VN MONAKA (21.-24. svibnja)
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 6 mj
Iceman, Brundel je inace ok i objektivan. Meni omiljen. On je samo ispratio njegovo durenje na nacin koji se ocekuje od engleza.
A lewisovo ponasanje sa stajanjem, udaranjem znaka, kvarenjem atmosfere na dodjele pehara, sto nije otvorio flasu da ipak proslavi sa svojom stranom garaze (valjda su momci zasluzili), sto nije spomenuo da su mu gume otisle i da je trazio box je po meni za veliku kritiku od glavonja u mercedesu. I to sada kada ima novi ugovor, kada je opet njegova ekipa pobjedila... jednostavno neprihvatljivo. Ali sta ocekivati od sefova kada se i oni isto ponasaju. Ustvari, nije rosbergu lako. Svaka njemu cast kada uspjeva mentalno sve izgurati. Nije ni cudo da se onako radovao, on je ustvari pobjedio sopstvenu ekipu.
A lewisovo ponasanje sa stajanjem, udaranjem znaka, kvarenjem atmosfere na dodjele pehara, sto nije otvorio flasu da ipak proslavi sa svojom stranom garaze (valjda su momci zasluzili), sto nije spomenuo da su mu gume otisle i da je trazio box je po meni za veliku kritiku od glavonja u mercedesu. I to sada kada ima novi ugovor, kada je opet njegova ekipa pobjedila... jednostavno neprihvatljivo. Ali sta ocekivati od sefova kada se i oni isto ponasaju. Ustvari, nije rosbergu lako. Svaka njemu cast kada uspjeva mentalno sve izgurati. Nije ni cudo da se onako radovao, on je ustvari pobjedio sopstvenu ekipu.
Zadnja izmjena: vlado Verified, dana/u 28.05.2015., 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
No!
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 7 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Woooow, ovo je za skinuti kapu. Ma ne, malci iz Toro Rossa su sjajni, skidam kapu obojici. Dok se Merhi ovdje s praznim bolidom slupao ko dijete s romobila.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Lady
- GP3
Slažem se za Brundlea, jer je tip super komentator i jako objektivan za razliku od Croftya. Ne kužim zašto ovdje ekipa toliko pljuje po Brundleu?vlado je napisao/la:Iceman, Brundel je inace ok i objektivan. Meni omiljen. On je samo ispratio njegovo durenje na nacin koji se ocekuje od engleza.
Ali za ovo drugo tvoje se ne slažem...
Prvo nisu Lewisu ništa extra otišle gume da bi trebao u box. On je javio boxu kad su usporili zbog SC-a da gume imaju lošu temperaturu i da će svi iza njega imat SS.
Citirat ću Lewisa:
A ovi mu odgovaraju: OK. Copy, copy. Box, box.Are you sure it’s the best thing to stay out? These tyres have lost all their temperature. Everyone’s going to be on [super-softs] now.
Pa sad ti meni reci tko ima podatke o svim događajima na stazi Lewis ili ekipa? Ekipa je ta koja je trebala u prvom redu znat da Rosberg neće stat u boxu i već prema tome ostavit hamiltona na stazi. Wolf se u intervjuu poslje utrke opravdavao na prijetnju Vettela, iako je i sam poslje priznao da čak da je i Vettel promjenio gume da ne bi mogao prestić ni Nicu ni Lewisa jer je to Monaco.
Ovdje je samo Hamilton malo zabrinuto reagirao nakon lijepog vodstva kojeg je nabildao tokom utrke, koju mu je naravno SC anulirao, a onda je ekipa na pit wallu napravila zajeb nad zajebima i sjebala mu i pobjedu te ga bacila čak iza Sebastiana.
Nikakva krivica Hamiltona nije bila u ovoj utrci....
I da, nije Nico pobjedio sopstvenu ekipu već mu je ekipa tako lijepo servirala pobjedu na pladnju koju apsolutno nije zaslužio!
Iskreno se nadam da će Ferrari još malo proradit pa da i Vettel preskoči Rosberga.
Osvrnut ću se usput na još jednu malenkost.... Mnogi, pa i ti Vlado ste izjavili kako je simpatičan i smješan bio team radio Raikkonena oko Ricciardovog poteza. E pa nije! Raikkonenu bi bilo bolje da se više fokusira kako popravit svoje kvalifikacije jer Ferrarijev bolid zaslužuje u svakoj utrci barem 3 i 4 mjesto, a ovo u Monacu gdje je ostavljao dovoljno prostora Ricciardu, je samo znak da bi Ferrari ozbiljno trebao razmišljat o nekom mlađem vozaču za 2016, a Kimija u penziju.
