VN Španjolske (Catalunya) 7.-9. svibnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ja ih slušam već nekoliko godina, osim u periodu kad sam gledao F1TV i meni su skroz OK. Imaju grešaka, pogotovo sam kod Pavleta mogao to uočiti, ali nisam im to zamjerao. Nije F1 jedini sport koji pokrivaju. Meni su najbolji tandem na ovim prostorima u zadnjih nekoliko godina. Da može bolje može, ali može i puno gore. Kad se sjetim samo šta sam sve slušao preghodnih godina, oni su TOP.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Alexis je napisao/la: 10.05.2021., 16:28 .....
Imaju oni dosta gafova. Mada su juče bili i dobri kakvi znaju da budu. :chill:
Gledam ja Paju i Srketa već nekoliko godina.
Meni su dobri, ne pričaju kad je on-board, zanimljivi su, plus što prenos nema reklama.
Ali s vremena na vrijeme (nije to često) uhvate se nečega što je netačno/pogrešno ili nečega, što uz malo logike možeš skontat i vidjet, a oni to ne (ili neće da) kontaju/ vide. I ne puštaju.
K'o pit bull što bi rekla Severina. :mrgreen:
Jučer je to bio "taj magični zaostatak" na izlasku na startno-ciljni pravac koji bi omogućio preticanje uz DRS, prošle godine za VN Mađarske, Pajo je čitav božiji vikend govorio da će Hamilton ako pobijedi, oboriti MSov rekord po broju pobjeda na jednoj stazi, a u stvari, mogao ga je samo izjednačiti (što je i uradio), mislim, mogao je to provjerit, imao je 3 dana na raspolaganju.....
Ali sve je to Ok, i sve spada u rok službe.
Ja sam generalno zadovoljan.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Sve je bolje od Karun Chandhoka.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Mislim da je i Hamiltonova malo slabija reakcija u borbi sa Maxom na startu bila zbog toga što je znao da imaju finu prednost u utrci, tako da nije htjeo da ide u rizik.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 10.05.2021., 17:13
Alen13ASC je napisao/la: 10.05.2021., 17:06
Alexis je napisao/la: 10.05.2021., 16:28

Imaju oni dosta gafova. Mada su juče bili i dobri kakvi znaju da budu. :chill:
Dodao bi samo da i pored gafova oni pokušavaju zabaviti mase koji nisu F1 nerdovi kao mi.
Ne znam baš da li takve "mase" postoje. Nitko tko nije F1 Nerd neće plaćati posebni paket programa kako bi gledao F1, a na drugoj strani ta "masa" gleda utakmice u engleskoj, španjolskoj i prvoj finskoj ligi jer će im baciti tiket...
Danas je neminovno da kupiš kablovski paket ako hoćeš kvalitetno gledat TV, koje su alternative: satelitska i digitalna tv (na kojima imaš limitirane sadržaje/antene treba uvek održavati). Ovo sad generalno pričam, uglavnom u osnovnim paketima koje su oko 15-20 evra mesečno imaš i SK, SK1-4 gde ima F1 ovde kod nas u Srbiji. A gotovo većina ljudi kupuje SBB, Mts nema SK. Uglavnom se to još kupuje i zbog muzičkih kanala, pa zbog raznih kanala koje pokrivaju dosta filmova/serija i naravno neizostavna Zadruga (trade mark) :lolz:

Može da se desi da ponekad neko onako isprati pokoji sport, pa i F1. Laicima se Paja i Srki čine kao ogromni stručnjaci pa će poverovati da je sve tako.

A apropo (aha rekao sam tu reč, ajmo drinking gejm) Paje i Srkija, šalu na stranu (ups), kroz neku prizmu (e da ga hebem) pokrenuli su jako dobru spiku sa Infinity Lighthouse koja pokriva većinu sporta koje SK pokriva (tenis, vaterpolo, NHL, nogomet, MotoGP pa i F1) i naravno apriori se stvorila baza ljudi koje ih prate non stop i prosto ih dopunjuju sadržajima kao recimo Šejla i ostali. Sad valjda po prvi put ikad imaju podršku sa strane koju rado prihvaćaju, pa čak i kritike. Kao što kaže Srki "ljudi smo, grešimo" i ne boji se konkurencije ako neko dođe kao mlađa zamena "ja na to vidim kao smena generacija, starimo i to je prirodno". Čak sam i ja među tim sledbenicima, u znak hvale što postoje ali u bukvalnom smislu apropo Lap76 napravio sam stazu koju su Paja i Srki komentarisali (epizoda 59).

