VN Njemačke (Hockenheimring), 29.-31. srpnja 2016.
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Nisam imao interneta par dana, a mislio sam isto ovako analizirati... svaka čast @khar sto si me (a i ostale) spasio muke oko gifova, posle toga i ptice na grani znaju da ono sto Max radi je prljavo, nesportski, opasno i krajnje bezobrazno poslije toliko upozorenja od strane šampiona, koji su za njega doktori utrkivanja i u istom bi ga bolidu otresli ko mušmulju...

- Lady
- GP3
- S nama već: 10 god 6 mj
Jesi vidio ugovor da si tako siguran? Ajde, pokaži nam kopiju ugovora da i mi budemo pametniji....mislim, kad si tako siguran u ovo šta pišeš.... ili ti ipak vidiš drugačiju sliku od onoga šta vidi Rosberg?[/quote]khar je napisao/la:Zato što mu u ugovoru s Mercom stoji da ne smije bit plačipi****, da ne sramoti Mercov ugled!? lol otkud da mi to znamo zašto on ne prigovara, ja bi sasuo rafalnu paljbu po Maxu i optužio ga za pokušaj ubojstva, al ja nemam ugovorLady je napisao/la:I kad već pričam o Verstappenu, zašto Rosberg i nakon utrke nije ništa loše rekao o Maxu? Dapače, rekao je da je bila odlična borba, ali da je samo iznenađen svojom kaznom. Zašto nije sasuo drvlje i kamenje po Maxu?
Misliš na Manor, Force Indiu, Toro Rosso, Renault ( Lotus)..itd....khar je napisao/la:Svaki put kad ga je Hamilton izgura sa staze pa je morao nekog preticati.Lady je napisao/la:Ajde sad jedno pitanje za sve: Kad je zadnji put Rosberg izveo jedno stvarno dobro pretjecanje a da se ne radi o klasičnoj Mercedes jačini i DRS zoni?
A ne pardon! Oni su u istom rangu sa Mercom....
Hvala na opširnom odgovoru kolega @khar,....možda budem pametnija sad kad uvidim sva ta silna pretjecanja Rosberga nad svima ostalima kad ga je jadni Hamilon izgurao sa staze....
Kakve sad veze ima Ayrton Senna? Ajde mi sad objasni kakve veze ima Ayrton Senna sa ovim šta sam ja napisala o Rosbergu? Ili mi uspoređuješ Ayrtona i Rosberga?khar je napisao/la:Heh baš se nebi složio s time, svaki vozač se može naći u uvjetima kad jednostavno ne može bolje, svaki, ukljućujući i Sennu. Po meni takvi zaključci su emotivni i nezahvalni.Lady je napisao/la:A kad smo već kod Rosberga, da, smatram da zaista nije materijal za prvaka i nema šta tražit pored Hamiltona u istoj momčadi. Rosberg može osvojit naslov samo ako Hamilton pobjedi sam sebe ili ga zadese kvarovi/nesreće.
Jedno pitanje za tebe čisto onako iz znatiželje: Koliko si imao godina kad je vozio Ayrton Senna?
inače kolega, meni se nemoj nikad zahvaljivat za pohvale....khar je napisao/la:Lady je napisao/la: Bio je jedan fenomenalan primjer prije par godina sa Alonsom u Monacu i mislim da je bio Perez (nisam sigurna), gdje je Perez praktički natjerao Alonsa da ga ovaj ni kriv ni dužan istjera sa staze.
Možda kolega @khar koji ima brdo videa i radi odlične gifove.Zahvaljujem za pohvaleLady je napisao/la:Ali isto tako opet ću ponovit: Max nije napravio ništa kontra pravila. E sad, da li će se pravila mjenjat zbog Maxovog učestalog zatvaranja na kočenju koje on radi vrlo često i time tjera protivnike na pogreške...o tome ćemo kad to dođe i ako dođe na snagu.