Vettel je lijepo pokazao kako se branit sa shit gumama protiv puno jačeg Mercedesa, a pogotovo Hamiltona koji je usput imao i svježe i brže gume.
Kimi će podhitno morat puno toga promjenit ako želi ostat u ovoj ekipi....

- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Potpis.Lady je napisao/la:Slažem se za Brundlea, jer je tip super komentator i jako objektivan za razliku od Croftya. Ne kužim zašto ovdje ekipa toliko pljuje po Brundleu?vlado je napisao/la:Iceman, Brundel je inace ok i objektivan. Meni omiljen. On je samo ispratio njegovo durenje na nacin koji se ocekuje od engleza.
Ali za ovo drugo tvoje se ne slažem...
Prvo nisu Lewisu ništa extra otišle gume da bi trebao u box. On je javio boxu kad su usporili zbog SC-a da gume imaju lošu temperaturu i da će svi iza njega imat SS.
Citirat ću Lewisa:A ovi mu odgovaraju: OK. Copy, copy. Box, box.Are you sure it’s the best thing to stay out? These tyres have lost all their temperature. Everyone’s going to be on [super-softs] now.
Pa sad ti meni reci tko ima podatke o svim događajima na stazi Lewis ili ekipa? Ekipa je ta koja je trebala u prvom redu znat da Rosberg neće stat u boxu i već prema tome ostavit hamiltona na stazi. Wolf se u intervjuu poslje utrke opravdavao na prijetnju Vettela, iako je i sam poslje priznao da čak da je i Vettel promjenio gume da ne bi mogao prestić ni Nicu ni Lewisa jer je to Monaco.
Ovdje je samo Hamilton malo zabrinuto reagirao nakon lijepog vodstva kojeg je nabildao tokom utrke, koju mu je naravno SC anulirao, a onda je ekipa na pit wallu napravila zajeb nad zajebima i sjebala mu i pobjedu te ga bacila čak iza Sebastiana.
Nikakva krivica Hamiltona nije bila u ovoj utrci....
I da, nije Nico pobjedio sopstvenu ekipu već mu je ekipa tako lijepo servirala pobjedu na pladnju koju apsolutno nije zaslužio!
Iskreno se nadam da će Ferrari još malo proradit pa da i Vettel preskoči Rosberga.
Osvrnut ću se usput na još jednu malenkost.... Mnogi, pa i ti Vlado ste izjavili kako je simpatičan i smješan bio team radio Raikkonena oko Ricciardovog poteza. E pa nije! Raikkonenu bi bilo bolje da se više fokusira kako popravit svoje kvalifikacije jer Ferrarijev bolid zaslužuje u svakoj utrci barem 3 i 4 mjesto, a ovo u Monacu gdje je ostavljao dovoljno prostora Ricciardu, je samo znak da bi Ferrari ozbiljno trebao razmišljat o nekom mlađem vozaču za 2016, a Kimija u penziju.
Vettel je lijepo pokazao kako se branit sa shit gumama protiv puno jačeg Mercedesa, a pogotovo Hamiltona koji je usput imao i svježe i brže gume.
Kimi će podhitno morat puno toga promjenit ako želi ostat u ovoj ekipi....

Timski igrac
- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
evo malo više o tom slučaju...
Sky-F1 | Midweek Report | 27 May
NBC-F1 | Monaco GP | Post-Race Paddock Pass Show
2015 Monaco - Ted's Race Notebook
_________
2015 Monaco - Post-Race: Top 3
BBC-F1 | Monaco GP | Full Race Highlights
Ricciardo Lovetaps Kimi
Raffaele Marciello beats Alexander Rossi at start
2015 Monaco - On-board Highlights
2015 Monaco - Pre-Race: Grid Walk with Martin Brundle
Sky-F1 | Midweek Report | 27 May
NBC-F1 | Monaco GP | Post-Race Paddock Pass Show
2015 Monaco - Ted's Race Notebook
_________
2015 Monaco - Post-Race: Top 3
BBC-F1 | Monaco GP | Full Race Highlights
Ricciardo Lovetaps Kimi
Raffaele Marciello beats Alexander Rossi at start
2015 Monaco - On-board Highlights

2015 Monaco - Pre-Race: Grid Walk with Martin Brundle
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Lady, svaka riječi ti je zlata vrijedna.
