F1 Vijesti
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Na kakvim guma se testira sutra i preksutra u Barci? Malo sam van toka što se toga tiče. Znam da za Ferrari voze Seb i Giovinazzi, za Alfu Leclerc i Gio, za RB Max i neki Dennis iz GT-a... Zanima me hoće li se Hamsta udostojiti pojaviti.
Sisu (fin.)
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
I mene zanima. Hoće li na ovim "sigurnim" ili standardnim. Po meni bi im trebali dati standardne, jer će svi testirati neke nadogradnje koje trebaju raditi na svim utrkama, a ne samo na ovih par na kojim će biti ove gume.
Ili da im dozvole i jedne i druge, da mogu uporedit.
Ili da im dozvole i jedne i druge, da mogu uporedit.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Ali, ako su gume uvedene na ovu stazu zbog sigurnosti, zar ne bi bilo nesigurno dati im standardne gume za test?
-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Mešćini da su gume koje bi trebale biti za 2019.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Gume za 2019. testirat će samo oni koji testiraju za Pirelli, a to su ovdje Force India i McLaren i ta se testiranja rade "naslijepo", tj. momčadi ne znaju što točno testiraju.
Ostali imaju ovosezonske komponente, ali jesu li to specijalne tanje ili normalne gume, to stvarno ne znam. Na testiranjima momčadi obično imaju sve komponente na raspolaganju, a sad ne znam je li za sve komponente Pirelli pripremio tanju verziju ili će im dati obje verzije komponenti, ili jedne komponente jesu tanje, a druge nisu...
Ostali imaju ovosezonske komponente, ali jesu li to specijalne tanje ili normalne gume, to stvarno ne znam. Na testiranjima momčadi obično imaju sve komponente na raspolaganju, a sad ne znam je li za sve komponente Pirelli pripremio tanju verziju ili će im dati obje verzije komponenti, ili jedne komponente jesu tanje, a druge nisu...

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Navodno im je dao obje komponente. Sad će Vettel na starima napraviti 100 krugova da dokaže kako se može, a Mercedes će ih uništiti da dokaže da se ne može 

- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Haha, bit će zanimljivo definitivno 

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
I to na jednom setu Softaavetma je napisao/la: 14.05.2018., 20:22 Navodno im je dao obje komponente. Sad će Vettel na starima napraviti 100 krugova da dokaže kako se može, a Mercedes će ih uništiti da dokaže da se ne može![]()

We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
avetma je napisao/la: 14.05.2018., 17:02 Ali, ako su gume uvedene na ovu stazu zbog sigurnosti, zar ne bi bilo nesigurno dati im standardne gume za test?

I sram te bilo

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Ako je Vettel pametan, a je i to jako, napraviti će 100 krugova na ovim Mercedes gumama da nismo baš ovakva pljuga i na ostale dvije utrke....
Sisu (fin.)
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Danas nikako da se provuče izjava Marco Isola.
Pirelli ipak odlučio nakon VN Australije.
https://www.motorsport.com/f1/news/pire ... 37374/?s=1
- Ferrari
- Formula 1
Har Kl je napisao/la: 14.05.2018., 23:44 Danas nikako da se provuče izjava Marco Isola.
Aha...znači bolje da smo dobili onako loš GP od "lutrije"...fantastično."If you have a high level of blistering affecting all or most of the cars, you have a lottery not a race,"
Nije li cijela poanta ovogodišnjih guma bila da budu mekše i da dobijemo više od jednog zaustavljanja?
Sve isto, samo što je debljina gume različita...još bolje."The compound is exactly the same and the construction is exactly the same, the difference is the thickness," said Isola
Ja ne znam odakle ovi padaju sa ovakvim glupostima...gume se ne bi trebale mijenjati usred sezone osim, ako se ne događa isti scenarij kao i 2013...nije bilo apsolutno nikakve potrebe za promjenom. Nebitno sada da li se radi o Ferrariju, Sauberu ili Force Indiji.
