F1 modeli, makete i ostalo...

📺 Fotografije, video i ostali multimedijalni sadržaji vezani uz F1.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Koji je to Ferrari drugi od vrha?

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Mislim da je to F2007, al nez koji vozač. Reći će ti black.

On ih trenutno ima 44 (Ham), a ja 7 (Rai) :trep:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Blackhawk
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Jordan
Iceman je napisao/la:Koji je to Ferrari drugi od vrha?
To ti je nesuđeni prvak - Massa iz 2008.
Ne brini, imam ja i Kimija - Lotusov E21, samo je trenutno karamboliran jer je pao zajedno s Maldonadovim Williamsom. Začudo - Kimiju stradalo stražnje krilo i kotač, a Maldonadu ništa!!!??? :prcnjau:

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Black, jesu li to makete, ili modeli (da im radi ovjes i volan bar)?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Blackhawk je napisao/la:
Iceman je napisao/la:Koji je to Ferrari drugi od vrha?
To ti je nesuđeni prvak - Massa iz 2008.
Ne brini, imam ja i Kimija - Lotusov E21, samo je trenutno karamboliran jer je pao zajedno s Maldonadovim Williamsom. Začudo - Kimiju stradalo stražnje krilo i kotač, a Maldonadu ništa!!!??? :prcnjau:

Haha, dobar :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Blackhawk
Karting
Karting
Kush je napisao/la:Black, jesu li to makete, ili modeli (da im radi ovjes i volan bar)?
Modeli su, ali kako je 1:43 volan ne radi. Na velikoj većini se kotači mogu okretati, ali ne lijevo-desno (jer je volan povezan i s rukama vozača).
Ne bih ja nikada mogao ovako složiti maketu :P

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Na 1:18, što je mjerilo ovog Renaulta, volan se okreće. I kola naravno. Ista je stvar i kod Hakkinena.

Na Lotusu 72 se ne okreću kotači.

Blackhawk
Karting
Karting
Moja lista modela (ima ih 43, ne 44 :-p )

1975 – Niki Lauda (Ferrari 312T)
1976 – James Hunt (McLaren M23)
1984 – Ayrton Senna (Toleman TG183B)
1986 – Alain Prost (McLaren MP4-2C)
1991 – Michael Schumacher (Jordan 191)
1992 – Michael Schumacher (Benetton B191B)
1992 – Stefano Modena (Jordan 192)
1993 – Karl Wendlinger (Sauber C12)
1995 – Rubens Barrichello (Jordan 195)
1996 – Jean Alesi (Benetton B196)
1997 – Ralf Schumacher (Jordan 197)
1998 – Damon Hill (Jordan 198)
1999 – Heinz Harald Frentzen (Jordan 199)
2000 – Heinz Harald Frentzen (Jordan EJ10)
2000 – Michael Schumacher (Ferrari F1-2000)
2000 – Ralf Schumacher (Williams FW22)
2000 – David Coulthard (McLaren MP4-15)
2000 – Jos Verstappen (Arrows A21)
2000 – Alexander Wurz (Benetton B200)
2001 – Jarno Trulli (Jordan EJ11)
2002 – Giancarlo Fisichella (Jordan EJ12)
2002 – Michael Schumacher (Ferrari F2002)
2002 – Ralf Schumacher (Williams FW24)
2004 – Felipe Massa (Sauber C23)
2004 – Giorgio Pantano (Jordan EJ14)
2005 – Tiago Monteiro (Jordan EJ15)
2005 – Jarno Trulli (Toyota TF105)
2006 – Christijan Albers (Midland M16)
2006 – Fernando Alonso (Renault R26)
2006 – Juan Pablo Montoya (McLaren MP4-21)
2007 – Lewis Hamilton (McLaren MP4-22)
2007 – Heikki Kovalainen (Renault R27)
2007 – Anthony Davidson (Super Aguri SA07)
2008 – Felipe Massa (Ferrari F2008)
2010 – Sebastien Buemi (Toro Rosso STR5)
2010 – Sebastian Vettel (Red Bull RB6)
2011 – Mark Webber (Red Bull RB7)
2011 – Jarno Trulli (Lotus T128)
2012 – Kamui Kobayashi (Sauber C31)
2012 – Pastor Maldonado (Williams FW34)
2013 – Sebastian Vettel (Red Bull RB9)
2013 – Kimi Raikkonen (Lotus E21)
2013 – Sergio Perez (McLaren MP4-28)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
:klanjam:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Lijepa kolekcija! :thumbs:
Nezz... volio bih i ja tako nešto u bližoj ili daljnjoj budućnosti. Pitanje je samo prostora, koliko sam spreman uložiti i gdje ću biti. :D