Nisam ni usporedila situacije Alonso vs Perez sa Rosberg vs Max nego sam se samo sjetila jednog slučaja kad je Alonso morao vratit poziciju i još je gunđao preko Team Radia. Ali dobro, to je tipično za Alonsa pa možda nisam trebala uzet njega za primjer...
Gledaj, ako Max to izvede pred nekim smotanim vozačem, onda će sigurno doć do sranja s oproštenjem kao šta je došlo sa Massom i Perezom u Canadi.khar je napisao/la: Alonso Perez situacija je neusporediva, čak i ako se priča o vraćanju pozicije.
[ link do slike ]
A sad ti reci kako to da niti suci nisu reagirali na Maxov potez, a niti na Sky-u nisu govorili o Maxovoj mogućoj kazni? Možda su svi jednostavmno glupi jel?
I još nešto vezeno za incident Perez vs Massa i Ros vs Max.... jel vidiš glavnu razliku između ova 2 incidenta? Ja vjerujem da vidiš......
Ajde prevedi ovo na hrvatski ali doslovno...20.4 Any driver defending his position on a straight, and before any braking area, may use the full width of the track during his first move, provided no significant portion of the car attempting to pass is alongside his. Whilst defending in this way the driver may not leave the track without justifiable reason.
Ne kazne drugog bvozača...Kazne Rosberga a to ti je razlika znaš....khar je napisao/la: Uglavnom u zoni kočenja nema otpuštanja kočnica i naglih pokreta. Rekla 3 svjetska prvaka, imaš pravila, imaš sastanak vozača gdje kažu ne, i eto ga Max opet. I što je najgore lik zajebe samog sebe, i onda kazne drugog vozača da je preagresivan.
[/quote]khar je napisao/la:Ric je prije uništio utrku Ros, nego Ros njemu, a za ovo što mu je Ros napravio Anthony Davidson i Martin Brundek nazivaju "frendly nudge" još od Bahrain-a 2014 kad je to Hamilton napravio Rosbergu, a nelegalan, i nemaš pravo potez otkad je to Rosberg napravio Hamiltonu u Belgiji 2014. Uglavnom naziv varira ovisno o akterima.Lady je napisao/la: + ono protiv Ricciarda lani (zaboravih koja utrka, kad mu se napucao na krilo i probušio gumu)... uvijek nešto! Zato i mislim da su ga suci uzeli na zub jer mu pretjecanja nisu čista.
Nije Ricci uništio utrku Rosbergu, nego je Rosberg smotan ko k***c .... i zato je i došlo do ovog incidenta...
Inače @khar, sve pohvale za post... treba te stavit na mjesto svih sudaca u F1..... možda netko nešto i nauči od tebe....
Bez uvrede, ali vjerujem da imaš znanje kao i svi bivši vozači Formule 1 koji su trenutno suci u F1. Možda nemaš baš svo znamje, ali imaš bar iskustva da utrkama prosuđuješ šta bi trebalo kaznit a šta ne......
...............
P.S. nadam se da stvarno ovako smotan Rosberg neće uzet naslov ove godine..., odnosno, da bolje formuliram, nadam se da se više neće dešavat sra**a Hamiltonu pa da Rosberg uzme nezasluženo naslov ove godine....

- Lady
- GP3
- S nama već: 10 god 6 mj
Max je za Hamiltona mala beba kakve je sve gluposti izveo Hamilton u svojo karijeri. Meni je smiješno da se jedan Lewisov navijač ide rugat Maxovim potezima kad njegov pulen koji je btw 3 svjetski prvak izvede brdo prljavih poteza da bi prošaom naprijed. max ber ima opravdanje da je klinac i tinejđer, ali Hamilton.... baš nikakvo opravdanje.... a kao šta smo mogli pročitat od mnogih uglednih likova u F1, osim naravno od Sky-evca koji su totalni Hamiltonovci, svi redom ne podržavaju Hamiltonovo agresivno napadanje/obrana njegove pozicije.....HeatBlast44 je napisao/la:Nisam imao interneta par dana, a mislio sam isto ovako analizirati... svaka čast @khar sto si me (a i ostale) spasio muke oko gifova, posle toga i ptice na grani znaju da ono sto Max radi je prljavo, nesportski, opasno i krajnje bezobrazno poslije toliko upozorenja od strane šampiona, koji su za njega doktori utrkivanja i u istom bi ga bolidu otresli ko mušmulju...
