VN Azerbajdžana 4.-6. lipnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Pobjeda Pereza očekivana.
Čestitke ostatku družine na podiju.
Vettel sav sretan i zadovoljan. A ovaj AM je sasvim solidan bolid nedjeljom. Čuva gume dobro i ima brzine u njemu. Samo sto je u Q banana.

Ovekivao sam neku kaznu za Sinza.
Max je imao super utrku do pucanja gume, apsolutna kontrola.
Pirelli je upravo javio da je našao neki problem na gumi i na Hamiltonom bolidu.
Ovo je striktno problem bio pirellija, a ne kao što netko u komentarima iznad navodi da pukla radi potršenosti?! Wtf.
Lance je imao dobre krugove, Max je vozio ljubicaste sektore. Kada se guma potrosi onda ne vozis ljubicaste sektore...
HAM je odradio cijeli vikend vrlo solidno, ali sve je prosuo na restartu.

Branit cu Bottasa i reci da ga je Mercedes us*ao već 2 vikenda za redom. Totalno promasen setup, postavke, krilo, sve zivo.
Okej ako im je draza vozačka nego konstrukorska titula.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
To krilo, koje ti spominjes, je bilo optimalno za ovu stazu i Bottas je imao pravo da izabere to krilo, ili ono koje je stavio Hamilton. Hamilton se kockao sa setupom i pogodio. Išao je svjesno na to da bude brzi na pravcu. Da se zalijepio u zid u utrci, bila bi isključivo njegova greška.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
https://www.pitpass.com/69904/Azerbaija ... ton-Martin

Dajte mi vrećicu za povraćanje... Seb im donese podij, a Otmar samo laprda o tatinom sineku i kako nije imao sreće i maltene usput spomene dobar posao drugog vozača...
Mislim, svaka čast Strollu, dobro je vozio i imao je šansu završiti visoko da nije bilo pucanja gume, ali ovo uvlačenje u dupe gazdi je fakat malo pretjerano... :facepalm:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Btw skoro nitko osim kolege dva posta iznad nije spomenuo sainzovo vracanje na stazu i eventualnu kaznu.. proslo ispod radara ovaj put a bilo je gore nego hamiltonovo u imoli

Da se razumijemo, nisam za kaznu.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Kako je to krilo optimalno za ovu stazu, kad je Bottas imao pace kao i Alfa Romeo.
Sad ćeš reći da je Bottas vozio loše, da je spor? Bottas koji je uvijek dobro vozio u Bakuu. Mozda je Bottas mogao odvoziti koji desetinku brze, ali vjer su kemijali sa setupom nakon petka gdje su se skroz pogubili ii
Sve karte su bile na Hamiltonu ovaj vikend i to je to.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Upravo sam pogledao snimku utrke i moram reći da sam duboko razočaran. Očigledno je da sam razočaran zbog toga što je Max zbog nesposobnog Pirellija izgubio pobjedu, no još više sam razočaran krajem utrke. Razočaran sam potpuno nepotrebnim stajaćim startom u svrhu začinjavanja utrke. Ovo je prvi put nakon dugo vremena da uopće nisam zadovoljan time što sam pogledao utrku. Prvi put nakon dugo vremena da sam razočaran u Formulu 1. Kraj utrke je bio potpuno umjetan i na kraju je dao potpuno nezaslužene rezultate.

Tako možemo svaku utrku mahati crvenom zastavom u zadnjih 10 krugova i onda gledati ludi sprint do kraja utrke na svježim gumama. Ali to nije bit utrkivanja. Ako je već procijenjeno da je crvena zastava potrebna, trebalo je prekinuti utrku u 49. krugu ili u najgorem slučaju imati start iza SC-a. Stajaćim startom tri kruga prije kraja utrke smo se spustili na razinu NASCAR-a i njihovih ''green-white-checkered'' budalaština. Potpuno nepotrebno. Draže bi mi bilo da je Hamilton uzeo 18 bodova, nego da ih je na ovakav način izgubio.