Ako ne možeš izdržati na određenoj gumi i počneš dobivati mjehuriće...ideš u boks po nove...to je i cijeli cilj natjecanja...prilagoditi bolid INDETIČNIM gumama u različitim uvjetima na različitim stazama.
Uostalom ne bi li bilo bolje da smo zapravo imali više od jednog zaustavljanja nego da smo dobili onakvu procesiju i dugo ne viđena +2 obilaska za krug vodećeg u odnosu na midfield?

-
Har Kl
- Formula 1
@Ferrari, ne znam otkud informacija da je poenta trebala biti drugačija?
Ako pročitaš pažljivije, primjetit ćeš da se gume nisu promijenile u sred sezone, kako si to naveo, već nakon jedne utrke, u kojoj su gume savršeno radile.
Znači promjena je došla kao rezultat predsezonskih testiranja, a ne kako si govorio (u nedelju), pogodovanja ekipi Mercedes.
Cijela ova halabuka je došla zbog gluposti AMuS-a i njihovih "insajderskih" informacija i poraza Ferrarija.
Da je Ferrari pobijedio, bilo bi sve pet. AMuS opet trlja gluposti kao i u presezoni.
Napravljena je atmosfera da je Pirelli promijenio gume u sred sezone, zato što gume ne odgovaraju Mercedesu, a da se uništi Ferrari.
Niko neće da prizna da Španija tradicionalno bolje odgovara Mercedesu. Kao i da Mercedes bolje "vlada" gumama Medium i Soft.
Ali to pravilo ne postoji. Da je obratna situacija, ubjeđivao bi me da uslovi na stazama nisu isti pa tako i gume ne mogu biti iste.
Možda se to dešava otkako je Ferrari digao buku što je Vettelu pukla guma dva kruga pred kraj.
Digla se velika prašina da gume ne valjaju i da Pirelli mora to popraviti. Navodim primjer kako je Ferrari legitimno branio svoj interes.
Ali slažem se da bi morali imati bar dva odlaska u box po utrci.
Ako pročitaš pažljivije, primjetit ćeš da se gume nisu promijenile u sred sezone, kako si to naveo, već nakon jedne utrke, u kojoj su gume savršeno radile.
Znači promjena je došla kao rezultat predsezonskih testiranja, a ne kako si govorio (u nedelju), pogodovanja ekipi Mercedes.
Cijela ova halabuka je došla zbog gluposti AMuS-a i njihovih "insajderskih" informacija i poraza Ferrarija.
Da je Ferrari pobijedio, bilo bi sve pet. AMuS opet trlja gluposti kao i u presezoni.
Napravljena je atmosfera da je Pirelli promijenio gume u sred sezone, zato što gume ne odgovaraju Mercedesu, a da se uništi Ferrari.
Niko neće da prizna da Španija tradicionalno bolje odgovara Mercedesu. Kao i da Mercedes bolje "vlada" gumama Medium i Soft.
Ovaj dio ne znam odakle si izvukao. Generalno ne bih imao ništa protiv da se uvede to kao pravilo.prilagoditi bolid INDETIČNIM gumama u različitim uvjetima na različitim stazama
Ali to pravilo ne postoji. Da je obratna situacija, ubjeđivao bi me da uslovi na stazama nisu isti pa tako i gume ne mogu biti iste.
Ova rečenica je 100% tačna. Ne znam zašto je Pirelli već odavno "konzervativan" sa odabirom guma.Uostalom ne bi li bilo bolje da smo zapravo imali više od jednog zaustavljanja nego da smo dobili onakvu procesiju i dugo ne viđena +2 obilaska za krug vodećeg u odnosu na midfield?
Možda se to dešava otkako je Ferrari digao buku što je Vettelu pukla guma dva kruga pred kraj.
Digla se velika prašina da gume ne valjaju i da Pirelli mora to popraviti. Navodim primjer kako je Ferrari legitimno branio svoj interes.