Hmmm.....možda bi se ja ipak trebala malo okrenut kontra Hamiltona i njegovih 'super' poteza.... pa ipak je on već punih 7 godina u F1 za razliku od Maxa Verstappena......
jbte.... nakon 7 godina bi trebao sa ovom Mečkom definitivno otrest Rosberga....
Ali dobro, to je samo Lewis ..... jadničak siromašak......

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Lady khar te izdominirao svojim postom.
Prekrasan komentar I analiza khar ovo je na razini visoko budzetnih TV kuca.
Ovako nesto bi volio vidjeti u domacoj produkciji.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Prekrasan komentar I analiza khar ovo je na razini visoko budzetnih TV kuca.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Naspram Manora jesu.Lady je napisao/la:A šta su Williamsi neka snaga?f1zd je napisao/la:Daj molim te.......Kad je Rosberg pretjecao Manore i Toro Rossoe? Pretjecao je Ferrarije i Williamse, ne Manore
I što govoriš tako govoriš o Rosbergu, što se ne sjećaš Australije kad je Lewis zapeo iza jednog od Toro Rossa (ne sjećam se kojeg)?
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Meni je super kada velite da je Gro morao skroz stati. Ne bi morao da je usporio jer se dobro vidi da Hamilton izlazi. To što on dere po gasu iako vidi bolid ispred sebe je samo stvar mentalnog sklopa ( očito već puca jer je Kimi produžio sa ferrarijem, nije mu ovo prvi ispad ove godine).

- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Kako može neko "derat po gasu" u boxu, kad ima ograničenje?
Nema Grosjean sta gledat, već ovi iz Benza. Kazna je bila, takva kakva je i gotovo.
Još je debilnije što je to bilo na yebenom treningu.
Nema Grosjean sta gledat, već ovi iz Benza. Kazna je bila, takva kakva je i gotovo.
Još je debilnije što je to bilo na yebenom treningu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Dani Verified
- Formula 1
Očito ne znaš da možeš i pustit gas lumene. Pa to kaj ima limiter ne znači da ne možeš usporiti. Ili možeš kao što se vidi na snimci. Veliš nema Gro kaj gledati? Bravo, i onda ćemo se čuditi kada netko pobere Maurizia ili koga drugog jer mu ego ne dozvoljava da uspori.

- Frantic
- Formula 1
Prvo, opet vrijeđaš.
Drugo, čovjek je vozio pit laneom, ograničenje je 50, 60 Km/h (koliko je već na treningu, nije ni bitno). Lewisa su puštali iz garaže.
Treće, bio je TRENING, nije bio neki dio Q, u kojem prijeti kiša pa svi žure da izađu ili trka (što opet ne mijenja stvar, šta više, tad je za još veću kaznu).
Navedi ijedan razlog zašto bi Romain usporavao (ili stao u ovom slučaju). Obaveza ekipe koja pušta bolid iz garaže (ili sa zamjene guma) da prati ide li neko pit laneom, da ne bi napravili unsafe release.
Ako Maurizio bude pretrčavao pit lane kad ne treba, pa ga neko pokupi, mislim da je to Mauriziova greška. Na njegovu žalost.
Radi takvih kao što si ti žao mi što Lewisu (ni krivom ni dužnom) nisu složili neku žešću kaznu (kao što su znali nekim drugim vozačima).
Ubuduće, kad mi se budeš obraćao ili citirao moj post, pokušaj bez PRIDJEVA i ATRIBUTA. Može?
