Uzeo je Waldegardu titulu najstarijeg pobjednika jednog rallya.
Ovo bi mu trebala biti 80 pobjeda i 120 podij.

Ma nije ni ona prije generacija bila nešto. Ono kad je Loeb dominirao. Latvala i Hirvonen su važili ko za neke talente, a od njih nikad ništa...senna66 je napisao/la: 24.01.2022., 08:27 Neka se ova generacija malo zapita, Ogier i Loeb ih šamaraju kad im se sprdne.![]()
Jeste uzeo 2 titule prije Loeba, ali imao je on i kasnije materijal (Ford Focus), za borbu sa Loebom.Pastor je napisao/la: 25.01.2022., 03:03 Gronholm je koliko se sjećam nešto i osvojio prije nego je Loeb krenuo dominirati. A onda kasnije nije imao ni auto sa kojim može konkurirati...
Nadam se, da je tako.
Mislim da se predugo zadržao na Peugeotu. Uzeo je sa njima dvije titule, ali kasnije čini mi se da je sam vozio za njih. Dok je većina uspješnih auta imalo po 3, 4 vozača. A poslije, vjerovatno je prošlo njegovo vrijeme. Gledam sada, stariji je od Loeba 6 godina, a debitovao u WRC-u tačno 10 godina prije...Frantic je napisao/la: 25.01.2022., 09:06Jeste uzeo 2 titule prije Loeba, ali imao je on i kasnije materijal (Ford Focus), za borbu sa Loebom.Pastor je napisao/la: 25.01.2022., 03:03 Gronholm je koliko se sjećam nešto i osvojio prije nego je Loeb krenuo dominirati. A onda kasnije nije imao ni auto sa kojim može konkurirati...
2x gubio u direktnom dvoboju od Loeba.
2006. Loeb nije nastupio na zadnja 4 rallya, a Gronholm, koji je u Loebovom odsustvu uzeo 3 pobjede i peto mjesto, opet ostao kratak za bod. A sezonu je Gronholm startao sa 2 pobjede (Monako i Švedska).
Naredne godine 2 rallya prije kraja Gronholm je vodio za 4 boda, da bi izgubio titulu za, takođe 4 boda.
Kao da ima nešto u tom imenu "Sebastien".![]()
Izgleda da tjera ostale vozače na greške.
Ili tjera druga auta na glupe kvarove, puknuća guma i sl.![]()
Pozdrav,senna66 je napisao/la: 27.03.2022., 18:58 Nije WRC, ali domaći Quattro River Rally je bio pun pogodak.
Pratio sam Vrhovac - Vrškovac danas, jako zahtjevan. Imao sam tu čast odvoziti ga u službenom autu prije samog brzinca.
Imao priliku i porazgovarati sa našim manje poznatim relijašima.![]()
Gledao i gradski brzinac na Korani jučer.
Odličan uvod za WRC sljedeći mjesec.