Za Brundle čini se svako ima svoje mišljenje, moje mišljenje je da se uveliko pokvario od 2007. i dolaska Lewisa u F1, a naročito od 2013. i njegovog prelaska u Mercedes. Ali, Britanac je, svako za svoga. Neko je već ranije to istaknuo, Sky je Britanska televizija i oni puštaju signal samo u Veliku Britaniju, a ne na streamove koje gleda ostatak svijeta, oni ni ne trebaju biti objektivini ili šta god, za to imamo BBC da igra tu ulogu međunarodnog policajca. Iz tog istog razloga i imaju Sky u Italiji i Njemačkoj, zato što su u orginalu Britanci i posvećeni su svojima, Italijani svojima a Nijemci svojima.
Ali ako niste gledali trku na Skyu, skinite ju ili nađite negdje online na netu i poslušajte koliko Brundle kmeči nad odlukom da se bolidi koji zaostaju za cijeli krug propuste i sustignu kolonu iz SC-a. Ono u životu nisam čuo...
O da, usput, race edit. Imate tu punooo razgovora Lewisa i Mercedesa, ako neko ne vjeruje da je Lewis tražio promjenu guma.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-tN5JgW8qWc[/youtube]

Za Brundle čini se svako ima svoje mišljenje, moje mišljenje je da se uveliko pokvario od 2007. i dolaska Lewisa u F1, a naročito od 2013. i njegovog prelaska u Mercedes. Ali, Britanac je, svako za svoga. Neko je već ranije to istaknuo, Sky je Britanska televizija i oni puštaju signal samo u Veliku Britaniju, a ne na streamove koje gleda ostatak svijeta, oni ni ne trebaju biti objektivini ili šta god, za to imamo BBC da igra tu ulogu međunarodnog policajca. Iz tog istog razloga i imaju Sky u Italiji i Njemačkoj, zato što su u orginalu Britanci i posvećeni su svojima, Italijani svojima a Nijemci svojima.

Ali ako niste gledali trku na Skyu, skinite ju ili nađite negdje online na netu i poslušajte koliko Brundle kmeči nad odlukom da se bolidi koji zaostaju za cijeli krug propuste i sustignu kolonu iz SC-a. Ono u životu nisam čuo...
O da, usput, race edit. Imate tu punooo razgovora Lewisa i Mercedesa, ako neko ne vjeruje da je Lewis tražio promjenu guma.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-tN5JgW8qWc[/youtube]
Obrigado Felipe
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Glasniju F1
Da ljep post @lady mada ovdje nebi nazvao Lewisa nazvao tolkom žrtvom, jer je on tolko ispaničario cijeli svoj boks kad je SC izaso svojim izjavama
Kad smo vec kod njegovog boksa, treba rec da nije nimalo bio fer nakon sto je izlazio iz boksa, jer je u dijelu žutih zastava, nakon što je Sebastian bio daleko naprijed, odjurio poput metka tamo gdje su sudci micali Verstappenov bolid. Nakon svih proslogodisnjih zajebancija oko nesrece Julesa, ono ic radit, zbilja nepotrebno...
Sto se tice njegovog nastupa nakon utrke, ovdje cu se djelomično složit sa svima. Na neki način da je bio fer što je pred svima došao tamo i čestitao pobjedu prema Nici, ali isto tako nije imao razloga glumit neku princezu i šetat sa šampanjcem oko auta kao muha bez glave. Da ne spominjem zasutavljanje bolida nakon utrke u kojem je navodno mislio napustit podij, kao i ni njegovo kapituliranje broja 3....
Teroije zavjere ovdje nebi htio miješat. Ja mislim da je svima jasno da Mercedes želi ovo što mirnije završit i skupit što više bodova. Ferrari, S. Vettela je jako blizu njih, nekih 20+ bodova, znaci ne puno i ti zbilja mislis da bi sad oni tu igrali neke igre i namještali pobjede...