Čisto da ne ispadam tužibaba insistirajući na nekim opomenama kod Ante.
Drugo, čovjek je vozio pit laneom, ograničenje je 50, 60 Km/h (koliko je već na treningu, nije ni bitno). Lewisa su puštali iz garaže.
Treće, bio je TRENING, nije bio neki dio Q, u kojem prijeti kiša pa svi žure da izađu ili trka (što opet ne mijenja stvar, šta više, tad je za još veću kaznu).
Navedi ijedan razlog zašto bi Romain usporavao (ili stao u ovom slučaju). Obaveza ekipe koja pušta bolid iz garaže (ili sa zamjene guma) da prati ide li neko pit laneom, da ne bi napravili unsafe release.
Ako Maurizio bude pretrčavao pit lane kad ne treba, pa ga neko pokupi, mislim da je to Mauriziova greška. Na njegovu žalost.
Radi takvih kao što si ti žao mi što Lewisu (ni krivom ni dužnom) nisu složili neku žešću kaznu (kao što su znali nekim drugim vozačima).
Ubuduće, kad mi se budeš obraćao ili citirao moj post, pokušaj bez PRIDJEVA i ATRIBUTA. Može?
Čisto da ne ispadam tužibaba insistirajući na nekim opomenama kod Ante.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Blackhawk
- Karting
- Navija za: Jordan
Ti znaš da je obveza članova tima koji su u boksu da vozača puste ili ne ovisno prolazili tko boksom? Ukoliko prolazi, a blizu je da ga ne mogu pustiti bez da ometaju vozača koji nadolazi, ne smiju pustiti svog vozača. Dakle, nema Grosjean što paziti, nego boks Mercedesa. Ne može jednostavnije od toga!Dani je napisao/la:Očito ne znaš da možeš i pustit gas lumene. Pa to kaj ima limiter ne znači da ne možeš usporiti. Ili možeš kao što se vidi na snimci. Veliš nema Gro kaj gledati? Bravo, i onda ćemo se čuditi kada netko pobere Maurizia ili koga drugog jer mu ego ne dozvoljava da uspori.
- f1zd
Oprosti ali nikad gluplji post nisam vidio..Zašto bi pobogu Grosjean morao zakočiti? Točno se zna k'o ima prednost, ali je Hamilton još jednom sveta krava pa zato prednost prelazi na njegovu stranu....Dani je napisao/la:Meni je super kada velite da je Gro morao skroz stati. Ne bi morao da je usporio jer se dobro vidi da Hamilton izlazi. To što on dere po gasu iako vidi bolid ispred sebe je samo stvar mentalnog sklopa ( očito već puca jer je Kimi produžio sa ferrarijem, nije mu ovo prvi ispad ove godine).
- Frantic
- Formula 1
Objasnio @Black, da ne može prostije.Blackhawk je napisao/la:Ti znaš da je obveza članova tima koji su u boksu da vozača puste ili ne ovisno prolazili tko boksom? Ukoliko prolazi, a blizu je da ga ne mogu pustiti bez da ometaju vozača koji nadolazi, ne smiju pustiti svog vozača. Dakle, nema Grosjean što paziti, nego boks Mercedesa. Ne može jednostavnije od toga!Dani je napisao/la:Očito ne znaš da možeš i pustit gas lumene. Pa to kaj ima limiter ne znači da ne možeš usporiti. Ili možeš kao što se vidi na snimci. Veliš nema Gro kaj gledati? Bravo, i onda ćemo se čuditi kada netko pobere Maurizia ili koga drugog jer mu ego ne dozvoljava da uspori.
A ovaj još mene naziva "lumenom" (naravno, pošprdno).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Dani Verified
- Formula 1
@f1zd
Oprosti po čemu je Hamilton sveta krava? Pa on je dobio više kazni od Vettela i Alonsa zajedno. A i zanimljivo je kako mrzitelji Hamiltona odmah udaraju u jatu, kao kakve isfrustrirane školarke.
