Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
HeatBlast44 je napisao/la:@Frantic ma sara, malo kod jedne malo kod druge, a povremeno baca poglede i na druge bolide :mrgreen:
Da, malo zagleda i bivšu.
A i onu što je ofarbana u sivo.
:cice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
HeatBlast44 je napisao/la:@Frantic ma sara, malo kod jedne malo kod druge, a povremeno baca poglede i na druge bolide :mrgreen:
Očito je Gina liberalna. Nema druge.
Jer čovjek stvarno šara i ne samo da gleda druge već ih i pipka, a Giuliu još i vodi u duge šetnje.

A možda je Gina biseksualna. Voli threesome sa drugima...moderan svijet.
Kinky Kylie i Kate's Dirty Sister su isto imale takve mitove...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ideja Cesare Fioria
Mada nešto ne vjerujem.... :kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

F12013
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
Meni je zanimljiva izjava Maurizia na team radio nakon pobjede. Sei stato bravissimo. Un martello!
U prijevodu martello, čekić ili za engleze hammer.
Dobra provakacija Maurizia :mrgreen: , znamo na što aludira...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
F12013 je napisao/la:Meni je zanimljiva izjava Maurizia na team radio nakon pobjede. Sei stato bravissimo. Un martello!
Hehe ja sam u prvi mah pomislio da se je na TR javio Papa Franjo. Onakva smirenost u glasu, a pobjediti je nevjerovatna :D
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la:Ideja Cesare Fioria
Nema potrebe za forsiranjem Giovinazzija.
Iako je veliki talent, za Giovinazzija bi bilo bolje da ovu sezonu skuplja iskustvo u Sauberu.
Onda bi 2018. bio u potpunosti spreman za Ferrari i sve pritiske koje nosi mjesto Scuderijinog vozača.

A Kimi će projuriti. Australija nije bila dobra, ali kad posloži bolid po svom ukusu, Kimi još uvijek može biti jako brz.

F12013
Karting
Karting
S nama već: 9 god 3 mj
Slavenowsky je napisao/la:
F12013 je napisao/la:Meni je zanimljiva izjava Maurizia na team radio nakon pobjede. Sei stato bravissimo. Un martello!
Hehe ja sam u prvi mah pomislio da se je na TR javio Papa Franjo. Onakva smirenost u glasu, a pobjediti je nevjerovatna :D
Da baš ta smirenost u glasu Maurizia, to me iznenadilo. Da sam konkurencija tj. Mercedes uhvatila bi me prilična trta. Wollf mlatara šakom, a Maurizio ko gospodin miran i staložen. Uloge od prošle sezone su se čini se zamijenile hehe

Frantic
Formula 1
Formula 1
Clark je napisao/la:
Frantic je napisao/la:Ideja Cesare Fioria
Nema potrebe za forsiranjem Giovinazzija.
Iako je veliki talent, za Giovinazzija bi bilo bolje da ovu sezonu skuplja iskustvo u Sauberu.
Onda bi 2018. bio u potpunosti spreman za Ferrari i sve pritiske koje nosi mjesto Scuderijinog vozača.

A Kimi će projuriti. Australija nije bila dobra, ali kad posloži bolid po svom ukusu, Kimi još uvijek može biti jako brz.
Cesare i govori da mijenja Kimija 2018.
Samo ne znam koliko će iskustva skupiti ove godine...
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Tko zna možda Ferrari ubaci Giovinazzija u Haas ove sezone, nekako mi se Magnussen čini nedorastao zadatku i s njim sam razočaran najviše od svih drugi vozača ove sezone. Malo je reč da je sramota da vozač koji je vozio McLaren i Renault zaostane za Grosjeanom skoro 3sec u kvalifikacijama.

Ja bih Giovinazzi volio već ove sezone vidjeti u Haasu i cijelu iduću, jer mislim da Perez, Grosjean ili Sainz zaslužuju priliku u Ferrariju.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ja bi volio vidjeti Sainza, al Red Bull inkubator je onak vezan za Red Bull. Grosjean je nasljednik po meni Kimia. Brz je i iskusan i zna kako Ferrariev PU radi a i budimo realni Haas je upgrade prošlogodišnjeg Ferraria barem mi tako liči. Giovanazzija u Haas i to je to.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
MrDoomroom je napisao/la:Ja bi volio vidjeti Sainza, al Red Bull inkubator je onak vezan za Red Bull. Grosjean je nasljednik po meni Kimia. Brz je i iskusan i zna kako Ferrariev PU radi a i budimo realni Haas je upgrade prošlogodišnjeg Ferraria barem mi tako liči. Giovanazzija u Haas i to je to.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Može, nije loša ideja. Zaista voleo bih da Kimi proradi ove godine ali realno, 2018 Ferrari treba novog vozača osim ukoliko Seb osvoji titulu, a Kimi završi 2 ili 3 u poretku sa titulom konstruktora u džepu. Onda Ferrari neće ništa menjati.

