IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Sto se tice ciscenja smeca ja ne koristim apolikacije za to. Deinstaliraj ono sto ne koristis a android gasi ono sto nije u upotrebi. Ovo je samo moje iskustvo, naravno. I nemam nikakvih problema. Pa vidi da je samo clean master uzimao 6% baterije, u ime cega...

http://www.techwarn.com/lg-g4-overheating-fix-it/

Evo iznad prvi link sto se tice tvog modela, koje je kao dobro pamtim g4.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
MrDoomroom je napisao/la: LeTV Le Max nije nista losiji od G4
U paketu se ne dobiju slušalice, što je odmah prvi minus bez da ga iti upališ. Dalje, sustav nije dorastao LG-evom, lošija baterija koja nije promjenjiva, nema utor za micro SD karticu, lošija kamera, pogotovo u noćnim uvjetima, program kamere je dvije skale ispod onoga na LG-u, loše snimanje videa, oscilirajuće performanse procesora i povrh svega cijena od 3500 kn s poštarinom. Sad je ne znam kako je ovo bolja kupnja od G4, za koji imaš servis ovdje i koji je jeftiniji.

@Felipe - Zbilja ne znam što bih ti rekao, ali probaj ovo što je vlado rekao. Ako ništa ne upali, onda resetiraj na tvorničke postavke, a ako ni to ne pomogne, onda ćeš morati nositi na garanciju.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Explorer je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: LeTV Le Max nije nista losiji od G4
U paketu se ne dobiju slušalice, što je odmah prvi minus bez da ga iti upališ. Dalje, sustav nije dorastao LG-evom, lošija baterija koja nije promjenjiva, nema utor za micro SD karticu, lošija kamera, pogotovo u noćnim uvjetima, program kamere je dvije skale ispod onoga na LG-u, loše snimanje videa, oscilirajuće performanse procesora i povrh svega cijena od 3500 kn s poštarinom. Sad je ne znam kako je ovo bolja kupnja od G4, za koji imaš servis ovdje i koji je jeftiniji.
Necu ulazit u raspravu koji je bolji svi oni vrte android, al eto LG marka za kojeg tvrdis da je bolji moze komotno da ispece jaja i jos imas slusalice da slusas mjuzu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Uzeo sam si UMI ROME u Banggood.com po 120$ (presale/preorder) pa ćemo vidjet. Pošto sam morao malo prostudirat tu tematiku (mobiteli) red je da nešto sitno podijelim i sa vama. To mi je plafon koji želim dati za mob.. ostalo je po mom bacanje novaca za taj mali šrpćak tehnologije koji služi za nazvati i javiti se.. uz veliku mogućnost padanja i shebavanja od vlastite 'glupe' ruke. Navodno su ovi novi čajnizeri izvrsni i jeftini, što prije i nije bio slučaj.. koliko sam čitao i gledao nisu mušićavi kao prije. Sjećam se kako su Huawei mobiteli obavezno odlazili nakon nekog vremena pa čak i flegšipi.. osobno si ne bi uzimao njih, iako imaju cijeli Silicon valley u Kini. Neznam zašto no više vjerujem nekom manje poznatoma Doogeeu, UMI-u, Cubot-u nego njima.

U usporedbi UMI Hammer S koji je po konstituciji vrlo sličan ROME-u..
Oba mobitela su izuzetno čvrsta jer je konstrukcija i staklo isto:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y-AINIt9NZo[/youtube]
:rofl: liku štrika rukama sve u 16, fakat treba imat hrabrosti svoj novi mobitel istući čekićem da bi raji dokazao nešto.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_tVyQrpTCb8[/youtube]

Ekran i potrošnja:

..ROME nema fingerprint (meni nebitan fičer), a ni IR (za dljinski).. dok Hammer S ima.
..Hammer S ima IPS matricu dok ROME štedljiviji AMOLED - navodno će Rome imati fenomenalnu štednju baterije pa je zbog matrice i manje baterije kudikamo lakši od Hammera (455g vs 177g) (3200mAh vs 2500mAh)
za one koji neznaju Amoled je dosta lakši od IPS-a, pošto je manje žedan struje mobiteli mogu biti sa manjim baterijama što dodatno olakšava uređaj. Kvaliteta je tu negdje.. iako ja dajem prednost današnjim AMOLED zbog toga što su rješili problem burna ekrana.. i dubina crne, svjetlina i kontrast je bolji nego IPS. Od AMOLED do AMOLED razlikuje se jačina na direktnom suncu.. budemo vidjeli kako će se ponašati ROME.