@frantic
Očito sam pogriješio kada sam mislio da ćeš shvatiti izraz lumen kao zafrkanciju. Nema veze. Valjda sam trebao reći jarane da shvatiš.
@black 2011 je bilo 38 unsafe release i samo jedna opomena. Jel to isto favoriziranje ili samo kada je u pitanju Hamilton.?Jer koliko sam vidio u toku utrke je bilo nekoliko situacija u boksu koje su po istome principu trebale biti kazne.
Zanimljivo:
"When Mercedes technical boss Paddy Lowe was asked by Sky Sports if there had been a problem with Hamilton's car as he left the pits, he said: "You can see it's a very, very tight garage here and he was right butted up against all the Ferrari equipment so it's quite a tight line, so I guess that's the root of the problem."
Oprosti po čemu je Hamilton sveta krava? Pa on je dobio više kazni od Vettela i Alonsa zajedno. A i zanimljivo je kako mrzitelji Hamiltona odmah udaraju u jatu, kao kakve isfrustrirane školarke.
@frantic
Očito sam pogriješio kada sam mislio da ćeš shvatiti izraz lumen kao zafrkanciju. Nema veze. Valjda sam trebao reći jarane da shvatiš.
@black 2011 je bilo 38 unsafe release i samo jedna opomena. Jel to isto favoriziranje ili samo kada je u pitanju Hamilton.?Jer koliko sam vidio u toku utrke je bilo nekoliko situacija u boksu koje su po istome principu trebale biti kazne.
Zanimljivo:
"When Mercedes technical boss Paddy Lowe was asked by Sky Sports if there had been a problem with Hamilton's car as he left the pits, he said: "You can see it's a very, very tight garage here and he was right butted up against all the Ferrari equipment so it's quite a tight line, so I guess that's the root of the problem."

- f1zd
Po tome što ti misliš da je Grosjean (koji očigledno ima prednost) trebao zakočiti.Dani je napisao/la:@f1zd
@frantic
Zanimljivo:
- Frantic
- Formula 1
@Dani, izvini na mom nedostatku smisla za zafrkanciju, ali ne treba ni "jarane" ni "lumene" (usput, to nije ni izbliza isto).
Dovoljno je Frantic ili bez nicka uopšte.
Dovoljno je Frantic ili bez nicka uopšte.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- khar
- Karting
- S nama već: 9 god 1 mj
- Navija za: Michael Schumacher
Zahvaljujem svima na podršci za predsjednika FIA-e,
ali ove godine su se odlučili za konzervativniju varijantu
Upravo je to moj najveći problem sa sadašnjim medijima. Ako ja bez prakse s minimalnim znanjem mogu logički izvući nešto, što bi tek onda mogao SKY napraviti s četiri bivša vozača i pristupom "telemetriji" (bar gas, kočnica), kamerama na svim bolidima.... Na kraju nešto bi mogli i naučiti, za razliku od Tedovih i Croftovih laprdanja i osobnih dojmova već spomenute četvorke.
Ovako izgleda, najgluplja publika je najbolja publika.
Čisto na brzinu da se osvrnem
Zato u tom smislu ostavljam jedan prostor kojim mogu objasniti Rosbergovo "blago" ponašanje prema svim nezgodama koje su ga snašle.
Samog Sennu sam spomenuo kao jednu usporedbu. Nikad ne valja podcjenjivati vozače, jer se i većima dogodilo da im bolid ne odgovara i da se "vuku" iza kolege. Rosberg je brz i tehnički potkovan vozač te ga se ne bi trebalo na takav način omalovažavati.
+ namjera i opasno ponašanje se često kažnjavaju, a ne samo sudari (recimo Schumacher vs Barrichello u Mađarskoj), a nesreća je produkt kasne Perezove reakcije da obrani neobranjivo.
SKY, Brundle, Max i šutnja. Hmm, nemam pojma zašto šute, pogotovo nakon tolikog guranja sigurnosti publici niz grlo.
