Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Clark je napisao/la: 10.12.2020., 18:21 Slažem se. Nema tu govora o rasturivanju.
Od ovog prošlog GP vikenda dobili smo samo potvrdu da je Russell veoma dobar i sposoban vozač. I to je više-manje to.
Velika većina onih teorija o Hamiltonu, Bottasu, Mercedesu i ostalim vozačima, koje su krenule nakon kvala i utrke (kojih ima na ovom, kao i na drugim forumima) su u biti naklapanja bez nekakvih uporišta da ih se iznosi na osnovu samo jednog GP vikenda.
Pa isto kao i taj vikend na kom je Massa 'rasturio' MSC, mislim bez veze mi pala neka usporedba. Ok, definišimo to kao rasturanje, ali to je 1 trka, šta bi bilo na ostali 16 ne znamo.
slikaslika

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
slika

slika

podiji sa dvi utrke u kojima su u malenim ekipama očitale bukvicu gigantima. a mehanički kvar ih spriječio da i pobjede u utrci u kojoj su velik broj krugova proveli u vodstvu. pošto su obe ekipe sad ugašene to bi im bila i jedina pobjeda. za mališane je i 2. misto sigurno bilo ko neboder aliopet ostaje žal kad znaš da su doslovce u zadnjim krugovima ispustili 1. zbog kvara :(

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
I opet nasmijan i raspolozen neunistivi Damon Hill 💪💪💪
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Opet odlican Dinin tekst:

https://telesport.telegram.hr/price/bil ... ustraliji/
dmj je napisao/la: 11.11.2020., 17:51...
Dino, podsjeti me na koju situaciju sa Pizzonijom mislis:

U Kimijevu slučaju nije toliko riječ o tome da bi propustio neke konkretne prilike; naprotiv, ugrabio je jedinu koju je realno i imao da dođe do titule. Prije toga je dvaput bio doprvak i svakako se može spekulirati što bi bilo da nije bilo ovog ili onog kvara, ili da je Antonio Pizzonia onomad uspio krenuti sa startnog mjesta.
slika

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Španjolska 2003. kad Pizzonia na startu zbog kvara nečeg nije krenuo, a Raikkonen ga od Wilsona nije vidio i zabio se u njega.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Mazzacane je napisao/la: 11.03.2021., 13:26 Španjolska 2003. kad Pizzonia na startu zbog kvara nečeg nije krenuo, a Raikkonen ga od Wilsona nije vidio i zabio se u njega.
Indeed :thumbs:

To mi je nekako skroz isparilo iz sjecanja :gandalf:
slika

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Da, na tu sam situaciju mislio. Da je Kimi ondje došao do bodova, možda bi bio ozbiljnije u borbi za titulu te godine. Baš sam kod pisanja to ponovo pogledao i smrznuo se... Svaka me takva situacija podsjeti na Kanadu 1982...

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
dmj je napisao/la: 16.03.2021., 17:08 Da, na tu sam situaciju mislio. Da je Kimi ondje došao do bodova, možda bi bio ozbiljnije u borbi za titulu te godine. Baš sam kod pisanja to ponovo pogledao i smrznuo se... Svaka me takva situacija podsjeti na Kanadu 1982...
Da, ta Kanada i Riccardo Paletti......

Nekad te kritiziram, a nekada hvalim. Za ove tekstove o McLarenu, pa o Colinu Chapmanu, skidam kapu. :klanjam:

A ovo:

https://telesport.telegram.hr/price/bil ... ustraliji/

Fantastično. Sve napisano kako treba, za svu trojicu. Ponovilo se sa ovom trojkom Tsunoda, M.Schumacher, Nikita Mazepin ( iako sam za njega vrlo, vrlo nesiguran - ali, možda donese neko "ludilo" u F1,...... ).
Ali računamo i na navedene ( i dokazane ) Russella, Norisa, Leclerca i ostatak NAJLUĐEG cirkusa.

Hvala, Dino, :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

dmj
GP3
GP3
pigmalion je napisao/la: 17.03.2021., 17:17
Nekad te kritiziram, a nekada hvalim.
Uvijek pričam istu anegdotu, kada je sredinom devedesetih moja škvadra na jednom tulumu krenula pričati o politici, večer uoči izbora. Nas je 11 glasalo za 10 različitih stranaka, a jedina koja je usred Zagreba imala dva glasa bio je IDS, mada nitko od nas nije iz Istre... :mrgreen:

Uglavnom, ni privatno ni online nikada nisam kužio zašto bih se trebao družiti s ljudima koji o nekoj temi misle isto kao i ja, ono, čemu onda uopće razgovor o njoj? Naravno da mi je drago kada mi netko pohvali članak, ali još mi je draže kada kroz neku kritiku dobijem i drugi uvid u situaciju, koji mi možda ne bi samom pao na pamet...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 16.03.2021., 17:08 Da, na tu sam situaciju mislio. Da je Kimi ondje došao do bodova, možda bi bio ozbiljnije u borbi za titulu te godine. Baš sam kod pisanja to ponovo pogledao i smrznuo se... Svaka me takva situacija podsjeti na Kanadu 1982...
Da, pridodamo li tome i "bizarno" izgubljenu pobjedu u Brazilu, možemo vidjeti kolike su nijanse lomile tu sjajnu sezonu.

