VN Belgije 25-27.7.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Nije Lando danas imao nikakve šanse realno. Piastri je pazio gume i održavao dovoljan tempo. Leclerc je bio jako dobar, kao i Hamilton. Bortoleto, Lawson, Albon i Gasly isto dobri.

U fokusu je ipak lakrdija od FIA-e i ne utrkivanje dok se staza praktički ne osuši. Nema za to dovoljno dobrog izgovora.
"What a little star." May 26, 2012.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
FIA pokazala da se oni bore za sigurnost na stazi, tako što ćemo isključiti kišu :prcnjau: FIA pokazala integritet da je sposobna doneti odluke koje su dobre za sigurnost vozača :prcnjau: Ovo me vraća na sve ono što je Mosley radio na sigurnosti :klanjam: Bravo FIA :klanjam:

(neugodni sarkazam isključen)

Uhhhhh, wokeizam u medijima, odlaganje vožnje po kiši,...

Perjanica auto sporta, zaustavljena od strane kiše. Msm nije ovo Indycar na ovalima pa da imamo drastične mere, ako FIA već radi na sigurnosti i recimo uvode lažne virtuelne šikane u reliju, zašto nebi uveli Kišni Režim. Kucko sam ranije, brzina bolid problem, i količina vode koju izbacuju, a recimo pre 25 godina su mogli da voze jer su bili sporiji bolidi sa elektronikom, e pa onda 2025-spec bolide učinite sporijim da budu na levelu pre 25 godina u smislu da kad je Kišni Režim aktivan, svi moraju na Wet gume, TC uljučen i obrtaji se smanje upola. Tako bi mogli voziti stazu kao recimo onaj SC u punoj brzini po potopu.

I onda kad se popravi situacija, Kišni Režim se ukida i bolidi su opet u normalnom modu rada.

Uhh, čestitke Oscaru. Landu i Charlesu na podijumu. Moj Aston=nevidljiv. Alonso nije mogao ništa ni sa novim medium. Newey će morati izvesti ono što je izveo sa Red Bullom 2009 gde su 2008 bili nevidljivi (pobedili ih čak i STR) a 2009 bolid bio samo malo iza Brawn GPa.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
@Alene, zanimljiv ti je ovaj prijedlog sa "kišnim režimom" :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Vettel-Ferrari je napisao/la: 27.07.2025., 17:25 Meni je u neku ruku razumljivo da favoriziraju Norrisa, zbog staža i svega što je prošao s McLarenom.
Ali mi je evidentan drugačiji pristup prema Piastriju, i nekako se to opetovano ponavlja, a Norris je u ovoj sezonu kroz svakakve faze prolazio. Ne mogu ni zamisliti podršku za Piastrija, da je kojim slučajem situacija bila drugačija u Norrisovu korist. A nekako se gura priča stalno kako nema favoriziranja, a često je Piastri u nepovoljnim situacijama, ne svojom krivicom.
Vise ga favoriziraju ove sezone kad se bori sa momcadskim kolegom nego prosle kada se borio sa Maxom :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Mclarenovi vozači će, po svemu sudeći, u toku samo ove sezone ostvariti više pobjeda nego što ih Leclerc ima u čitavoj karijeri.
11 je trka do kraja, Oscaru trebaju 2 pobjede, Landu 4.
A Oscar je u prvih 13 trka ove sezone ostvario više pobjeda nego Russell i Sainz u čitavoj karijeri i ima ih, trenutno, ukupno duplo više nego pomenuta dvojica. Njihov učinak od 4 pobjede u karijeri je izjednačio u prvih 6 trka sezone.
Lando i prošle sezone i ove sezone za prvih 12 trka jednak broj pobjeda kao Russell i Sainz u čitavoj karijeri (naravno, otići će i on preko te cifre ove sezone) i također ih trenutno ima duplo više od ove dvojice.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