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Gle, nije baš tako jako skupo. Uštediš 500kn u jednoj godini i kupiš za taj novac 3, 4 ili možda 5 modela.
Lijepo ih je imat.

Kad je već kolega blackhawk napisao listu svojih modela, stavit ću i ja svoju, makar je skromna. Svi njegovi su 1:43 mjerilo (dužina oko 11cm ako me sjećanje dobro služi), dok je kod mene miks. Imam 1:24 (20cm dugi) i 1:18 (25cm dugi) koji su mi najdraži jer su adekvatne veličine i lijepo pokazuju detaljnost jednog F1 bolida. No zato su i skupi.

1972. - Emerson Fittipaldi (Lotus 72) - mjerilo 1:18
2001. - Mika Hakkinen (McLaren MP4-16) - mjerilo 1:18
2002. - Jarno Trulli (Renault R22) - mjerilo 1:18
2002. - Michael Schumacher (Ferrari F2002) - mjerilo 1:43
2010. - Lewis Hamilton (McLaren MP4-25) - mjerilo 1:24
2011. - Jenson Button (McLaren MP4-26) - mjerilo 1:43
2013. - Sebastian Vettel (Red Bull RB9) - mjerilo 1:43

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ok... Nikad nije bila problem štednja kod mene kada si nešto želim priuštiti. Uvijek sam se pitao veličine modela kod tih omjera, hvala na pojašnjenju.
Definitivno bih pucao na 1:18.... Ha 1:43 igračka ili model? Znam da je model, ali možda je to premala veličina za model.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Nema kod Blacka ovih novokomponovanih, iz 2014. pa naovamo :chill:
Anthony Davidson Super Aguri SA07, haha :klanjam:
Albersa i Midand razumijem jer su nastali iz Jordana :mrgreen:
Čudi me kako nema Spykera i/ili Force Indie :misli:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
BMW Kubica? ;)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Iceman je napisao/la:Ok... Nikad nije bila problem štednja kod mene kada si nešto želim priuštiti. Uvijek sam se pitao veličine modela kod tih omjera, hvala na pojašnjenju.
Definitivno bih pucao na 1:18.... Ha 1:43 igračka ili model? Znam da je model, ali možda je to premala veličina za model.
Nema na čemu.
Ma i ja sam za 1:18, samo su često skupi, pa treba loviti dobre cijene. Recimo, 600kn sam platio ova tri 1:18 modela koja imam, i to je vrlo dobra cijena, posebno zato jer nisu neka žnj marka, već Minichamps i Hot Wheels.
1:43 nije igračka, ali nije ni model. Evo ti jedna fotka izbliza, pa probaj procjeniti. Iako detaljno napravljeni za svoju veličinu, 1:43 ipak ne mogu niti približno dobro pokazati ono što može 1:18.

slika

slika

Blackhawk
Karting
Karting
Frantic je napisao/la:Nema kod Blacka ovih novokomponovanih, iz 2014. pa naovamo :chill:
Anthony Davidson Super Aguri SA07, haha :klanjam:
Albersa i Midand razumijem jer su nastali iz Jordana :mrgreen:
Čudi me kako nema Spykera i/ili Force Indie :misli:
Nema za sada jer su po 70-80 eura što je ipak preskupo, ali past će s vremenom :-)
Ovo je samo poečtak kolekcionarstva, doć će svi na vrijeme hehe.
Sypker i Force India mi još nisu došli pod ruku, jer sad baš ne kupujem iznad 35 eura, ali ponavljam doć će svi na red. A Midland jest dijelom zato što je ex Jordan ali bi ga svejedno uzeo jer sam uvijek bio navijač malih momčadi, tako je i plan od malih momčadi imati po barem jedan model :cool:

Blackhawk
Karting
Karting
Iceman je napisao/la:Ok... Nikad nije bila problem štednja kod mene kada si nešto želim priuštiti. Uvijek sam se pitao veličine modela kod tih omjera, hvala na pojašnjenju.
Odluka o tome hoćeš li 1:18 ili 1:43 ti ovisi o tome koje bolide (i koliko) želiš imati. 1:18 su neusporedivo bolji modeli od 1:43 iako ima nevjerojatno detaljnih modela u 1:43. I 1:43 ne izgledaju kao igračke ukoliko su Minichamps i Spark, Onyx i slični su plastični i to baš izgleda kao igračka. U 1:18 su svi kao pravi modeli iako i tu ima razlika u kvaliteti. Ali vjeruj mi da i 1:43 modeli izgledaju jako lijepo, pogotovo kad ih poredaš više njih jedan kraj drugog.
Ukoliko želiš imati manji broj modela tada je 1:18 put kojim trebaš ići. Obično ljudi skupljaju samo one najbolje bolide, ili određene vozače, momčadi...
Ali, ukoliko si kao ja pa želiš imati puno toga, tada je 1:43 logičniji izbor. Ja sam trenutno na 43 modela, i sad zamisli da imaš 43 u 1:18 - stvara se problem prostora u kojem ćeš ih držat. Na Youtubeu ima tip koji ima 130 modela u 1:18 i svi zidovi sobe su mu prekriveni naslaganim modelima! Druga stvar, ako želiš imati npr. Midlanda, sve Jordane, Spykera ili neke druge "egzotične" bolide neke nećeš uopće naći u 1:18, a drugi će biti jednostavno preskupi. Problem kod nas je što je poštarina za velike modele na ebayu puno veća nego za 1:43 modele i onda cijene lako idu preko 500 kn.
Ja sam trenutno na 43 modela a to nije ni 1/10 svega što želim imati, dakle kod mene je izbor bio jednostavan - pogotovo jer MORAM imati sve Jordane a sve ih ne možeš naći u 1:18. Plus, sve mi se čini da ću uskoro početi skupljati ne samo sve Jordanove bolide, nego da ću morati imati npr. i Karthikeyana i Monteira u EJ15 :bonk:
Uvijek postoji i mogućnost kombiniranja ali mene osobno to niti malo ne privlači niti mi je ikada bila opcija. Valjda imam svojevrsni OKP, pa jednostavno ne mogu vidjeti poredane modele različitih veličina jer je lijepše kad su ovako svi iste veličine pa lijepo možeš uspoređivati koliko su prije bolidi bili kraći a širi.
Eto, to je moje razmišljanje. Ako se tko želi uključiti i početi s ovim jako lijepim hobijem Explorer i ja stojimo na raspolaganju ukoliko imate pitanja :P

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Ekipa jel moze par linkova od kud narucujete te modele. Imam mclarena iz 2007 sto mi seka kupila na maturalcu i to je jedini za sada.. A volio bih kolekciju slozit neku pa u vitrinu itd...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ckmodels, ebay, Aliexpress (nešto manje) i njuškalo ako kad na što naiđeš.

Blackhawk
Karting
Karting
CK modelcars je odličan izbor ukoliko se ne da gnjaviti s aukcijama, plus rade s DHL-om i model dođe za 2-3 dana! Poštarina je 10 eura, ali ta brzina kojom model dođe u ruke vrijedi zlata! Ova je stranica uvijek moj brzi izbor.
Ebay je dobar jer se ponekad može dogoditi da nitko ne "bida" za taj model pa se prođe jeftino, ali za popularnije modele možete zaboraviti jer cijena često pređe iznad normale. Također, treba dobro provjeriti tko je prodavatelj. Prije sam znao uzimati preko ebaya, ali otkrićem Ck modelcarsa sam nekako odustao. Valjda zbog ljenosti jer mi se ne da čekati krajeve aukcija, niti mjesec dana da mi dođe model hehe.
Njuškalo nisam do sada koristio, a i modeli koje sam vidio u 1:43 su imali neralnu cijenu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