Mislim da im je sve to izmenulo način komentarisanja, imaju gafove ali ne tako kao pre.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Srki koji bolestan od kovida iz svog kreveta radi prenos i time sebi pogorsa tok bolesti je nesto najjace sto sam dozivio od svih sportskih komentatora. :klanjam:

Da, imaju gafova kao i svi.Uostalom Murray Walker ih je pravio cesce nego oni. Ali znaju pratiti dinamiku, znaju kad treba sutiti kad govoriti i sto je najvaznije zele da se poboljstavaju, da uce, da se unapredjuju.

Sa podcastom su napravili ogromnu stvar.

Zato svaka podrska od mene :dance:
slika

Alexis
Karting
Karting
S nama već: 4 god 1 mj
Alen13ASC je napisao/la: 10.05.2021., 18:39
Ferrari je napisao/la: 10.05.2021., 17:13
Alen13ASC je napisao/la: 10.05.2021., 17:06

Dodao bi samo da i pored gafova oni pokušavaju zabaviti mase koji nisu F1 nerdovi kao mi.
Ne znam baš da li takve "mase" postoje. Nitko tko nije F1 Nerd neće plaćati posebni paket programa kako bi gledao F1, a na drugoj strani ta "masa" gleda utakmice u engleskoj, španjolskoj i prvoj finskoj ligi jer će im baciti tiket...
Danas je neminovno da kupiš kablovski paket ako hoćeš kvalitetno gledat TV, koje su alternative: satelitska i digitalna tv (na kojima imaš limitirane sadržaje/antene treba uvek održavati). Ovo sad generalno pričam, uglavnom u osnovnim paketima koje su oko 15-20 evra mesečno imaš i SK, SK1-4 gde ima F1 ovde kod nas u Srbiji. A gotovo većina ljudi kupuje SBB, Mts nema SK. Uglavnom se to još kupuje i zbog muzičkih kanala, pa zbog raznih kanala koje pokrivaju dosta filmova/serija i naravno neizostavna Zadruga (trade mark) :lolz:

Može da se desi da ponekad neko onako isprati pokoji sport, pa i F1. Laicima se Paja i Srki čine kao ogromni stručnjaci pa će poverovati da je sve tako.

A apropo (aha rekao sam tu reč, ajmo drinking gejm) Paje i Srkija, šalu na stranu (ups), kroz neku prizmu (e da ga hebem) pokrenuli su jako dobru spiku sa Infinity Lighthouse koja pokriva većinu sporta koje SK pokriva (tenis, vaterpolo, NHL, nogomet, MotoGP pa i F1) i naravno apriori se stvorila baza ljudi koje ih prate non stop i prosto ih dopunjuju sadržajima kao recimo Šejla i ostali. Sad valjda po prvi put ikad imaju podršku sa strane koju rado prihvaćaju, pa čak i kritike. Kao što kaže Srki "ljudi smo, grešimo" i ne boji se konkurencije ako neko dođe kao mlađa zamena "ja na to vidim kao smena generacija, starimo i to je prirodno". Čak sam i ja među tim sledbenicima, u znak hvale što postoje ali u bukvalnom smislu apropo Lap76 napravio sam stazu koju su Paja i Srki komentarisali (epizoda 59).

