Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ne bih volio da se sad povuće, jer nas je Rosberg već jednom uskratio za nastavak rivalstva nakon što je Hamilton izgubio u borbi za titulu. Iako je 2017. za Hamiltona bila jako uspješna i vratio se jak nakon poraza u 2016., vjerujem da bi mu povratak dosta izazovniji bio da je Rosberg ostao.

Ma da, razumijem u potpunosti i da ode sada, iako je izgubio borbu za titulu, niko ne spori da je iza njega odlična sezona, koju je za dlaku izgubio od dosta mlađeg i nikad jačeg Verstappena. I ovo je za njega svejedno momenat kad bi se umirovio na vrhuncu uspjeha. No, s druge strane vjerujem da je nakon gubitka ovogodišnje titule, osma rekordna nikad veći motiv...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ma da se i povuče to mu nece biti loš potez.
Pitanje je kako će Merc biti jak naredne sezone, a ako on onde i merc padne, svi hvalospjevi ce biti na njegov račun kako je držao momčad na visini.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
F12000 je napisao/la: 16.12.2021., 17:55 Definitivno, kad sam čuo intervju Lewisa poslije utrke bio sam siguran da je to čovjek koji razmišlja o povlačenju. Barem kao jednoj od opcija za dalje.
Nije mi to neko mjerilo, on kada gubi bi najradije pobjegao na Mars i da ne vidi i ne cuje ikog narednih mjesec dana.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Trta je lujo dal bu i iduce godine najbrzi mercedes ko i dosad ;)
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Hamilton ako se sada ne umirovi, nakon sljedeće sezone 1000 %

Vjerujem da mu se to po glavi mota, ali ne želi otići jer ne želi ispasti kukavica. Ja bi ga totalno razumio da se sada umirovi.
Ima 7 naslova, nema tu više dokazivanja odavno.
slika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
senna66 je napisao/la: 16.12.2021., 18:31 Hamilton ako se sada ne umirovi, nakon sljedeće sezone 1000 %

Vjerujem da mu se to po glavi mota, ali ne želi otići jer ne želi ispasti kukavica. Ja bi ga totalno razumio da se sada umirovi.
Ima 7 naslova, nema tu više dokazivanja odavno.
Nema on ni jedan naslov a da mu ga nije donesla puka sreca ili poguranac fie ili da nije imao najbrzi bolid.Cim je ove sezone pala brzina mercedesa i postali samo 3 desetinke brzi odma je spusio naslov..A da ne pricamo da ga je Rosberg i Button pobijedio u ISTOM bolidu :chill: .A kad je jednom davno izgubio u kvalama od Buttona u Belgiji pa je ko pravi "Sir" dao telemetriju mclarena na internet haha :bonk:
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Vidim dosta proljeva od porodice Wolff danas. Prvo, kao nešto nikad viđeno. Gdje su bili ostatak sezone? Ili godinama unazad...

Massi ih nije nimalo zakinuo sa odlukom koju je donio. A do iste je došlo jer im je na prvu pokušao pomoći kada je bio odlučio da ne pušta zaostale da se vrate u isti krug. To bi tek bilo nešto što se ne viđa pri standardnom postupku za vrijeme SC-a... Da je ostao pri to j odluci sada bi bio hvaljen sa Mercedesove strane, i njihovih navijača. Ali je valjda shvatio da će na to tek da bude kišu protesta, pa se malo kasno ispravio. Čime je na kraju samo oštetio one zaostale, što su se borili za sitne bodove, jer im je uskratio taj zadnji krug da pokušaju doći do nekog boda. A za borbu u vrhu nije ništa promijenio, jer da je odmah donio pravu odluku, i dalje bi imali taj zadnji krug, gdje bi i dalje Hamilton bio na tim starim gumama...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nije li Vuk prije zadnje utrke govorio da Hamilton nikada neće biti veći od Schumachera da bi ga sada nazvao najboljim ikada. Sada si stvarno mislim da nije blef i da Hamdo stvarno pomišlja o mirovini.
“Nobody will ever be greater than Schumi,” the Austrian told BILD. “Even if the statistics show Lewis at the front…Michael shaped a generation like no other. He is iconic. You cannot make comparisons across generations. Lewis is the greatest of his generation.”
"I would very much hope that Lewis continues racing - because he is the greatest driver of all times
slika

dadach
Karting
Karting
S nama već: 6 god 9 mj
Navija za: MCLAREN

Pastor je napisao/la:Prvo, kao nešto nikad viđeno

Massi
Bome i nije do sada viđeno, da se ovako na pola kombiniraju dva pravila, samo da se dozvoli zadnji krug.

Nego, tko je Massi?