Sve ostalo mi je nekako palo u drugi plan. Nije utrka koje ću se rado sjećati iz više razloga.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
zelot je napisao/la: 06.06.2021., 20:04 Btw skoro nitko osim kolege dva posta iznad nije spomenuo sainzovo vracanje na stazu i eventualnu kaznu.. proslo ispod radara ovaj put a bilo je gore nego hamiltonovo u imoli slika

Da se razumijemo, nisam za kaznu.
Ja sam pomenuo još za vrijeme trke, na chatu.
Ali, konto događanja u Imoli, gdje je Hamdo mogao cimnuti bolid nazad, pa krenuti naprijed jer je bilo par metara dalje asfalta uz ogradu, a on je ipak nastavio nazad i izašao je na stazu u momentu kad je Vettel (čini mi se) prošao baš tim dijelom staze, ni ono Sainzovo nije za kazne, s obzirom da nije mogao drugačije nazad, mislim da nije imao mjesta za napravit "polu-krofnu" i okrenut se. I njemu je naletio bolid iza, mislim jedna od Alfi, ali kao što rekoh iznad, i Hamiltonu je u Imoli.
A možda su i Sainza navodili sa pit walla.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 1 mj
Haas prešao Williams u poretku :bonk: :bonk:

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
dmj je napisao/la: 06.06.2021., 20:03 https://www.pitpass.com/69904/Azerbaija ... ton-Martin

Dajte mi vrećicu za povraćanje... Seb im donese podij, a Otmar samo laprda o tatinom sineku i kako nije imao sreće i maltene usput spomene dobar posao drugog vozača...
Mislim, svaka čast Strollu, dobro je vozio i imao je šansu završiti visoko da nije bilo pucanja gume, ali ovo uvlačenje u dupe gazdi je fakat malo pretjerano... :facepalm:
Pa jebemu gledo si drive to survive, kad lorens udje u prostoriju svi lepršaju..

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Koja je to sirovina, moglo je biti gadno...
https://twitter.com/f1video_/status/1401551690025865222

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Leti Otmar uskoro... Nije Lawrence uspio u životu tako da se okruži ulizicama i "yes" tipovima.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ibarac00 je napisao/la: 06.06.2021., 20:08 Kako je to krilo optimalno za ovu stazu, kad je Bottas imao pace kao i Alfa Romeo.
Sad ćeš reći da je Bottas vozio loše, da je spor? Bottas koji je uvijek dobro vozio u Bakuu. Mozda je Bottas mogao odvoziti koji desetinku brze, ali vjer su kemijali sa setupom nakon petka gdje su se skroz pogubili ii
Sve karte su bile na Hamiltonu ovaj vikend i to je to.
Inžinjeri svake ekipe prije utrke odrede količinu downforce koju će donijeti na stazu. Poslije na treninzima samo uštimavaju raspodjelu po osovinama.
Sličan pace bi bio i kod Hamiltona da se nije na 3. Treningu odlučio na promjenu krila.
Uglavnom poenta je da je i Bottas mogao voziti istu specifikaciju. Samo treba onda stisnuti i voziti između zidova sa manje downforce od onoga što su izračunali inžinjeri.
Slična situacija je bila i u Portimao. I u toj utrci je Lewis vozio sa manje downforce od Bottasa.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Odlicna trka, koja je potvrdila mnoge stvari... Prvo, da Ferrari ipak nije izmislio neku brzinu, da su na svome. Drugo, da je Pirelli sranje. Trece, drago mi je zbog Seba. Cetvrto, kad je se vec desilo ono sa Maxsom, srecan sam sto je Lujo zavrsio kako je zavrsio. 😊 u Bakuu uvijek ocekuj neocekivano. Odlicna staza, koja uvijek pruzi uzivanje. Naravno, navijaci gubitnika ce se uvijek buniti, kao i danas. Izgubio je i Ferrari danas, pa se ne bunim! 😁
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
DaveGilmour je napisao/la: 06.06.2021., 20:12 Upravo sam pogledao snimku utrke i moram reći da sam duboko razočaran. Očigledno je da sam razočaran zbog toga što je Max zbog nesposobnog Pirellija izgubio pobjedu, no još više sam razočaran krajem utrke. Razočaran sam potpuno nepotrebnim stajaćim startom u svrhu začinjavanja utrke. Ovo je prvi put nakon dugo vremena da uopće nisam zadovoljan time što sam pogledao utrku. Prvi put nakon dugo vremena da sam razočaran u Formulu 1. Kraj utrke je bio potpuno umjetan i na kraju je dao potpuno nezaslužene rezultate.

Tako možemo svaku utrku mahati crvenom zastavom u zadnjih 10 krugova i onda gledati ludi sprint do kraja utrke na svježim gumama. Ali to nije bit utrkivanja. Ako je već procijenjeno da je crvena zastava potrebna, trebalo je prekinuti utrku u 49. krugu ili u najgorem slučaju imati start iza SC-a. Stajaćim startom tri kruga prije kraja utrke smo se spustili na razinu NASCAR-a i njihovih ''green-white-checkered'' budalaština. Potpuno nepotrebno. Draže bi mi bilo da je Hamilton uzeo 18 bodova, nego da ih je na ovakav način izgubio.

