Huh, konačno sam došao na staro radno mjesto kod kuće i dohvatio se tastature da nešto kao čovjek napišem.
Kvalifikacije nisam gledao, trku prvi krug do trenutka kad je Massa bio u kadru nekih pola sata dok je mjenjao krilo, pa sam se raspizdio i onda odgledao zadnjih 15 krugova.
Nemam baš toliko vremena da čitam sve ove rasprave, ali drago mi je da forum fukcioniše punom parom.

Što se ''PitundersafetycarinMonaco - gate'' afere tiče, mislim da sam prokužio Mercedes (vjerovatno nisam prvi, ali oprostite mi jer nisam pratio medije niti forum zadnja tri dana). Lewis se, kao što je rečeno, žalio na gume. Imao je, ako se dobro sjećam, dostojnu i dovoljnu prednost u trenutku virtualnog SC-a, ali oko bazena je sustigao pravi SC koji ga je uveliko usporio. Vjerujem da na pit-wallu (ili šta je već u Monaku, pošto nema dovoljno mjesta

) nisu računali na takav zastoj, koji je pokvario čitavu priču, i vraški uzdrmao Hamiltonu tlo pod nogama.
Znamo kakav je on, upotrijebiću riječ osjećajan, i da mu svaka sitnica može uticati na sezonu. Ali vratio se prošle godine, zašto ne bi i ove. Lewis je jedini pravi pobjednik Monaka 2015. i svi to znamo, zna i Rosberg, koji u knjigama stoji kao trostruki uzastopni pobjednik, i čestitam mu na tome, ali daleko je on od kalibra Hilla, Senne i ostalih, uključujući ćaću.
I da pohvalim Maxa koji me je još jednom oduševio, propisno sam se nasmijao na one radije, imamo novu taktiku u F1!
I za kraj, kako sam proveo večer nakon što sam vidio Massine rezultate u kvalifikacijama i trci.
[ link do slike ]