Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
senad22 je napisao/la:i siguran sam da nebb nikad isao protiv tima i nebb pravio probleme unutar garaze
Dok nebi nanjušio da može postati svijetski prvak... Kao i svaki vozač...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Meni je za Williams to logičan potez, dadnu Bottasa i uzmu Wehrleina, a sve za popust na motorima. Slažem se da bi Bottas dobio motivaciju i bio tvrd orah Lewisu, on mi je nekako demotiviran u Williamsu od momenta kada je izjavio da se u Williamsu ne može nadati pobjedama i titulama. Ono što Bottasa najvise krasi je sto uz brzinu, pod pritiskom ne pravi apsolutno nikakve greške, a i jako je konstantan. Što bi Brundle jednom rekao "look at Valtteri, he's always somewhere there, never making any mistakes under pressure"... msm da je to rekao u Rusiji na kvalama kada je Valtteri bio u prvom redu ispred Ferrarija :)
Meni lično posle Lewisa i Daniela najdraži vozač :)
EDIT: sjetimo se samo Njemačke kad je u konkurentnom Williamsu zadržao upravo Lewisa koji ga je ganjao na mekšim i novijim gumama ;)
Zadnja izmjena: HeatBlast44, dana/u 04.12.2016., 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika

senad22
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: JButton,Ferrari
e ovo je nesto novo,ne znam koliko je istinito ali sve je moguce,ne mogu zamisliti hamiltonovu facu kad bi vidio vettela prvi put u garazi mercedesa :bang:
:fakjea:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Bottas? Da, da i da :)

Baš sam do jučer htio napisati koji poduži post o mogućim i potencijalnim vozačima. Iako se Werhlein spominjao kao naizgledaniji kandidat a možda i najlogičniji, istina je izgleda puno dalje. To je vozač sa malim iskustvom i stavit njega u TOP (napominjem još jednom top momčad) bi bilo nešto narizičnije u mom gledanju F1. ne treba zaboravit da njegova sadašnja/bivša momčad je Manor koja je momčad koja je najdalja ili zadnja momčad na gridu. Nije to Toro Rosso pa da se uzmu primjeri Vettela ili Verstappena koji su se borili po sredini pa je time da odluka sasvim razumljiva, mada su i oni dobivali promaknuće nakon više od jedne sezone... Ali da li se on iskazao kao gore navedena obadvojica? Po meni, nikako. Još jednu stvar treba spomenuti a to je da iza Oconovg prelaska u Force Indiju ipak postoji razlog zašto se momčad odlučila za njega a ne npr. za Werhleina. Tračevi unutar padocka su govorili da je Werhleinov odnos sa momčadi vrlo težak i neozbiljan po tom pitanju pa možda i u tom grmu leži zec... Tko bi ga znao, a možda je i Mercedes uzeo Ocona da ga obrani od Renaulta, dok su za Wehleina znali da će ostati uz njih bez obzira na sve...

S obzirom da su se spominjali imena poput Alonsa i Vettela koju si pod ugovorom, po toj računici svi vozači su bili kandidati za mjesto u Mercedesu pa su time potvrdili svu onu izreku da je Ugovor samo jedan običan papir. Po pitanju Alonsa gotovo sam siguran da negdje postoji klauzula da otiđe iz momčadi ako mu momčad ne ispuni zahtjev po pitanju konkuretnosti bolida. Po nekim riječima, barem je tako u bilo u Ferrariju. Još jedna stvar u vezi njega a to je dobro spomenuo Hattrick je njegov odnos sa Zietche-om. Ne treba zaboravit da se u cijeloj priči pita i glavnog bossa, a ne samo Wolffa. Dobro su poznati njihovi odnosi iz 2007 kada je Mercedes u Mclarenu bio ono što i sada Honda. Dobro je bio umiješan tada Mercedes po pitanu funkcioniranja unutar tima jer su bili i ekskluzivni dobavljač motora u Mclarenu. A kad se pogleda tko je tada bio u momčadi i tko bi bio sada... ;)

Spomenuti ću još Vettela... Vidim da puno njihovih fanova odobrava njegov potencijalni prelazak u Mercedes ali to mi je toliko mala vjerovatnost da neću dalje ništa ni pisati. Vettel bi trebao ostati u Ferrariju...

