Sergio Perez

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
MSC je napisao/la:Po meni to nije nikakvo pretjecanje jer je izašao debelo van staze i time kreirao putanju pomoću koje je mogao što je zamislio.
Pa mogli su i drugi...
Nije sada izašao 15 metara se vratio.
Uostalom, ako ćemo dobiti ovakve poteze nemam ništa protiv ovoga sto je Perez napravio.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Slažem se sa kolegama, Checo je bio maksimalno agresivan i hrabar da učini ovako ludo pretjecanje u potpuno vlažnim uvjetima u okolnostima koje je imao, sigurno da ne bi pokušao ovako nešto da ga je čekala pješčana zona izvan staze. Ovo je ništa šta su Hamilton i Verstappen uradili prošle godine u Meksiku, pa je opet Hamilton pobjedio, a Verstappen jedva dobio kaznu od 5sec, ako se dobro sjećam.

alen-sisul
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Ovaj dečko zaslužuje priliku u konkurentnijoj momčadi a puno je napredovao posljednjih godina. Stvarno je impresivna konstantnost koju je imao do ove prošle utrke. Moj osobno najdraži vozač na gridu. Kad je ušao u formulu mislio sam da se radi o još jednom vozaču kao Maldonado, koji je bio nošen vjetrovima novca ali onom sezonom u Sauberu me oborio s nogu.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Normalno da nije kao Maldonado. Maldonado ima pobjedu...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
alen-sisul je napisao/la: 09.06.2017., 13:26 Ovaj dečko zaslužuje priliku u konkurentnijoj momčadi a puno je napredovao posljednjih godina. Stvarno je impresivna konstantnost koju je imao do ove prošle utrke. Moj osobno najdraži vozač na gridu. Kad je ušao u formulu mislio sam da se radi o još jednom vozaču kao Maldonado, koji je bio nošen vjetrovima novca ali onom sezonom u Sauberu me oborio s nogu.
Sergio je srčanog karaktera - napraviti će ono što je nemoguće - kao što je htio obići Kvyata ili Sainza u Monacu.
Sergio je i sebičnog karaktera - ovo mu je velika sramota sa VN Kanade, kada je otpilio i šefa, i Ocona.

Vidi se da ima ozbiljne namjere, da želi uspjeti u F1, da nije tu samo u prolazu. Ali..... ALI, da nema love od Carlosa Slima, sada bi on vozikao Formulu E ili slično. Tj. ima više sreće, nego pameti.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
pigmalion je napisao/la: 16.06.2017., 11:41
alen-sisul je napisao/la: 09.06.2017., 13:26 Ovaj dečko zaslužuje priliku u konkurentnijoj momčadi a puno je napredovao posljednjih godina. Stvarno je impresivna konstantnost koju je imao do ove prošle utrke. Moj osobno najdraži vozač na gridu. Kad je ušao u formulu mislio sam da se radi o još jednom vozaču kao Maldonado, koji je bio nošen vjetrovima novca ali onom sezonom u Sauberu me oborio s nogu.
Sergio je srčanog karaktera - napraviti će ono što je nemoguće - kao što je htio obići Kvyata ili Sainza u Monacu.
Sergio je i sebičnog karaktera - ovo mu je velika sramota sa VN Kanade, kada je otpilio i šefa, i Ocona.

Vidi se da ima ozbiljne namjere, da želi uspjeti u F1, da nije tu samo u prolazu. Ali..... ALI, da nema love od Carlosa Slima, sada bi on vozikao Formulu E ili slično. Tj. ima više sreće, nego pameti.
Što to ima veze što ima lovu od Carlosa Slima?
Da li ti znaš kako je teško doći do F1? Ako te ne pokupi neka vozačka akademija (Ferrari, Mercedes, McLaren itd) ili primjerice Red Bull onda moraš ići samostalno sa novcima...jer utrkivanje (pogotovo F1) nisu jeftini.
Senna je došao u F1 sa lovom...da li je i on imao sreće? Mislim da je i Lauda jedan od poznatijih...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Hah pa Lauda je kupio sjedište, u Marchu bješe, ostalo je Historija. Bez para nema muzike, kamoli mjesta u F1. I Šampioni su bili pogurani od nekog, kako se ko snađe. A Perez, i pored para koje dotični gospodin daje Mallyi, te sponzori koji doprinose ekipi je talentovan i brz vozač, iskreno zaslužuje konkurentniji bolid i pomrsio bi račune top vozačima. On je nekako kao Hulk, kako po talentu tako i po tome da nikako da se nađe u bolidu sposobnom za pobjede. Nažalost.
slikaslika