Mislim da im je sve to izmenulo način komentarisanja, imaju gafove ali ne tako kao pre.
Sad sam pogledao deo epizode gde govore o tvojoj stazi. Svaka čast. :pivo:

Alexis
Karting
Karting
S nama već: 4 god 1 mj
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4RdB7ubuVF8[/youtube]
Toto Wolf : Michael! Blue flags! Michael, this guy makes us lose position.
Veliki Toto u sekundi izgubio živce. :lolz:

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
bokte vi još pričate o dosadnoj barceloni a ja još jučer zaključio temu ... ne ponovila se ovako bijedna utrka

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
senna66 je napisao/la: 10.05.2021., 14:55
LH44 je napisao/la:
Pastor je napisao/la: 09.05.2021., 17:41 Max je u prvom krugu pokazao da je bolji vozač.
:gandalf: :mrgreen:
Haha, jednim potezom u jednom krugu izbrisao sve što je Hamilton osvojio. Nećemo pretjerivati....
Vjerujem da je Max spreman za borbu, a usporedbe ćemo ostaviti za onda kada se borbe zaista i dogode na stazi kako se spada.
Ma tvrdnja je apsurdna, to se moglo reći već u Imoli da je Max bolji vozač jer se ispalio na startu :rofl:

Hamilton ostao lijevo zbog Valtterija da mu da zavjetrinu da izbiju naprijed mercedesi 1-2 ali ovaj nije dobro startao pa je to propalo odmah, a Lewis nije u trenutku kad je Max skrenuo iza njega skrenuo desno da pokriva unutrašnju stranu i onda je Max išao full send it po cijenu sudara. Jedino što je Lewis možda baš pogriješio što je uopšte išao na vanjsku stranu u prvoj krivini, jer Max i da je htio ne bi mogao ostaviti prostora jer je prekasno kočio, nego je trebao pustiti Maxa da ide široko a onda uz bolju liniju da ga proba obići kroz 3. krivinu. @Pastor flemuje :zubo:
slikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Wehrlein94 je napisao/la: 10.05.2021., 21:42 bokte vi još pričate o dosadnoj barceloni a ja još jučer zaključio temu ... ne ponovila se ovako bijedna utrka
Izgleda da smo gledali dve različite utrke, Barsa je bila epska. Pravi klasik kakav zna priuštiti. Onaj start me je podsetio na masnu 2007. godinu :cheer: Bumo bilo sveg i svačega u nastavku sezone :klopa:

A valjda će i moj Nando doći na svoje :gandalf:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Alen13ASC je napisao/la:
Wehrlein94 je napisao/la: 10.05.2021., 21:42 bokte vi još pričate o dosadnoj barceloni a ja još jučer zaključio temu ... ne ponovila se ovako bijedna utrka
Izgleda da smo gledali dve različite utrke, Barsa je bila epska. Pravi klasik kakav zna priuštiti. Onaj start me je podsetio na masnu 2007. godinu :cheer: Bumo bilo sveg i svačega u nastavku sezone :klopa:

A valjda će i moj Nando doći na svoje :gandalf:
Ma pusti ga trolla.
Utrka je za ovakvu stazu bila solidna, za svakog tko je minimalno prosječni gledatelj F1.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Koji trol koji bakrači, pratim F1 23 godine. Ne pratim zato što mi se prati, ne čekam udese nego uživam u utrkivanju. Trollovi su oni koji smatraju da je ova utrka bila dosadna ili prosečna (u svakoj GP temi ćeš naići na njih). Šta bi vas zadovoljilo? Par SC nakon teških udesa koji bi skupili kolonu?

Uživajte u svemu u životu, ionako je kratak...
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ma ne ti Alene :rofl:
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
pa čekajte malo... Alene, ti si izniman fan motosporta,i tebi je vrhunska utrka i ona iz Formula E serije iz Saudijske Arabije kada se vozilo pod SC-em pola sata i kada se završilo pod SC-em.
Ja ne kažem da čekam udese,ali udesi i tehnički kvarovi su draž motosporta..ovo kada 19 automobila od 20 završi utrku a da nitko nikog ne pretekne,meni je dosadno,sorry..
a Imola bi bila još jedna nedjeljnja uspavanka da nije bilo kiše te par sudara, a za Imolu većina smatra da je utrka svih utrka.
Barcelona je bila loša i točka...kada Bo77as šepa po stazi i dođe uvjerljivo do 3.mjesta,onda svi znamo kako je moćan Mercedes... a Maxu svaka čast, sad mi je jasno da on vozi na granici i isprike što sam govorio da previše griješi,on zapravo i čini da ovo izgleda kao da je prvenstvo zamršeno.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
senna66 je napisao/la: 11.05.2021., 10:54 Ma ne ti Alene :rofl:
Ups, isprike :rofl:

slika
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Utrka je bila ništa posebno (uobičajeno za Barcelonu)