Kod situacije Raikkonen, Ricciardo, Alonso , Hulkebnerg je isto sve jasno. Na svu sreću sudci nisu previše utjecali na sve to, ali za sve koje rade usporedbe i pitaju se kako Ricciardo nije kaznjen a Alonso je. E pa kolko god bilo sličnoo to je ipak drugačije. Kod istih situacija bolidi su morali dat dovoljno prostora izmežu dva bolida i tako proć pored zavoja. Tu je jasno da je Alonso koji je bio sa unutarnje strane, proklizao i raznio prvo Hulkenbergov prednji kraj i kapitulirao ga u ogradu, dok je Raikkonen isao sa vanjske strane zatvarat vrata koja je vec otvorio Ricciardu, i time sam sebe zeznuo.... Na svu sreću kazne i ne kazne nisu previše utjecale...
Treba rec jos da se ovo sve odvilo brzo, mi ne znamo kad su ove poruke rečene, možda je ovo sve započelo nakon bazena pa nisu imali ni vremena za razmišljanje. Valjda su iz Mercedesa procjenili da će izaći ispred njih i svoju sigurnu pobjedu pretvorit u jos sigurniju pobjedu. Ovo je Monaco, i svi u boksu su trebali znati da bi se ulazak u boks isplatio eventualno ako bi izasli na istu poziciju prije boksa (Primjer Ricciardo). Zbog toga Rosberg i Vettel nisu ni pomisljali na to jer bi se zaustavili iza Kvyata. Jbg to su igre SC, hladna glava je najvažnija. F1 je sport izmežu vozača i momčadi, a tu Lewis ni Mercedes nisu dobro pristupili. Zajebno pobjeđuju a također zajedno i gube.MERC : Safety Car, Safety Car. So we are staying out.
LH : Are you sure it’s the best thing to stay out? These tyres have lost all their temperature. Everyone’s going to be on [super-softs] now.
MERC : OK. Copy, copy. Box, box.
Kad smo vec kod njegovog boksa, treba rec da nije nimalo bio fer nakon sto je izlazio iz boksa, jer je u dijelu žutih zastava, nakon što je Sebastian bio daleko naprijed, odjurio poput metka tamo gdje su sudci micali Verstappenov bolid. Nakon svih proslogodisnjih zajebancija oko nesrece Julesa, ono ic radit, zbilja nepotrebno...
Sto se tice njegovog nastupa nakon utrke, ovdje cu se djelomično složit sa svima. Na neki način da je bio fer što je pred svima došao tamo i čestitao pobjedu prema Nici, ali isto tako nije imao razloga glumit neku princezu i šetat sa šampanjcem oko auta kao muha bez glave. Da ne spominjem zasutavljanje bolida nakon utrke u kojem je navodno mislio napustit podij, kao i ni njegovo kapituliranje broja 3....
Teroije zavjere ovdje nebi htio miješat. Ja mislim da je svima jasno da Mercedes želi ovo što mirnije završit i skupit što više bodova. Ferrari, S. Vettela je jako blizu njih, nekih 20+ bodova, znaci ne puno i ti zbilja mislis da bi sad oni tu igrali neke igre i namještali pobjede...
Kod situacije Raikkonen, Ricciardo, Alonso , Hulkebnerg je isto sve jasno. Na svu sreću sudci nisu previše utjecali na sve to, ali za sve koje rade usporedbe i pitaju se kako Ricciardo nije kaznjen a Alonso je. E pa kolko god bilo sličnoo to je ipak drugačije. Kod istih situacija bolidi su morali dat dovoljno prostora izmežu dva bolida i tako proć pored zavoja. Tu je jasno da je Alonso koji je bio sa unutarnje strane, proklizao i raznio prvo Hulkenbergov prednji kraj i kapitulirao ga u ogradu, dok je Raikkonen isao sa vanjske strane zatvarat vrata koja je vec otvorio Ricciardu, i time sam sebe zeznuo.... Na svu sreću kazne i ne kazne nisu previše utjecale...

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- vlado Verified
- Formula 1
Nije vazno, neka je ekipa kriva. Njegovo ponasanje je sramotno. Sta mislis da li bi npr. MS onako ikada postupio?
Za rosberga kazem jer jeste pobjedio ekipu, njihova greska. Zna se ko im je favorit. I u barceloni je pobjedio ekipu. Jer njima je vazno samo da lewis pobjedjuje.
Ja sam se osvrnuo na tih par sekundi TR od kimija koje meni jesu smjesne. Nisam ulazio u to sta on treba ili ne treba. A iskreno se nadam da ce voziti 2016.
Za rosberga kazem jer jeste pobjedio ekipu, njihova greska. Zna se ko im je favorit. I u barceloni je pobjedio ekipu. Jer njima je vazno samo da lewis pobjedjuje.
