F1 Challenge 99-02
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Iskorišćavam ovu izolaciju te radim svašta. Našao sam Zandvoort stazu u DTM 2010 modu te sam rešio oprobati. NIje nešto krug, uvek mi padne FPS na 25 kada snimam.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Probaj i ti voziti s 25FPS, tastaturom, i mišom kao volan
Kada padne tako FPS dok vozim čak i jedan milimetar pogrešni pokretaj miša me može baciti u peršun. Extremno teško. Čak i kad vozim normalno, a kada sensitivity povećam onda je mrtvi hod ubitačan a prste slomim na mišu.
FRAPS me ubija btw, ali nemam alternativu. Koji god snimač da upotrebim on mi šteka u smislu da mi bude bolji FPS nego s FRAPSom ali snimka je puna seckanja. Ovako lepo uzmem FRAPS, i VirtualDub i tamo smanjim fajl s recimo 400Mb na 35-40Mb.
Mimo toga ta verzija Zandvoorta ima nedovršen put. Sve neke rupe i konstantno se borim s grbama. Ne znam jesi li probao tu verziju, ima je u sklopu DTM moda iz ja mislim 2008-2012.

FRAPS me ubija btw, ali nemam alternativu. Koji god snimač da upotrebim on mi šteka u smislu da mi bude bolji FPS nego s FRAPSom ali snimka je puna seckanja. Ovako lepo uzmem FRAPS, i VirtualDub i tamo smanjim fajl s recimo 400Mb na 35-40Mb.
Mimo toga ta verzija Zandvoorta ima nedovršen put. Sve neke rupe i konstantno se borim s grbama. Ne znam jesi li probao tu verziju, ima je u sklopu DTM moda iz ja mislim 2008-2012.

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne vidim poentu da vozim ako će da šteka, radije ću odvest krug i onda ga snimiti na replay, inače ako šteka, znam da sam limitiran i nmgu izvući max.
Btw Fraps ti je za snimanje težak, ja koristim OBS studio i vrh je stvar
Evo nakon par minuta sam skontao da OBS neće snimati F1C
a imao sam dobrih krugova što sam nedavno šamarao SMT 2012, pogotovo onaj u Kini je bio sexy lap 
Btw Fraps ti je za snimanje težak, ja koristim OBS studio i vrh je stvar

Evo nakon par minuta sam skontao da OBS neće snimati F1C

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Hvala vam na predlozima
Ne snimam replay jer zvuk motora bude ocajan, pogotovu na menjanje brzina.

Ne snimam replay jer zvuk motora bude ocajan, pogotovu na menjanje brzina.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Prelepi krugovi kolega
baš školsi primjeri vožnje
Od svih tih sezona u RB eri dominacije, najviše volim 2011. Pre neki dan poboljšao sam zvuk, brutalno.

Od svih tih sezona u RB eri dominacije, najviše volim 2011. Pre neki dan poboljšao sam zvuk, brutalno.

- LH44
- Formula 1
Oba su iz utrke, tako da sigurno može bolje, onaj u Kini je bio negdje pred kraj jednog od stintova sa manje goriva, koji su trajali oko 17-20 krugova, a tad gume već popuste, dok je ovaj u Španiji se zadesio kroz promet jer sam krenuo s kraja grida i išao na box više, pa je prvi stint bio najkraći da ne bi kojim slučajem zapeo iza nekoga i time u početku usrao utrku, ovako sam ih prolazio ko iz šale iako je AI na 120%, količina goriva pravi baš veliku razliku.
Iskreno ne vozim bez pomagala, na tastaturi sam vozio, tako da steering, TC i kvačilo su na high, ABS je na Low, ostalo je pogašeno. Interesantno da stability control više limitira, nego što je neko pomagalo, a primjetio sam i na rFactoru, Assetto Corsi i Automobilisti istu stvar, jednostavno ti limitira kretanje bolida, napravi ga tromim i onda je kroz krivine teško manipulisati sa njim.
Iskreno ne vozim bez pomagala, na tastaturi sam vozio, tako da steering, TC i kvačilo su na high, ABS je na Low, ostalo je pogašeno. Interesantno da stability control više limitira, nego što je neko pomagalo, a primjetio sam i na rFactoru, Assetto Corsi i Automobilisti istu stvar, jednostavno ti limitira kretanje bolida, napravi ga tromim i onda je kroz krivine teško manipulisati sa njim.

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Sta ovu igru bas volite pa vrtite krugove na njoj ili ? 
Osobno nisam ovu igru niti jednom igrao. U to vrijeme su mi vrh bili Grand Prix 3 , pogotovo Grand Prix 4. Pa neznam kakva je ova igra.
Ali nakon tih igara je vjerujem izaslo nekoliko boljih igara/simulatora na kojima se moze igrat.
Pa mi jedino logicno da ste ovu igru toliko obozavali da i dan danas ne odustajete od nje

Osobno nisam ovu igru niti jednom igrao. U to vrijeme su mi vrh bili Grand Prix 3 , pogotovo Grand Prix 4. Pa neznam kakva je ova igra.
Ali nakon tih igara je vjerujem izaslo nekoliko boljih igara/simulatora na kojima se moze igrat.
Pa mi jedino logicno da ste ovu igru toliko obozavali da i dan danas ne odustajete od nje

