VN Japana ( Suzuka ) 05.-07. listopada - powered by HONDA

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Smiješna F1! Samo ću to reći. :thumbsd:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Iceman je napisao/la: 05.10.2018., 08:11 Smiješna F1! Samo ću to reći. :thumbsd:
Zašto? Ferrari je smiješan. U prvoj polovici sezone je zaista bilo u egalu, nakon ljetne pauze druga priča do kraja sezone će vjerojatno biti dominacija Mercedesa. Sigurno su pronašli još nešto performansi dok se Ferrari po ko zna koji put pogubio.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Sarma je napisao/la: 05.10.2018., 08:25
Iceman je napisao/la: 05.10.2018., 08:11 Smiješna F1! Samo ću to reći. :thumbsd:
Zašto? Ferrari je smiješan. U prvoj polovici sezone je zaista bilo u egalu, nakon ljetne pauze druga priča do kraja sezone će vjerojatno biti dominacija Mercedesa. Sigurno su pronašli još nešto performansi dok se Ferrari po ko zna koji put pogubio.
Iskreno ja sam isto bio tog stajališta da su se pogubili nakon ljetne pauze, ali ovo je preveliki zaostatak za Mercedesom. Što mi govori samo jednu stvar, a o tome se priča već par dana.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pa nije zar da ste očekivali vadionu baš u Suzuki?
Suzuka i COTA su dvije staze za koje sam od početka vjerovao da Mercedes ima prednost.
A taj senzor vam nikako ne paše čini mi se.
Mora da je "preduboko" gurnut :zubo:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Blisteri na Ferrariju...i Supersoft is Soft...
[tweet][/tweet]
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Bio je odličan prvi dio sezone. :chill:
Sisu (fin.)

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Budem stavio 100kn na pobjedu Vettela. :mrgreen:
Neću ni gledati koeficijent. :chill:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ne isplati se.. Premala kvota.. Probaj na Alonsa..
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Kimi baš nije raspoložen u izjavama...nije on inače, ali danas baš ono ne izgleda baš zadovoljno.

Isto tako ona modifikacija na podnici s kojom su došli u Suzuku nije zadovoljila...bila je na Kimijevom bolidu na FP1 i vratili su se na staru podnicu.
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 05.10.2018., 09:26 Bio je odličan prvi dio sezone. :chill:
I ja sam zadovoljan s prvim dijelom sezone.
Ovaj drugi dio sezone se pretvorio u..... žabokrečinu. Ajd još Spa.... to je bilo OK, ali od Monze...... riga mi se.......

pigmalion
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 05.10.2018., 10:57 Ne isplati se.. Premala kvota.. Probaj na Alonsa..
Hehe..... dobar. Malo realnosti, malo.... hm.... šale.
U pravu si - sada sam pogledao koeficijent - SAMO 3.5 na pobjedu Vettelu...... hm,......

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ma da.. Premali.. Moze komotno bit i 750..
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Maurizio nije baš zadovoljan da se stalno i javno priča o njihovom ERS sistemu i senzorima.
Isto tako (ono sto ja iz ovoga mogu iscitati) je da MA i Ferrari sumnjaju da je netko procurio njihove povjerljive informacije koje su davali FIA-i u cijeloj ovoj sagi...
Arrivabene: "Our car is legal. It was legal at the beginning of the season and it is now. Our ERS system is quite complex, and the FIA has monitored it during the whole season. In order to help the FIA, sensors were added - after someone fueled speculations about us..."

Arrivabene: "This is a complex project, but it's also an intellectual property of Ferrari. If everybody knows that the FIA asked us to add a second sensor - and we agreed to help them -, I hope that our projects and intellectual properties won't be spread around in the paddock"
Zanimljivo...izgleda da se svašta događa iza scene i da možda postoji određena špijunaža Ferrarija i njihovih tehničkih informacija koje su davali FIA po zahtjevu.
slika slika

I2oni
Karting
Karting
Navija za: Honda
nisam pratio prvi trening samo pola drugog. što je bilo sa gaslyjem pa nije vozio?

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Ferrari je napisao/la: 05.10.2018., 11:43 Maurizio nije baš zadovoljan da se stalno i javno priča o njihovom ERS sistemu i senzorima.
Isto tako (ono sto ja iz ovoga mogu iscitati) je da MA i Ferrari sumnjaju da je netko procurio njihove povjerljive informacije koje su davali FIA-i u cijeloj ovoj sagi...
Arrivabene: "Our car is legal. It was legal at the beginning of the season and it is now. Our ERS system is quite complex, and the FIA has monitored it during the whole season. In order to help the FIA, sensors were added - after someone fueled speculations about us..."