Ja sam se osvrnuo na tih par sekundi TR od kimija koje meni jesu smjesne. Nisam ulazio u to sta on treba ili ne treba. A iskreno se nadam da ce voziti 2016.
No!
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Što se tiče situacije Kimi-Ricci. Na snimci se dobrano vidi da je Kimi bio na svojoj trkačoj liniji, dok je Ricci preambiciozno uletio s unutrašnje strane. Također svi znamo da moraš barem polovicom bolida biti ispred konkurenta da bi imao pravo prednosti (prednosti u bilo kojim sumnjivim situacijama). Kimi je itekako bio ispred Riccija. Ono što sam siguran je da bi Ricci pobrao kaznu da se Kimi zakucao u zid (znači da mu je kompromitirao utrku). No ja sam u ovom slučaju subjektivan (i inače sam protiv kažnjavanja vozača, osim kad se radi o Crashonatoru), pa se ne želim izjasniti.
Inače potencijal Ferrarijeva bolida trenutno je da uvijek ima najmanje P3 i 4, a nema. Želim da Kimi ostane još jednu sezonu, ali stari moj ti utrku kompromitiraš u subotu. Ako je on time zadovoljan, ako je Ferrari time zadovoljan onda super.
Inače potencijal Ferrarijeva bolida trenutno je da uvijek ima najmanje P3 i 4, a nema. Želim da Kimi ostane još jednu sezonu, ali stari moj ti utrku kompromitiraš u subotu. Ako je on time zadovoljan, ako je Ferrari time zadovoljan onda super.
- Slavenowsky
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Ako je Alonso dobio kaznu, onda je i Ricciardo trebao. Ricciardo je htio na misice poziciju i dobio je, ali da je Kimi isto tako isao na misice da zatvori Ricciarda, mislim da bi oba vozaca zavrsila utrku. Ne znam gdje su oci bile sucima!? Smatram da su Alonso i Kimi zakinuti za poziciju. A, sto se tice Hamiltona, tu se nema sta vise pricati, ne mozes glumiti drama queen, a kasnije stati u odbranu momcadi! Nema smisla.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Ferrari1345
- Formula 1
Slažem da je bilo ambiciozno od Ricciarda, ali isto tako stoji da mu je Kimi trebao ostavit unutarnju liniju, a ne se zabijat u njega. Kažeš da je kimi bio na trkačoj linij, šta bi to trebalo znači da bez obzira što je bolid pored njega, da bi se trebao zabit u njega jer eto to je njegova linija... Po meni je jednostavno trebao uzet vanjsku liniju i nastavit vozit ravno, i završio bi ispred njega.. ili kočit kasnije te se ubacit u njegovu liniju... Definitivno je trebao više pazit, Vettel je to pametnije radio, a usto je imao i brži bolid iza od Red Bulla...
Dobro je to Blažičko rekao, muška borba između njih... Jedino se tako može proć na ovoj stazi
[ link do slike ]
Dobro je to Blažičko rekao, muška borba između njih... Jedino se tako može proć na ovoj stazi
[ link do slike ]
Kako je Alonso zakinut za poziciju, dobio je kaznu i završio na istom mjestu ko i prije.SLAVENWSKY Ako je Alonso dobio kaznu, onda je i Ricciardo trebao. Ricciardo je htio na misice poziciju i dobio je, ali da je Kimi isto tako isao na misice da zatvori Ricciarda, mislim da bi oba vozaca zavrsila utrku. Ne znam gdje su oci bile sucima!? Smatram da su Alonso i Kimi zakinuti za poziciju. A, sto se tice Hamiltona, tu se nema sta vise pricati, ne mozes glumiti drama queen, a kasnije stati u odbranu momcadi! Nema smisla.

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Slavenowsky
- Formula 1
Lapsus calami
, mislio sam da je Kimi zakinut za poziciju, a Alonso nepravedno kaznjen.
