Nepodnošljivo smeće

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Blackhawk
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Jordan
avetma je napisao/la:
raca je napisao/la:Informiram se na Dnevniku HRT-a, što uživo što u reprizi na 4. programu kad dođem s posla. Pametnom dosta . I, naravno, F1puls
Da, televizija je zasad koliko-toliko izbjegla ovo smeće. Iako histerično hvatam daljinski kad vidim da započinje nekakav reality ili In Magazini i slične gluposti. Dnevnici su dobro rješenje, to je čisto još uvijek :)
Ali su zato izgubili "pismenost". Naglasci su potpuno pogrešni, koriste se riječi iz slenga, a najgori je od svih RTL pa ćemo u njihovim programima čuti izraz sokne, a u vojnim filmovima će se koristiti riječ "helić"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Sve stoji za gore navedeno.
Fala Bogu, ja i da hoću (a neću, ne mogu to organski), nemam vremena za razne 3.14zdarije što na internetu, što na TV.
Dakle, razni reality, sapunice, fashion, in magazini i ostala sraaaaaaanja, dalje od mene, k'o u dominama.
F1 puls, F1 i ostale vezani za automoto sport, NBA, 2 tuzlanska portala (samo oni "ozbiljni" članci i vijesti).
Nemam face, twitter, instagram, itd.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Frantic je napisao/la: Nemam face, twitter, instagram, itd.....
pa ti, pa ti....skoro da i ne postojiš! :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Interesantno, ali eto otvaranje ove teme je kod mene rezultiralo pisanjem prvog posta na forumu. :) Složio bih se u riječ s Antom i većinom ostalih forumaša ovdje. Jedino bih rekao da je količina smeća na Indexu postala nepodnošljiva puuuno ranije, a ne sad tek nedavno. Iz bookmarska sam izbrisao sve hrvatske news portale (zbog raznog smeća, ne samo onog iz uvodnog posta) prije par mjeseci i jako rijetko odlučim utipkati neki i vidjeti što se piše. Ostaje pitanje kako se informiram. Pa ne znam kako, ali eto, uvijek sam nekako u toku. :)

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Blackhawk je napisao/la:Ali su zato izgubili "pismenost". Naglasci su potpuno pogrešni, koriste se riječi iz slenga, a najgori je od svih RTL pa ćemo u njihovim programima čuti izraz sokne, a u vojnim filmovima će se koristiti riječ "helić"
RTL je stvorio trash brend od sebe, sve mi se više čini da to rade namjerno. Tko bi inače reprizirao Dadilju koliko ono? 11 ili 12 puta? Bilo je sprdanja oko toga. To je sad već široka tema, ja sam na prošli Uskrs upalio TV i ne sjećam se sad koji je program bio, vjerojatno RTL, a stavili su na program Božićni film. Bez zajebancije, snijeg, djed božičnjak i sve ostalo na Uskrs. Taj kanal ne mogu uzeti ozbiljno, bez obzira koliko Šprajc bio duhovit.

Televizija se još uvijek drži, bez obzira koliko HRT u svojim info emisijama naginje desno, a Nova lijevo. Internet je pao, čini mi se. Koliko god Babić i ekipa trubili da im trebaju sponzoruše zbog klikova - to je njihov problem. I F1puls bi imao duplo više posjeta da umjesto "Allison napustio Ferrari" ja napišem naslov "Ferrariju se dogodila tragedija od koje su strahovali!" - ali to ne radimo. Možemo imati "pit babe" na naslovnici dolje desno, i nema ništa loše u tome, ali sigurno nećemo imati vijesti o Kimijevoj supruzi u dekloteu ili o Carmen Jorda na plaži. To bi bilo sjajno za klikove, u to nema sumnje, ali bi ljudi koji vode portale trebali imati neku vrstu odgovornosti da ne serviraju ljudima smeće samo zato jer bi donijelo profit.

Blackhawk
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Jordan
Ja apsolutno ne bi imao ništa protiv slika Carmen Jorda na plaži! ma može i u kupovini u Konzuma :prcnjau:
A za Aliisona je naslov trebao biti - Pogledajte tko je upravo napustio Ferrari!
Šalu na stranu, samo se vi držite ozbiljnosti, nemojte se pretvoriti u Formulino ili kako se ono sr..nje zvalo, i nećete imati konkurencije

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
N1 po meni postaje sve kvalitetniji informativni kanal i portal, mada će ga zbog njegovog regionalnog karaktera neki smatrati radikalno lijevim i "jugonostaligčnim", ali dobro takav pristup sam po sebi podrazumijeva odvajanje od mnogih nacionalni barijera. Prije svega ima veliki + što su takve vijesti raznoraznih celebrity potpuno minimizirani, a fokus je stavljen na informativna politička dešavanja u sve tri države redom Hr, BiH i Srb, a po mom mišljenju prostor je dan svim političkim stranama.

