Formula E vijesti

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Evo bolje slike staze,upravo sam je nacrtao:
slika

Švicarski grad Lugano postao je službeni kandidat za FE trke u budućnosti nakon potpisanih sporazuma s Agagom.
Link.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Alene,
Imam jedno pitanje.
Pošto ne pratim Formulu E, a vidim da si ti "sav u tome" ( :thumbs: ), da li ima neki poseban ralog zašto ne voze na ovim standradnim F1 stazama?
Da li to ima veze tehničkim karakteristikama bolida (baterija, kapacitet, "predugi" krugovi - pošto vidim da su krugovi relativno kraći, cca. 2 - 2,5 km, ili nešto slično)?
Ili ima veze sa organizacijom, sponzorima, itd, ....?
Ili jednostavno voze po gradovima da bi privukli više gledalaca?
Mislim ono, lupam, zato te i pitam. :shock:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Alejandro Agag ,šef FE,želeo je napraviti takmičenje sa 100% električnim formulama i hteo je isključivo ulične staze jer bi to gotovo odmah podiglo gledanost takmičenja a sve sa motom "dovedimo trkanje ljudima".On sa time podiže svest ljudi i pridobija mišljenja da je električni pogon bolji od goriva i uopšte nema emisije štetnih zračenja s električnim pogonom.
Svi znamo koliko je FIA u poslednje vreme "pozelenela" s hibridnim pogonima kod F1 i WEC tako da je uvođenje FE došlo u pravi momenat.Kada FE PJ postanu bolje,možda će FIA razmisliti te će početi ostala takmičenja pretvarati u električne.
Podržavam Agaga u tome,spektakularnije je videti uličnu trku u npr. centru Londona ili Moskve nego na nekoj permanetnoj stazi koje se koriste u F1.
Agag je rešio problem sa gledaocima,žitelji grada pa i ostali koji nalete na trke mogu puno manje putovati do staze što je suprotno od putovanja na permanetne staze.Hoteli,restorani i šoping centri su mnogo bliži pa to pomaže navijačima.Zato je FE uvela jednodnevni trkački vikend,i još zbog minimalnog zadržavanja u gradovima koji moraju zatvarati ceste na par dana.

Ono što Agag nije otkrio nama a ja znam je da sporost FE bolida totalno nepaše na permanentnim stazama.
U gradovima zamaskira se brzina FE bolida pa oni izgledaju brži.Naravno permanetne staze bi napravile loš PR jer bi se gledaocima zgadila sporoća.Samo pogledaj testnu trku u Doningonu i bilokoju zvaničnu trku,sve će ti biti jasno.
FE mora imati staze koje poseduju jače zone kočenja jer bolidi imaju sistem punjenja baterija -Rechargeable Energy Storage System (RESS) kao u F1 (Kers) i sistem zahteva takve staze.I to je jedan od razloga zašto FE nema permanetne staze.

Pre nekoliko meseci sam odradio jedno veliko istraživanje u kojem sam testirao FE bolid na F1 stazama i dobio sam sledeće rezultate (levo su FE vremena a desno F1 vremena iz 2014):

* Albert park - 1:59.681 , 1:26.327 - ‚33s zaostanka
* Monako - 1:34.431 , 1:15.989 - 18s zaostanka
* Suzuka - 2:10.125 , 1:32.506 - 38s zaostanka
* Sepang - 2:08.609 , 1:39.008 - 29s zaostanka
* Sao Paulo - 1:34.938 , 1:10.023 - 25s zaostanka
* Red Bull Ring - 1:33.954 , 1:08.759 - 25s zaostanka
* Montreal - 1:42.250 , 1:14.874 - 25s zaostanka
* Nurburgring - 2.04.316 , 1:29.398 (2013 vreme) - 35s zaostanka
* Monza - 1:57.697 , 1:24.109 - 33s zaostanka

