Limeni ljubimci (sadašnji i bivši)

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Hvala EX na detaljima ovo mi je uvelike olakšalo kod odabira i svega vezano uz auto!

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Nema problema. Javi ako još nešto treba.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
MrDoomroom je napisao/la:Budući metalni ljubimac... Razmišljao sam da si kupim (uvezem) auto iz Njemačke. Sve bi to bilo super, krasno i bajno kad bih znao koliko ja još moram dati za taj auto prilikom uvoza.
Auto je od 11k€/2017.god, naišao sam na ovaj link https://uvozauta.com/ i to kad sve ispunim recimo još 6-7k kn treba dati. Sad me zanima jel se još i PDV plaća na 11k€. Stvarno ne znam kako to funkcionira. Boomer

Vjerujem da ako ulozis truda u pronalazak auta u hr, koliko treba za de, ces naci odlican auto.

Ne zaboravimo da i hr ima dobrih auta. Nisu svi krame vozene od ekipe koji ne mare za auto.

Pitanje je koliko ce neki auto biti jeftiniji gore. Plus sva tlaka sa kupovinom auta cca 1000km dalje u jednom smjeru samo, strani jezici i papirologija. Auto najcesce bude kupljen na ne vidjeno, jer kad netko ode 1000km po auto, hrdja ne igra ulogu vise slika

Nije to samo tako a kosta mnogo. A otici i vratiti se bez auta, ako hrdja odigra ulogu, je valjda jos skuplje. Na kraju jos od mazde ispadne passat slika

Osobno bih radje dao do 2k vise za idealan dobar auto u hr nego se gombao sa svime sto donosi kupovina u njemackoj, i nis ne garantira.

Da se razumijemo, ne zelim obeshrabriti niti tako nesto, naprotiv drzim fige ako se odlucis na takav nacin da ces naci auto i biti zadovoljan slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Izgubio sam strpljenja u pronalasku auta u HRV takav isti 3-4godine star i više kilometara 20k kn više to je apsurd. Do sad sam uvijek kupovao novi i iskreno ovo mi je novo iskustvo u pronalasku polovnog. VW ne i ne XD... Jednom dok sam se vozio na putu za kući vidio sam Mazdu 3 i jbg svidjele mi se linije tako da malo tražim što tržište nudi. Ne brini još je to sve u fazi istraživanja tako da ne mogu biti razočaran dok nije došlo do finalne faze. Samo se nadam da će trajati manje od 6mj koje sam utrošio u traženju laptopa XD

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Osobno ta Mazda je baš best buy u toj klasi, vozio sam istu generaciju (samo benzinaca od 165 KS) od prijatelja, koji ju je isto nedavno uvezao iz Njemačke jer takvih uopće nema u našim oglasima. :mrgreen:
Stvarno je odličan auto, tople preporuke. :thumbs:
You should never underestimate the predictability of stupidity

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la:Izgubio sam strpljenja u pronalasku auta u HRV takav isti 3-4godine star i više kilometara 20k kn više to je apsurd. Do sad sam uvijek kupovao novi i iskreno ovo mi je novo iskustvo u pronalasku polovnog. VW ne i ne XD... Jednom dok sam se vozio na putu za kući vidio sam Mazdu 3 i jbg svidjele mi se linije tako da malo tražim što tržište nudi. Ne brini još je to sve u fazi istraživanja tako da ne mogu biti razočaran dok nije došlo do finalne faze. Samo se nadam da će trajati manje od 6mj koje sam utrošio u traženju laptopa XD

Nakon gotovo godinu dana traženja kupio sam ga! Doslovno sve i svašta se nudi slike na internetu varaju u 95% slučajeva, uživo je uvijek bilo prašine koliko vani toliko i unutar vozila. O kojekakvim "sitnim" ogrebotinama da i ne govorim. Bilo je i pecanja od strane prodavača, za jedan od potencijalnih Mazdi se trebalo rezervirati vožnja i sve ostalo. Dakle subota 9h ujutro sve ide po planu papiri, servis i tako to sve dok se nije otišlo na vožnju da bi mu javili iz salona da ima jedan zainteresirani kupac koji bi ga htio vidjeti i potencijalno kupiti što je bio apsurd budući da sam ja sad u autu, i tu je krenula priča joj pa hoćete uzeti, onaj ako ga kupi ja ne mogu ništa učiniti hoćemo sklopiti posao prije nego se vratimo, na to sam ja rekao da ću razmisliti i u salonu "budućem" vlasniku sa zadovoljstvom predao ključeve.
I tako nakon preko nekoliko bezuspješnih traganja našao je 2016. 11mj/ 56k km/ 13k€ sad još samo trebam obaviti carinu i ostale picazjle i to bi bilo to.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Treba puno strpljenja i sreće. Ja izgubim volju čim otvorim neke oglase. Danas svaka kanta stara 20 godina košta 2 tisuće eura, a kamoli nešto novije.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Sretno kolega sa novim autom, siguran sam da ces uzivati :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 15.06.2023., 15:57 Treba puno strpljenja i sreće. Ja izgubim volju čim otvorim neke oglase. Danas svaka kanta stara 20 godina košta 2 tisuće eura, a kamoli nešto novije.
Kao što nekad napisah ovdje (ili na Autopulsu :mrgreen: ), sve to (što je staro 10god) ima oko 200-250k km na satu (originalna kilometraža, jel), urađen mali i veliki servis, promijenjen set kvačila i zamajca, repariranu / zamijenjenu turbinu, vozala ga G-đa po Njemačkoj, redovno servisirano kod ovlaštenog, bez ulaganja, ma k'o bombona...... :zubo:

Sretno MrDoom :pivo:
Da isćeifiš, pa da se nekad ponoviš sa novijim i boljim!
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
2014. sam kupio Clio 4 i tad mi nije bilo nekako puno dati 110k kn, a danas brate mili ne možeš naći novo a da je normalna cijena. Poznanica mi kupuje novi auto Škoda Octavia sad ne znam koji točno model čekanje na isporuku 18 mjeseci ludilo.
Mazda nadam se da će poslužiti dobro, inače nisam nešto ljubitelj novih automobila ali budući da mora biti neki kompromis dobro sam i prošao XD.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
MrDoomroom je napisao/la: 15.06.2023., 20:16 Poznanica mi kupuje novi auto Škoda Octavia sad ne znam koji točno model čekanje na isporuku 18 mjeseci ludilo.
S time da ti kažu da se cijena do tada može promijeniti. :mrgreen:

Sretno sa novom pilom :pivo:
slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Nitko me nije pripremio na sporu administraciju registracije vozila, na carini se prave ludi, jedini od pomoći su bili na tehničkom prilikom homologacije sve su objasnili gdje ići i po kojem redu. Tako da sad čekam da mi Carina pošalje uplatnice za auto da platim carinu i onda to njima moram nositi, a da ne kažem da sam Carinu mogao odraditi dan prije ali njima se nije dalo kopirati dokumenate koje imam kod sebe jer 15 do 14h treba se ići kući, tako da sam ja sutradan morao doći zbog papira koje sam već imao sa sobom i da kopirali su dokumente jednoj curi ispred mene. Pauza prije pauze ma može... Zona sumraka iskreno...

zelot
Formula 1
Formula 1
ma to oni zbog tebe tako rade jer sto duze budes cekao biti ce ti veci gust kada napokon prvi put sjednes za volan :)

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano za nagradu produženi vikend.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
MrDoomroom je napisao/la: 21.06.2023., 22:44 ...tako da sam ja sutradan morao doći zbog papira koje sam već imao sa sobom i da kopirali su dokumente jednoj curi ispred mene....
Cura je ljubazno treptala okicama i pravila se glupom, a ti si bio nadrkani pametnjaković....

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
MrDoomroom je napisao/la: 23.06.2023., 13:25 Zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano za nagradu produženi vikend.

Moglo je biti jednostavno. Preko e-građani pošalješ sve informacije i skenirane dokumente, u 99% slučajeva platiš manju trošarinu i nemaš zajebancije oko čekanja. odlazaka, kopiranja itd. I brže ti rješe na taj način. Znači to se može i prvo napravit, pa onda homologacija i teh. pregled. Mada može i homologacija prvo, ne ovisi jedno o drugom.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la: 23.06.2023., 13:25 Zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano za nagradu produženi vikend.

Moglo je biti jednostavno. Preko e-građani pošalješ sve informacije i skenirane dokumente, u 99% slučajeva platiš manju trošarinu i nemaš zajebancije oko čekanja. odlazaka, kopiranja itd. I brže ti rješe na taj način. Znači to se može i prvo napravit, pa onda homologacija i teh. pregled. Mada može i homologacija prvo, ne ovisi jedno o drugom.
Da samo što ne uzimam na sebe već na firmu. Tako da mi je ta opcija uskraćena. Homolgacija prije jer im trebaju kopirani dokumenti coc,homo,osobna,prometna, račun odakle je kupljen auto.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Eh to je drugo nešto, a iz napisanog se nije dalo naslutiti da je auto kupljen preko firme.
Preko firme sam uveo 3 auta do sada, bilo je uvijek manje više ok.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Nema ljudi na Carini tako da sve radi jedna osoba, sve je konačno prošlo 81€ CO2 i otpad 95€. Tehnički i registracija isto gotovo 170€. Sve u svemu na kraju sam zadovoljan troškovima očekivao sam puno više na Co2

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
@Explorer kome trebam slati potvrdu da je auto ovdje registriran, odnosno što se misli pod time potvrda prometna dozvola vozila?

Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