McLaren

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
AlkY je napisao/la: 21.03.2022., 09:04 Po Mercedesu nemogu oplest jer imaju i druge ekipe s istim motorom za usporedbu.
Tada je Honda bila samo u McLarenu pa je bilo lakse oplest po njima :D
Tad se mogla furat prica, nas koncept je odlican, sasija mozda i najbolje na gridu.. :prcnjau:
Fino Alla Fine

Leo4
Karting
Karting
S nama već: 4 god 7 mj
Jako loš McLaren i teško da mogu kroz sezonu dovesti neke tolike nadogradnje da bi ih vratili u gornji dio tablice. Treba pričekati još koju utrku, ali najprije da će se boriti za doljnji dio sredine, nažalost :? Taman kad smo se svi ponadali da će se botiti za vrh, oni podbacili.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
senna66 je napisao/la: 21.03.2022., 07:31
Pastor je napisao/la: 20.03.2022., 21:20 Mislim da jedino može biti motor. Ali onda je Mercedes i dalje top bolid, kojima trenutno nedostaje snage, kao i svim njihovim korisnicima
Ma daj molim te. Oke možda je većina do manjka snage, ali da je McLaren imalo dobar bolid završili bi iza Mercedesa.
Loši su kompletno i to je to.

Uostalom taj Mercedes ne može biti top bolid kada zderu gume nenormalno, a nove vrlo teško zagrijavaju. Imaju i oni problema nevezanih za snagu.
Činjenica je da su tri tima sa Mercedesovim motorima na samom začelju, i da su pri dnu po maksimalnim brzinama. Da je McLaren odmah iza Mercedesa bili bi i oni top bolid, a tu ih niko nije stavljao. Predviđalo se da će biti četvrti, peti, a to je već daleko od top bolida... A mislim da bi sa malo većom snagom već bili u toj borbi za četvrto, peto mjesto, jer i ovako je to sve zbijeno iza tri vodeće ekipe.

A Mercedes, i sa svim problemima i dalje je bio skoro u kontaktu sa prve dvije ekipe. Dodaj malo snage, i da riješe poskakivanje (što bi vjerovatno riješilo i potrošnju guma) i imaju opet top bolid...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Pastor je napisao/la: 22.03.2022., 01:36
senna66 je napisao/la: 21.03.2022., 07:31
Pastor je napisao/la: 20.03.2022., 21:20 Mislim da jedino može biti motor. Ali onda je Mercedes i dalje top bolid, kojima trenutno nedostaje snage, kao i svim njihovim korisnicima
Ma daj molim te. Oke možda je većina do manjka snage, ali da je McLaren imalo dobar bolid završili bi iza Mercedesa.
Loši su kompletno i to je to.

Uostalom taj Mercedes ne može biti top bolid kada zderu gume nenormalno, a nove vrlo teško zagrijavaju. Imaju i oni problema nevezanih za snagu.
Činjenica je da su tri tima sa Mercedesovim motorima na samom začelju, i da su pri dnu po maksimalnim brzinama. Da je McLaren odmah iza Mercedesa bili bi i oni top bolid, a tu ih niko nije stavljao. Predviđalo se da će biti četvrti, peti, a to je već daleko od top bolida... A mislim da bi sa malo većom snagom već bili u toj borbi za četvrto, peto mjesto, jer i ovako je to sve zbijeno iza tri vodeće ekipe.

A Mercedes, i sa svim problemima i dalje je bio skoro u kontaktu sa prve dvije ekipe. Dodaj malo snage, i da riješe poskakivanje (što bi vjerovatno riješilo i potrošnju guma) i imaju opet top bolid...
Od Mcl se ocekivala borba za vrh, barem za postolja.
Rano je jos reći za definitivno di su pozicionirani, tek je prva trka ali teško da ce oni u top 6-7 ekipa.

Za sada Mercedesov bolid nije niti blizu vodece dvojke tako da niti jednom nije bio "skoro u kontaktu" sa njoma.
Kasnio je vise od pola minute do SC.
A reći kakav bi bio bolid da se otkloniti poskakivanje, potrošnja guma i snaga motora nebi se usudio niti Mercedesov inženjer pa ne trebaš niti ti.
Na kraju, možda to i nisu jedini problemi kod toga bolida.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pa i lani se McLaren borio za treće mjesto, pa to svejedno nije bilo ni blizu Mercedesu... I da su ove godine na ovoj prvoj utrci bili četvrti kako se predviđalo, ne vidim zašto bi bili bliže Mercedesu. I ovakav Mercedes je bio na trećem mjestu sam u svojem svijetu. Nisu konkurirali prvoj dvojci, a iza njih je isto bio fin razmak. Neki odnos između Mercedesa i McLarena nije bitno drugačiji nego prošle godine. Samo su malo pomjereni u poretku... Ja mogu vidjeti da Mercedes i dalje ima top bolid sa manjkom snage, kao i ostali korisnici Mercedesovih motora.
Ako riješe poskakivanje, sve ostalo će se poboljšati. Možda bi i sa trenutnom snagom motora mogli parirati Red Bullu i Ferrariju, ako ove druge stvari riješe.