- LH44
- Formula 1
Ma ovo je nostalgija, ništa drugo, nešto kao Age of Empires, rise of nations, call of duty (od keca do MW3), rFactor, stariji PES/FIFA, recimo PES 6 ili FIFA 2002 World Cup, left4dead, GTA SA, neki od bezbroj Need For Speed igara, Cs 1.6. Skineš, odigraš sat-dva, prođe te i onda izbrišeš, ovo je snimka prije par mjeseci kad sam skinuo ovu igru, a zaboravio je obrisati, pa hajde reko da snimim. Vjerujem da većina ima tako nekih igara koje su starije od osnovaca, a idalje ih ponekad igraju ili čak aktivno, recimo ima LOL igrača koji od malena ne prestajuAlkY je napisao/la: 07.04.2020., 08:59 Sta ovu igru bas volite pa vrtite krugove na njoj ili ?
Pa mi jedino logicno da ste ovu igru toliko obozavali da i dan danas ne odustajete od nje![]()

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
95% igara sta si nabrojao sam i ja neprestano "šamarao"
.
A i mislio sam da je nostalgija. Tako je i meni GP 4 bio , i godinama su izlazili ( mozda jos izlaze) modovi sa novim ekipama i vozacima pa sam igrao, dok jednom nisam prestao

A i mislio sam da je nostalgija. Tako je i meni GP 4 bio , i godinama su izlazili ( mozda jos izlaze) modovi sa novim ekipama i vozacima pa sam igrao, dok jednom nisam prestao

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
F1 Challenge ima neku draž, dodaću na ono od LH44 da je F1c igrica među najboljima glede fizike bolida i upravljivost. Rame uz rame uz rFactor, kojeg nisam igrao često jer sam imao slabu mašinu. Iako sada imam jaču, ne želim preći na rFactor. 13 godina igram F1c i na to sam navikao.
Dosta toga naučio sam prčkati, moddati, ali pored Valpassa ni ne treba se truditi. Čovek je uspeo napraviti prvi mod ikada sa svim sezonama F1!!! Negde oko 90Gb zauzima!
Jedino što ne štima u F1c je to što je AI generalno užasan. Na nekim stazama budeš brži od njih, na nekima oni te desetkuju za po nekoliko sekundi po krugu a na nekima se prevrću ko budale. A druga stvar je ta da igrica uzima samo jedno jezgro procesora, i ako recimo imaš mašinu s gazilion jezgara ono će samo jedno koristiti.
Dosta toga naučio sam prčkati, moddati, ali pored Valpassa ni ne treba se truditi. Čovek je uspeo napraviti prvi mod ikada sa svim sezonama F1!!! Negde oko 90Gb zauzima!
Jedino što ne štima u F1c je to što je AI generalno užasan. Na nekim stazama budeš brži od njih, na nekima oni te desetkuju za po nekoliko sekundi po krugu a na nekima se prevrću ko budale. A druga stvar je ta da igrica uzima samo jedno jezgro procesora, i ako recimo imaš mašinu s gazilion jezgara ono će samo jedno koristiti.

- LH44
- Formula 1
Pa složio bih se da je fizika jako dobra, ali od rFactora sigurno nije bolja, mislim to je simulator koji koriste F1 ekipe, naravno njihov je puno bolji i realniji, ali opet temelj je rFactor engine. Svejedno s obzirom kad je F1C izašao, jako realna igra, a meni je zabavna uvijek bila, AI je pomalo glupav, ali meni nebitno, ionako me show ne zanima dok ja vozim, samo setap bolida i štoperica da pokazuje niže vrijeme, ako ko zasmeta na stazi u tom procesu nizanja krugova, riješiš ga se i gledaš svoja posla. Ako mognem naći replay RH 2004 koji mi je omiljeni mod, tu sam jedan strašan hot lap odvezao u Mađarskoj, znači nije više ni hiljadinke bilo, iako je na utrci.Alen13ASC je napisao/la: 07.04.2020., 17:11 F1 Challenge ima neku draž, dodaću na ono od LH44 da je F1c igrica među najboljima glede fizike bolida i upravljivost. Rame uz rame uz rFactor, kojeg nisam igrao često jer sam imao slabu mašinu. Iako sada imam jaču, ne želim preći na rFactor. 13 godina igram F1c i na to sam navikao.

- LH44
- Formula 1
Ne znam nisam igrao, ali rFactor i F1C su baš dobro uštimani za tastaturu.Boris_CRO je napisao/la: 08.04.2020., 14:29 Niti jedna F1 igra nije napravljena za digitalni input tipa tipkovnica kao što je bio Grand prix serijal. Zato mi je ostao u sjećanju.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
LH44, ovo će ti se možda svideti. Pre koji dan ažuriram zvuk Toyotinog TS040 kojeg imam u sklopu 2015 moda i kao prvo uplašio sam se a kao drugo uši su mi radile na 60% posle polusatnog testa. Ništa slično nisam iskusio do sada, jednostavno prebrutalno. I onda se setim, šta ako jednostavno probam taj zvuk montirati na F1 bolid iz 2019. Isuseeeee, ultrabrutala. Evo i sad me bole uši!
Dakle, upozorenje, glasno u 3.14čke majkine!!!

Dakle, upozorenje, glasno u 3.14čke majkine!!!

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Počeo sam se zaljubljivati u Indi 500. Odvozio jednu utrku nabrzaka od 30 krugova i iz kruga u krug su mi se dlake dizale sve više i više, a ludnica ispred mene. Bolidi idu vamo tamo žele da se mimoiđu, jedan se upalio pa pušta dim skoro dva kruga a ja sve to moram izbegnuti dok idem 340 km/h. Ludnica.
Kod F1 i WEC to nije tako. Indi 500 je strava.
Kod F1 i WEC to nije tako. Indi 500 je strava.