Mada mislim da bi MSC našao način da izboksuje taj naslov sve i da je Kimi pobijedio u Brazilu i ostvario plasman u bodove u Španiji.

MSC je tad naprosto bio prekaljeni rutiner, na vrhuncu moći. Kimi je bio klinac. Nesumnjivo brz i talentiran klinac, ali njegov prime je tek trebao da dođe.

Montoyu sam svjesno izuzeo iz ove priče da ne komplikujemo :lolz:
slika

dmj
GP3
GP3
Mogu se složiti. Već sam govorio da je to jedina sezona u kojoj sam na kraju čak počeo i navijati za Schumija, toliko me fasciniralo kako optimizira rezultate s bolidom koji nije bio na razini konkurenata...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 19.03.2021., 10:14 Mogu se složiti. Već sam govorio da je to jedina sezona u kojoj sam na kraju čak počeo i navijati za Schumija, toliko me fasciniralo kako optimizira rezultate s bolidom koji nije bio na razini konkurenata...
Sta mislis o aferi sa gumama?
slika

dmj
GP3
GP3
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.03.2021., 14:47
Nikada mi se ne sviđaju promjene pravila usred sezone.
No ne mislim da je to bio presudan faktor, mada su razlike bile male, Schumi je vodio u prvenstvu i u trenutku izbijanja afere...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 23.03.2021., 12:05
No ne mislim da je to bio presudan faktor, mada su razlike bile male, Schumi je vodio u prvenstvu i u trenutku izbijanja afere...
Hm, ovo je jedan od onih tvojih slavnih "pitijskih" odgovora :lolz:

Jeste vodio za 1 poen ispred JPM, a za duplo vise, cijela 2 poena ispred Kimijia :mrgreen:
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
svezi guma moj kratki zaključak je: mafia. :mrgreen:
bila je rasprava na ovu temu na forumu prije godinu-dvije.

a želim s vama podijeliti dobar intervju sa stoddartom: malo o minardiju, josu i maxu, puno o alonsu.
https://www.dailymail.co.uk/sport/formu ... d-Jos.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
_bataziv_0809 je napisao/la: 23.03.2021., 13:01
dmj je napisao/la: 23.03.2021., 12:05
Hm, ovo je jedan od onih tvojih slavnih "pitijskih" odgovora :lolz:

Jeste vodio za 1 poen ispred JPM, a za duplo vise, cijela 2 poena ispred Kimijia :mrgreen:
Hoću reći da po odnosu snaga bolida nije UOPĆE trebao voditi. :gandalf:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Da, to jeste tacno. Borio se bespostedno za svaki bod.
slika

dmj
GP3
GP3
E, vidiš, upravo me to tada preobratilo... Jednostavno, bilo mi je predivno gledati ga kako izvlači maksimum. I, iskreno, mislim da bi i bez te priče o gumama našao neki način kako skupiti barem taj bod viška do kraja sezone... Kimi je još bio prezelen, a Montoya bi u svakom raspletu već našao neki način da si puca u nogu... ili padne s motocikla. :)

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 23.03.2021., 15:40 E, vidiš, upravo me to tada preobratilo... Jednostavno, bilo mi je predivno gledati ga kako izvlači maksimum. I, iskreno, mislim da bi i bez te priče o gumama našao neki način kako skupiti barem taj bod viška do kraja sezone... Kimi je još bio prezelen, a Montoya bi u svakom raspletu već našao neki način da si puca u nogu... ili padne s motocikla. :)
Postujem i tvoje misljenje i MSC. On od mene ima uvijek postovanje, no nikad simpatiju.

2000. je meni licno njegova najbolja sezona. Druga po redu je 2003. i zapravo je steta sto je kontroverza sa gumama prelomila tu sezonu, jer zapravo i ja mislim da bi on uzeo tu titulu u svim "uobocajenim" scenarijima na konto iskustva i rutiniranosti. Konkurencija je bila naprosto-nedorasla.

Od 2007. i Alonsove nemoci da na iskustvo uzme titulu jos vise cijenim njegovu 2003.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