2018., 12:20 Ono kad te krene:
Svatko tko imalo prati F1 zna da se pravila mogu protumačiti na mnogo načina, tako da Ferrari pravila može protumačiti na jedan način, a Mercedes na drugi i da su formalno u oba slučaja ispravna. Tu u igru dolazi FIA koja treba dati razjašnjenje. Ti ako misliš da Ferrari svijesno krši pravila i donosi takve nadogradnje onda ne znam s kojeg planeta si pao jer je jasno da bi im to odmah bilo zabranjeno. Tako smo imali situaciju s ovim retrovizorima odnosno konstrukciji koja je bila legalna po jednom tumačenju pravila a nelegalna po drugom. Problem je u tome što je Ferrari u takvom slučaju već po ne znam koji put za redom zakinuti, inače ne bih ništa rekao i to je upravo razlog zašto se o tome treba pričati i buniti se da ne bi završilo kao gume ili retrovizori.
Što se tiče dana u kojima se pomagalo Ferrariju, Mercedesovi fanovi su zadnji koji se tu imaju nešto javljati, pogotovo nakon ovog vikenda.
Sisu (fin.)
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
@Ferrari Maniac: molit ću te bez epiteta za druge članove. Možete se neslagati i bez čašćenja.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Btw što se tiče zabrane, ne može se zabraniti ništa što je ilegalno jer je to već zabranjeno po definiciji. Može se zabraniti samo nešto što je u sivoj zoni, odnosno što nije već izričito zabranjeno nego se smatra da nije "u duhu pravila". Pitanje je samo je li FIA želi to zabraniti ili ne. Vidjeli smo slučajeve gdje su se sezone osvajale u sivoj zoni, a s druge strane vidimo da se i svaki tjedan može nešto novo zabraniti. S FIA-om nikad ne znaš.
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Primjerice prošle sezone čista siva zona je bio onaj extra motor koji je Mercedes ranije uveo u Spa...FIA nije ništa tada napravila.avetma je napisao/la: 15.05.2018., 17:20 Btw što se tiče zabrane, ne može se zabraniti ništa što je ilegalno jer je to već zabranjeno po definiciji. Može se zabraniti samo nešto što je u sivoj zoni, odnosno što nije već izričito zabranjeno nego se smatra da nije "u duhu pravila". Pitanje je samo je li FIA želi to zabraniti ili ne. Vidjeli smo slučajeve gdje su se sezone osvajale u sivoj zoni, a s druge strane vidimo da se i svaki tjedan može nešto novo zabraniti. S FIA-om nikad ne znaš.
Valjda je bilo u...duhu pravila.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
Har kl se sam prozvao telcem, tako da fm samo ponavlja.avetma je napisao/la: 15.05.2018., 17:18 @Ferrari Maniac: molit ću te bez epiteta za druge članove. Možete se neslagati i bez čašćenja.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Jel se sada vjeruje Helmutu? 

-
aziz
- Karting
Dok je recimo "burning oil" skroz bio zanemaren dok ga je Merc koristio Ili recimo poseban test koji su imali 2013 sa Pirelli.Har Kl je napisao/la: 15.05.2018., 15:08Tim manje razloga za raspravu.Ferrari je u potpunosti legalan. Pregledan više puta...baterija tj. cijeli ERS sustav, pokazani svi nacrti J. Baueru i FIA-a...ne znam čemu ovi prosvjedi i kmečanje.![]()
Napisao sam na portalu, sad je bar lako prijaviti protivnika.
Možda je bio legalan prije, a sad nešto novo dodao.
Svaka prijava se ispita i ako nema osnove odbaci se.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Nije ne. Tj nije direktno nazvan ali se ta rijec spomenula u postu iznad njegovog

- zekohonda Verified
- Formula 1
@alky
Isprike, ne citam pazljivo.
Isprike, ne citam pazljivo.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
Har Kl
- Formula 1
U pravu si da se ne može zabraniti ilegalno. Samo kazniti.avetma je napisao/la: 15.05.2018., 17:20 Btw što se tiče zabrane, ne može se zabraniti ništa što je ilegalno jer je to već zabranjeno po definiciji. Može se zabraniti samo nešto što je u sivoj zoni, odnosno što nije već izričito zabranjeno nego se smatra da nije "u duhu pravila". Pitanje je samo je li FIA želi to zabraniti ili ne. Vidjeli smo slučajeve gdje su se sezone osvajale u sivoj zoni, a s druge strane vidimo da se i svaki tjedan može nešto novo zabraniti. S FIA-om nikad ne znaš.
Skratio sam post da završim raspravu.
Da se drugačije izrazim. Siva zona ne postoji. Siva zona je legalno. Jednom kad nadležno tijelo odluči da je nešto zabranjeno ono postaje ilegalno.
To je i odgovor za @Ferrari.
@Zekohonda, ne znam zašto pogrešno prenosiš moje riječi? Nisam se prozvao, nego sam se osjećao prozvanim s obzirom da je samo samnom raspravljao. Nisam htio se spuštati na taj nivo komunikacije pa sam završio raspravu.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Isprike kolegama forumašima koji su morali trpiti moj rant kao i kolegi Har KI-u koji se na svu sreću nije spuštao na taj nivo, osim kad je. 

Sisu (fin.)
- zekohonda Verified
- Formula 1
@harkl
još jednom, primi moje isprike, ako one poviše nisu bile dovoljne.
p.s. napravio si istu grešku kao i ja.
još jednom, primi moje isprike, ako one poviše nisu bile dovoljne.
p.s. napravio si istu grešku kao i ja.

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso