VN Kanade 17. - 19 lipnja 2022.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Dobro naganjanje
Zahvaljujući Safetu
Imam dojam da bi Max i sutra naveče u ovo doba bio sekund ispred Karla.
Karlo, takođe odlična trka.
Čarli, dobar proboj, imao bi 4. mjesto da ga nisu zajebali za one 3 sekunde, zbog kojih je izašao iza četvorke koju koju je predvodio Stroll i izgubio vrijeme, pa kasnije iza Ocona i Alonsa (nakon Safeta), čak bi zaprijetio i Luisu, za kojeg mi je vrlo drago da ga ovaj put ne bole leđa.
Mick, neće pa neće, jbga
Zahvaljujući Safetu
Imam dojam da bi Max i sutra naveče u ovo doba bio sekund ispred Karla.
Karlo, takođe odlična trka.
Čarli, dobar proboj, imao bi 4. mjesto da ga nisu zajebali za one 3 sekunde, zbog kojih je izašao iza četvorke koju koju je predvodio Stroll i izgubio vrijeme, pa kasnije iza Ocona i Alonsa (nakon Safeta), čak bi zaprijetio i Luisu, za kojeg mi je vrlo drago da ga ovaj put ne bole leđa.
Mick, neće pa neće, jbga
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ocon je imao tempa kad ga je trebao imati, Alonsa je pit wall pokopao...Scuderia je napisao/la: 19.06.2022., 21:45Ovaj ocon je svaku utrku sporiji od alonsa, ali ima ogromne količine sreće, tj. alonso ima nesreće.Matek14 je napisao/la: 19.06.2022., 21:17 Vec vidim da ce ovo zavrsit da ocon bez tempa koci alonsa.. nadam se da carlos moze ovo uzet.. treba mu ta pobjeda, a vozi dobro cijeli vikend
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
Nije mu P7 bio maksimum nego P5, ne razumijem kako to ne vidite. 20-21 krug do kraja je bio čini mi se 17 sekundi iza ocona na prastarom hardu.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.06.2022., 21:44 Bravo za Verstappena, odličan kroz cijelu utrku i bez greške izdrža pritisak u zadnjih 10 krugova![]()
Vala je naredao pobjeda ove sezone, 3x više od Leclerca...
Sainz je rekao bih dao sve od sebe i ne može mu se šta zamjeriti tu.
Definitivno najbolja utrka ove sezone![]()
Neloša utrka za Hamiltona, napokon ispred momčadskog kolege![]()
Leclercu dobro dođe SC, bez njeg mu je P7 bio maksimum.
Na kraju ni nije toliko loše, ali ga je ekipa zeznula dobro za boks.
- Viper
- Formula 4
- Navija za: Sebastian Vettel
Odličan Max, Sainz isto, ovo mu je vjerojatno najbolja utrka sezone, šteta za njega. Russel se dosta zeznuo sa slickovima jučer, sad bi bio na podijumu
You can't change what happened. But you can still change what will happen.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da je brzina prolaska kroz hairpin igrala i veću ulogu danas.MrDoomroom je napisao/la: 19.06.2022., 21:45 Red Bull je jednostavno prebrz na pravcu. Dobro podešen bolid. Da je bila obrnuto mislim da bi Red Bull preletio Ferrari sa DRS-om.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Sainz je od zone detekcije DRS-a do početka korištenja gubio rekao bih 2-3 desetinke.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ne mogu se oteti dojmu da bi Leclerc pobijedio na Sainzovom mjestu. Ali dobrodošao rezultat za Carlosa, Leclerca je danas spasio SC. Alpine katastrofalno odluke za Alonsa, slično i Aston Martin s Vettelom.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Sainz nije imao više Mediuma.AlkY je napisao/la: 19.06.2022., 21:52 I dalje ne razumijem zasto Sainzu nisu dali meksu gumu za zadnjih 15ak krugova.
Drugi su kako god , a od sve 3 gume sa hardom su imali najmanje sanse protiv Maxa
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Dani Verified
- Formula 1
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Trebao je Sainz odmah na prvoj prilici napasti. Tada je bio najbliže ikada ali nije imao muda. Kao što sam rekao već prije, Sainz će u ovakvim situacijama morati biti bezobrazno agresivan ako će htjeti pomoći Leclrecu.

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Mislim da se i sa Softom isplatilo riskirati , ako su ga imali.
Nije puno krugova ostalo. Ponavljam , drugo mjesto su imali i to nebi izgubili nikako.
Ocito su stvarno mislili da imaju sanse sa hardom

- Ferrari
- Formula 1
Nitko danas nije koristio Soft. Nije se iskazala kao brža guma od Harda i pogotovo Mediuma.AlkY je napisao/la: 19.06.2022., 21:55Mislim da se i sa Softom isplatilo riskirati , ako su ga imali.
Nije puno krugova ostalo. Ponavljam , drugo mjesto su imali i to nebi izgubili nikako.
Ocito su stvarno mislili da imaju sanse sa hardom

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Imali smo priliku gledati najretardiraniju taktiku svih vremena.Viper je napisao/la: 19.06.2022., 21:26 Vettel bio 2 put nepotrebno u boxu i sad ga ostavili vani na hardu starom 38 krugova![]()

Prvi boks prerano, i bez VSC-a. Drugi pod VSC-om je trebao biti prvi. A ono da ga nisu pod SC-om pozvali je kriminal. Izgubio bi samo dvije pozicije od presporog Ricciarda i Zhoua, (od kojih je na kraju svakako izgubio zahvaljujući ovoj retardiranoj taktici, uključujući i Strolla) a ovako su ga ostavili na najstarijim gumama.