senja
Baniran
Baniran
Pa dobro, a čime je Ocon zaslužio bolju taktiku? Tako je ispalo igrom slučaja, jer Perez nije uspio undercutat Ricciarda. Ali Ocon iako je konstantan i dobar, skuplja bodove, još nijednom nije pobijedio Pereza u kvalifikacijama. Naravno, to ne treba ni očekivati od njega ovako rano. Za sada radi odličan posao. Ali čime je to zaslužio da mu se Perez sklanja? Zato što mu je slučajno strategija ispala povoljnija? Svi znamo da nebi vidio Pereza ispred sebe da ovaj nije zaglavio iza Ricciarda.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
senja je napisao/la: 16.06.2017., 14:15 Pa dobro, a čime je Ocon zaslužio bolju taktiku? Tako je ispalo igrom slučaja, jer Perez nije uspio undercutat Ricciarda. Ali Ocon iako je konstantan i dobar, skuplja bodove, još nijednom nije pobijedio Pereza u kvalifikacijama. Naravno, to ne treba ni očekivati od njega ovako rano. Za sada radi odličan posao. Ali čime je to zaslužio da mu se Perez sklanja? Zato što mu je slučajno strategija ispala povoljnija? Svi znamo da nebi vidio Pereza ispred sebe da ovaj nije zaglavio iza Ricciarda.
Ma ti si smiješan; kao Ocon ne bi vidio Pereza ispred sebe da Meksikanac ni' zaglavio iza Ricciarda?! WTF?
Esteban Ocon je bar dva koplja po talentu ispred Sergia. Isto tako Nico Hulkenberg je veći talent od Sergia.
Ima Esteban da razvali Sergia - mladi Francuz je bio bolji u svakom segmentu od Meksikanca na utrci na VN Kanade - za desetinku sekunde ga je još malo dobio u kvalifikacijama...... prvi put je vozio tu stazu i zbog toga je pokazao više i bolje od Sergia u ovoj utrci.

Biti će tu još svega - Sergia samo lova spašava - bahati se bezveze..... Esteban je zvijer od vozačkog talenta - nadam se da neće spušiti zbog slabe financijske podrške - nije Vijay Malija od jučere - neka čuvaju Estebana za budućnost - i neka puste ovog fić-firića - i onako je htio uteć' prošle godine.
Po mojem mišljenju..... Sergio je dobio veću konkurenciju od Hulka..... :chill: :chill:

Samo da Force Indija preživi sve pretvorbe Indijskog šefa..... taj je jači od svih Balkanaca u svojim biznis potezima. :mrgreen: :mrgreen:

senja
Baniran
Baniran
Ja ne govorim šta će biti, nego šta je trenutno. A trenutno je Perez redovno ispred. Ocon pokazuje puno više od nekih drugih novaka. Ima i bolid kojemu je mjesto konstantno u bodovima, pa nije ni čudo da ih osvaja. Stroll vjerovatno ima i bolji bolid, ali je očigledno dosta lošiji vozač. Palmer da ne govorim, iako je Renault ipak tek na granici bodova. Ovaj Vandorne isto slab, ništa nije pokazao.
Ne govorim da Ocon neće pobjeđivati Pereza u budućnosti. Ne kažem ni da hoće, to je na njemu da pokaže. Ali je za sad iza. I šta je on to bolje odradio u Kanadi? Bilo je baš onako kako sam rekao. Perez je uvijek bio ispred. A nije se mogao odvojiti zato što je čitavu utrku proveo iza Ricciarda. Ocon je samo imao bolju strategiju, slučajno.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Svaka čast Sergiu za ulazak u Q3 sa smećem od bolida, kakav je trenutno ovaj od FI - Mercedes. :vozi:
Ja nisam njegov pristalica, niti navijač, ali ovo je veliko ostvarenje i podvig za Mexikanca koji se ipak i dalje trudi iz petnih žila u lošim trenucima...... sa ovakvim bolidom. Respect!

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
FI je donjela dosta nadogradnji u Kinu i sam je Perez rekao da je bolid sada puno bolji i da rivali mogu očekivati još napretka s njihove strane u skorije vrijeme....
Sisu (fin.)

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 14.04.2018., 20:28 FI je donjela dosta nadogradnji u Kinu i sam je Perez rekao da je bolid sada puno bolji i da rivali mogu očekivati još napretka s njihove strane u skorije vrijeme....
Ma ne vjerujem, da su te nadogradnje toliko "podigle" bolid..... onaj bolid od prije 7 dana sa VN Bahraina? Prije će biti da je do konfiguracije staze i različitih vremenskih uvjeta..... koji su dali loše rezultate i ekipi STR - Hondi, za razliku od VN Bahraina.

Tako da ne vjerujem u "čudesne" nadogradnje na bolidu, već najviše i prije svega u srčanog Pereza.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
Checu tokom Safeta kočioni balans otišao skroz naprijed, zbog čega se i zabio u Hulkenberga. https://twitter.com/SChecoPerez/status/1150473905494269952 Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
Vrhunska borba uz ostavljanje prostora je i više nego moguća, Charles bi mogao na koji čas o utrkivanju kod Checa jer ovo je na limitu, a ne ona pomjeranja na kočenju, istjeravanja sa staze i ulijetanja u putanje :chill:
https://twitter.com/SChecoPerez/status/1172540295017353218
slikaslika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Tetura po stazi kao na 2 promila (sam početak videa) i onda se to zove fair borbom :)

LH44
Formula 1
Formula 1
Ovo je na limitu kod Sergia, nije nijednom istjerao Maxa, nije se pomjerao na kočenju, nije ulijetao u putanju pri 300 i kusur kilometara na sat i nije sjekao krivine :chill:
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
Ovi su i postavke ofarbali u rozo, šta veli "pink strat 6" slika

Odlično je vozio Sergio, šteta što je bilo kvara na prednjem krilu poslije kontakta sa Albonom, bez toga bi ga ja mislim riješio. Volio bih da Perez pobijedi ako mu je ovo već zadnja sezona kako kažu, tipa na Spa ili Monzi ili Meksiko ako bude, to bi bilo vrh, mada bilo gdje bi vrlo rado da vidimslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