Proc (SoC) i sustav (OS):

Jedan i drugi imaju nove 64-bit Mediatek procesore MT67xx koji su rješili sve mušice bivših MT65xx serije (recimo GPS lociranje).
-Hammer ima brikani četverojezgreni MediaTek MT6735P od 1.0Ghz (puniokrvini MT6735 je na 1.3 što je po performansama u biti nebitno), sa GPU-om ARM Mali-T720 MP2 (na 400Mhz) često ih stavljaju u budžet telefone tipa Doogee X5 Pro (moj prvi izbor.. za 550kn, izvrstan mobitel za te pare, ako vam nije bitna toliko kamera)
-ROME ima dosta bolji čip za srednje visoku klasu.. brikani osmerojezgreni MediaTek MT6753 od 1.3Mhz (orginalni SoC na 1.5), sa GPU-om ARM Mali-T720 MP3 (na 700Mhz).. prilično nabrijanija konfiguracija na kojoj se može još bezbrižnije igrat igrice.. meni toliko nebitno, no u svakom slučaju opravdava uloženo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FuNZScRyUtg[/youtube]

Pogledajete kako se MediaTek MT6753 sa Mali-T720 MP3 (na 700Mhz) snalazi na 1920x1080 rezi na .. ništa spektakularno, no za mid range mobitele sasvim dostojno (napominjem da je ROME 720P mobitel na kojima bi sve trebalo biti kudikamo fluidnije):

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ev7cTWeIGSQ[/youtube]

..npr. po hardveru procesora i GPUa.. no sa nešto višom rezolucijom (IPS) iza 40$ većom cijenom možemo vidjeti rezultate:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1AJhUogxQiw[/youtube]

Kamera:

-Kamera na Hammer S-u je nešto slabiji model cmosa Sony IMX164 Exmor (8MP- interpolirano 13MP, f2.0) - - dolazi sa jakim dvotonskim zumom
-dok je kod ROME-a nešto jači model cmosa Sony IMX179 Exmor (8MP- interpolirano 13MP, f2.0) - dolazi sa jakim dvotonskim zumom

Slike kod obje kamere su čist pristojne, pogotovo kod ROME-a. Taj cmos mogli smo vidjeti na Motoroli Moto G i Nexusu

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]

Prednja kamera kod Hammera S je 1.6MP (cmos OmniVision OV9760), dok je kod ROME 2.0MP (cmos GalaxyCore GC2355), obje prednje kamere imaju dobar blic za selfarenje. Stoga se možete izselfirati do mile volje.

Konekcije i signali:

USB - Hammer S ima USB-C koji je standard budućnosti, no na mobitelima se ponaša identično klasičnom USB2.0, jedino što je jednostavnije spajanje pošto se može okrenuti jack na bilo koju stranu prilikom guranja jacka u mobitel. Problem je kad ste negdje a nemate kabla.. dok ćete micro-USB naći skoro kod svakog tko ima nekakav mobitel. ROME ima micro-USB
Oba mobitela podržava OTG (spajanje perifernih uređaja putem USB OTG prilagodnika (miš, tipkovnica, USB stick..) i OTA Sync

GPS je kod oba mobitela fenomenalan i brz.. to je zasluga popravljenih mušica sa ovim novim MT čipovima. Zaključava GPS i u zatvorenim prostorima.

