F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
I šta će sa njom?
Onako za ukrasa da bude.... :rofl:
A koje će boje onda biti WET guma?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Honda_RA014H
Karting
Karting
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Fernando Alonso
Pireli predstavio mešavine guma za sledeću sezonu

slika
F1Puls | FA14 | NH23 | Ella Rumpf

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la: 23.11.2017., 14:37 I šta će sa njom?
Onako za ukrasa da bude.... :rofl:
A koje će boje onda biti WET guma?
Ova Hard plava je "Light Blue" dok je Wet valjda Dark Blue boja kao i do sada.

Iskreno nemam pojma zasto imamo Super Hard. Nepotrebno.
Super Hard ce biti ovogodisnja Hard guma...dok ce Hard biti ovogodisnji Medium, Soft ce biti Supersoft, a Supersoft ce biti Ultra.
Ultrasoft i Hypersoft ce dobiti skroz nove komponente.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Po meni gluposti. Četiri komponente su i više nego dovoljne, a tako se i ove sezone pokazalo korištenjem mediuma do ultra softa.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la: 23.11.2017., 14:57 Po meni gluposti. Četiri komponente su i više nego dovoljne, a tako se i ove sezone pokazalo korištenjem mediuma do ultra softa.
Mogli se jednostavno ostaviti SuperSoft, Soft Medium i Hard.
I daj sve 4 gume na izbor po vikendu.

Ili ono sto je najbolje je da imaš 3 gume...Soft, Medium i Hard.
Sama komponenta guma neka bude ovisna od staze do staze.
Tipa imas Soft 1,2 i 3.
Medium 1,2 i jedne ciste Hard gume.

Samo da se zadrži jednostavnost.

Primjerice u Španjolskoj odaberu Soft 2, Medium 1 i Hard gume.

Itd. za ostale staze.
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Znaci dodali su komponente koje se vjerojatno nece ni koristiti. I jos majstori stave hard gumu plave boje.

Zar nisu rekli da ce pojednostavit sport kako bi privukli nove fanove? Cemu ovo? Dok nabrojim nekom tipu koliko komponenti ima odustat ce od pokušaja da prati F1... :D

slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Uglavnom..
Superhard :rofl: =Hard
Supersoft=Ultra=Hyper...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 23.11.2017., 15:05
Explorer je napisao/la: 23.11.2017., 14:57 Po meni gluposti. Četiri komponente su i više nego dovoljne, a tako se i ove sezone pokazalo korištenjem mediuma do ultra softa.

Tipa imas Soft 1,2 i 3.

Itd. za ostale staze.
Ma čak ne ni to. Nek bude neka guma premekana, pa nek mijenjau tri puta tijekom utrke :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la: 23.11.2017., 15:39
Ferrari je napisao/la: 23.11.2017., 15:05

Tipa imas Soft 1,2 i 3.

Itd. za ostale staze.
Ma čak ne ni to. Nek bude neka guma premekana, pa nek mijenjau tri puta tijekom utrke :)
Ove oznake 1,2 i 3 neka budu samo poznate timovima i Pirelliju...ili nela se stavi kratak opis kada se objavi popis guma pred utrku.

Naravno za nas hardcore fanove nama je svejedno jer znamo o cemu se radi i da ima 15 komponenti...ali za casual publiku treba biti jednostavnije.

Ali ovo valjda ima previše logike i racionalnosti za F1.
slika slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Ja odobravam više komponenti ali ne na ovaj način, ovo s bojama postaje smiješno. Istina naviknut ćemo se, ali bi ja rađe stavio da su tri iste boje ali se njihova tvrdoća mijenja. Imaš npr crvenu žutu i bijelu, a njihova tvrdoća je 1, što znači sa su te mega, super i soft, tvrdoća 2 je stupanj tvrđa ali s istim bojom, i tvrdoća 3 još tvrđa. I onda se zna da u monacu ide tvrdoća 1, u španjolskoj 3, itd. Ko usput gleda kuži, a ko hoće znašta znači 1,2 i 3.

S ovim se nadam da je ovaj super hard tvrdoće mediuma, te da komponente nisu previše blizu, ili ako jesu da se ne koriste tri bliske nego npr ultra soft, super soft i hard

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ukratko kako to izgleda:
2018 Superhard = 2017 Hard
2018 Hard = 2017 Medium
2018 Medium = 2017 Soft
2018 Soft = 2017 Supersoft
2018 Supersoft = 2017 Ultrasoft
2018 Ultrasoft = new
2018 Hypersoft = new
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
mario illien o predloženim pravilima za nove motore i šanse ilmora da napravi svoj motor:
http://www.paddocktalk.com/news/html/story-318078.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Znači...opet mjenjamo pravila, a nitko neće ući?
Promjenili smo sa V8 na V6 zbog downsizinga jer su navodno "novi" proizvođači to tražili da bi na kraju dobili samo Hondu...