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja sam fino napisao (kad je pominjao MSa) da mu ništa ne vjerujem :chill: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ne da mi se trazit temu lewis hamilton pa eto, sorry guys..

Nadam se da se nece povuci i mislim da je ovo samo dio igrokaza.

Zasto bi. Mozda u novom mjesanju karata dobije 3 asa sa dvaj do kralja. Ko zna. I uzme jos 3 naslova.

Opet zasto bi? Pa nije izgubio ne znam kako. Osobno sam u sebi znao da ce vjerojatno spusit. I nis cudno. Sve je cudno osim sto je izgubio.

Ne vidim razlog da ode. To mecka i on sam malo rade pr.

Opet zasto? Pa ground effect. Novi bolidi.

On sa tolikim iskustvom, uz alonsa i seba je favorit po iskustvu. Zna na svojoj kozi sta je bitno kad dodju nova kola.. imaju sve, sto lando, max i slicni nemaju.

Mislim da ostaje. Glup je ako ode iskreno. Podjeli karte pa cu vidjet. Ili sve ili nista.

A.... Ako ode, nekako bih i to shvatio, ali teze malo od od toga da ostane.

Nije mi strano da se mozda pita ima li ovo smisla da neki majkll neee massi radi sta mu volja dok ja cijeki zivot dao ovo...

Na kraju, zelim vjerovat da je najgladnij ikad i da ce ga bit jos 4-5 godina pa makar u borbama za p10.

Zar nije lijepo gledat alonsa starog, kimia, gazdu, pa i hama?!

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
U virtualnom F1 prvenstvu Meecedesova momčad i vozač uzeli obje titule :thumbs:

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Vettel-Ferrari je napisao/la: 17.12.2021., 07:36 U virtualnom F1 prvenstvu Meecedesova momčad i vozač uzeli obje titule :thumbs:
Jarno Opmeer je "vozač" koji je prvak, nekad snima zajebancije na svom youtube kanalu.
:mrgreen:

slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 17.12.2021., 07:36 U virtualnom F1 prvenstvu Meecedesova momčad i vozač uzeli obje titule :thumbs:
Eto, ipak utješna WDC titula :chill: :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 17.12.2021., 08:34 Eto, ipak utješna WDC titula :chill: :zubo:
Utješna, da :chill:

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Ironično je što je Jarno Nizozemac

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Explorer je napisao/la: 16.12.2021., 18:09
Har Kl je napisao/la: 16.12.2021., 10:17 Susie Wolff je dala izjavu za medije, sa kojom se u potpunosti slažem. To vjerovatno znači da se slažem i za Wolffom ;)
Iz izjave se daje na znanje, da nemaju ništa protiv Maxove titule.
Problem su odluke jedne osobe, koje su donešene na do sad neviđeni način.

slika
Proliv od izjave. Gdje je bila s analiziranjem kad je Mercedesu išlo u pirju i kad se druge momčadi doslovno guzilo? Sjetila se da bi htjela riješiti posljedicu...
Taj teror Mercedesa traje još od 2013., pa valjda je dosta više.
Interesantno mišljenje ...
Moje je cca 180° suprotno od tvog.
Jedino seruckanje koje ja vidim je od strane navijača Ferrarija (ne svih, ali dobre većine) :thumbs:
Koje to pogodovanje se desilo Mercedesu? Zadnje pogodovanje koje se desilo je bila blaga kazna za tajni test guma. Ostalo je sve vaša mašta koju godinama podgrijavate.

Ponašanje ekipe Mercedes AMG F1 se može okarakterisati kao nesportsko i ne služi im na čast. Međutim, hajmo svi pričati o nesportskom ponašanju, a svjesno žmuriti da se desila jedna od najvećih krađa prvenstava otkako ja pamtim, a pamtim baš dugo. Malo vas je ovdje koji duže pamtite od mene. Krađa veća čak i od one iz 2007. kada nisu htjeli diskvalifikovati neke bolide koji su prekršili tehnički pravilnik. Onu krađu 2007. sam mogao i razumijeti, ali ovo je katastrofa.

Znači jedan čovjek, iz samo njemu znanih razloga, je odlučio kako je odlučio i direktno uticao na rasplet prvenstva.
Ne radi se ovdje o Maxovoj ili Hamiltonovoj zasluzi da budu tamo gdje jesu ili gdje nisu, niti se radi kako je neko prihvatio pobjedu odnosno poraz. Ovdje se radi o integritetu samog sporta, koji je doveden u pitanje zbog jednog ili nesposobnog ili duboko korumpiranog čovjeka.

I nakon svega toga, tražit ćemo neke smiješne isprike da opravdamo Masija i njegove odluka, a istovremeno ćemo osuđivati što je Susie Wolff rekla istinu.