Ali slažem se da bi morali imati bar dva odlaska u box po utrci.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Uzimaš pojam "usred sezone" zdravo za gotovo, pod time se misli da su gume promijenjene tijekom sezone što nikako ne bi trebao biti slučaj (a je kako si rekao - nakon Australije), a još manje bi trebao biti slučaj da se ta promjena odnosi na određene tri utrke.
Dalje, jasno da je promjena bila temeljena na predsezonskim testiranjima, nitko nije niti tvrdio drugo - u tome i je problem. Mercedes i RB su na predsezonskim testiranjima brutalno trošili gume (pogotovo Merc) što je primjećeno odmah na testiranjima prije nego što se cijela ova priča razvila. S druge strane potrošnja kod Ferrarija (i određenih drugih momčadi) je bila u redu i kontrolirana. Naravno da bi promjena bila u redu da su isti problem imali svi jer onda očito nešto ne bi bilo u redu sa samim gumama, ali ako su postojale momčadi kojima su stare gume odgovarale onda do promjene nije trebalo doći jer očito nije problem u gumama, nego je Mercedesov bolid loš s čuvanjem tih guma i totalni je apsurd da se rade nove gume zato jer NJIMA ne odgovaraju stare. Postavlja se pitanje zar bi Merc onda trošio brže i morao u box više puta!? Da - morali bi.... ali to je njihov problem, oni su napravili takav bolid i apsurd je da zato jer su ONI trošili previše guma na predsezonskim testiranjima, dok su DRUGI bili OK sa starim gumama jer su napravili bolji bolid, da se donose nove mješavine. Stvarno ne razumijem zašto se to treba toliko objašnjavati jer je situacija totalna smijurija.
Kao da u hokeju imaš spor tim i sve ekipe iz tog razloga moraju smanjiti površinu svog leda da ti ne bi bio tolika pljuga, pri čemu oni gube jednu od svojih najvećih prednosti..... Kako god okreneš ova promjena nije nikako opravdana....
Ili ako hoćeš F1 usporedbu kao da je nakon uvođenja novih motora 2014. tijekom sezone odlučeno da je Honda prespora i performanse svih motora se ograniče na Hondin maksimum. Zanima me kako bi se onda Merc fanovi osjećali....
Dalje, jasno da je promjena bila temeljena na predsezonskim testiranjima, nitko nije niti tvrdio drugo - u tome i je problem. Mercedes i RB su na predsezonskim testiranjima brutalno trošili gume (pogotovo Merc) što je primjećeno odmah na testiranjima prije nego što se cijela ova priča razvila. S druge strane potrošnja kod Ferrarija (i određenih drugih momčadi) je bila u redu i kontrolirana. Naravno da bi promjena bila u redu da su isti problem imali svi jer onda očito nešto ne bi bilo u redu sa samim gumama, ali ako su postojale momčadi kojima su stare gume odgovarale onda do promjene nije trebalo doći jer očito nije problem u gumama, nego je Mercedesov bolid loš s čuvanjem tih guma i totalni je apsurd da se rade nove gume zato jer NJIMA ne odgovaraju stare. Postavlja se pitanje zar bi Merc onda trošio brže i morao u box više puta!? Da - morali bi.... ali to je njihov problem, oni su napravili takav bolid i apsurd je da zato jer su ONI trošili previše guma na predsezonskim testiranjima, dok su DRUGI bili OK sa starim gumama jer su napravili bolji bolid, da se donose nove mješavine. Stvarno ne razumijem zašto se to treba toliko objašnjavati jer je situacija totalna smijurija.
Kao da u hokeju imaš spor tim i sve ekipe iz tog razloga moraju smanjiti površinu svog leda da ti ne bi bio tolika pljuga, pri čemu oni gube jednu od svojih najvećih prednosti..... Kako god okreneš ova promjena nije nikako opravdana....
Ili ako hoćeš F1 usporedbu kao da je nakon uvođenja novih motora 2014. tijekom sezone odlučeno da je Honda prespora i performanse svih motora se ograniče na Hondin maksimum. Zanima me kako bi se onda Merc fanovi osjećali....
Sisu (fin.)