U Monaku je jako tesko preticat i kad se neko odluci na to, on ide na misice. Ricci je ugledao malo prostora i pokusao se ubaciti, uhvatio je malo zavjetrinu Kimija, (ako se moze to uopste reci) i pokusao preci, a ovaj je vec kocio i krenuo skretati u tom trenutku Ricci je imao vecu brzinu, ali ne dovoljno veliku, da bi imao prostora da prodje ili da se skloni i desio se je kontakt. Kimi njega uopste nije ocekivao tako brzo, a prilikom dodira automatski je otisao lijevo, da je bio odlucan da cuva poziciju izvrtio bi ga Ricciardo i bilo bi mnogo gore po njega. Ricciardo da je na 0:17 bio malo blizi onda bi imao priliku preci Kimija, a ne zaletiti se pa pokusati da se ubaci, takve stvari su rizicne, ali eto njemu se na kraju isplatile, mada je moglo biti svega.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2DZBRQ-8JJM[/youtube]
Dok Alonso je bio u ravnini sa Hulkom i prilikom skretanja desio se kontakt
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ieLdXoshLOk[/youtube]
Ne znam, necu da ubjedjujem da je moja teorija pametna ili ispravna, ali ako su Alonsa zbog ovog kaznili, onda su mogli i Ricciarda!

U Monaku je jako tesko preticat i kad se neko odluci na to, on ide na misice. Ricci je ugledao malo prostora i pokusao se ubaciti, uhvatio je malo zavjetrinu Kimija, (ako se moze to uopste reci) i pokusao preci, a ovaj je vec kocio i krenuo skretati u tom trenutku Ricci je imao vecu brzinu, ali ne dovoljno veliku, da bi imao prostora da prodje ili da se skloni i desio se je kontakt. Kimi njega uopste nije ocekivao tako brzo, a prilikom dodira automatski je otisao lijevo, da je bio odlucan da cuva poziciju izvrtio bi ga Ricciardo i bilo bi mnogo gore po njega. Ricciardo da je na 0:17 bio malo blizi onda bi imao priliku preci Kimija, a ne zaletiti se pa pokusati da se ubaci, takve stvari su rizicne, ali eto njemu se na kraju isplatile, mada je moglo biti svega.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2DZBRQ-8JJM[/youtube]
Dok Alonso je bio u ravnini sa Hulkom i prilikom skretanja desio se kontakt
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ieLdXoshLOk[/youtube]
Ne znam, necu da ubjedjujem da je moja teorija pametna ili ispravna, ali ako su Alonsa zbog ovog kaznili, onda su mogli i Ricciarda!

🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Slavenowsky
- Formula 1
Hahha na poslu sam bio, pa nisam ni palio zvucnike, a ovo je vrh hahhaha
- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Hahahaha genijalno
Kakav facepalm

Kakav facepalm

Obrigado Felipe
- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
Ako se ne varam pravila nalažu da je trebao biti barem do polovice Kimijevog bolida da bi mu trebao ostaviti mjesta. Išao je na silu i napamet i sam je tako izjavio. Prošao je nekažnjeno što nije u redu jer bi suci trebali poštivati pravila. Kažnjavali su i ulijetavanja sa kontaktom kad su bolidi bili puno više naprijed od Riccijevog.Ferrari1345 je napisao/la:Slažem da je bilo ambiciozno od Ricciarda, ali isto tako stoji da mu je Kimi trebao ostavit unutarnju liniju, a ne se zabijat u njega. Kažeš da je kimi bio na trkačoj linij, šta bi to trebalo znači da bez obzira što je bolid pored njega, da bi se trebao zabit u njega jer eto to je njegova linija... Po meni je jednostavno trebao uzet vanjsku liniju i nastavit vozit ravno, i završio bi ispred njega.. ili kočit kasnije te se ubacit u njegovu liniju... Definitivno je trebao više pazit, Vettel je to pametnije radio, a usto je imao i brži bolid iza od Red Bulla...
Alonso je kažnjen jer mu je zaplesao zadnji kraj kad je u potpunosti bio u ravnini sa Hulkom. Lijepo se vidjelo da nije bilo namjere, dok je kod Riccija bilo, kao što je i sam izjavio "ako prođe - prođe".
- Ferrari1345
- Formula 1
Aha, kažeš da ako netko nekog slučajno udari sa bolidom, nebi trebao biti kažnjen, gluposti, pa svi bi onda glumili svoju nevinost... Stani se malo u stranu Hulkeberga, čovjek niti kriv ni dužan je ispao iz utrke, a vozač koji mu je to napravio kažeš nebi trebao bit kažnjen... Ista situacija ti je Hulkeberg Hamilton, Brazil 2012, jasno da tu nije bilo namjere ali je izbacio Hamiltona iz utrke i normalno da je za to trebao biti kažnjen. To je kao da u Nogometu oprostis igraču koji je slomio nogu drugome jer je eto bilo sasvim slučajno...
