Limeni ljubimci (sadašnji i bivši)

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
....

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Na prvi pogled dojam je kao da gledam unutrašnjost nekog 20-ak godina starog kamiona. :mrgreen:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Stavio u pravu temu... :mrgreen:
Da ne oftopičarim evo još jedna slika Clia... :mrgreen:
Naručio preko neta one kromirane dodatke za dno bunkera i za vrata...

slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Jester je napisao/la: 11.12.2017., 07:49 Na prvi pogled dojam je kao da gledam unutrašnjost nekog 20-ak godina starog kamiona. :mrgreen:
Baš u drugoj temi govorim o tome. Cijeli B segment tako izgleda, tek se u C segmentu dobije nešto pristojnije i konkretnije.

@pero - nabaci fotografije kad središ to. Zanima me kako će ti ispasti.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

diegos
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Evo i mog vozila, Mazda 3 2.2D 185ks, kod mene 2 i pol god.:

[ link do slike ]

Još su kod kuće C3 1.4i 2005., Peugeot 3008 1.6hdi, Mazda Premacy 2.0D.

:kokice:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
dobar ti je vozni park!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne vidin fotografiju :/

Volio bih vidjeti kako ide Mazda s tim motorom. Ne znam tko još u C segmentu nudi tako jak dizel, a da nije neka sport verzija auta.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Explorer je napisao/la: 01.02.2018., 15:02 Ne vidin fotografiju :/

Volio bih vidjeti kako ide Mazda s tim motorom. Ne znam tko još u C segmentu nudi tako jak dizel, a da nije neka sport verzija auta.
Ako mu citiraš komentar, vidjet ćeš http adresu fotke, kad ju uneseš u pretraživač otvorit će ti normalno - tak sam ja, ni ja ju nisam mogao vidjeti...
Sisu (fin.)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne otvara mi fotografiju auta nego neki namještaj :bonk:
Nema veze, znam kako izgleda Mazda 3, odličan je izvana.

diegos
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Sorry, ne znam zašto ne prikazuje sliku, probat ću s novim linkom:

Ali da, znate i sami kako izgleda :D

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
I tako vrijeme doslo da se pozdravim sa meckom. Skoro 3 godine u vlasnistvu i eto sve i svemu zadovoljan ali i nekoliko zamjerki takodjer. Najbitnije sta mogu reci je da je a voznju fakat mecka vrh. 2.2, 170ks i 400nm..auto je letio. Sva medjuubrzanja su luda i auto stvarno za voznj top. Precizan, odaziv na gas i volan je savrsen, udobnost i buka takodjer. Zamjerke na konzolu unutra. Piano plastika. Sva skripuckava, infotainment takodjer, skripi sam od sebe i manjak opreme je minis jer iako znam da sam uzeo basic opremu, svejedno trebao je imati vise opreme. I infotainment opcenito los, spor.

A sad je odabir pao, nakon par mjeseci premisljanja i neodlucnosti, dal passat b8, dal octavia, ceed sw, i30, superb.. ovi veci, gledao i vozio i trazio 2018 pa nadalje..

Problm kod skoda i passata sto su pretezno svi na lizingu bili, sluzbena auta.. iako sa malo km, vidi se da su sluzbeni bili...

Na kraju, odabir je pao na kiu ceed sw 1.4 turbo benz 140ks, novu skroz. 7 godina garancije je takodjer dosta prevagnulo. Ogroman gepek (veci nego kod octavie karavana 2019) i cijena od 20945e je cak par tisuca niza nego za octaviu iste opreme. Ako se uopce nadje, jer kia fakat nudi hrpetinu opreme.

Eto, karavane volim, automatike volim i eto.. a i nikad nisam imao novi auto pa mi se svidja to da ne moram razmisljat sta je radjeno, dal je, kad je, kako je, di je, kakvim dijelovima... I to da, sto je sa vecinom polovnih uvijek slucaj, nakon kupnje odmah k majstoru barem remenje i ulje i filtere izmjenit, cesto i kocnice itd...

Nadam se, da ce posluziti i trajati. Imam neki dobar filing pa cemo vidjet... Prvi dalekoistocni auto za mene.

Zivcira me sto toyota i japanci opcenito, imaju slabu ponudi karvana.

Corola me odbila cijenom, hibridnim sustavom i cvt mjenjacem kojeg, istina, nisam vozio, ali ono sto sam na yt vidio, bilo mi dosta. Volim da ima brzine auto... A ostalo od japanskih karavana, jel ih ima uopce

Auto cu preuzeti za 10 dana.. pa razradjivanje mjesec dva, i onda se javim sa dojmovima nekim

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Mudar i odličan odabir @zelote
Ajd, navozaj se.
Za koliko je otišao Benz, ako nije tajna.
Koliko se sjećam, platio si ga 23k Eur, tako nešto?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Što je reći da se rješio Mercedesa?

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Merc za 16000. Dosta s obzirom na one 23400 al tak je sa novim skupim premium autima.