Onda dolazimo do svih ostalih a u prvom planu i naravno i Bottas. Po meni on je već 4 sezone u Williamsu. Nosio je tu momčad kroz sve te godine, posebice ove kada je jedini parirao Force Indijinom dvojcu a jednom je ako se ne varam i pobjedio po pitanju bodova. U sve 4 sezone je pobjeđivao momčadskog kolegu, ima iskustva i sasvim je po meni prerastao jedan (današnji) Williams. Usko je povezan uostalom sa Mercedesom (imao je tokom godina puno sponzorskih obaveza prema njima) a i menadžer mu je nitko drugi nego Wolff. Netko je bio spomenuo da takva "prijateljstva" nemogu ići zajedno ali ne treba onda zaboraviti da je menadžer Grosejanu upravo bio Bouilier koji je tada bio šef u Lotusu a on njegov vozač.
Još jedna stvar, on je tkzv. Finac. Takav karakter bio dobro došao u Mercedes. Tih, povučen, smiren i idealan u ovakvoj situaciji sa Hamiltonom u momčadi. Bolila bi ga ona stvar kada bi Hamiltonom zajedno sa Sky sportom započinjao svoje mind-games...

Ostale bi otpisao. Ocona zbog istog razloga zbog Werhleina i Buttona ako je uopće i bio u tim kombinacijama

Vrijeme če nam reći, ali bi zbilja volio vidjeti Bottasa jer po meni zadovoljava sve odlike jednog vozača u top momčadi kao što je Mercedes, koji če i dogodine biti ovdje na vrhu. Što se tiče Williamsa, neznam koga bi uvrstio tamo jer pravog vođu ni nemaju. Izgleda da će se morati onda zadovoljiti Werhleinu sa kojim bi Mercedes onda dodatno smanjio cijenu PU kako zbog njihovog vozača tako i zbog uzimanja "njihovog" vozača...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Wolff not keen on replacing Rosberg with big-name driver
Speaking to Gazzetta dello Sport, Wolff set out the options the German marque has – but said that trying to lure a top driver away from a rival team was not his favoured course of action.

“We have three roads that we can follow,” said Wolff. “The first is to think about having a number one and a number two, a bit like Ferrari at the time of [Michael] Schumacher and [Felipe] Massa. We can take a driver who can guarantee us points in the constructors’ championship.

“The second school of thought is to make use of our junior drivers, Ocon or Wehrlein. After all, other teams have taken a chance on guys like [Max] Verstappen or [Stoffel] Vandoorne.

“The third path is to go on the market for a top driver.”

Asked specifically whether Vettel was under consideration, Wolff added: “It’s not my intention to interfere with internal matters at Ferrari, and I don’t even know if Sebastian has a real desire to come to us.

“What would Ferrari or McLaren do without Vettel or Alonso in December? Or Williams without Bottas? The third path I mentioned is the one I like least.”
Svaka izjava iz Mercedesa trenutno je zlata vrijedna i iz svake pokušavamo iščitati bilo kakav nagovještaj o drugom vozaču Mercedesa; prema ovoj izjavi neće biti ništa od senzacionalne postave s Vettelom ili Alonsom, ali ni Bottas (koji je glavnim kandidatom proglašem objavom slike maglovitog Abu Dhabija na kojoj se pojavljuje sumnjiva zelena boja identična onoj Petronasovoj...) izgleda nije u igri za mjesto.

Ovo nas vraća na početak kad je Wehrlein izgledao kao najizglednija opcija, ali opet postoje izjave koje otpisuju i njega. Red Bullovi dečki nisu opcija, Kvjat i Kimi se zasad nisu javili...Kombinacija je bezbroj, ja se samo nadam onom čemu i Lauda - da ćemo dobiti konačnu odluku do kraja godine :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
senad22 je napisao/la:kao sto sam i napisao jucer,bottas bi trebao biti prva opcija prvo sto je ajmo reci poslusan vozac i siguran sam da nebb nikad isao protiv tima i nebb pravio probleme unutar garaze i tako nesto a drugo sto je povezan sa toto wolffom,a i iskusan i brz vozac takođe i mislim da ce hamilton proci teze sa bottasom nego sa rosbergom :thumbs:
Kažeš da bi mu bilo teže sa Bottasom. U tom slučaju, pod pretpostavkom najboljeg bolida, Bottas bi osvajao titule pored Hamiltona. Jbga, tako se može (između redova) shvatiti ovo što si napisao. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senad22
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: JButton,Ferrari
Frantic je napisao/la:
senad22 je napisao/la:kao sto sam i napisao jucer,bottas bi trebao biti prva opcija prvo sto je ajmo reci poslusan vozac i siguran sam da nebb nikad isao protiv tima i nebb pravio probleme unutar garaze i tako nesto a drugo sto je povezan sa toto wolffom,a i iskusan i brz vozac takođe i mislim da ce hamilton proci teze sa bottasom nego sa rosbergom :thumbs:
Kažeš da bi mu bilo teže sa Bottasom. U tom slučaju, pod pretpostavkom najboljeg bolida, Bottas bi osvajao titule pored Hamiltona. Jbga, tako se može (između redova) shvatiti ovo što si napisao. :chill:
pa mozda i bi,znamo sta je bilo u 2014-oj vettel-ricciardo,ovo bi mozda bilo pitanje titule ali sve je moguce bottas mi izgleda kao jedan od boljih ali i netpocijenjivih vozaca na gridu,ipak je finac u pitanju ;)
:fakjea:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Nekako sam samouvjeren da ce Wehrlein doci, pa cak sa 99,9 % sam siguran, no i Michael Jordan je tako rekqo da se nece vratiti kosarci i ono 0,1% prevagnulo.

