Od danas kreće testna faza "pozlaćenih komentara". Po uzoru na reddit kao najbolju društvenu mrežu, mrknuo sam im još jednu ideju
Znači ovako, idem korak unatrag s reklamama - uklonjena je "overlay" reklama koja je mobilnim korisnicima bila preko cijelog ekrana ponekad kad bi otvorili neki link. Također kutija s donacijama odlazi s dna članaka, vraća se desno na statičnu poziciju, a na mobitelima dolje dosta nisko.
Zlatni komentari su mi zanimljiv koncept, neću u detalje zašto, ali evo samo par osnovnih informacija da bi znali o čemu se radi:
1) Svaki komentar na portalu može se pozlatiti.
2) Cijena jednog zlata je 5€, to ide portalu. Kad pozlatite komentar, on je vizualno izdvojen od ostatka.
3) Autor zlata je
tajna. Odnosno, informacija tko je pozlatio koji komentar nije i neće biti javna.
4) Zašto bi itko trošio novac na ovaj način? Ne znam, nema objektivnog razloga. Ali, osobno, dok surfam redditom bilo je par situacija gdje netko napiše vrhunski komentar kojem sam iz gušta pozlatio. Još mi je draže nešto pozlatiti što je "nepopularno mišljenje" kojeg ljudi nakrcaju minusima, a ja mislim da je kvalitetan sadržaj.
5) Ovo je testna faza, kad prođe malo vremena vidjet ću kakvog efekta ima i je li podnošljiv gubitak zbog uklanjanja te overlay reklame.
Ako ima pitanja o tome kako stvar funkcionira, slobodno
Kako to izgleda ↓