1 i 2 sve točno napisano, lakše je Ferrariju zagrijati hard nego Mercedesu soft. Brzina na pravcima preveliko zadnje krilo, u Ferrariju su na (mislim da je bio) fp3 Sainzu pobrusili zadnje krilo skoro centimetar. Moguće da je motor slabiji ili da nije još odvrnut, motor je super pouzdan ima samo 1 kvar Albon u Monacu.Har Kl je napisao/la: 06.07.2022., 10:17 Andrew Shovlin kaze da su konacno zadovoljni sa ponasanjem bolida na stazi. Očekuje da će se tim od sada konačno moći fokusirati samo na performanse bolida.
Andrew Shovlin says Mercedes is no longer “fighting to survive”
Koliko sam ja mogao primjetiti u prošloj utrci, u jednom momentu utrke Hamilton je bio najbrži na stazi i to ne samo jedan krug, nego je uspio krug za krugom voziti najbrža vremena.
Međutim i dalje je to područije rada dosta usko.
Problemi su:
1. teško zagrijavanje guma u prvm krugovima. Mercedes je izgledao jako ranjiv nakon starta, restarta, outlapa i u prvim krugovima nakon SC. Kiša i hladna staza nisu nešto
2. Na pravcima se primjetan gubitak brzine. Hamilton sa novim softom nije mogao preteći LeClerca sa starim hardom i slomljenim krilom. S obzirom da je poskakivanje dobrim dijelom riješeno ostaje upitnik da li Mercedes stvarno ima slabiji motor od Ferrarija i Honde ili je bolid još uvijek "draggy". Nadam se da je ovo drugo.
Mislim da ćemo u Austriji opet biti pri samom vrhu. Nadam se da neće biti kiše.
Mercedes
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ovo bi moglo biti riješeno ovaj vikend.1883 je napisao/la: 07.07.2022., 07:49 U normalnim okolnostima u kojima vodece dvije momcadi nemaju probleme ovdje se Benz nece moci boriti za pobjedu. Razlozi su slabija trakcija na izlasku iz sporih zavoja i osrednja brzina na pravcima. Ove dvije karakteristike su kljucne za ovu stazu.
Vidjet ćemo kako će utjecati na drag, jer glavni razlog prevelikog zadnjeg krila je poskakivanje.
- 1883
- Karting
- S nama već: 9 god 5 mj
Vidjet cemo. Ovo sam vidio jutros nakon sto sam vec bio napisao post. Nadam se nastavku pozitive u vezi ovog bolida.
Ako bude žega u Francuskoj ocekujem i prvu pobjedu u sezoni, i to na temelju brzine u utrci. Trenutno nam je najveci problem kvalifikacije, ali to je domino efekt.
Ako bude žega u Francuskoj ocekujem i prvu pobjedu u sezoni, i to na temelju brzine u utrci. Trenutno nam je najveci problem kvalifikacije, ali to je domino efekt.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Taman sam počeo dizati ruke od ovog koncepta. Dugo se najavljuje taj famozni zadnji ovjes, ali nikako da ga ugledamo.
Nakon loših treninga, ovaj PP je bio pravi šok za mene. Kvale sam gledao na plaži i jedino sam mogao vidjeti da je Russell napravio dva zelena sektora. Ne znam odakle je izvukao ovaj krug, ali svaka mu čast.
Na ovoj stazi PP je 80% posla ukoliko ne bude nekih problema sa bolidom. Tako da sam optimističan da bi danas mogli dobiti i prvu pobjedu Mercedesa.
Nakon loših treninga, ovaj PP je bio pravi šok za mene. Kvale sam gledao na plaži i jedino sam mogao vidjeti da je Russell napravio dva zelena sektora. Ne znam odakle je izvukao ovaj krug, ali svaka mu čast.
Na ovoj stazi PP je 80% posla ukoliko ne bude nekih problema sa bolidom. Tako da sam optimističan da bi danas mogli dobiti i prvu pobjedu Mercedesa.
- 1883
- Karting
Dva Ferrarija ce takticki odigrati na Georgu, ako stvar ne rijese vec na startu.
Ja nisam digao ruke od koncepta, bas naprotiv. Treba vremena i pameti kroz vrijeme da se rijese nedostaci na bolidu. Vozacki dvojac nam je trenutno besprijekoran.
Nisam gledao nista jer sam imao dalek i naporan put pred sobom, ali utrku cu pogledati, a nekad kroz tjedan i sve ostalo.
Glavu gore Har KI
Ja nisam digao ruke od koncepta, bas naprotiv. Treba vremena i pameti kroz vrijeme da se rijese nedostaci na bolidu. Vozacki dvojac nam je trenutno besprijekoran.
Nisam gledao nista jer sam imao dalek i naporan put pred sobom, ali utrku cu pogledati, a nekad kroz tjedan i sve ostalo.
Glavu gore Har KI
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Ne znam jal bio kakav update za vremenske prilike ali zadnje sto sam vidio je bila moguca neka kisa..Nista strasno ali dovoljno za mix i pokoji sok
Da je neka vrucina, ne bi dao Russellu ni promil sanse protiv Ferrarija unatoc PP.
Ovako ako budu promjenljivi uvjeti, do pobjede moze dosta vozaca..
Da je neka vrucina, ne bi dao Russellu ni promil sanse protiv Ferrarija unatoc PP.
