McLaren
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Lando izgleda ko Bilbo Baggins! 

Sisu (fin.)
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Da, ni meni nije bas drago sto se Sainz-Norris duet razdvaja, ali ako je vec moralo biti tako, onda je dosla najbolja moguca zamjena. Ekipi ipak treba vozac koji zna sta je pobjeda, koji ima to iskustvo i koji je sigurno materijal za sampiona. Nadam se da ce mu se sloziti dobra kolica i da ce uzeti titulu za McLarenAlkY je napisao/la: 14.05.2020., 15:44
Cestitam i mogu misliti koliko si sretan.
Osobno mi je Ricci jako drag.
Nije tajna da sam ja najvise navijao za istu postavu i dalje, bez ikakcih promjena.
Ali kako sam napisao na portalu ,ako je vec Carlos morao otici , ne postoji bolja licnost na gridu da ga zamjeni nego Ricci.
Tako da sam u jednu ruku nezadovoljan jer je Carlos otisao , a u drugu ruku se osjecam kao veliki sreckovic jer je dosla najbolja moguca zamjena.
Nadajmo se zajedno da ce nam Ricci i Lando donesti jako puno veselja na stazi , jer van staze je sve jasno sta ce se dogadati![]()

- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Kad sam danas saznao da je Rići službeno potpisao, nisam ni odreagovao kako treba od šoka. Bukvalno ova mema

Tek sad sam zamislio Rićija u papaji i svatio koliko je to dobro, a još s Mercedesovim motorima

Tek sad sam zamislio Rićija u papaji i svatio koliko je to dobro, a još s Mercedesovim motorima

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nema sumnje da je Ricciardo vjerojatno najbolja moguća zamjena za Sainza, ali zanimljivo mi je da se to odigralo na taj način. Renaultovi rezultati prošle sezone nisu bili bajni, ali nisu bili ni toliko kriminalni, a mene nekako vuče logika da je tvornička momčad ipak tvornička momčad. Zato mi je dosta čudno da je Ricciardo nakon samo jedne sezone odlučio napustiti momčadi i prijeći u McLaren, pogotovo s obzirom na to koliko je brzo sve objavljeno (dogovaralo se znači već tko zna otkad).
Nisam primijetio da se spominju ikakve cifre, ali ne vjerujem da je McLaren uletio s nekom ogromnom cifrom koju Renault nije mogao pokriti. Koliko znamo, nije bilo nikakvih tenzija između Riccija i šefova Renaulta, stoga mi je nekako čudno da je tako brzo odbacio njih i odlučio se za McLaren jer oni će ipak biti Mercedesov kupac. Zato sad nekako još više vjerujem da Mercedes neće dugo držati tvorničku momčad i da će kad poruše sve zacrtane rekorde ostati samo kao proizvođač motora. Doduše, možda i Renault nema tako sigurnu budućnost u F1 pa je i to bio razlog
Nisam primijetio da se spominju ikakve cifre, ali ne vjerujem da je McLaren uletio s nekom ogromnom cifrom koju Renault nije mogao pokriti. Koliko znamo, nije bilo nikakvih tenzija između Riccija i šefova Renaulta, stoga mi je nekako čudno da je tako brzo odbacio njih i odlučio se za McLaren jer oni će ipak biti Mercedesov kupac. Zato sad nekako još više vjerujem da Mercedes neće dugo držati tvorničku momčad i da će kad poruše sve zacrtane rekorde ostati samo kao proizvođač motora. Doduše, možda i Renault nema tako sigurnu budućnost u F1 pa je i to bio razlog

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Mene čudi kako se ti čudiš time
Rićiju je McLaren bio opcija i bilo je mjesta kad je Alonso odlučio otići u mirovinu ali je on lepo rekao da mu je forma iz 2018 bila diskutabilna i ne vidi budućnost u McLarenu. Tada mu je Renault bio ekipa u koju se može pouzdati i koja je u usponu a to garantuje (ili ne) jaku 2021 kada budu došle promjene (koje su sad odgođene za 2022).
Uglavnom kad je video uspon McLarena to mu je zapalo u oči i ova najednom prilika posle Sainzovog napuštanja momčadi je bila odmah ugrabljena. A tu je i dolazak Mercedesa.
Niko ne garantuje da će McLaren Mercedes biti bolji od Renaulta čak i nakon 2022. Možda je Rići pogrešio, nemamo kristalnu kuglu...

Uglavnom kad je video uspon McLarena to mu je zapalo u oči i ova najednom prilika posle Sainzovog napuštanja momčadi je bila odmah ugrabljena. A tu je i dolazak Mercedesa.
Niko ne garantuje da će McLaren Mercedes biti bolji od Renaulta čak i nakon 2022. Možda je Rići pogrešio, nemamo kristalnu kuglu...

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pa čudim se jer me zanima pozadina priče
McLaren je imao fantastičnu prošlu sezonu, ali imao je i Haas prije dvije godine pa su već prošle godine užasno pali. Kažem, vodim se logikom da je tvornička momčad (kakva god trenutno bila) tvornička momčad i meni je čudno da bi Ricciardo samo na temelju tog prošlogodišnjeg uspona McLarena odlučio napustiti jednu takvu nakon samo jedne sezone. Okej, možda tu nema nikakve ekstra pozadine, Ricci ne vjeruje da će biti išta od tog Renaulta pa vidi bolju priliku za barem solidan midfield s McLaren Mercedesom, a možda tu ima još nekih razloga zbog kojih je McM toliko primamljivija opcija od Renaulta.