Gledajući ovu tabelu eminentno je zašto FE nema kalendar sačinjen od F1 permanentih staza.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Alen13ASC je napisao/la:Alejandro Agag ,šef FE,želeo je napraviti takmičenje sa 100% električnim formulama i hteo je isključivo ulične staze jer bi to gotovo odmah podiglo gledanost takmičenja a sve sa motom "dovedimo trkanje ljudima".On sa time podiže svest ljudi i pridobija mišljenja da je električni pogon bolji od goriva i uopšte nema emisije štetnih zračenja s električnim pogonom.
Svi znamo koliko je FIA u poslednje vreme "pozelenela" s hibridnim pogonima kod F1 i WEC tako da je uvođenje FE došlo u pravi momenat.Kada FE PJ postanu bolje,možda će FIA razmisliti te će početi ostala takmičenja pretvarati u električne.
Podržavam Agaga u tome,spektakularnije je videti uličnu trku u npr. centru Londona ili Moskve nego na nekoj permanetnoj stazi koje se koriste u F1.
Agag je rešio problem sa gledaocima,žitelji grada pa i ostali koji nalete na trke mogu puno manje putovati do staze što je suprotno od putovanja na permanetne staze.Hoteli,restorani i šoping centri su mnogo bliži pa to pomaže navijačima.Zato je FE uvela jednodnevni trkački vikend,i još zbog minimalnog zadržavanja u gradovima koji moraju zatvarati ceste na par dana.

Ono što Agag nije otkrio nama a ja znam je da sporost FE bolida totalno nepaše na permanentnim stazama.
U gradovima zamaskira se brzina FE bolida pa oni izgledaju brži.Naravno permanetne staze bi napravile loš PR jer bi se gledaocima zgadila sporoća.Samo pogledaj testnu trku u Doningonu i bilokoju zvaničnu trku,sve će ti biti jasno.
FE mora imati staze koje poseduju jače zone kočenja jer bolidi imaju sistem punjenja baterija -Rechargeable Energy Storage System (RESS) kao u F1 (Kers) i sistem zahteva takve staze.I to je jedan od razloga zašto FE nema permanetne staze.

Pre nekoliko meseci sam odradio jedno veliko istraživanje u kojem sam testirao FE bolid na F1 stazama i dobio sam sledeće rezultate (levo su FE vremena a desno F1 vremena iz 2014):

* Albert park - 1:59.681 , 1:26.327 - ‚33s zaostanka
* Monako - 1:34.431 , 1:15.989 - 18s zaostanka
* Suzuka - 2:10.125 , 1:32.506 - 38s zaostanka
* Sepang - 2:08.609 , 1:39.008 - 29s zaostanka
* Sao Paulo - 1:34.938 , 1:10.023 - 25s zaostanka
* Red Bull Ring - 1:33.954 , 1:08.759 - 25s zaostanka
* Montreal - 1:42.250 , 1:14.874 - 25s zaostanka
* Nurburgring - 2.04.316 , 1:29.398 (2013 vreme) - 35s zaostanka
* Monza - 1:57.697 , 1:24.109 - 33s zaostanka

Gledajući ovu tabelu eminentno je zašto FE nema kalendar sačinjen od F1 permanentih staza.
Hvala :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Nema na čemu ;) :pivo:

Upravo sam testirao Parišku stazu u verziji obrnuto od smera kretanja kazaljke na satu.Najbolje vreme mi je 1:01.339 .
Staza je vrlo zanimljiva i neverovatno je vožljiva.Severna strana staze je srednje brza i lepa za vožnju dok južna strana je izazovnija i tu manervi volanom rade ko ludi.Na papiru deluje slabo ali za volanom staza je vrlo zabavna i uzbudljiva.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Evo snimke koju sam upravo snimio,krug na Pariškoj stazi.Obratite pažnju na južni deo staze :cool:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JLMCEEECYrI[/youtube]
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
FIA je objavila popis momčadi za sezonu 2015./'16.

Kao i u prvoj sezoni, bit će 10 momčadi sa po 2 vozača, ovo su te momčadi:

ABT Schaeffler Audi Sport
Andretti Formula E Team
Dragon Racing
Mahindra Racing
Trulli Formula E Team
DS Virgin Racing
e.dams-Renault
NEXTEV TCR
Team Aguri
Venturi Formula E Team

Promjene su sljedeće: Audi Sport ABT će promijeniti ime u sklopu partnerstva sa Schaefflerom, Virgin u sklopu partnerstva sa DS Automobiles, a Amlin Aguri od iduće sezone bit će samo Aguri zbog prekida partnerstva s Amlinom.