Ima par vozača koje bih voleo videti u bolidu Ferrarija.

Roman, Perez, Carlos su po meni top 3 zamene.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Mislim da bi jedne godine uz Vettela lako mogli vidjeti Ricciarda u crvenom kombinezonu... naravno kada i ako Kimi izađe iz Ferrarija. Na njegovo mjesto u RB-u vjerovatno dolazi Sainz. Čini mi se da to tako ide u RB-u. Ako se to ne desi, onda vrlo vjerovatno Grosjean, ako pokaže dobru konstantu bodova u Hassu. Sumnjam da će se odlučiti na Pereza, pošto je Perez dosta tvrd vozač, te bi moglo doći do problema u timu između Seba i njega.

Ricci je poulu talijan, mislim da se samo čeka na njega.. a prirodni slijed nakon Vettela, ako Ricciardo ostane u tom timu, je Giovinazzi.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Gilles
GP3
GP3
Posle svih ovih burnih godina i prepuštenih titula i pobeda mislim da je mir u kući prioritet Ferrarija. Zato Riccardo nema šanse da dođe u Ferrari dok je Seb tu gde jeste. Perez možda jeste tvrd orah ali je dugo vozio za Sauber i bio je član Ferrarijeve akademije mladih vozača. Tu vidim poveznicu i Perez iz 2013 i Perez sada su drugačiji po svemu osim po brzini.

Ko zna, možda neko dođe potpuno neočekivan [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Prevario bi se, Ricciardo i Vettel su imali super odnos u RB-u.. on sigurno nije bio razlog Vettelovog odlaska iz RB-a kako su to htjeli mediji prikazati, a fanovi dobili dojam.

Gilles
GP3
GP3
Kako je počelo, možda vrate Felipe baby stay cool.

slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Perez ima ugovor sa FI do 2018, njega su selili u McL, Renault, Williams, ali on je odlucio ostati jos jednu sezonu u FI.

Sad moguci razlog je cekanje slobodnog mjesta u Ferrari-ju. Da se sad salta iz tima u tim i prilagodjava, s tim moze izgubiti na formi, kao i na zelji Ferrari-ja za njim.

Po meni, Perez je 90 %-tni kandidat za mjesto u Ferrari-ju.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Tu bi trebalo bacit neku okladu :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
hattrick je napisao/la:Mislim da bi jedne godine uz Vettela lako mogli vidjeti Ricciarda u crvenom kombinezonu... naravno kada i ako Kimi izađe iz Ferrarija. Na njegovo mjesto u RB-u vjerovatno dolazi Sainz. Čini mi se da to tako ide u RB-u. Ako se to ne desi, onda vrlo vjerovatno Grosjean, ako pokaže dobru konstantu bodova u Hassu. Sumnjam da će se odlučiti na Pereza, pošto je Perez dosta tvrd vozač, te bi moglo doći do problema u timu između Seba i njega.

Ricci je poulu talijan, mislim da se samo čeka na njega.. a prirodni slijed nakon Vettela, ako Ricciardo ostane u tom timu, je Giovinazzi.
Nisam ni ja za Pereza.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Slavenowsky je napisao/la:Perez ima ugovor sa FI do 2018, njega su selili u McL, Renault, Williams, ali on je odlucio ostati jos jednu sezonu u FI.

Sad moguci razlog je cekanje slobodnog mjesta u Ferrari-ju. Da se sad salta iz tima u tim i prilagodjava, s tim moze izgubiti na formi, kao i na zelji Ferrari-ja za njim.

Po meni, Perez je 90 %-tni kandidat za mjesto u Ferrari-ju.
Da su u Ferrariju pametni uzeli bi Grosejana, po brzini Perec mu nije niti do koljena. Čak bi bilo bolje uzeti Sainza nego Pereca.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Rekao bih da sve ovisi o formi Ferrarija i Kimija.
Ako će biti ovako gusto tokom čitave sezone između Ferrarija i Mercedesa, a da je Kimi loš, onda bi mogao uletiti Ricciardo ili Grosjean.
Ako je Kimi dobar, konstantan, onda vjerujem da će mu se produžiti ugovor.
Inače kada Kimiju ne bi produžili ugovor moj favorit bi bio Ricciardo. Lik je odličan zahebant, vrlo brz vozač. Prava pozitiva na F1 sceni. Sumnjam da bi tu bilo nekih velikih trzavica između njega i Vettela.
A za neku daljnju budućnost Ferrarija definitivno bih gledao Sainza, Vandoornea, Giovinazzija (ali kod njega bih se još uvijek strpio. Iako nisam fan talijanskih vozača u Ferrariju, ovako na prvu mi se čini ko ok momak. I btw on sigurno neće doći sljedeće sezone u Ferrari. Kao da zaboravljate kakve vozače Ferrari odabire)....
Perez i Grosjean not my cup of tea. Nezz.... ali nisu mi sjeli. Ja osobno nikad ne gledam vozače samo po vozačkim sposobnostima.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