Vjerovatno da nebi profitiro u odnosu na Strolla...
Sainz, odlična utrka. Konstantan pritisak u ovoj završnici, i odradio je to bez greške. Leclerc je na primjer morao koristiti onu zaobilaznicu kad je pokušao prestići Ocona...
Kako se Mercedes posra Russellu u taktiku. Cijelo vrijeme je bio na drugačijoj taktici u odnosu na Hamiltona, i onda ga staviše potpuno nepotrebno na novi hard, par krugova iza Hamiltona. Tako mu potpuno onemogućiše taktičku prednost. Mogao je ostati do kraja, ili barem sačekati malo, pa pred kraj na mekšim gumama. A bilo je to i prije SC-a kojeg je mogao iskoristiti da je ostao duže.
Haas i Mick, šteta. Magnussen poslije oštećenog krila nigdje, ali je Mick imao neku šansu za bodove da nije bilo kvara.
Alonso na kraju loše. Nije bio nešto brz u odnosu na Ocona na dosta svježijem hardu. Ali možda onda nije trebao ući pod SC-om na medium, tako bi preskočio Ocona. A ovako, nije baš bilo smisla da ih mijenjaju ni zbog čega, iako je Alonso bio brži cijeli vikend.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Na kojoj je strategiji Seb bio? Izgledalo mi je kao strategija "Lance mora završit ispred u Kanadi".
"What a little star." May 26, 2012.
- Dani Verified
- Formula 1
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Russell je i na novijim gumama bio na istom tempu kao Hamilton na prilično starijim gumama. Jedino je dva-tri kruga prije ulaska u boks Russell bio nešto brži. Očekivati da Hamilton ne bi prestigao Russella na novim gumama je vrlo optimistično. Pale su u vodu tvrdnje da je George brži čitav vikend i da mu je mercedesova taktika uništila utrku.
Oba vozača AM-a loša ovaj vikend unatoč zelenom rb-u. Puno toga ne štima tamo.

Zadnja izmjena: Dani Verified, dana/u 19.06.2022., 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

- Pastor
- Formula 1
I nije odradio boks... Znači bez SC-a iza oba Alpine-a, glatko.Scuderia je napisao/la: 19.06.2022., 21:49Nije mu P7 bio maksimum nego P5, ne razumijem kako to ne vidite. 20-21 krug do kraja je bio čini mi se 17 sekundi iza ocona na prastarom hardu.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.06.2022., 21:44 Bravo za Verstappena, odličan kroz cijelu utrku i bez greške izdrža pritisak u zadnjih 10 krugova![]()
- Ferrari
- Formula 1
Strategija bože sačuvaj. Ne znam što su radili danas, a kvale ne treba ni komentirati kad su petljali po tlakovima bezveze. Šteta jer je imao pace za Top 7 danas s Alpinama.MSC je napisao/la: 19.06.2022., 22:00 Na kojoj je strategiji Seb bio? Izgledalo mi je kao strategija "Lance mora završit ispred u Kanadi".

- Pastor
- Formula 1
Svašta se vidi kroz te navijačke čale...Dani je napisao/la: 19.06.2022., 22:01 Russell je i na novijim gumama bio na istom tempu kao Hamilton na prilično starijim gumama. Jedino je dva-tri kruga prije ulaska u boks Russell bio nešto brži. Očekivati da Hamilton ne bi prestigao Russella na novim gumama je vrlo optimistično. Pale su u vodu tvrdnje da je George brži čitav vikend i da mu je mercedesova taktika uništila utrku.Oba vozača AM-a loša ovaj vikend unatoč zelenom rb-u. Puno toga ne štima tamo.
Nije to bila neka razlika između njih u starosti guma. Niti je Hamilton bio puno brži od njega na svježijim gumama, niti je Russell od njega. Ali sa nekih 12 sekundi prednosti mogao je Russell i izgubiti nekih 5 sekundi u 10-ak krugova, i onda uzeti mekše gume. A s obzirom da se par krugova kasnije desio SC, mogao je glatko i uzeti svjež hard i opet izaći ispred... Znači zajeban od tima 100%.
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
Ma tko nije odradio boks? O čemu pričaš, lec je bio u boksu tada i uzeo medium i na svježim gumama ih lakoćom prelaziPastor je napisao/la: 19.06.2022., 22:02I nije odradio boks... Znači bez SC-a iza oba Alpine-a, glatko.Scuderia je napisao/la: 19.06.2022., 21:49Nije mu P7 bio maksimum nego P5, ne razumijem kako to ne vidite. 20-21 krug do kraja je bio čini mi se 17 sekundi iza ocona na prastarom hardu.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.06.2022., 21:44 Bravo za Verstappena, odličan kroz cijelu utrku i bez greške izdrža pritisak u zadnjih 10 krugova![]()
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ove dvije rijeci ne idu u istu recenicu sa Saizom...Dani je napisao/la: 19.06.2022., 21:53 Trebao je Sainz odmah na prvoj prilici napasti. Tada je bio najbliže ikada ali nije imao muda. Kao što sam rekao već prije, Sainz će u ovakvim situacijama morati biti bezobrazno agresivan ako će htjeti pomoći Leclrecu.
Zamjeram mu sto nije pokusa ali ga opet razumijem, ima poprilicno losu sezonu i P2 je za njega odlicno.. Bez krseva i lomova....
Fino Alla Fine