-
Har Kl
- Formula 1
A odakle tebi podatak da su samo Mercedes i RedBull imali brutalno trošenje guma?
Sa slika? Ako treba naći ću ja tebi sliku gdje je Ferrarijeva guma oštećena. A i McLarenova, možda još nečija.
Od AMuS-a? Pa nije zar AMuS jedini izvor ove priče?
Od Vettela? Zašto vjerovati Vettelu, a ne Marcu?
Pročitaj članak:
Prvo ne pišu nigdje ni Mercedes i RedBull. Drugo nakon prve utrke au utvrdili da nije ni do bolida.
[quotePostavlja se pitanje zar bi Merc onda trošio brže i morao u box više puta!? ][/quote]
Kako je Merc uopšte znao da će imati problema u Španiji, kad su bili brži od Ferrarija na testiranju? Bili su i brži u Australiji.
Opet izmišljena informacija. Pročitaj članak još jednom pa ćeš vidjeti da nije bilo novih mješavina. To da su DRUGI napravili bolji bolid je još smješnija informacija.
Odkud ti zaključuješ da je Pirelli promjenio gume zbog Mercedesa ja ne znam.
Zaključak može biti samo da je promjena guma pogodovala više Mercedesu, od Ferrarija.
Da li je fer ili ne možemo diskutovati.
Te usporedbe zadnje su promašaj. Mercedes je još uvijek zvanični prvak i vodeći u prvenstvu.
Još nešto, nisu na testiranjima testirali samo timovi već i Pirelli.
Sa slika? Ako treba naći ću ja tebi sliku gdje je Ferrarijeva guma oštećena. A i McLarenova, možda još nečija.
Od AMuS-a? Pa nije zar AMuS jedini izvor ove priče?
Od Vettela? Zašto vjerovati Vettelu, a ne Marcu?
Pročitaj članak:
Ili ti govoriš tačno ili Marco. Napisao je da nisu znali da li je do novih automobila, ili je do novog asfalta."We investigated the reason why we had this blistering, and to be sure that the track surface played the biggest role and not maybe the new cars or the new compounds we had to wait until Melbourne," said Isola.
Prvo ne pišu nigdje ni Mercedes i RedBull. Drugo nakon prve utrke au utvrdili da nije ni do bolida.
[quotePostavlja se pitanje zar bi Merc onda trošio brže i morao u box više puta!? ][/quote]
Kako je Merc uopšte znao da će imati problema u Španiji, kad su bili brži od Ferrarija na testiranju? Bili su i brži u Australiji.
ok su DRUGI bili OK sa starim gumama jer su napravili bolji bolid, da se donose nove mješavine
Opet izmišljena informacija. Pročitaj članak još jednom pa ćeš vidjeti da nije bilo novih mješavina. To da su DRUGI napravili bolji bolid je još smješnija informacija.
Odkud ti zaključuješ da je Pirelli promjenio gume zbog Mercedesa ja ne znam.
Zaključak može biti samo da je promjena guma pogodovala više Mercedesu, od Ferrarija.
Da li je fer ili ne možemo diskutovati.
Te usporedbe zadnje su promašaj. Mercedes je još uvijek zvanični prvak i vodeći u prvenstvu.
Još nešto, nisu na testiranjima testirali samo timovi već i Pirelli.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Može, nađi gdje su ičije gume bile oštećene kao Mercedesove na testiranjima, kad si se već ponudio.
Ne vjerujem Isoli zato jer govori da "smo imali blistering" u množini, kao da su ga svi imali, a nisu - imao ga je Mercedes, osim toga da su ga imali svi, zašto bi se bunili protiv novih guma - reakciju na nove gume uostalom možeš pročitati u Vetminom članku u kojem je većina momčadi dijelila iznenađenje i negodovanje novim gumama, uključujući i npr. Force Indiu koja se inače drži Mercedesa kao pijan plota.
Merc je mogao znati da će imati problema tako što su im gume izgledale kao švicarski sir kad su se vratili u box nakon simulacije utrke, za razliku od ostalih.