Ja pamtim samo dvije baš dobre utrke u Barceloni, a to je ona mitska iz 1996. i po meni utrka iz 2017. gdje je borba za prvo mjesto bila fantastična, miljama ispred ove koju smo gledali prije nekoliko dana.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Za standarde Barcelone, ovo je bila odlična utrka. Akcije je bilo svuda po stazi i neko pretjecanje cijenis vise.
Sta je spektakularan Baku sa pravcem od 6 kilometara. Svakakvih staza treba biti u F1, Barca je teška za pretjecanje ali dozvoljava utrkivanje. Monaco ne dozvoljava utrkivanje, što reći o stazi gdje Williams ima bolji tempo od Mercedesa na drugom stintu guma....

Wehrlein94
GP3
GP3
Alene i ekipo,ajmo realno,neka me Ante odmah izbaci za sva vremena s foruma i onemogući pristup stranici ako sam što krivo rekao u idućim rečenicama ;
Barcelona je bila prividno atraktivna na taj način što je Max ostao na stazi kada je Hamilton ušao po drugi puta u box po medium gume te smo svi pomislili,wow..25 sekundi prednosti ima Max, mogao bi to on izdržati do kraja te zadržati Lewisa,ipak se ovdje teško pretječe.
Događanja na stazi? Perez jednom neuspješno probao preteći Ricciarda,drugi puta uspijeva s vanjske strane,ali budimo realni,Red Bull je nemjerljivo brži od McLarena... "had to happen sooner or later...
Što još,Gasly u 66.krugu došao Oconu u DRS zonu,wow, za svršit od uzbuđenja ?
Latifi griješi u 66. krugu i Alonso ga skoro pretječe za 16.mjesto ?
Bottas sa vožnjom koju bih usporedio sa Mazepinovim paceom dolazi HLADNO do 3 mjesta i 55+ postolja u karijeri.. i onda kažete da Mercedes nije ovu sezonu već uzeo ?
Možete me smatrati trolom,ali utrka je bila LOŠA i jedino glupson kao ja se ponadao da Max može ovdje dobiti utrku, ostali ste svi manje više znali da je ovo još jedan Hamiltonov vikend jer "IT'S THE CAR"... do auta je,ne do vozača...da je do vozača možda bi Leclerc pobjedio u nedjelju.
Ili je vama napeto tko će uzeti najbrži krug ? JAKO BITNO

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Otkako sam nabavio F1TV imam tu mogucnost pratiti cjelokupni trkaci vikend i moram priznati da ne znam je li to blagoslov ili katastrofa...Vjerujem da bismo na ovom portalu mogli okupiti saku objektivnih, dugogodisnjih i realnih pratitelja Formule 1 koji su kvalificiraniji za komentiranje trkaceg vikenda od nekih ljudi sa Sky-a. Na jos vecu zalost i neka uglednija imena zajedno s ostatkom ekipe prica hrpu gluposti, ocajnicki pokusavaju napraviti lazni kaos i atmosferu kao da pratimo UFC, a ne Formulu 1 i jos su pri tome izrazito neobjektivni. Svjestan da zivimo u ovom kapitalistickom vremenu koje je uz neke dobre stvari, oduzelo car sportovima, i dalje sam uzasno razocaran svime. Nije ni cudo da prolaze ovakva sranja poput sprint utrka, jadnog komentiranja i netflix emisija kada si je F1 sama dovela publiku kojoj to i odgovara. Ne zelim ni pomisljat sto se sve odvija iza zatvorenih vrata. Pocinjem vjerovati da je i bliska povijest ovog sporta bila isplanirana i umjetna kao i cijeli ovaj cirkus u koji se sport pretvara. Neke stvari iz svijeta (Amerike konkretno u ovom slucaju) nisu stvorene za sport poput F1, ali tko nas prave cjenitelje sportskih vrijednosti u F1 ista i pita. Nova publika, isprike na izrazu, to pusi, a to znaci i vise love u dzepovima. Zalosno, ali tako je.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