Podržava 4G mrežu i sve sve standarde signala u Hrvatskoj

WiFi kod novih MT67xx čipova je također moderniji te od sada podržava i 5Ghz ac standard (uz sve 2.5Ghz standarde)

[ link do slike ]

Oba imaju Hotknot(preteća NFC-a). Razno upravljanje gstikulacijama, na upaljenom i zagašenom ekranu, i sve bemberlebe koje nudi novi Lolipop 5.1 android. pomoću ROOTJOY-a imate puni pristup svom ROM-u i pošto je na mobitelima čisti android po formi možete očekivati vrlo brze nadogradnje.. kao i buduću podršku za Android 6.0 Marshmallow.

Ako sam nešto zaboravio slobodno pitajte..

Što vi mislite o tim mobitelima novije generacije za 850kn.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Ne los izbor iako sam vidio u ponudi letv x600 dosta povoljno. Treba pogledati svakako specifikacije i ono sto je natrpano ispod poklopca. Vise manje svi trenutno na trzistu smartphonova sa nekim od svojih flagshipova nisu nista losiji u nekim situacijama i bolji od brendiranih telefona, a razlika u cijeni ako se uzme samo telefon su enormne.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ovo nisu flagshipovi, to je onaj za mene najatraktivniji segment srednje klase koja se trudi sniziti cijene višoj srednjoj klasi. U biti best-buy. Navodno da do sada nema boljeg od tog ROME mobitela do 120$ što se izbalansiranosti tiče... a vrlo vjerovatno će ubrzo nakon izlaska pasti na cijenu od 80$-90$ što će preokrenuti tržište.. pa će i drugi morati snižavati cijene za te performanse sa tim hardverom. U biti mladi proizvođači tipa UMI sa takvim načinom se bori na tržištu.. za najmanje para ponuditi najviše u jeftinijem segmentu koji je pristupačan široj raji.. na taj način dobivaju promidžbu, a na tržištu se diže ljestvica u kvaliteti/cijeni... padaju cijene i sl.

Sve ovo postoji već što ima ROME, no ne po toj cijeni i u toj kombinaciji, u tom je fora. Naravno da postoje skuplji i bolji mobiteli u višim klasama.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KnlhoX9ytuM[/youtube]

pre-Review

slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma ovi jeftini kinezi su sjajni mobiteli, da sad kupujem novi, bacio bih oko. Što se tiče flagshipova, još nisu potpuno dorasli, iako je onaj Meizu Pro 5 blizu najboljima.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
A kakav je Leagoo?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Moraš istraživat.. iskustva revjuove, forume, probleme i sl. naravno za one modele koje te interesiraju.. bez muke nema nauke :D Nema ti druge.
kad dobro prostudiraš materiju izloži naučeno. ;)

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ako ste nekim slucajem izbrisete bookmarks-e kao sto sam ja veceras. Izgubio sam samo 6 dana ovim restorom. Rjesenje ispod.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dlBnbSMmaXI[/youtube]

Napomena: morate zatvoriti google chrome ili sta vec koristite dok ovo radite. Dakle, zapamtite tutorial ili pratite sa drugog uredjaja.

Dalje, sync je garancija da se ovo ne desi, ali eto ako imate ovakav problem i nije tako veliki kao sto se na prvu cini.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Hvala na videu, iako mi ni jučer takvo nešto ne bi pomoglo. Stavljao novi sustav i zaboravio na bookmarske, srećom imao prije spremljenje.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
mislio sam kupiti ovaj mob, pa ne znm jel baš toliko dobar koliko nafaljen, šta vi mislite ? cijena mu je 1100kn/275km
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PiWAvtiHphM[/youtube]
Released 2015, March
124.4g, 10mm debljina
Android OS, v5.0.1 lollipop
8GB pohrana (iskoristivo oko 4GB), microSD card slot (do 32GB)
4.7" inch ekran 720x1280 rezolucija
8MP 1080p@30fps kamera
1GB RAM Snapdragon 410
2100mAh Li-Ion baterija
CPU Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 - H420
GPU Adreno 306 Mali-400MP2
Prijatelj mi ne preporučuje LG, no meni se taj mob stvarno svidio, šta vi mislite isplati li se ?
Hvala unaprijed :pivo:
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Za te pare si možeš kupiti Umi Rome sa boljim performansama. Sa novim ROM-om su riješili problem baterije.
ja sam si uzeo taj za 120$, a na akcijmam si možeš naći i za manje para. Sa navlakom i 9H zaštitnim (za 11$ na sunsky-online.com).
Ako želiš zaobić carinu javi se na PM.