Sve ostalo mi je nekako palo u drugi plan. Nije utrka koje ću se rado sjećati iz više razloga.
Ja osobno ne vidim neku ogromnu razliku stajaćeg starta i starta iza SC što se tiče "umjetnog začinjavanja". Jedino što u ovom drugom prednost ima vodeći, sve ostalo dođe na isto, tako da meni je ok stajaći start. A za potpuni prekid utrke nije bilo nikakvog razloga.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren

Divno :thumbs:
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Multi 21 je napisao/la: 06.06.2021., 21:28 Ja osobno ne vidim neku ogromnu razliku stajaćeg starta i starta iza SC što se tiče "umjetnog začinjavanja". Jedino što u ovom drugom prednost ima vodeći, sve ostalo dođe na isto, tako da meni je ok stajaći start. A za potpuni prekid utrke nije bilo nikakvog razloga.
Stajaći start je po meni nepredvidljiviji i omogućava puno veće promjene u poretku. Ima potencijala izazvati puno veći kaos nego normalan restart. Baku je specifična staza na kojoj ni SC restart ne prolazi mirno, ali mislim da opet prolazi mirnije nego stajaći start. Na prosječnoj se stazi nakon SC restarta često zadrži status quo što je i najpravednije jer je SC ionako nužno zlo čija bi se upotreba trebala svesti na minimum, pogotovo sada kad imamo VSC.

Uglavnom, slažem se s tobom da nije bilo nikakve potrebe za crvenom zastavom. Utrka je trebala najnormalnije završiti pod SC-om što bi bio najpošteniji rasplet događaja. Ovako mi se recimo Gaslyevo postolje čini potpuno umjetno i ne mogu se pošteno veseliti zbog njega iako mi je jedan od dražih vozača.

Malo sam preburno reagirao nakon utrke i pisao komentar vruće glave. Nije sve tako crno kako sam napisao, ali ne podržavam ovakve cirkusarije i nadam se da ćemo ih što manje gledati u budućnosti.

Nevezano za ovo, da se malo osvrnem i na utrku. Max moralni pobjednik :) Vettel imao uvjerljivo najbolju vožnju u zadnjih godinu i pol i zasluženo je izglasan za vozača dana. Gasly je isto odvozio jako dobru utrku, a ni Tsunoda nije bio loš (očito AT-u jako paše ova staza). Ferrari i McLaren malo podbacili u utrci, a Ricciardo nastavlja s blijedim predstavama. Po meni je Riccijev performans najveće neugodno iznenađenje u zadnjih nekoliko godina, čovjek se jednostavno ne može sastati s bolidom. Bottas ... bilo bi vrijeme da se on i Russell zamjene za pozicije.

U željnom iščekivanju sljedeće utrke :kokice: Iako se pribojavam Mercedesovog 1-2 u Francuskoj.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Šta reći, osim "well done Baku". :mrgreen:

Iznenadilo me od Hornera da predlaže FiA-i crvenu zastavu, kada su mogli lagano pod SC-om do pobjede. Sportski od njega, a na kraju mu je i dobro došao restart da se Hamilton izbaci. :D

Hoće li FiA sada mijenjati gume zbog sigurnosti? Gume pucaju bez ikakvog upozorenja. A onda kada su mijenjali, niko nije imao problema sa pucanjem guma, ali je jedna ekipa imala problema sa potrošnjom...

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Gio i Bottas su Juventus :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Jutub captionsi su zakon.
slika
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Pastor
Formula 1
Formula 1
Što se tiče pritiskanja guma, i Hamilton i Perez i Max su se smjenjivali sa najbržim krugovima. Ovo je jednostavno loša guma. Dok Pirelli uvijek govori da su promijenili konstrukciju, i sl. i da se više nebi trebalo dešavati pucanje, čak i ako su gume skroz potrošene. Opet se dešavaju ovakve gluposti. :facepalm:
Najgora era Formule 1 što se tiče guma. I stvarno ne mogu da vjerujem kako im uvijek produžuju ugovor...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Aston Martin se ozbiljno popravlja. Stroll je isto mogao biti debelo u bodovima, da mu nije pukla guma. Izašao bi ispred Ricciarda poslije boksa, čini mi se na deveto ili deseto mjesto. I onda bi sa svježijim i mekšim gumama sigurno uspio nadoknaditi još nekoliko pozicija. Vettel bi i bez SC-a završio mislim ispred Leclerca i Gaslyja. Bio im je blizu, a imao je svježije gume.
Opet su imali neke nove dijelove na Strollovom bolidu. Neka nova krilca na Halo-u, i malo promijenjeni nosači retrovizora.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