Testiranja F1 2015.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Hd slikice Ferrarija sa današnjeg testiranja:

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Također ovdje možete naći dobro sortirane slike sa svih F1 događanja.. i sami odabrati što hoćete da vam se prikazuje (filter) ;)

SLIKE

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Kad smo već kod slika...
Link , veliki album od danas.
Obrigado Felipe

kevin35
Karting
Karting
Navija za: Ferrari
kladionica kaže ovako :)
[ link do slike ]

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
hattrick je napisao/la:
Usporedba Vettelovih long krugava sa Kimijevim u simulaciji utrke:

slika

Vettel uoće neizgleda zabrinuto...
Samo ga treba ovaj srednji stint malo zabrinut, pogotovo što se Kimi prošle godine posebno mučio sa tvrdim gumama.
I u ovom stintu se to pomalo osjetilo jer nisu vremena konstantna kao na mediumima.
Ima li gdje podatak koliko su najduže izdržali Mercedes i Williams na mediumima i hardu?

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Fora je ovaj 'kladioničaski prediktor' :D

Video reportaže sa zadnjeg dana testiranja:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dNOjauCtbaM[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e3p6vpZvDzs[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_a2Bo1F6lG0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ADO0E6BxiR4[/youtube]

Somersov TechF1 Show

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9h46bLkugRU[/youtube]

Lady
GP3
GP3
https://twitter.com/LorenzoDL83/status/572444250002104320 Čitam ispod ovog twitta, jedan čitatelj spominje da je Vettel imao navodno curenje vode na simulaciji utrke. Lik ne može nać link, a bilo bi dobro ako netko od vas nešto zna ili ima link, neka stavi ovdje,

Evo, u temi Ferrari imate kako je Raikkonen imao problem sa zadnjim krilom jer mu se ptica zabila.... To je baš bilo u subotu kad ga dugo nije bilo na stazi. Ni mehaničari u prvi mah nisu znali u čemu je problem.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Judging from the times on Friday and Saturday, the top speeds for Williams and Ferrari were similar and right up at the top of the tables, but at the same time the downforce dependent Sector 3 times for both cars were only a tenth and a half of a second off the Mercedes, which indicates a strong package for both cars.

Gdje je onda problem kod ova dva bolida? Zašto su sporiji od Mercedesa u prva dva sektora? Kako u jednom sektoru gotovo pariraš najboljem, a druga dva gubiš čitavu sekundu?

Užasno me živcira ovakva situacija. Niti zbog Ferrarija, a niti sam naložen na Mercedes. Nego me živcira filozofija F1. Jednostavno je nemoguće smanjiti zaostatak za najboljim.
Al dobro.... kao neka utjeha mi je to da sam pročitao kako je ovo staza gdje je prošle godine bila najveća razlika između Mercedesa i ostalih. Jednostavno je Mercedes na ovoj stazi superiroran, pa mi je utjeha da će na drugim stazama ta Mercedesova prednost biti manja.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Iceman je napisao/la: Užasno me živcira ovakva situacija. Niti zbog Ferrarija, a niti sam naložen na Mercedes. Nego me živcira filozofija F1. Jednostavno je nemoguće smanjiti zaostatak za najboljim.
Zato je Mercedes radio kad su svi drugi ležali, odmah od Spa 2013. su krenuli punim tempom. Niko nije na lijepe oči dominirao Formulom 1. :D
Obrigado Felipe