Ovako ako budu promjenljivi uvjeti, do pobjede moze dosta vozaca..
Fino Alla Fine
- 1883
- Karting
Dobra utrka. Drugo i trece mjesto su posljedica Ferarijevog vidjenja i vodjenja utrke, vrhunske voznje nasih vozaca i dobre strategije. U ovakvim okolnostima nije se moglo vise. Da je Lewis startao prvi vjerujem da bi mogao cak i pobijediti, bez obzira na strategiju i gume s kojima bi startao utrku, ali doci ce i to na red.
I dalje nezadovoljan brzinom bolida, ali zadovoljan vozacima i vodjenjem utrke.
Vidjet cemo sto nam Spa donosi...
I dalje nezadovoljan brzinom bolida, ali zadovoljan vozacima i vodjenjem utrke.
Vidjet cemo sto nam Spa donosi...
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Iako sam sumnjao u taktiku za hamiltona tj vise me smetalo sto nisu isli agresivnije na undercut koji je ovdje vrlo mocan, na kraju je ispalo sve super cak i za russella iako je njemu sigurno malo gorak okus da je sa p1 zavrsio iza kolege sa p7. Al dobro. Ousemo ferrariu za vrat u poretku. Manje od 20 bodova zaostajemo.
Doci ce i pobjede. Poklonit ce ferrari ako vec ne na cistu brzinu.
- 1883
- Karting
Zelot, ne trebaju nam pokloni, pogotovo ne od Ferrarija i borba s njima za drugo mjesto. Treba nam pretakanje know-how u napredak bolida i borba za prvo mjesto s Red Bullom. Siguran sam da znaju sto treba napraviti, ali treba vremena za to. Nakon pauze cemo vidjeti kako ce se bolid razvijati u drugom dijelu sezone.
Meni je Ferrari suparnik vec 35 godina. Postivam njihovu povijest, rezultate i instituciju, ali dusa me boli zbog ovog sto gledamo ove sezone.
Meni je Ferrari suparnik vec 35 godina. Postivam njihovu povijest, rezultate i instituciju, ali dusa me boli zbog ovog sto gledamo ove sezone.
- Widowmaker
- Karting
- S nama već: 8 god 10 mj
- Navija za: Mclaren
Mercedes zaostaje tačno 30 bodova.zelot je napisao/la: 31.07.2022., 17:14 Iako sam sumnjao u taktiku za hamiltona tj vise me smetalo sto nisu isli agresivnije na undercut koji je ovdje vrlo mocan, na kraju je ispalo sve super cak i za russella iako je njemu sigurno malo gorak okus da je sa p1 zavrsio iza kolege sa p7. Al dobro. Ousemo ferrariu za vrat u poretku. Manje od 20 bodova zaostajemo.
Red Bull -----431
Ferrari --------334
Mercedes ---304
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
odvjetnik george:
https://www.gpblog.com/en/news/121850/r ... tions.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
A dobro..Razocaran je sto je zavrsio iza Lewisa pa pljuca di stigne...zekohonda je napisao/la: 31.07.2022., 18:33 odvjetnik george:
Fino Alla Fine
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Evo kako operira Torger Wolff:
https://www.gpblog.com/en/news/126105/s ... rival.html
Ukratko, kad je Venturi sklopio posao s Mercedesom kao dobavljačem pogona za F-E onda je Totova žena dobila posao team principala, a kasnije vjerojatno za još malo popusta i poziciju CEOa. Budući Mercedesov ugovor s Venturijem završava, završava i njen posao CEO. Samo dokaz da nije tamo po zaslugama nego kao dio ugovora.
Balkanska posla na najjače. Ako je on Austrijanac onda sam ja Eskim.
Ukratko, kad je Venturi sklopio posao s Mercedesom kao dobavljačem pogona za F-E onda je Totova žena dobila posao team principala, a kasnije vjerojatno za još malo popusta i poziciju CEOa. Budući Mercedesov ugovor s Venturijem završava, završava i njen posao CEO. Samo dokaz da nije tamo po zaslugama nego kao dio ugovora.
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
Cale Rumun, keva Poljakinjawapi je napisao/la: 18.08.2022., 00:47 Evo kako operira Torger Wolff:

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ne'š ti Austrijanca.........wapi je napisao/la: 18.08.2022., 00:47 Evo kako operira Torger Wolff:

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
A zašto nas ne bi bolio racku odakle je tko? Sve države su iste po svim kriterijima i zabranjeno je to spomenuti?
Da ne laprdamo bezveze, recimo zanimljivo je pogledati indeks stupnja korupcije po državama.
Konkretno, Austrija je P13 na toj ljestvici, Rumunjska P66, a Poljska P42. Transparency international je izvor, a nisam siguran impliciraju li genetske razlike, poremećaje ili možda stupanj razvijenosti države, kulturološke okolnosti i njihov utjecaj na odgoj i ophođenje pojedinca.
https://www.transparency.org/en/cpi/2021/
Da ne laprdamo bezveze, recimo zanimljivo je pogledati indeks stupnja korupcije po državama.
Konkretno, Austrija je P13 na toj ljestvici, Rumunjska P66, a Poljska P42. Transparency international je izvor, a nisam siguran impliciraju li genetske razlike, poremećaje ili možda stupanj razvijenosti države, kulturološke okolnosti i njihov utjecaj na odgoj i ophođenje pojedinca.
https://www.transparency.org/en/cpi/2021/