A od četvrtog mjesta do zadnjeg nije velika razlika. Mislim da bi više snage iz Mercedesa moglo dovesti McLaren blizu tom četvrtom mjestu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
U situaciji dok i dalje nevjerujemo u ovako spor McLaren i tugujemo ( barem njihovi navijaci ) za boljim danima i nadanjima da je ova godina trebala biti jos jedan korak naprijed , totalno smo "ignorirali" njihov pitstop.
Kao i kod Ferrarija , naviknuli smo da se u boksu redovito rade greske , da traje nekoliko sekundi duze od ocekivanog. Ali obje ekipe su nas iznenadile u prve 2 utrke. Ferrijev boks je vec mnogo puta dobio pohvale , ali i McLaren zasluzuje pohvale za najbrzi pitstop u obje utrke.

slika
slika
slikaslika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Impresivno, povezali su dvije utrke s najbržim pitstopom i još su imali i drugo najbolje vrijeme u Saudijskoj Arabiji. Uz to ulaze već u zonu brzine pitstopa iz vremena prošlog pravilnika.
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Ovako se podijum slavi :D

slikaslika slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
:pivo: Rasturamo i dalje. https://twitter.com/DHL_Motorsports/status/1518292372744032256
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/tgruener/status/1527216158377664513

AlkY
Formula 1
Formula 1
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
McLarenovi boxovi vade moje zivce since 2012

slikaslika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Gotovo s nadogradnjama za ovu godinu, sve snage usmjerene na 2023 godinu.

No more major upgrades for McLaren this season
https://the-race.com/formula-1/no-more- ... is-season/
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Jedino pametno sta mogu i napraviti.
Vjerujem da je i njima , kao i navijacima , ovo sezona ipak ispod ocekivanja. I ne isplati se sad "vadit" nekim velikim i skupim nadogradnjama.
slikaslika slika

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Logična odluka za Mclaren. Iako, kako su po meni jedno od većih razočarenja u ovoj sezoni, nemam baš ni velika očekivanja za sljedeću godinu. Nisam očekivao možda borbu za titulu, ali svakako jesam barem stalnu borbu za podij i pokoju pobjedu.

Ipak, s obzirom da Red Bull i Ferrari zasad vode blisku bitku za vrh, možda neka treće momčad profitira za iduću sezonu.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ne znam koliko je ovo pametno. Istina je da su trenutno četvrti u poretku, ali je jako zgusnuto oko njih. Aston Martin je sve bolji, a u Silverstone donose još nadogradnji. Haas se i ovako nekada plasira u Q3, a i njih čeka jedna velika nadogradnja. Iako će im biti jedina u sezoni, ako bude dobra biće dovoljna. A čini mi se i da je Willams najavio veliku nadogradnju za Silverstone. Ostaje Sauber, koji im je i ovako blizu. Ne znam kakvi su njihovi planovi za nadogradnje. Ali ako riješe pouzdanost, mogu dobiti McLaren do kraja. A tu je i Alpine koja je sve bolja. Zaboravio sam i AlphaTauri.
Mislim da će teško do novih bodova bez nadogradnji u nastavku sezone.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Sve ovisi koliko ce im se isplatiti prebacivanje na sljedecu sezonu.
Ako ce zbog toga sljedece sezone biti perfomanse barem kakve smo ocekivali ove sezone , onda mi ne smeta makar i da zadnji budu ovu sezonu.
slikaslika slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Bolje da se okrenu sljedećoj sezoni jer je ovaj bolid promašaj, previše je dragy a nema gripa. Max brzina nikakva kao da padobran vuku iza bolida. Hoće li biti 4, 5 ili 6 u konstruktorskom poretku potpuno nebitno jer nema smisla bacati novac u nešto što ne donosi rezultate.
slika

Limpskinz
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Kimi
Mislim da bas nema smisla ekipama ovako rano odustajat od sezone, a razlog je budget cap. Ako ne potrose sve sta mogu ove sezone ne prenosi im se nista, a ovako mogu jos potrosit neke pare na odredene nadogradnje ili ispitivanja.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Stvar je u tome treba li raditi novi koncept ili nadograditi postojeći. Ako je neka gadna greška sa trenutnim, onda ima smisla prebacivanje na sljedeću sezonu. Onda preostali ovogodišnji budžet možeš potrošiti na novi koncept za narednu sezonu. A ako je samo u pitanju nadogradnja, onda sve što uradiš ove sezone važi ti i za sljedeću.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