Da je kimi bio pametniji, bi uzeo tu vanjsku liniju i obranio se, ali nije nego se uspaničio do kraja. Prvo je otvorio vrata Ricciardu, uzeo ne trkaču liniju, nego nešto između i pokušao ući u tu liniju ne ostavljajući dovoljno prostora Ricciardu... Ako se ja ne varam pravila kažu da se mora ispoštovati linija između dva bolida, bez obzira bio on na pola bolida ili skroz iza gdje se zadnji kotač i prednji kotač dodiruju... Da se razumijemo ne kažem da je tu Ricciardo beba nevina, al tu je bilo podjednake agresije između njih, zato tu nije bilo kazni od sudaca...
Ali ako ćemo cjepidlačit, onda možemo Bianchu zaljepit 2 kazne prošle godine, jer je napravio isto što i Ricciardo
Da je kimi bio pametniji, bi uzeo tu vanjsku liniju i obranio se, ali nije nego se uspaničio do kraja. Prvo je otvorio vrata Ricciardu, uzeo ne trkaču liniju, nego nešto između i pokušao ući u tu liniju ne ostavljajući dovoljno prostora Ricciardu... Ako se ja ne varam pravila kažu da se mora ispoštovati linija između dva bolida, bez obzira bio on na pola bolida ili skroz iza gdje se zadnji kotač i prednji kotač dodiruju... Da se razumijemo ne kažem da je tu Ricciardo beba nevina, al tu je bilo podjednake agresije između njih, zato tu nije bilo kazni od sudaca...
Ali ako ćemo cjepidlačit, onda možemo Bianchu zaljepit 2 kazne prošle godine, jer je napravio isto što i Ricciardo

- Slavenowsky
- Formula 1
Druze da je Kimi zavrsio u ogradi kao Hulk Ricciardo bi fasovao kaznu 100 %, takodje da je Hulk nastavio voziti, kao Kimi, okarakterisalo bi se kao trkacim incidentom!
Ja generalno nisam ni za jedno kaznjavanje, Monako je takva staza da vecinom preticanja budu kroz boxove, a ako se neko odluci van boxa, to je bas rizik. Hulk je zbog Alonsa izgubio dosta pozicija, mozda cak i fine bodove, tako isto Kimi zbog Riciarda je izgubio jednu poziciju. Samo u ovom slucaju Alonso je bio kaznjen, a Ricci se provukao.
Necu da branim Kimija, mozda nije ni zasluzio 6 poziciju zbog slabih kvala, ali ovo nije prvi put da ga neko klepa na stazi. A gledao sam snimku vise puta, Ricciardo je imao malo prostora za napad, ali to je izgledalo malo kilavo. Ricciardo je vise kocio, nego sto je isao po gasu da uzme poziciju, jer ocigledno nije bio siguran da ce proci, a Kimi sasvim sigurno nije ocekivao Ricciarda na krivini, da je branio poziciju ishod bi bio mnogo gori.
Ja generalno nisam ni za jedno kaznjavanje, Monako je takva staza da vecinom preticanja budu kroz boxove, a ako se neko odluci van boxa, to je bas rizik. Hulk je zbog Alonsa izgubio dosta pozicija, mozda cak i fine bodove, tako isto Kimi zbog Riciarda je izgubio jednu poziciju. Samo u ovom slucaju Alonso je bio kaznjen, a Ricci se provukao.
Necu da branim Kimija, mozda nije ni zasluzio 6 poziciju zbog slabih kvala, ali ovo nije prvi put da ga neko klepa na stazi. A gledao sam snimku vise puta, Ricciardo je imao malo prostora za napad, ali to je izgledalo malo kilavo. Ricciardo je vise kocio, nego sto je isao po gasu da uzme poziciju, jer ocigledno nije bio siguran da ce proci, a Kimi sasvim sigurno nije ocekivao Ricciarda na krivini, da je branio poziciju ishod bi bio mnogo gori.
- Ferrari1345
- Formula 1
Je istina je to što kažeš, u prvoj rečenici, ali.... mi neznamo dal bi kimi završio u ogradi da je kojim slučajem uzeo vanjsku liniju, kao sto je Hulk,jer za razliku od Hulka Kimi je zatvarao unutarnju liniju a Hulk nije nego je jednostavno uzeo vanjsku liniju a u međuvremenu ga je Alonso lupio, oštetio prednji kraj i "otpeljao" do ograde... Znači dvije različite situacije, Hulk tu nije nista radio, dok Kimi je...