Tu jasno radim razliku između kretanja i obrane u zoni kočenja.
Ono što želim reći ako napraviš nekakvu gradaciju težine prekršaja, veći zajeb od ovoga nisu mogli napraviti. Bar što se tiče nesigurnog puštanja.
Sitne previde oprostiti prvi puta OK, kompletni zajeb hmmm, previše miriši na poklon bon.
ali ove godine su se odlučili za konzervativniju varijantu

Lady je napisao/la:Inače @khar, sve pohvale za post... treba te stavit na mjesto svih sudaca u F1..... možda netko nešto i nauči od tebe....
Bez uvrede, ali vjerujem da imaš znanje kao i svi bivši vozači Formule 1 koji su trenutno suci u F1. Možda nemaš baš svo znamje, ali imaš bar iskustva da utrkama prosuđuješ šta bi trebalo kaznit a šta ne......
MrDoomroom je napisao/la:Prekrasan komentar I analiza khar ovo je na razini visoko budzetnih TV kuca.

Upravo je to moj najveći problem sa sadašnjim medijima. Ako ja bez prakse s minimalnim znanjem mogu logički izvući nešto, što bi tek onda mogao SKY napraviti s četiri bivša vozača i pristupom "telemetriji" (bar gas, kočnica), kamerama na svim bolidima.... Na kraju nešto bi mogli i naučiti, za razliku od Tedovih i Croftovih laprdanja i osobnih dojmova već spomenute četvorke.
Ovako izgleda, najgluplja publika je najbolja publika.

Čisto na brzinu da se osvrnem
Nemam, ali u svijetu postoji dugogodišnja praksa između klubova i pojedinaca da se u ugovor stavljaju i PR stvari. Mogu te vezati za mjesto življenja(skromna kuća), automobil(imaš primjer Ajaxa i zabrane kupovine skupih automobila za nogometaše), zabrana opasnog ponašanja (nogometaši i motocikli) i sve ostale stvari iz sfere privatnog života. Svaki sponzor ili momčad si ostavlja prostor da raskine ugovor u slučaju nanošenja štete ugledu brand-a ili momčadi.(ponašanje kao rasizam ili bilo koji oblik ponašanja koji bi mogao uvrijediti ciljanu publiku.)Lady je napisao/la:Jesi vidio ugovor da si tako siguran? Ajde, pokaži nam kopiju ugovora da i mi budemo pametniji....mislim, kad si tako siguran u ovo šta pišeš.... ili ti ipak vidiš drugačiju sliku od onoga šta vidi Rosberg?
Zato u tom smislu ostavljam jedan prostor kojim mogu objasniti Rosbergovo "blago" ponašanje prema svim nezgodama koje su ga snašle.
Kad ga Hamilton izgura bio je sarkazam jer svaki put kad nema kvara ili nesreće, Merc vozi 1-2. S takvim zaključcima se ne slažem jer na isti način možeš diskreditirati sve velike vozače ovoga sporta jer su sami vozili najbolje bolide u svojim zlatnim godinama (ili su uspjevali protiv ljudi koji su imali kombinaciju mehaničkih kvarova i vozačke nesreće ili kako se kaže u "narodu" a.k.a. bili nesposobni )Lady je napisao/la:Misliš na Manor, Force Indiu, Toro Rosso, Renault ( Lotus)..itd....khar je napisao/la:Svaki put kad ga je Hamilton izgura sa staze pa je morao nekog preticati.
A ne pardon! Oni su u istom rangu sa Mercom....
Hvala na opširnom odgovoru kolega @khar,....možda budem pametnija sad kad uvidim sva ta silna pretjecanja Rosberga nad svima ostalima kad ga je jadni Hamilon izgurao sa staze....