I šta bi samo onom pričom o štimanju sudija i priči da se prvenstvo režira u korist Mercedesa? Šega, šala, poštapalica ...

Cale od Lewisa
GP3
GP3
Har Kl je napisao/la: 17.12.2021., 10:55
Har Kl je napisao/la: 16.12.2021., 10:17 Susie Wolff je dala izjavu za medije, sa kojom se u potpunosti slažem. To vjerovatno znači da se slažem i za Wolffom ;)

slika
Proliv od izjave. Gdje je bila s analiziranjem kad je Mercedesu išlo u pirju i kad se druge momčadi doslovno guzilo? Sjetila se da bi htjela riješiti posljedicu...
Jedino seruckanje koje ja vidim je od strane navijača Ferrarija (ne svih, ali dobre većine) :thumbs:
Koje to pogodovanje se desilo Mercedesu? Zadnje pogodovanje koje se desilo je bila blaga kazna za tajni test guma. Ostalo je sve vaša mašta koju godinama podgrijavate.

Ponašanje ekipe Mercedes AMG F1 se može okarakterisati kao nesportsko i ne služi im na čast. Međutim, hajmo svi pričati o nesportskom ponašanju, a svjesno žmuriti da se desila jedna od najvećih krađa prvenstava otkako ja pamtim, a pamtim baš dugo. Malo vas je ovdje koji duže pamtite od mene. Krađa veća čak i od one iz 2007. kada nisu htjeli diskvalifikovati neke bolide koji su prekršili tehnički pravilnik. Onu krađu 2007. sam mogao i razumijeti, ali ovo je katastrofa.

Znači jedan čovjek, iz samo njemu znanih razloga, je odlučio kako je odlučio i direktno uticao na rasplet prvenstva.
Ne radi se ovdje o Maxovoj ili Hamiltonovoj zasluzi da budu tamo gdje jesu ili gdje nisu, niti se radi kako je neko prihvatio pobjedu odnosno poraz. Ovdje se radi o integritetu samog sporta, koji je doveden u pitanje zbog jednog ili nesposobnog ili duboko korumpiranog čovjeka.

I nakon svega toga, tražit ćemo neke smiješne isprike da opravdamo Masija i njegove odluka, a istovremeno ćemo osuđivati što je Susie Wolff rekla istinu.

I šta bi samo onom pričom o štimanju sudija i priči da se prvenstvo režira u korist Mercedesa? Šega, šala, poštapalica ...
Jeje Masi je kriv sto je Mercedes zajebao sta nije usao u boks i Masi je isto kriv sto je pustio da se trka nastavi kad vise nije bilo bolida na stazi i Masi je kriv sto je Max pretekao Lewisa gdje se on nije nadao.Po vama je trebalo zavrsiti pod SC iako je staza cista ili ne pustiti bolide da se vrate u krug iako je staza cista. :chill:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
https://twitter.com/redbullracing/status/1471795238507323397

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 17.12.2021., 10:55

slika

Kaže lik koji je izvodio svakakva mentalna izmotavanja kako bi opravdao razna pogodovanja Hamiltonu godinama od te iste FIA-e. :facepalm:
Svaki put kad bi Hamilton prošao nekažnjen za nešto za šta su mnogi drugi kažnjavani, prvi si uvijek branio FIA-u. Sada za ovo kažeš da je najveća krađa? Kada potpuno ispravna odluka da se desila, bi završilo praktički isto. Majko mila...

U ovom slučaju, da je sve bilo kako treba, samo bi se svi zaostali vratili u isti krug, a Hamilton bi i dalje ostao na starim gumama. Ne možeš ovdje nikakvim mentalnim izmotavanjem reći da utrka nije trebala biti nastavljena, ili da niko od zaostalih se nije trebao vratiti u isti krug, jer je to praktički standardna procedura za svaki SC. Jedini zajeb je Massi napravio jer je prvo pokušao pomoći Mercedesu sa onom objavom da neće biti unlapanja. Kao što im je pomogao i ranije kada je na molbu Wolffa izostavio SC kod parkiranja Giovinazzija pored staze, ili kod onog Hamiltonovog kraćenja staze na početku utrke... Pa se onda kasno ispravio, pod pritiskom mnogih kojima je to bio apsurd nad apsurdima, pa je na kraju ipak morao dozvoliti da se neki vrate u isti krug.

Na kraju, i da je uticao, bio on ili neki sudac, uticao je samo na jednu utrku. Na koliko su drugih utrka uticali i sudije i FIA sa pogrešnim odlukama... O tome koliko je ko zakinut kroz čitavu sezonu stvarno nema potrebe, pogotovo sa tobom...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