Al zamislit taj scenarij da lupam Vettel (po meni licno nemoguca opcija i zadnja za Mercedes) ode u Merc ili Alonso (sanse nekih 50 %) onda kakve bi sve to rokade bile u timovima i ko bi sve konkurisao za Ferrari i McL!?

Ovo sto radi Merc je bas zanimljivo i cuvati ce nas bas napetim, no ja i dalje sam pri stavu da je Wehrlein gotova stvar, no kako rekoh 0,1 % :D
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Ako Bottas potpiše za Mercedes, a mogao bi, bit će to najviše zbog Hakkinenove, još uvijek jake, veze sa Nijemcima i kao Mikin pulen, mislim da ima najviše šanse. Svi drugi Bottasovi aduti su na drugom mjestu. Mislim da će Mercedes ići na iskustvo zbog novih pravila (jedino ako opet imaju već spremljen motor s novim postavkama), nešto kao što je trebalo Hondi i McLarenu u prvoj zajedničkoj godini

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Mogao bi i Button da otkaze mirovinu. Ima sve sto Mercedes treba iskustvo, dobar vozač i nije problematičan. Ugovor na 1 godinu prijelaznu za nekoga od mladih mercesesovih snaga.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Ja nekako mislim da bi i Button mogao biti taj koji ce sjest u Mecku,dugo se poznaje s Lewisom i bilo bi ih zanimljivo gledati ponove u akciji a isto tako bi bilo zanimljivo gledati Jensona u konkurentnom bolidu jer zadnji put je takav bolid imao 2012-te,a zanimljivo bi bilo vidjeti i kako bi se Button snasao s vjerovatno najbrzim bolidima ikada mislim da bi on bio jedan od vozaca koji bi najvise profitirao s takvim bolidima.
Nesto sam razmisljao a sta da je Mclaren kojim slucajem produzio ugovor Buttonu na jos jednu godinu onda bi Stoffel sigurno zavrsio u Mecki jer sjetimo se Wollfovih rijeci od ljetos kad je bocnuo Dennisa i rekao da je Stoffel zanimljiv vozac i ako ne zavrsi u McH da bi ga Mecka mogla vrbovati da prijedje kod njih.
Ali nekako mi razum govori da ce taj vozac biti Wehrelin ali kako kaze kolega @Slaven 0,01% :zubo:
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Merc priznaje da je Alonso jedan od kandidata.

http://www.motorsport.com/f1/news/merce ... nt-857232/
slika

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
senna66 je napisao/la:Merc priznaje da je Alonso jedan od kandidata.

http://www.motorsport.com/f1/news/merce ... nt-857232/
Što ga nisu uzeli prije dvije godine. Svejedno mislim da ga McLaren ni uz Otkup ugovora, ne bi dao. Barem ne za 2017.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/f1writers/status/806098563277225984

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ali evo, nedugo zatim je uslijedio odgovor: https://twitter.com/joesaward/status/806099550985396224 Tko zna, možda je Alonso puno bliži Mercedesu već što se pretpostavljalo, Mercedes pokazuje volju da ga dovede, sigurno im je onda on prvi na listi. Što opet pokazuje da očekuju jaku konkurenciju dogodine, pa se žele naoružati još jednim top vozačem.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Mercedes treba iskoristiti situaciju dok im je sjedalo još uvijek "hot". Malo je vjerojatno da ce podbaciti iduće godine ali to sve spada u SBBKBB tako da i oni za svaki slučaj trebaju da se osiguraju u slučaju jače konkurencije. Recimo da stave mladog vozača i izgube konstruktorski naslov zbog toga. Stoga je razumljivo da smanje taj rizik imajući najbolje vozače kod sebe.
Negdje sam pročitao da ce do kraja o.m. odlučiti tko ce biti konkurencija Hamiltonu.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
eh...kada bi barem zaostaci bili jako mali sljedece sezone.Borbe najboljih vozaca trenutno...Lujo, Ferdo, Kimi, Seb, Ricci i Max. Bila bi to jedna od najluđih sezona ikada....
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Mercedes strepi od RBR. Jer kruze glasine da je RBR napravio najveci posao s novim pravilma. Sto se tice Alonsa, De La Rosa je rekao da su sanse 50-50. On je inace dosta blizak s Alonsom.

KERS
Karting
Karting
Navija za: Mclaren
Neka uzmu Susie Wolff.
HIGH VOLTAGE!! :afro:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