Formulu počinjem pratiti kobmbinacijom Sch + Ferarri, tako da nikada nisam imao priliku gledati Sennu uživo, iako iz Schumacherove ere nisam ništa naučio. Bio sam relativno mlad, ADSL net + flat dolazi kasnije kao i zrelost, kompanija s HRT-a nije imala pojma.... Cijela ta era je isključivo navijački obojena, od rukometa, nogometa do f1. Tek poslije faksa se javljaju pokušaju analitičkog razmišljanja i pokušaji razumjevanja dinamike igre.Lady je napisao/la:Kakve sad veze ima Ayrton Senna? Ajde mi sad objasni kakve veze ima Ayrton Senna sa ovim šta sam ja napisala o Rosbergu? Ili mi uspoređuješ Ayrtona i Rosberga?
Jedno pitanje za tebe čisto onako iz znatiželje: Koliko si imao godina kad je vozio Ayrton Senna?
Samog Sennu sam spomenuo kao jednu usporedbu. Nikad ne valja podcjenjivati vozače, jer se i većima dogodilo da im bolid ne odgovara i da se "vuku" iza kolege. Rosberg je brz i tehnički potkovan vozač te ga se ne bi trebalo na takav način omalovažavati.
Opet se tu ne slažem, agresivnost je glavni uzrok nesreća u f1. Također agresivnost je bila osobina najboljih i najlošijih vozača u f1.Lady je napisao/la:Gledaj, ako Max to izvede pred nekim smotanim vozačem, onda će sigurno doć do sranja s oproštenjem kao šta je došlo sa Massom i Perezom u Canadi.
A sad ti reci kako to da niti suci nisu reagirali na Maxov potez, a niti na Sky-u nisu govorili o Maxovoj mogućoj kazni? Možda su svi jednostavmno glupi jel?
I još nešto vezeno za incident Perez vs Massa i Ros vs Max.... jel vidiš glavnu razliku između ova 2 incidenta? Ja vjerujem da vidiš.....

+ namjera i opasno ponašanje se često kažnjavaju, a ne samo sudari (recimo Schumacher vs Barrichello u Mađarskoj), a nesreća je produkt kasne Perezove reakcije da obrani neobranjivo.
SKY, Brundle, Max i šutnja. Hmm, nemam pojma zašto šute, pogotovo nakon tolikog guranja sigurnosti publici niz grlo.
U prvi plan sam hito staviti napomenu da ovo pravilo dopušta obrambeno kretanje prije zone kočenja.Lady je napisao/la:Ajde prevedi ovo na hrvatski ali doslovno...20.4 Any driver defending his position on a straight, and before any braking area, may use the full width of the track during his first move, provided no significant portion of the car attempting to pass is alongside his. Whilst defending in this way the driver may not leave the track without justifiable reason.
Tu jasno radim razliku između kretanja i obrane u zoni kočenja.
...any other abnormal change of direction, are not permitted. ...
Ne vidim razliku između drugog vozača i Rosberga, a ako misliš na Austriju, tu je također Rosberg pokupio kaznu. Također učestalo ponavljanje sudara ne bi trebao biti razlog ako se uzme u obzir da je Max uzrokovao duboki ulazak i jednog i drugog vozača. Bar moje mišljenje.Lady je napisao/la:Ne kazne drugog bvozača...Kazne Rosberga a to ti je razlika znaš....
Nesigurno puštanje iz boxa se događa kada vozač iza mora otpustiti gas ili stati da bi propustio vozača ispred.Dani je napisao/la:Meni je super kada velite da je Gro morao skroz stati. Ne bi morao da je usporio jer se dobro vidi da Hamilton izlazi. To što on dere po gasu iako vidi bolid ispred sebe je samo stvar mentalnog sklopa ( očito već puca jer je Kimi produžio sa ferrarijem, nije mu ovo prvi ispad ove godine).
Ono što želim reći ako napraviš nekakvu gradaciju težine prekršaja, veći zajeb od ovoga nisu mogli napraviti. Bar što se tiče nesigurnog puštanja.
Sitne previde oprostiti prvi puta OK, kompletni zajeb hmmm, previše miriši na poklon bon.