Zanimljivo mi je kako govoriš da pišem izmišljene informacije, a ti svoje argumente temeljiš na izjavama Isole, a ne shvaćaš problem vjerodostojnosti njegovih riječi s obzirom da je Pirelli zaj*bao situaciju (ili u njihovim glavama nije) i okrenuo kompletan poredak u jednoj utrci. Znač ti govoriš da ja pružam izmišljene informacije koje su temeljene na izjavama nekoliko momčadi, dokazima s testiranja i očitom logikom da je cijeli poredak okrenut u jednoj utrci, a držiš da su tvoje informacije temeljene na Isolinim izjavama koji ima figu u jednom džepu a u drugom broj računa vjerodostojne - logic 101.
I da, Merc je vodeći u prvenstvu, baš me zanima kakav je osjećaj kupovati prvenstvo za prvenstvom..... Uživajte ako vam je to zabava - čim se ne može, opa ajmo nove gume.....
Ne vjerujem Isoli zato jer govori da "smo imali blistering" u množini, kao da su ga svi imali, a nisu - imao ga je Mercedes, osim toga da su ga imali svi, zašto bi se bunili protiv novih guma - reakciju na nove gume uostalom možeš pročitati u Vetminom članku u kojem je većina momčadi dijelila iznenađenje i negodovanje novim gumama, uključujući i npr. Force Indiu koja se inače drži Mercedesa kao pijan plota.
Merc je mogao znati da će imati problema tako što su im gume izgledale kao švicarski sir kad su se vratili u box nakon simulacije utrke, za razliku od ostalih.
Zanimljivo mi je kako govoriš da pišem izmišljene informacije, a ti svoje argumente temeljiš na izjavama Isole, a ne shvaćaš problem vjerodostojnosti njegovih riječi s obzirom da je Pirelli zaj*bao situaciju (ili u njihovim glavama nije) i okrenuo kompletan poredak u jednoj utrci. Znač ti govoriš da ja pružam izmišljene informacije koje su temeljene na izjavama nekoliko momčadi, dokazima s testiranja i očitom logikom da je cijeli poredak okrenut u jednoj utrci, a držiš da su tvoje informacije temeljene na Isolinim izjavama koji ima figu u jednom džepu a u drugom broj računa vjerodostojne - logic 101.
I da, Merc je vodeći u prvenstvu, baš me zanima kakav je osjećaj kupovati prvenstvo za prvenstvom..... Uživajte ako vam je to zabava - čim se ne može, opa ajmo nove gume.....
Sisu (fin.)
- Ferrari Maniac
- Formula 1
Ono kad te krene:
https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... gp-monaco/
Idemo dalje, da vidimo kaj nam još mogu zabraniti....???
Sisu (fin.)
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
Ne kontam baš nemački... Sta je sad zabranjeno?Ferrari Maniac je napisao/la:Ono kad te krene:
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- Ferrari Maniac
- Formula 1
U pitanje se dovodi Ferrarijev menadžment energije te se traži pojašnjenje do Monaka i postoji naravno mogućnost da će drugi timovi protestirati oko toga...Gilles je napisao/la: 15.05.2018., 12:36Ne kontam baš nemački... Sta je sad zabranjeno?Ferrari Maniac je napisao/la:Ono kad te krene:
Sisu (fin.)
- Ferrari
- Formula 1
Ovo se vec istraživalo i bilo je sve u potpunosti legalno...Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2018., 12:41U pitanje se dovodi Ferrarijev menadžment energije te se traži pojašnjenje do Monaka i postoji naravno mogućnost da će drugi timovi protestirati oko toga...Gilles je napisao/la: 15.05.2018., 12:36Ne kontam baš nemački... Sta je sad zabranjeno?Ferrari Maniac je napisao/la:Ono kad te krene:
Ne razumijem što sada opet timovi žele...neka bojkotiraju kao i 2005. u Indyu...ja bi stavio Ferrari, Haas i Sauber na stazu i utrkivao se u Monacu...pa neka se oni raspravljaju.