Što se Indexa tiče, iako ga i dalje najviše posjećujem postaje mi sve više gadljiv zbog te njihove black rubrike, koja je uvreda zdravom razumu. Msm da je krajem prošle godine kad se radio rezime godišnjih dešavanja, u kojem je pisalo da će oni sve dok se klikalo na senzacionalističe i bombastične naslove, oni iste i pisati. Sam portal ima status lijevog portala, što u nekoj mjeri dobrano jest, ali onda najednom osvane iz vedra neba članak u obranu neoliberalnog kapitalizma i sveopće privatizacije, što je samim tim pljuvanje u oči nekom istinskom ljevičaru. Što hoću reći, Index je lijevi portal samo u toj mjeri da održava posjetitelje koji su lijevog svjetonazora povlačeći teme Lijevi vs Desni, SDP vs HDZ, Ustaše vs Partizani itd, što samim time privlači i određen broj gorljivih desničara, koji svojim klikanjem da vide šta se tamo piše i komentiranjem donose istom finacijsku koristi.

Što se tiče HRT, već je valjda svima jasno da je državna televizija postala aparat propagadne aktualne političke vlasti, koja podliježe čisto većinskom biračkom tijelu (HDZ-om ili SDP-om, u ovisnosti ko ima vlast). Neko je nedavno na Twitteru objavio video u kojem je izrezao 10-tak zadnjih Dnevnika, tj. ubacio je nekoliko sekundi prve vijesti u Dnevniku i vidi igrom slučaja svaki je Dnevnik počeo nekom temom o HDZ-u xD

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Što se Indexa tiče, iako ga i dalje najviše posjećujem postaje mi sve više gadljiv zbog te njihove black rubrike, koja je uvreda zdravom razumu.
Što se tiče black rubrike, pogledaj kako meni izgleda index. Primjećuješ nešto neobično? :kokice:

[ link do slike ]

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Što se Indexa tiče, iako ga i dalje najviše posjećujem postaje mi sve više gadljiv zbog te njihove black rubrike, koja je uvreda zdravom razumu.
Što se tiče black rubrike, pogledaj kako meni izgleda index. Primjećuješ nešto neobično? :kokice:

[ link do slike ]
Primjećujem, kako si to uklonio?

I da vaše ne podilaženje senzacionalizmu je za svaku pohvalu i samo takvi i ostanite :thumbs:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Primjećujem, kako si to uklonio?

I da vaše ne podilaženje senzacionalizmu je za svaku pohvalu i samo takvi i ostanite :thumbs:
[ link do slike ]

Razvijam jedan mali dodatak za chrome, čisto za osobnu upotrebu. Nema mi index black rubrike, ne vidim ni vijesti o rozgi, dvornik, bačić itd... Još treba usavršiti malo filter, ali zasad mi dosta dobro služi. Ako portali imaju pravo meni davati smeće, imam ga i ja pravo brisati :gandalf:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la:
Vettel-Ferrari je napisao/la:Primjećujem, kako si to uklonio?

[ link do slike ]

Razvijam jedan mali dodatak za chrome, čisto za osobnu upotrebu. Nema mi index black rubrike, ne vidim ni vijesti o rozgi, dvornik, bačić itd... Još treba usavršiti malo filter, ali zasad mi dosta dobro služi. Ako portali imaju pravo meni davati smeće, imam ga i ja pravo brisati :gandalf:
Super ti je to onda, vidi se da te je baš frustriralo, ali razumijem, kako i nebi. Ja najčešće ispod sporta i ne idem, ma da i na sportu nemam šta pročitati, jer uglavnom nogometna dešavanja prenose, a ja nogomet ne pratim nikako skoro. I da najjači su im naslovi poslije kvalifikacija i utrka :facepalm:

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la:Sve stoji za gore navedeno.
Fala Bogu, ja i da hoću (a neću, ne mogu to organski), nemam vremena za razne 3.14zdarije što na internetu, što na TV.
Dakle, razni reality, sapunice, fashion, in magazini i ostala sraaaaaaanja, dalje od mene, k'o u dominama.
F1 puls, F1 i ostale vezani za automoto sport, NBA, 2 tuzlanska portala (samo oni "ozbiljni" članci i vijesti).
Nemas ovo, nemas ono :klanjam: :klanjam: , pa ti si siroce ko i ja. Da mi kcer nije odlucila studirati u Engleskoj, ne bi ni ona imala profil na fb. To joj te trebalo da se poveze sa ostalom djecom koja tamo idu studirati, inace..., a moja zena ni ne zna napraviti profil. Koje smo nas dvojica legende, a zeko veli da ni ne postojimo :rofl: :rofl:

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
raca je napisao/la:
Nemas ovo, nemas ono :klanjam: :klanjam: , pa ti si siroce ko i ja. Da mi kcer nije odlucila studirati u Engleskoj, ne bi ni ona imala profil na fb. To joj te trebalo da se poveze sa ostalom djecom koja tamo idu studirati, inace..., a moja zena ni ne zna napraviti profil. Koje smo nas dvojica legende, a zeko veli da ni ne postojimo :rofl: :rofl:
Pa eto onda, i ja se prijavljujem kao bogec koji nema nikakvih profila na društvenim mrežama. OK, moram priznati da imam LinkedIn profil čisto zbog posla, a i na to bacim oko kad (i ako) se sjetim da bi mogao napraviti neki update profila...znači max 2-3 puta godišnje :mrgreen:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

raca
GP3
GP3
Jester je napisao/la:
raca je napisao/la:
Pa eto onda, i ja se prijavljujem kao bogec koji nema nikakvih profila na društvenim mrežama. OK, moram priznati da imam LinkedIn profil čisto zbog posla, a i na to bacim oko kad (i ako) se sjetim da bi mogao napraviti neki update profila...znači max 2-3 puta godišnje :mrgreen:
siroće naše

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Sve sama siročad..... :pivo: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Hahaha :pivo: :pivo:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Od TV volim RTL direkt. Nema okolišanja i zabavan je. Vijesti i sa Nove pogledam i tako.

Ali ono što je po meni nepotrebno smeće su reklame. Bilo vani po cestama s onim posterima bilo preko televizije. To je zlo koji je obuzeo današnji svijet. Multinacionalne kompanije. Šta bi bilo da se umjesto njih prikazuju sadržaji sa ciljem povečanja nataliteta ili političkih sadržaja ili propagandnih sadržaja. Svijet bi bio možda puno bolji.

P.S. Ante, znači nemrem te strpat nigdje. Nisam te još uspio skužit. Si ti lijevo il desno?
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
...Samim tim reklama država postaje ovisna o tim kompanijama i više ne mari za svoje potrebe nego samo gleda kako udovoljit njima.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ma lako za reklame, to gledam kao psiće koji te vuku za nogavicu. Ne mogu ti ništa, ali ti smetaju.

Najveće zlo su vijesti i moderni filmovi. Mislim stvarno, onaj tko misli da će se preko dnevnika (nebitno jel to HRT, Nova ili RTL) točno informirati, onda je stvarno naivan i ograničen. To je takva cenzura da je to nenormalno.
Dok se kod filmova ljude polako privikava na nešto što će se ubrzo uvesti i u njihove živote. Prvo ide "ekstreman" film kojim će javnost biti pomalo zgrožena, pa onda drugi koji je "light" verzija pa ljudi to prihvate, i tako ide sve dalje i dalje dok se potpuno ne prihvati.

I nije to samo kod nas tako. I kod drugih je.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

raca
GP3
GP3
Explorer je napisao/la:Ma lako za reklame, to gledam kao psiće koji te vuku za nogavicu. Ne mogu ti ništa, ali ti smetaju.

Najveće zlo su vijesti i moderni filmovi. Mislim stvarno, onaj tko misli da će se preko dnevnika (nebitno jel to HRT, Nova ili RTL) točno informirati, onda je stvarno naivan i ograničen. To je takva cenzura da je to nenormalno.
Dok se kod filmova ljude polako privikava na nešto što će se ubrzo uvesti i u njihove živote. Prvo ide "ekstreman" film kojim će javnost biti pomalo zgrožena, pa onda drugi koji je "light" verzija pa ljudi to prihvate, i tako ide sve dalje i dalje dok se potpuno ne prihvati.

I nije to samo kod nas tako. I kod drugih je.
znači, ja sam naivan i ograničen. trebam se malo lupit po glavi :bonk: :bonk:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