Arrivabene: "This is a complex project, but it's also an intellectual property of Ferrari. If everybody knows that the FIA asked us to add a second sensor - and we agreed to help them -, I hope that our projects and intellectual properties won't be spread around in the paddock"
Zanimljivo...izgleda da se svašta događa iza scene i da možda postoji određena špijunaža Ferrarija i njihovih tehničkih informacija koje su davali FIA po zahtjevu.
Sve je jednostavno previse sumnjivo. Odakle preko noci pola sekunde zaostatka. Odakle preko noci Mercedesu rjesenje pitanja guma?
Odakle situacija da apsolutno nemamo sansu pobjedit,ne oba Mercedesa nego onaj Bottasov?

Odredjena doza nereda postoji kod Ferraria,to vide apsolutno svi,krive odluke sa zida,pogresne strategije,sve to stoji,ali sve to skupa ne donosi ovaj zaostatak. Zaostatak je prevelik,sve i da je pitanje baterija opet je prevelik.
Nije se Ferrari usporija toliko koliko se Mercedes ubrza. Nesto novi ovjes ali puno vise im nosi iskoristavanje guma.

Od situacije u kojoj su softove prikuvavali u roku 8 krugova do situacije da na njima vrte 40+ krugova bez znacajnijeg pada u preformansama.
Kada uzmemo u obzir da Merc ima problem guma,jos od vremena Rudolfa Caracciole i 1930-ih,onda se stvarno zapitam kako su to uspili rjesit u 20 dana i to u periodu kada su tvornice trebale bit zatvorene.

Naravno,mozda je sve cisto,a mozda se krije velika pljacka podataka. Gume su vec godinama najbitnija stavka formule 1,a koliko su bitne pojasnija je Flavio jos za vrime skandala Mclaren-Ferrari. Tada je Flavio reka,od tih tisuca stranica Ferrarievih dokumenata i nacrta,meni treba samo jedna jedina,dajte da vidim samo omjere rasporeda mase na gume,nista drugo mi ne treba.

Sumnjivo,sumnjivo i sumnjivo,ali vjerojatno ce proc bez ikakvih posljedica

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Meni ovo zvuči kao da Ferrari žrtvuje tempo samo zato da se ne otkrije sto točno rade s ERS-om. Ne vidim drugi razlog za spominjanje intelektualnog vlasništva.

Otkad je montiran drugi senzor Ferrari je u konzervativnom modu da se ne otkrije što rade jer informacije očito jako jako brzo cure na relaciji FIA-ekipe.

stefan BELLOF
Karting
Karting
avetma je napisao/la: 05.10.2018., 12:23 Meni ovo zvuči kao da Ferrari žrtvuje tempo samo zato da se ne otkrije sto točno rade s ERS-om. Ne vidim drugi razlog za spominjanje intelektualnog vlasništva.

Otkad je montiran drugi senzor Ferrari je u konzervativnom modu da se ne otkrije što rade jer informacije očito jako jako brzo cure na relaciji FIA-ekipe.
Takvo nesto se nebi smilo dogadjat. Puno truda i novaca je potroseno u takve stvari. Nije postenobni normalno da kad te vec netko natira da mu pokazes sav tvoj ulozeni trud i sredstba jednostavno preda drugima. Ocito se to dogadja zadnje vrime

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
MA priča gluposti. Tj. ne baš gluposti, već odvraća pažnju od bitnih stvari.Kaže da je auto legalan, OK ja mu vjerujem da sada jeste legalan, ali nije rekao zbog čega se desio pad performansi. Znači postoji razlika između Singapura i Italije. Nakon Singapura nije ni RedBul više daleko.
Što se tiče curenja podataka, podaci su mogli samo procuriti iz Ferrarija. FIA nema razloga da objavljuje da su stavili drugi senzor. Oni su već objavili podatke da je Ferrarijev bolid legelan prema svim mjerenjima.
To za ovjes nema smisla da komentarišem.
Niko nema pojma o čemu se radi (osim ljudi u Mercedesu). Ali odmah se naglašava da je nelegalno.
Ne znam šta je sumnjivo, ako su našli rješenje za gume. Ipak se radi o ekipi sa velikim budžetom.
Naravno ukoliko je ovjes nelegalan ne sumnjam da će se i FIA oglasiti po tom pitanju.
Najveće pitanje koje treba postaviti Ferrari sebi, šta su to pogrešno uradili u razvoju pa da njihov bolid sada jede gume gore od Mercedesa?
Ali najlakše je ono što ne razumiješ proglasiti nelegano (tj. nisi proglasio već si naveo , tako u tvojim očima poraz manje smeta.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ferrari je radio neke manipulacije s baterijom i kada su se pojavili senzori odjednom ih nema na mapi. Cim jedan Mercedes nema pojma sto se dogodilo i na pravcu ih Ferrari ostavi 20km/h iza odmah se pale svima lampice.
Ferrari je bio u prekršaju. Cista snaga je i dalje na strani Merca, Ferrari se također kao i Renault pogubio u razvoju.

stefan BELLOF
Karting
Karting
Mozda se i Ferrari malo igra skrivaca sada,vidit cemo sutra. Merc u utrci i nije nesto brzi,vidit cemo zasto su kvalifikacije ovako lose
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