Promašena politika.
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kakve su ovo idiotarije s gumama, pa tog nema nigdje osim u F1... :facepalm:

Već je napisala hrpa ljudi to, napravi ti komponenti koliko hoćeš, ali na GP vikend ih dovedi jednostavno kao soft, medium i hard i gotovo, ovo su stvarno gluposti, pogotovo uz činjenicu da ovaj superhard ionako nitko neće koristiti, kao što će vrlo rijetko i hard koristiti.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
slika
slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
croatic f1 je napisao/la: 23.11.2017., 22:28 Kakve su ovo idiotarije s gumama, pa tog nema nigdje osim u F1... :facepalm:

Već je napisala hrpa ljudi to, napravi ti komponenti koliko hoćeš, ali na GP vikend ih dovedi jednostavno kao soft, medium i hard i gotovo, ovo su stvarno gluposti, pogotovo uz činjenicu da ovaj superhard ionako nitko neće koristiti, kao što će vrlo rijetko i hard koristiti.
Zakaj bi bile idiotarije, pa valjda oni u tvornicama znaju zakaj idu prema tome, a ne mi tu kaj pljujemo po novinama... Ipak su to inženjeri školovani fakultetski...
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ferrari je napisao/la: 23.11.2017., 21:32 Znači...opet mjenjamo pravila, a nitko neće ući?
Promjenili smo sa V8 na V6 zbog downsizinga jer su navodno "novi" proizvođači to tražili da bi na kraju dobili samo Hondu...

Promašena politika.
Saward kaže da možemo očekivati Aston Martin i da bi McLaren mogao početi raditi svoje motore od 2021.
Špekulira se i da bi netko iz VW grupe mogao ući.

Ako zbilja dobijemo tri nova proizvođača onda su novi motori pun pogodak.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 23.11.2017., 21:32 Znači...opet mjenjamo pravila, a nitko neće ući?

Promašena politika.
Pravila su se promijenila zato što proizvođači Mercedes i Renault nisu imali više interes da razvijaju V8 motore.
To je bio razlog promjene pravila. Da li su neki novi igrači onda tražili nešto ili ne, ne znam.
Ne vidim tu nikakav promašaj.
Da se pravila nisu promijenila Mercedes i Renault bi izašli iz F1 (vjerovatno).
Sad je već druga priča.
Ja bih se složio da su pravila nužna da se privuku novi proizvođači.
Ali ako ćemo izgubiti Ferrari, Mercedes ili bilo koga drugo od sadašnjih proizvođača, da bi privukli Ilmor ili Cosworth, to bih nazvao promašenom politikom.
Složio bih se takođe da je MHU-H sranje za sve ekipe osim Mercedesa. Umjesto izbacivanja ja bih ga standradizovao pa da Mercedes mora svima isporučiti isti MGU-H.
Što se tiče plug and play varijante mislim da neće zaživjeti, za turbo ne znam (tu Ferrari ima najveću prednost ja mislim).
Sad su blago promijenili priču. Vidjet ćemo na šta će izaći.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Majki2111 je napisao/la: 24.11.2017., 00:06
croatic f1 je napisao/la: 23.11.2017., 22:28 Kakve su ovo idiotarije s gumama, pa tog nema nigdje osim u F1... :facepalm:

Zakaj bi bile idiotarije, pa valjda oni u tvornicama znaju zakaj idu prema tome, a ne mi tu kaj pljujemo po novinama... Ipak su to inženjeri školovani fakultetski...
Pod idiotarijama sam prvenstveno mislio na ove nazive (hypersoft, ultrasoft, supersoft...), po meni je to već prešlo u apsurd, jednostavno neka naprave više različitih komponenti, ali neka ih brandiraju normalnije, kao što sam napisao soft, medium i hard neka se zovu 3 komponente koje su doveli na određeni GP vikend, a jesu li to hypersoft, ultrasoft i supersoft ili medium, hard i superhard - sasvim nebitno za fanove.

Druga stvar je što mi se čini da je superhard nepotreban, ove godine tu komponentu (to je ovogodišnji hard) su doveli samo na jedan GP vikend i nitko je nije koristio, ali ajde, tu može proći ovo da oni znaju više nas.

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
croatic f1 je napisao/la: 24.11.2017., 09:57
Majki2111 je napisao/la: 24.11.2017., 00:06

Pod idiotarijama sam prvenstveno mislio na ove nazive (hypersoft, ultrasoft, supersoft...), po meni je to već prešlo u apsurd, jednostavno neka naprave više različitih komponenti, ali neka ih brandiraju normalnije, kao što sam napisao soft, medium i hard neka se zovu 3 komponente koje su doveli na određeni GP vikend, a jesu li to hypersoft, ultrasoft i supersoft ili medium, hard i superhard - sasvim nebitno za fanove.

Druga stvar je što mi se čini da je superhard nepotreban, ove godine tu komponentu (to je ovogodišnji hard) su doveli samo na jedan GP vikend i nitko je nije koristio, ali ajde, tu može proći ovo da oni znaju više nas.
Tu se nemrem složit... Znači zakaj mi nebi smjeli imat više info? Odnsono info ko i oni tamo.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