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Naravno, svaka čast Mercedesu. Napravili su odličan posao. Protivnik sam toga da ih se niskim udarcima kažnjava za njihov fantastičan rad, ali me živcira ovakva formula. Mislim sorry, ali kako je krenulo uskoro će uvesti rezervaciju za/na naslov.
Nije ni čudao da imaš puno ljudi koji su nekad gledali F1, a danas odmahuju rukom na njen spomen.
Što su trebali Ferrari i RB nego se boriti za naslov?
Mislim meni je ovo debilizam, ono... osjećam pomalo gorak okus u ustima. Svi su mislili, pa i ja, da Mercedes ima manji prostor za napredak od ostalih timova. Ovo je trebala biti sezona gdje se smanjuje taj zaostatak za vodećim. Mislim koja je poanta svega ovoga? Kako se npr. osjeća Williams? Oni su do prije mjesec dana najavljivali borbu za naslov. Oni o tom naslovu mogu samo sanjati.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
I onda kad mi netko kaže da je Red Bull dominirao. Ok, 2011. djelomično, ali ostale sezone. Ma daaaaj. Ovo je dominacija u punom smislu riječi, dok je RB uvijek bio najbolji auto kojeg se često moglo pobijediti, a Mercedes jedino ako je kvar u pitanju.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Iceman je napisao/la:Naravno, svaka čast Mercedesu. Napravili su odličan posao. Protivnik sam toga da ih se niskim udarcima kažnjava za njihov fantastičan rad, ali me živcira ovakva formula. Mislim sorry, ali kako je krenulo uskoro će uvesti rezervaciju za/na naslov.
Nije ni čudao da imaš puno ljudi koji su nekad gledali F1, a danas odmahuju rukom na njen spomen.
Što su trebali Ferrari i RB nego se boriti za naslov?
Mislim meni je ovo debilizam, ono... osjećam pomalo gorak okus u ustima. Svi su mislili, pa i ja, da Mercedes ima manji prostor za napredak od ostalih timova. Ovo je trebala biti sezona gdje se smanjuje taj zaostatak za vodećim. Mislim koja je poanta svega ovoga? Kako se npr. osjeća Williams? Oni su do prije mjesec dana najavljivali borbu za naslov. Oni o tom naslovu mogu samo sanjati.

Sredit će to FIA uskoro svojom politikom miješanja i ukidanja dominacije. Nekome nažalost nekome na sreću.
Stalno čitam o uvođenju v8 pa v10 motora. Mercedes u tom slučaju prijeti povlačenjem iz F1.

Tko će ga znati..

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Ma Red Bullova dominacija se ne može ni usporediti s Mercedesovom. 2013. su dominirali samo drugom polovicom sezone, a 2011. je McLaren ugrabio čak šest pobjeda. Mercedes je prošle godine komotno mogao startati s krugom zaostatka i opet bi imali sigurno postolje. Kažem, svaka čast Mercedesu, ali ova sadašnja pravila ubijaju sport.

EDIT Nek prijete, svi znamo kolike su šanse da se to stvarno dogodi :mrgreen:
They see me strollin', they hatin' :cool:

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Lady je napisao/la:

Evo, u temi Ferrari imate kako je Raikkonen imao problem sa zadnjim krilom jer mu se ptica zabila.... To je baš bilo u subotu kad ga dugo nije bilo na stazi. Ni mehaničari u prvi mah nisu znali u čemu je problem.
slika
No gidra, no party.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Malo James Allena...

So who's hot and who's not after winter testing as Australian GP draws near?
http://www.jamesallenonf1.com/2015/03/s ... raws-near/
Fastest – Mercedes
+0.8-1.0s/lap – Williams
+1.0-1.2s/lap – Ferrari
+1.2-1.5s/lap – Red Bull Racing / Toro Rosso
+1.5-2s/lap – Sauber / Lotus / Force India / Mclaren
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
A ne znam nekako, Toro Rosso i Red Bull slični, ne bih se kladio.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
To je bazirano na long run sa drugog dana zadnjeg testa, nemoj to uzimati previše u obzir, vremena RB-a i Toro Rossa su bila slična tog dana, zato je tako napisano.
Isto tako nema šanse da u istu grupu spadaju Lotus i McLaren...

Ali zanimljiva slika simulacije trke u Barceloni.
[ link do slike ]

Ako Bog da pa da bude veselo:D
Obrigado Felipe

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Čini se da Red Bull ima značajne nadogradnje za stražnji dio bolida, a njih nije montirao na testiranjima jer im učinak ovisi o novom nosu kojeg spremaju za Australiju.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jedna vrlo dobra komparacija najbržih vremena po sektorima sa prošlih testiranja:

slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zanimljiva usporedba trećeg sektora na testiranjima u Barceloni (2014. i 2015.) po timovima.. Timovi su u prosjeku bili brži od prošlogodišnjih testova za:
0,524s u S1, 1,214s u S2 i 1,227s u S3

Pogledajte Sauberov napredak ;)
slika
slika
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