McLaren je imao fantastičnu prošlu sezonu, ali imao je i Haas prije dvije godine pa su već prošle godine užasno pali. Kažem, vodim se logikom da je tvornička momčad (kakva god trenutno bila) tvornička momčad i meni je čudno da bi Ricciardo samo na temelju tog prošlogodišnjeg uspona McLarena odlučio napustiti jednu takvu nakon samo jedne sezone. Okej, možda tu nema nikakve ekstra pozadine, Ricci ne vjeruje da će biti išta od tog Renaulta pa vidi bolju priliku za barem solidan midfield s McLaren Mercedesom, a možda tu ima još nekih razloga zbog kojih je McM toliko primamljivija opcija od Renaulta.
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Je Rićijeva odluka je diskutabilna ali ne znam, kad je video formu Renaulta uplašio se i pobjegao kad je video prvu priliku. Možda Renault ne može mu napraviti bolid po mjeri i to se njemu ne sviđa, ali čak šta više 2020 nije ni počela a Renault možda pojede McLaren s onim inovativnim prednjim krajem.
Sve ove odluke su diskutabilne i to ostavlja sezonu 2020 s mnogo čudnih pogleda u paddocku. Cyril ima da pojede Daniela a Horner ćese svaku utrku smejati Cyrilu u lice.
Sve ove odluke su diskutabilne i to ostavlja sezonu 2020 s mnogo čudnih pogleda u paddocku. Cyril ima da pojede Daniela a Horner ćese svaku utrku smejati Cyrilu u lice.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Drago mi je s jedne strane što će Ricci preći u McLaren, ali je meni osobno prelaskom u Renault umjesto u McLaren nekako ohladio, jer sam uvjeren da se za to odlučio prije svega zbog izdašnih ruku Renaulta. U McLaren nije imao vjere da će biti bolji u budućnosti, a u Renault sigurno nije otišao srcem, što se na kraju krajeva i pokazalo. Pozitivan je lik, najveći zabavnjak već odavno u Formuli 1, ali imam osjećaj da su mu frustracije previše imale utjecaj u odlukama u zadnje vrijeme, praveći ga oportunistom.
Vjerujem da je sad sretniji što će od 2021. biti u McLarenu, a ne u Renaultu, ali i neuhvaćeno slobodno mjesto u Ferrariju mislim da će utjecati jednim dijelom na psihu, pogotovo ako McLaren ne bude napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kad su pokazali velik napredak, ali ga je dosta još potrebno da stignu vodeće ekipe.
Vjerujem da je sad sretniji što će od 2021. biti u McLarenu, a ne u Renaultu, ali i neuhvaćeno slobodno mjesto u Ferrariju mislim da će utjecati jednim dijelom na psihu, pogotovo ako McLaren ne bude napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kad su pokazali velik napredak, ali ga je dosta još potrebno da stignu vodeće ekipe.
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
McLaren could mortgage historic F1 cars to raise funds
https://www.motorsport.com/f1/news/mcla ... y/4792460/
McLaren is reported to be considering raising up to £275m to help see it through the COVID-19 crisis by mortgaging both its Woking headquarters and part of its spectacular collection of historic Formula 1 cars.
https://www.motorsport.com/f1/news/mcla ... y/4792460/
McLaren is reported to be considering raising up to £275m to help see it through the COVID-19 crisis by mortgaging both its Woking headquarters and part of its spectacular collection of historic Formula 1 cars.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari

Sisu (fin.)
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/1265239046403620864
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
I oko 70 radnika F1 tima 

- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
U Renaultu je imao 55 milijuna $ za dvije godine. Sad je navodno na 17 milijuna $ po sezoni u McLarenu

https://www.news.com.au/sport/motorspor ... ea32a542e5
F12000 je napisao/la: 12.09.2019., 02:41 Otkriveni detalji Ricciardova ugovora s Renaultom:
REVEALED: Ricciardo's $27.5m pay.
Ricciardo's #F1 benefits from Renault:
• Fee of $55m for 2019 and 2020
• Physiotherapist and medical expenses up to £100k in 2019
• Performance-contingent end of season bonus of $10m
• $1m bonus for winning first race

- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 2 mj
- Navija za: Raikkonen
Katastrofa vijesti,ali nije mi jasno kako momčad može napredovati na ovaj način,ako će smanjivati resurse i otpuštati radnike ?
Možda je Ricci promašio sa prelaskom u McLaren
Možda je Ricci promašio sa prelaskom u McLaren
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Renault je baš opuljao, ali i u McLarenu ako se ne varam godišnje zarađuje više nego Max i Charles u svojim timovima, možda čak i zajedno, tako da je opet dobru paru osigurao, pogotovo kad se uzme u obzir koronaF12000 je napisao/la: 26.05.2020., 20:12 U Renaultu je imao 55 milijuna $ za dvije godine. Sad je navodno na 17 milijuna $ po sezoni u McLarenu![]()