Ispunio je prvo ocekivano a to je da me ne izda, da nemam ulaganja, da odradi sve sta treba (nije ni znao da ce mi stan izgradit prevozeci sve) i to je bilo tak da super. Drugo, di je fulo, je zahtjev da to bude auto za dugo imati, ma magarac da bude koji ni vodu ne trazi.. a voda mu skupa ko jana u hr.. steta, bilo bi jebeno ali ipak ne

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Budući metalni ljubimac... Razmišljao sam da si kupim (uvezem) auto iz Njemačke. Sve bi to bilo super, krasno i bajno kad bih znao koliko ja još moram dati za taj auto prilikom uvoza.
Auto je od 11k€/2017.god, naišao sam na ovaj link https://uvozauta.com/ i to kad sve ispunim recimo još 6-7k kn treba dati. Sad me zanima jel se još i PDV plaća na 11k€. Stvarno ne znam kako to funkcionira. Boomer

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Jel možeš linkat auto pa da ti kažem kako to otprilike sve ide?

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:Jel možeš linkat auto pa da ti kažem kako to otprilike sve ide?
Evo THX slika

https://www.autoscout24.de/angebote/maz ... e-listings

Sent from my GM1913 using Tapatalk

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Donator
Kalkulator ti je u biti tocan u lipu ako upises ispravnu cijenu novog auta, porez kao porez od 25% (ili neka druga stopa) se ne placa, znaci placa se samo PPMV (posebni porez) koji kalkulator izracuna tako sto zbroji i vrijednosnu komponentu uz to jos placas i upravnu pristojbu ukoliko nisi kupio auto od pravnog lica (trgovca ) koji izdaje racun sa PDV-om.
Do registracije placas jos troskove na tehnickom koji su cini mi se 650kn 🤔
... i trebalo bi uracunati da je prijevoz minimalno 300-400€!

Iz mog iskustva, ne isplati se uvesti auto ako se misli nešto uštedjeti, pogotovo ako kupuješ ispravno i uredno auto kao sto ovo izgleda, a ovih Mazda se prodalo i masu kod nas tako da bi ih trebalo biti dosta kao polovnjaka.

Ja sam uvezo par auta i to je sve bilo razbijeno/pokvareno pa napravljeno i prodano inače nema računice kod kupovine urednog auta pogoto ne sada po ovim cijenama koje trenutno nisu realne.
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
MrDoomroom je napisao/la: 10.05.2022., 20:26Evo THX slika

https://www.autoscout24.de/angebote/maz ... e-listings
Dakle ovako, prvi trošak ti je šlepa vozila ili zoll tablice ako ga želiš voziti. Šlepa bi ti mogla biti nekih 450 eura od Leipziga jer je od Berlina oko 500 sad otkako je sve poskupilo. Zoll tablice su ti nekih 35-40 eura za tri dana, plus nekih 1000km odozgo do HR, računaj uz vinjete da će ti to biti sveukupno nekih 200-250 eura, ovisi koliko štedljivo voziš.

Dalje, kad plaćaš auto gore, ako uzimaš kao fizička osoba plaćaš punu cijenu, ako uzimaš preko firme, plaćaš isto punu cijenu, ali ti oni vraćaju njihov pdv kad im daš potvrdu da si ovdje registrirao auto. Dakle vraćaju ti 19% pdv-a, tj. povratni pdv ti je nekih 16% od finalnog iznosa, znači na tu cifru od 10950 eura bi to iznosilo cca 1750 eura. I svakako pripazi na to da ti s autom ispostave COC papir kako ga ti ne bi morao plaćati našoj carini.

Slijedi plaćanje trošarine kod nas, a to ovisi o četiri parametra - koji je motor (benzin ili dizel), koliki je CO2, kolika je bila cijena tog automobila kad je bio nov s tom opremom i godište. S obzirom da je cjenik koji je ponuđen preko carinske vrlo loš, mogu ti samo otprilike napisati koliko bi iznos poštarine bio. S tim da primjerice ako ti napišem da će te izaći 10 tisuća kn, a to bude netočno, sigurno ti trošarina neće biti 20 tisuća kn.
Dakle, kad se u računicu na ovom linku ubace gore navedeni parametri, dobije se izračun da bi trošarina za ovu Mazdu iznosila 4000kn ako je taj auto u toj opremi kod nas tada koštao 240 tisuća kn. Ako je tada koštao čak i 300 tisuća kn, izaći će te 5500kn, što nisu baš neki strašni iznosi. Uzmi u obzir da je mene trošarina izašla 48 tisuća kn, tako da uživaj :)

I onda kod nas imaš finaliziranje, homologaciju koja je, ako se ne varam, i dalje 625kn. Registracija, osiguranje koliko te ispadne i to je ustvari to :)

Ako još što treba, slobodno pitaj.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
AMG je napisao/la: 10.05.2022., 21:24 Iz mog iskustva, ne isplati se uvesti auto ako se misli nešto uštedjeti, pogotovo ako kupuješ ispravno i uredno auto kao sto ovo izgleda, a ovih Mazda se prodalo i masu kod nas tako da bi ih trebalo biti dosta kao polovnjaka.

Ja sam uvezo par auta i to je sve bilo razbijeno/pokvareno pa napravljeno i prodano inače nema računice kod kupovine urednog auta pogoto ne sada po ovim cijenama koje trenutno nisu realne.
Iz mog iskustva, na tri osobna auta koje sam uveo za sebe sam uštedio nekih 13 tisuća eura. Aute koje sam našao za članove obitelji ili prijatelje, više ni na pamet ne znam koliko je tu auta bilo, se uštedio na svakom barem 2000 eura, a na nekima po 3 ili 4 tisuće.

Ovo boldano - auto izvana se dugo traži, temeljito provjerava i onda uglavnom ne bude problema. Naravno, nema garancije da neće biti problema jer to nije nov auto.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