LINK

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Predstavljen prvi nacrt kalendara za sledeću sezonu.Dakle sve se još može izmenuti...
Definitivo je otpala ePri trka u Majamiju,nije ni čudo.Prva ikad trka je bila u 64168 problemima,čudim se kako je uopšte i održana.Dakle,to mesto bi trebala popuniti neka ePri trka s Američkog kontinenta jer rupa se nalazi između dve američke trke.Barem moja logika misli tako..
Na koncu izgubili smo dve ePri trke s prve sezone : Monako i Majami.Nemojte zaboraviti da će se Monako vratiti možda u trećoj sezoni,nema ih u 2. sezoni jer imaju problema s saobraćajem koji će biti predugo zatvoren zbog F1,Historijke F1,GP2,GP3,FR3.5l,Porsche Supercup tako da je FE suvišna tj. nema mesta za nju.

Kalendar za 2015/'16 sezonu trebalo bi izgledati ovako:
* Beijing, China - October 17
* Putrajaya, Malaysia - November 21
* Punta Del Este, Uruguay - December 12
* Buenos Aires, Argentina – February
* Mexico City, Mexico – February
* TBA, – March
* Long Beach, USA – April
* Paris, France - April 24
* Berlin, Germany - May 21
* Moscow, Russia - June 11
* Battersea Park, London - TBA

Link.
slika

reso20
GP3
GP3
BOOOOM

Williams and Rimac candidates to supply Formula E batteries

http://www.electricautosport.com/2015/0 ... batteries/

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Samo naprijed Rimac
To bi bilo nešto!

Sent from my iPhone using Tapatalk

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ja navijam da Rimac jednog dana uđe u FE sa svojom momčadi, ali ni ovo nije loše za početak :)

reso20
GP3
GP3
croatic f1 je napisao/la:Ja navijam da Rimac jednog dana uđe u FE sa svojom momčadi, ali ni ovo nije loše za početak :)

A gle, čovjek je išao na svaku E ili gotovo svaku i mislim da sada upija i uči a danas sutra ga možda vidimo i u F1 :thumbs:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S obzirom da se Rimac bavi samo električnim vozilima, F1 baš i nije mjesto gdje bi ga mogli očekivati, ali bi ga zato lako mogli vidjeti FE za koju godinu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa eto, napravio je "monstera" za "monstera" Tajimu za Pikes Peak, gdje je uzeo drugo mjesto, uz rekord najveće maksimalne brzine, u klasi električnih auta. Svaka čast! :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

reso20
GP3
GP3
croatic f1 je napisao/la:S obzirom da se Rimac bavi samo električnim vozilima, F1 baš i nije mjesto gdje bi ga mogli očekivati, ali bi ga zato lako mogli vidjeti FE za koju godinu.
Mislio sam na to što F1 danas ima taj hibridni motor pa bi se on mogao ugurati s nekim 'riješenjima'.... naravno što se tiče elektronike, baterija, pohrane itd...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
FIA je odobrila osam proizvođača za drugu sezonu Formule E
http://fiaformulae.com/en/news/2015/aug ... eason.aspx

[ link do slike ]

Sve momčadi osim Dragona i Agurija će biti proizvođači, Dragon će imatu Venturijev pogon, dok Aguri ostaje na prošlosezonskom.

Prva testiranja počinju za tjedan dana na Donington Parku, održat će se u ponedjeljak i utorak 10. i 11.8., zatim 17. i 18.8., a zadnja testiranja održat će 24. i 25.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Malo o novoj Mahindri M2 Electro:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nema veze, zvat ćemo Arnolda u pomoć :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ono što smo već odavno očekivali sad je i službeno: Trulli se povlači iz Formule E
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... formula-e/

S druge strane, već smo dobili novu momčad koja ulazi u FE već iduće sezone - riječ je o Jaguaru!
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... formula-e/

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3MHZhdQbG0M[/youtube]
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