Testiranja F1 2015.

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Felipe je napisao/la:Vi ste, pogotovo navijači RB-a, sigurno viÅ”e pratili situaciju oko liverya. Postoje li ikakve Å”anse da Red Bull zadrži ovaj izgled, bilo bi odlično, one stare boje su nam već dosadile. :D
Nisam navijač RB-a, ali čini mi se da sam negdje pročitao da je Horner najavio neŔto drugačije nego inače :)

Lady
GP3
GP3
https://twitter.com/RachelBrookesTV/status/571995352930381824
slika

Lady
GP3
GP3
12:41

Vettel takes third place away from Perez with a 1:24.078 on the soft tyres. That's his fastest lap in the Ferrari.

Ajde Vettel navuci super softice i spiči neko ludo vrijeme..... :cheer:
slika

Lady
GP3
GP3
Sebastian Vettel has set a time of 1:23.469 on super softs.

Ali nije to to....
slika

Lady
GP3
GP3
Evo i McLaren se napokon pojavio.... :thumbs:
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
slika

Ovaj lik kad zamaŔe zastavicom oko jedan, to znači; Ruuučaaaak!!! :mrgreen:
btw.. dobar tek svima. :D

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

slika

slika

slika
........................................................
slika
..jel tko vidi kacigu? :)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Naravno, eno je gore na polici :D
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.

Lady
GP3
GP3
Dok je ručak, vrijeme je za priče iz pozadine....

According to Gazzetta dello sport ,Ferrari will bring a 2 stage engine upgrade in season.one in Spain and the other after the summer break !!

New Ferrari boss criticises Ecclestone

"Ferrari team boss Maurizio Arrivabene was pictured in the grandstands on Saturday. Today he has held a news conference, and in his explanation for his visit, he has had a bit of a pop at F1 boss Bernie Ecclestone and his usual stance of making it difficult for teams and others to get passes to access the paddock at races.

"'I heard that in Australia there will be more restrictions in terms of passes and I think this is not acceptable,' Arrivabene said. 'So I said to the guys 'OK, if we are going to have a situation where the paddock is going to be empty, it's better if we start training to go to the people and we sit in the grandstands.'

"I have to say it was a good experience because the people were very well-educated, we were with our headphones following the test. They were respectful, asking for pictures. It was a good experience and I hope to have others like this.

"Exclusivity doesn't mean having an empty paddock. This is my clear statement.

"I don't play golf but I watch it on television sometimes and it's one of the most exclusive sports. But when they play, you have thousands of people following the players. And this is not working against exclusivity of the sport.'"
---------------------------------------------------
More on Alonso and McLaren

"Another observation on the likelihood or otherwise of Fernando Alonso's return in time for Australia.

"Kevin Magnussen would stand in for the Spaniard if he was not fit. The Dane was scheduled to drive on Sunday, but after his only day in the car was restricted to 38 laps on Saturday, McLaren changed their plan and put Jenson Button in it. Or will do, once it works.

"Surely they would not have done that if they thought there was a strong possibility Alonso would not be fit."
slika

Lady
GP3
GP3
Ferrari have confirmed that Vettel will run a race simulation this afternoon, his first of the winter. Report the team:

'This is the final day of winter testing in Spain for Scuderia Ferrari. Sebastian Vettel is at the wheel of the SF15-T and he is running a similar programme to the one tackled by his team-mate yesterday. That means the German has been doing futher aero and set-up testing, while in the afternoon he will tackle a race simulation. Before lunch, Sebastian had covered 46 laps, the best in 1:23.469, second fastest of those on track.'

------------------------------------

:zelenazastava:
slika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Izgleda da ih nije bez veze Mecedes snimao.

slika

I mislim da Vettel može ići joÅ” brže od zadnjeg postavljenog vremena, imam osjećaj da nije pritisnuo gas skroz do kraja.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
I sad treba joÅ” toliko..... :bang: :zzz:

Lady
GP3
GP3
:crvenazastava:

Maldonado se razbio

slika
slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Iceman je napisao/la:I sad treba joÅ” toliko..... :bang: :zzz:
Polako, sjećaÅ” se Å”to smo rekli? Baby steps :D
They see me strollin', they hatin' :cool:

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Lady je napisao/la:Sebastian Vettel has set a time of 1:23.469 on super softs.

Ali nije to to....
Nije neko "ludo" vrijeme, 0,2s sporije od Kimija jučer Å”to nam pokazuje da je to vrijeme koje Ferrari otprilike može postići na SS u brzom krugu.
0,2s je normalna razlika koja ovisi od kruga do kruga, temperature staze i ostalih "sitnih" razlika u uvjetima u kojima je krug napravljen.
Bottas je također napravio 0,2s razlike u odnosu na Massu.

Valjda će danas izbacit nakon testiranja i grafikon sa vremenima long-runova za usporedbu u odnosu na Kimija jučer.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Brumica je napisao/la:

Dakle ovo sam stavio i na jednom drugom forumu, ali nije na odmet i ovdje.

Ja sam se nadao da će doći do smanjivanja razlike. Dakle druga i treća najbolja momčad su trebali smanjiti zaostatak za Mercedesom. Ferrari je napravio najveći napredak, smanjio je zaostatak, ali za drugim i trećim, ali Mercedes i dalje bježi astronomskih sekundu+....
Mislim to moram reći, ali F1 je baÅ” jadan sport. Ti doslovno ne možeÅ” smanjiti zaostatak a da se ne dogodi velika promjena pravila. Dakle tko u 2017. napravit neÅ”to zvjerski, taj će dominirati, a drugi će biti pasivni promatrač do sljedeće promjene pravila.

To je tako. Istini treba pogledati u oči. Koliko god da sam sretan Å”to je Ferrari opet tu, pri vrhu, toliko sam i nezadovoljan jer će ovo biti joÅ” jedna sezona hebanja srebrne strijele u crveno, plavo i bijelo dupe. I to će se nastaviti u 2016. godini. Jer ako Ferrari donosi 2 velika upgrade-a tokom sezone, to ne znači da će Merc napraviti niÅ”ta.

Al dobro, ajmo uživati. Sezona počinje za 2 tjedna.... Juhuuu

Lady
GP3
GP3
14:48

After Pastor Maldonado dropped the E23 into the barriers, it now seems as though it's touch and go whether Lotus's pre-season is over with just over three hours left of winter running.

https://twitter.com/Lotus_F1Team/status/572029983952130048
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
U Ferrariju valjda pripremaju auto za utrku, pa ih tako dugo nema. Nadam se da nisu u nekim problemima.

Op op :crvenazastava: :crvenazastava:
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.

Lady
GP3
GP3
slika

Max Verstappen's stopped Toro Rosso causes the second red flag of the afternoon.
slika

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la:
Brumica je napisao/la:

Dakle ovo sam stavio i na jednom drugom forumu, ali nije na odmet i ovdje.

Ja sam se nadao da će doći do smanjivanja razlike. Dakle druga i treća najbolja momčad su trebali smanjiti zaostatak za Mercedesom. Ferrari je napravio najveći napredak, smanjio je zaostatak, ali za drugim i trećim, ali Mercedes i dalje bježi astronomskih sekundu+....
Mislim to moram reći, ali F1 je baÅ” jadan sport. Ti doslovno ne možeÅ” smanjiti zaostatak a da se ne dogodi velika promjena pravila. Dakle tko u 2017. napravit neÅ”to zvjerski, taj će dominirati, a drugi će biti pasivni promatrač do sljedeće promjene pravila.

To je tako. Istini treba pogledati u oči. Koliko god da sam sretan Å”to je Ferrari opet tu, pri vrhu, toliko sam i nezadovoljan jer će ovo biti joÅ” jedna sezona hebanja srebrne strijele u crveno, plavo i bijelo dupe. I to će se nastaviti u 2016. godini. Jer ako Ferrari donosi 2 velika upgrade-a tokom sezone, to ne znači da će Merc napraviti niÅ”ta.

Al dobro, ajmo uživati. Sezona počinje za 2 tjedna.... Juhuuu
Gledajući onaj super brzi krug Rosberga moglo bi se reći da je zaostatak 1s, ali gledajući simulaciju utrke usudio bi se reći da je Raikkonenov zaostatak za Hamiltonom bio 0,5s - aproksimativno naravno jer je količina goriva u određenom stintu nepoznanica, ali poÅ”to su obojica radili simulaciju utrke trebalo bi biti približna količina; isto tako Hamilton je vremena odradio ujutro dok je Raikkonen popodne, uzeti u obzir i temperaturu staze.

Hrabro bi prognozirao da treba joÅ” tih 0,5s nadoknaditi, Å”to nije nemoguće.
Ovakav početak Ferarrija je ohrabrujući i daje nadu da će biti napetija borba nego lani, a možda uslijedi i koja pobjeda u drugom dijelu sezone.
Uz pokazanu pouzdanost treba iskoristiti posrtanje Mercedesa kojemu je najveća briga (joÅ” uvijek) pouzdanost i tu uzeti Å”to viÅ”e bodova.

Australija će svakako biti jedan solidan pokazatelj gdje je tko.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