Ima i drugih mobitela u toj klasi, ili za nešto više para sa nešto boljim komponentama. Btw.. LG ti nije ništa manje "kinez" nego ostali, iako bježi od tog etiketiranja sa odabirom dosta slabijih Snapdragona u istom cjenovnom rangu.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Definitivno neki kinez za taj novac, ove se ne isplati uzeti. Jedino ako bi išao na rabljeno, a to bi ti toplo preporučio. Evo, Xperia Z1 imaš od nekih 1000 kn pa nadalje. Ili LG G2, koji je isto tako sjajan mobitel.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Kad se već priča o mobitelima, ja imam Samsung galaxy S5 i čini mi se da mu se bliži rok trajanja. Bacio sam oko na Meizu MX5 i Meizu pro 5. Ima li tko kakvih kvalitetnih informacija iz prve ili druge ruke? Mobitel je živi ljepotan :mrgreen:

[ link do slike ]

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Heat, probaj Oukitel ;)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
@Heat ne znam bas za taj Spirit ako vec uzimas LG bolji bi ti bilo G2 il G3 koji su po meni vrhunski uredaji ali naravno oni su i nesto vise para.
@avetma sto se tice tvoje Meize iskreno prvi put vidim taj mobitel ako zelis nesto bolje naravnobako imas volje i para ja bi ti preporucio Iphone nebitno jel to 5 s5 6 il s6.
U mene je 5 i nemam nikakvih problema.
Ako sebi i budem mjenjao uzet cu il noviji Iphone ili Sony Xperia tipa Z2 il Z3.
Ali za njih treba malo vise para.Ali Iphone mi je uvijek prvi odabir.
Jer ipak IOS je bolji od Androida.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
pare i jesu problem :zubo: :D već sam ja vidio te telefone, do duše za taj Umi Rome prvi put čujem, no trenutno nemam pare da bacim 1000kn/250km
taj LG mi se najviše sviđa zbog lollipop OS, stvarno ima extra izgled i prema svim videima korisnika kažu da mobitel radi ko sat i da je prejednostavan za korištenje, te ima par finih opcija, recimo one dole 3 tipke sebi možeš uredit. Druga stvar koja mi odgovara što preko BH:Telecoma ga mogu uzeti na rate na 12 mjeseci, što mi odgovara najviše od svega, ali o5 nije još sigurno hoće li im taj telefon doći. Jučer sam bio u 2 grada tražio taj mob i nema ga, u petak kažu da će stići dosta telefona, a baš taj za koji sam zainteresovan ne vjeruju da će doći (baksuz) ako im ne bude taj, onda ću uzeti HTC Desire 320, mada ni za taj nisu sigurni hoće li im doći, ako ne budu ta 2, onda ću kod privatnika kupiti neki telefon slične cjene, jedine 2 bitne karakteristike su mi da je Quad core procesor i da ima 1GB RAM, ostalo manje više nebitno...
hvala svima na info :thumbs: :pivo:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa trebo si odma reć da hoćeš preko BH telecoma, na rate :gandalf:
Ako ćeš plaćati kod privatnika pogledaj ovo.
http://www.oukitel.cc/
Ali ozbiljno.
Jesu Kinezi (ali sve je danas maltene kinesko unutar moibitela i kod ovih poznatijih brandova), ali sam čuo sve najbolje o telefonima.
A evo u Tuzli već ima da se "oficijelno" prodaju kod firmi koje se bave trgovinom kompjuterskom opremom i elektronikom (Genelec npr,.....), dakle, može i na rate, ima garancija i sve ostalo (nije kod nekog divljaka, "ispod ruke"), a možeš ih naći i na PIKu.
Za 200KM imaš mob puno boljih karakteristika i performansi nego je LG spirit
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