Mi samo neznamo dal bi Ricciardo proklizao da je Kimi kojim slucajem ostavio unutarnju liniju kao sto je Hulk..
Jos jednom kazem, u drugoj situaciji je bilo daleko vise agresije nego sto je bilo u prvom
Da se razumijemo, ni ja nebi kaznio obadva slučaja, na svu reću kazne nisu odlučivale o nekom plasmanu, s obzirom da je Alonso završio na istom mjestu. Al situacija je ispala takva kakva je a Hulk je bio žrtva svega toga i s tog gledišta razumijem kaznu koja je dodjeljena
Mi samo neznamo dal bi Ricciardo proklizao da je Kimi kojim slucajem ostavio unutarnju liniju kao sto je Hulk..
Jos jednom kazem, u drugoj situaciji je bilo daleko vise agresije nego sto je bilo u prvom
Da se razumijemo, ni ja nebi kaznio obadva slučaja, na svu reću kazne nisu odlučivale o nekom plasmanu, s obzirom da je Alonso završio na istom mjestu. Al situacija je ispala takva kakva je a Hulk je bio žrtva svega toga i s tog gledišta razumijem kaznu koja je dodjeljena

- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
@Ferrari 1345
1. Zar sam ja negdje napisao da Alonso nije trebao biti kažnjen? Samo da se lijepo vidjelo da nije bilo namjere. Zaključak o nekažnjavanju si sam izvukao.
2. Kimi je vozio točno po trkaćoj liniji (i kad je Ricci krenuo preticati) i u trenutku kontakta također je bio na trkaćoj liniji. Pogledaj malo pažljivije i druge kuda se vozi trkaćom linijom. Ricciardo je taj koji je bio van trkaće linije.
A evo i sudar Alonsa i Hulkenberga pa lijepo vidi koja je linija trkaća koju svi vozači zauzimaju (osim Alonsa) i primjeti koliko ranije je Alonso bio u istoj ravnini s Hulkenbergom (gotovo od samoh vrha nizbrdice), a opet nije prošlo bez kontakta.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oFbRH122FVY[/youtube]
Isti zavoj jest, ali su situacije potpuno različite. Hulk je morao zadržati vanjsku liniju jer je cijelo vrijeme imao Alonsa s desne strane potuno poravnat pa čak pri skretanju i malo ispred. Za razliku od te situacije Kimi je cijelo vrijeme bio ispred, najviše što se Ricci uspio približiti je bila Kimijeva zadnja guma i ..... znamo što je dalje bilo.
Svak ima svoje mišljenje naravno , po meni su trebali upozoriti Riccija (odmah po kontaktu) zbog nedozvoljenog stjecanja prednosti da vrati mjesto Kimiju. To bi bila dovoljna i pravična kazna jer nije bilo kao kod Hulka koji je izbačen sa utrke.
1. Zar sam ja negdje napisao da Alonso nije trebao biti kažnjen? Samo da se lijepo vidjelo da nije bilo namjere. Zaključak o nekažnjavanju si sam izvukao.

2. Kimi je vozio točno po trkaćoj liniji (i kad je Ricci krenuo preticati) i u trenutku kontakta također je bio na trkaćoj liniji. Pogledaj malo pažljivije i druge kuda se vozi trkaćom linijom. Ricciardo je taj koji je bio van trkaće linije.
A evo i sudar Alonsa i Hulkenberga pa lijepo vidi koja je linija trkaća koju svi vozači zauzimaju (osim Alonsa) i primjeti koliko ranije je Alonso bio u istoj ravnini s Hulkenbergom (gotovo od samoh vrha nizbrdice), a opet nije prošlo bez kontakta.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oFbRH122FVY[/youtube]
Isti zavoj jest, ali su situacije potpuno različite. Hulk je morao zadržati vanjsku liniju jer je cijelo vrijeme imao Alonsa s desne strane potuno poravnat pa čak pri skretanju i malo ispred. Za razliku od te situacije Kimi je cijelo vrijeme bio ispred, najviše što se Ricci uspio približiti je bila Kimijeva zadnja guma i ..... znamo što je dalje bilo.
Svak ima svoje mišljenje naravno , po meni su trebali upozoriti Riccija (odmah po kontaktu) zbog nedozvoljenog stjecanja prednosti da vrati mjesto Kimiju. To bi bila dovoljna i pravična kazna jer nije bilo kao kod Hulka koji je izbačen sa utrke.