VN Katara 19.-21. studenog 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/autosport/status/1461671955355119619

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Pametno i očekivano.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
dobro su se sjetili više.
zadovoljan sam odlukom, mada mi je max svojim potezom bio na granici.
po meni niju je prošao jerbo je hamsta bio dovoljno mudar i nije max imao priliku za drugi sličan potez.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Sarma je napisao/la: 19.11.2021., 13:29 https://twitter.com/autosport/status/1461671955355119619
So...
No further investigation on no investigation :vozi:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Sarma je napisao/la: 19.11.2021., 13:29 https://twitter.com/autosport/status/1461671955355119619
Šteta ... :chill:

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sad cemo vidjeti kako ce se Lujo braniti na stazi.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Šteta. Sad će Mercedes stvarno morat dobit prvenstvo na stazi kako su govorili da žele.
"What a little star." May 26, 2012.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 19.11.2021., 13:46 Sad cemo vidjeti kako ce se Lujo braniti na stazi.
Ne bi bilo dobro za njega, da se brani na isti način. Puno je toga se izgubi sa DNF-om. Ako Max to još ne konta, Lujo sigurno jeste.
Možda slijedeće sezone :chill:

Od sad će vozači čuvati unutrašnju stranu kao oči u glavi :zubo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
CrashOverride je napisao/la: 19.11.2021., 13:44
No further investigation on no investigation :vozi:
:rofl: :rofl: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pozdravljam odluku, ma da se mogla i promptnije donijeti.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Što se tiče ovakvih situacija kad vozač u podređenijoj i neizglednoj situaciji (ili skoro neizglednoj) zadrži poziciju na kontroverzne načine, ali bez većih posljedica za oba sudionika (npr. u vidu incidenta ili gubitka prethodne pozicije vozača u boljoj situaciji) nisam siguran koliko je vremenska kazna za drugog vozača dobra, za daljnji tijek događaja. Mislim da bi naređenje propuštanja pozicije (kontroverzno stečene ili obranjene) bilo djelotvornije od +5sec kazne, ali je za to potrebno pravovremena i odlučnija odluka sudaca (radio lobiranja ekipa čiji su vozači uključeni u situaciju bi eliminirao).
Nekako ovu situaciju između Maxa i Lewisa povezujem s onim izlijetanjem Vettela u Kanadi 2019. i zadržavanjem pozicije na stazi, te gubitkom iste zbog vremenske kazne. Po prirodi nastanka situacije se dobrano razlikuju, ali mislim da bi i jednu i druga mnogo bolje bila riješena s naredbom propuštanja pozicije, već vremenskom kaznom, ako se stvarno odluči u nekoliko minuta da je to opravdano rješenje. Iako mi je drago što retroaktivno Max nije kažnjen za obranu pozicije u Brazilu, smatram da sudci ne bi imali nikakav argument da opravdaju zašto je Vettelu u utrci dodijeljena (vremenska) kazna, a Maxu nije.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
A da FIA napokon napravi neki napredak u tim sudačkim odlukama? Brži pristup snimkama, više ljudi itd itd?
Pa hebote ne čekamo više kazne do kraja utrke već se sada to broji u danima.
Ovo postaje smiješno. Sport vrhunske i najnaprednije tehnologije, a ovi ne mogu doći do snimke u razumno vrijeme.
Pa daj me nemoj...
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Red Bullu opet leprša zadnje krilo kad je otvoren DRS :chill:

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.11.2021., 15:14 Red Bullu opet leprša zadnje krilo kad je otvoren DRS :chill:

:kokice: ovo je 100% legalno. :mrgreen:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Po meni 100 nelegalno. Valjda DRS ima dva legalna polozaja, otvoren i zatvoren. Ako gresim ispravite me.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Po meni 100% neispravno. Nelegalno ako je koristeno u dijelovima staze gdje nije dopusten, ali ovo vrludanje DRS vise utjece na krajnju brzinu nego sto doprinosi.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Gilles je napisao/la: 19.11.2021., 16:29 Po meni 100 nelegalno. Valjda DRS ima dva legalna polozaja, otvoren i zatvoren. Ako gresim ispravite me.
Pa moze biti i poluotvoren (ne znam pod koliko tocno stupnjeva, ali kuzis sto hocu reci). Da li negdje pise da ne smije biti poluotvoren?

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 19.11.2021., 16:43
Gilles je napisao/la: 19.11.2021., 16:29 Po meni 100 nelegalno. Valjda DRS ima dva legalna polozaja, otvoren i zatvoren. Ako gresim ispravite me.
Pa moze biti i poluotvoren (ne znam pod koliko tocno stupnjeva, ali kuzis sto hocu reci). Da li negdje pise da ne smije biti poluotvoren?
Mislim da ne. Ali nije ni bitno. Očito je da se radi o kvaru i da će popraviti, jer DRS da bi donio benefit treba konstantno biti otvoren. Ovako ih je samo usporavao.

Edit:. Nisam vidio tvoj prvi komentar, kad sam pisao svoj :thumbs:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ovo je kvar i ovo definitivno ne može dati prednost. Ovo mi se čini kao problem za RB jer je ovo već drugi vikend da se to znalo pojaviti. Krilo izgleda kao da ce odletjeti.
slika

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Nije tacno iceman, leprsanje krila smanjuje otpor na način jer stvara prirodne vrtloge koji bivaju prebačeni iza, dakle mnogo brža struja vazduha se postiže (Raynolds-ovi brojevi preko 5000)
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