Trkačke simulacije

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Anonimus4138
GP3
GP3
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Igra ko GT Sport???

Poslano sa mog LG-K350 koristeći Tapatalk

“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Ovaj vikend je F1 2018 na 75% popusta na Steamu, sa 55€ na 13€. https://store.steampowered.com/app/737800/F1_2018/
You should never underestimate the predictability of stupidity

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
Igram Assetto Corsu :klopa:

FACS
Karting
Karting
Koje volane preporučujete, a da je bolji od ovog kojeg sad imam, a mislim da je svaki bolji od 15ak ako ne i više godina starog https://www.njuskalo.hr/gaming-oprema/b ... s-32494125

ovo nije moj oglas, ovo je samo pokazni materijal :mrgreen:

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
FACS je napisao/la: 16.11.2020., 16:25 Igram Assetto Corsu :klopa:
:pivo: :thumbs:
#DankeSeb

FACS
Karting
Karting
s kojim volanom igraš?

Lux14
Formula 4
Formula 4
Od rabljenih dobar je Logitech DFGT (iako treba čekati dobru ponudu na njuskalu, ja ne bi dao za njega više od 500kn), a za malo veće pare (iako je to u svijetu sim racing opreme sića) sada možeš za black friday naći neki dobar popust na amazonu za novi G29 (bude 150-200€). Dobar je i Thrustmaster TMX, njih imaš u mobil-mediji.
Najbitnije ti je za početak da ima FFB i 900° stupnjeva rotacije (logitech momo ima 270° i isto nije užas).

FACS
Karting
Karting
daj neke preporuke osim tog kojeg si naveo

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Dao ti je dobre preporuke i kod tih volana nema previše mudrovanja, svi navedeni su dobri, ali su zato i skupi. Ako nisu za tvoj budžet idi na polovne nađu se oni za okej cijenu. Sve ispod ovoga, pogotovo bez FFB je bacanje novaca.
Ne znam koji su ti zahtjevi, ali i najobičniji volani bez FFB i sa limitiranim kutem okretanja u trgovini koštaju po 200-700 kn što je puno za nešto što je zapravo najobičniji kontroler samo eto, u obliku volana i nije za sim racing.

I sam gledam po netu te volane i stvarno su bezobrazno skupi, ali bez dobrog volana sa FFB znam da mi se ne isplati kupovati. Bez FFB-a kontrola bolida obavlja se samo vizualno i teško je tako biti konzistentan i "na rubu".
Kao što ti je rekao kolega, hvataj neku dobru ponudu na njuškalu. :thumbs:
slika

Lux14
Formula 4
Formula 4
Najjeftinija opcija ti je Logitech Momo koji za početak, iako je poprilično star, ok volan s kojim možeš procijeniti želiš li trošiti više ili ne. Ja sam svog prodao za 100kn (jer po meni je to fer cijena), ali mislim da nije loše potrošiti do 250kn na njuskalu za njega. Iako nije neka visoka rezolucija FFB, osjeti ga se i volan je praktički nepoderiv.
Kod volana imaš Logitech (koji je entry level), Thrustmaster i Fanatec. Sve iznad toga (direct drive) košta koliko i prosječni polovni automobil u hrvatskim oglasnicima. :zzz:
A sve ispod te trojke, po mom mišljenju i po mišljenju 99% sim racera, ne vrijedi ni bobe. Nije to zbog snobizma (meni za damper na kočnici služi otkinuti komad kuhinjske spužve), nego jednostavno nisu ni približno tako kvalitetni.
Gledaj na njuskalu Logitech Momo ili DFGT ili Driving force pro i čekaj neke solidne ponude (ništa te ne košta ponudit i nižu cijenu od deklarirane).
Pošto je riječ o tržištu rabljenima, možda ćeš morati čekati par mjeseci za dobru ponudu, ali ako nemaš volje snajpati za volan, još ćeš ju prije izgubiti kad kupiš volan i nakon par krugova skužiš da si lijepih 10 sekundi od WR vremena. :D

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Izlazi nova WRC igra, dosta povijesnih automobila i mogućnost vožnje Rally Croatia.

https://www.wrc.com/en/news/2021/esport ... rs-of-wrc/
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Da vratim malo temu iz mrtvih. Ima li vas koji vozite, šta, gdje i tako to 🙂
"What a little star." May 26, 2012.

kimi-f1
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Assetto Corsa, obična i Competizione. Voze se prvenstva u organizaciji SIMmarka, imaš njihovu grupu na fb-u za više informacija. Uglavnom jako dobra ekipa i odlično utrkivanje. :pivo:
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

zelot
Formula 1
Formula 1
na zalost nista jer nemam mjesta u stanu. moram preseliti zenu i sebe u manju sobu pa onda u vecu ubaciti radni stol i onda planiram nesto malo vozikati... volio bih da se obistine glasine da ce grand turismo sljedeci biti i za pc... inace, f1, rfactor i assetto corsa su ono cime bih se zabavljao... problem mi je sto sam apsolutno arcade driver.. ne kuzim se bas u setupove tj enmam vremena i volje raditi tisuce krugova i cackati po postavkama da bih bio nesto brzi. manje vise, fucka mi se inace kakav je setup tj... ganjam vremena sa takvim kakav je. da, amatercina totalna ali opet se mogu zabaviti kada se vozikam...

tkaodjer, poprilicno sam lijen uciti nove staze a ima ih gro... meni vise od pola staza u aktualnom kalendaru su nove na kojima nisam ni kruga odvozio.. zato rokam dobri stari silverstone, spa, brazil i slicno :)

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Igram Automobilistu 2, odlična igra, dosta sadržaja, po meni za pc jedna od najboljih simulacija (svako malo se može na steamu naći za sitne novce), uz rf2, ac i iracing (koji je papreno skup). F1 serijal nije vrijedan pomena jer je pun bugova i generalno užasan a ne vidim da će se u bližoj budućnosti išta promijeniti.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ja pičim AC i ACC, ponekad iRacing kad mi se da produžit pretplatu i tražim neku specifičnu klasu. Jedno vrijeme sam rally cross vozio stalno i nascar XD

Što se F1 tiče, pay modovi dobri na AC-u su daleko bolji nego Codemastersova igra. Žali Bože para za taj shit. Fizika nula, kao i FFB i sve ostalo. Čim to može u crossplay na PS i PC, znaš da od sima nema ni s.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Probaj Automobilistu 2, nećeš se pokajati. Po meni je dosta bolja od AC.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Probao. Automobilista 2 je užas za online gamplay, nije nikad zaživjela u communityjima, a to je neka bit simracinga. 🙂

A sam AC sa CSP 1.79 i novom fizikom i PP filterima je ispred svega vjerojatno. Samo malo komplicirana nekad za posložit.

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Zna netko kakvu dobru ekipu, server za online utrke, track day i neobavezne vožnje, preferiram Assetto corsu.
#DankeSeb

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Ako nas ima možda zainteresiranih za F1 22, sad je omogućen crossplay pa bi nas se možda i sa portala moglo skupiti barem nekoliko za neku probnu utrku za početak
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