McLaren

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Eto da i ovdje prikacim sluzbenu potvrdu ponovnog partnerstva Mercedesa i McLarena.

https://www.mclaren.com/racing/inside-t ... benz-2021/

Odlicna vijest. Jos jedan pokazatelj da se McLaren vratio na pravi put i da se polako ali sigurno dize prema top 3 ekipe. Naravno , nece Merc nikada dat da McLaren s njihovim motorom bude ispred njih ali definitivno ce biti dobar pomak prema gore za McLaren.

Nadam se da ce za prvu sezonu uspjesno ukombinirati Mercov motor sa sasijom.
slikaslika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Mislim da danas vise nije pitanje hoce li prodavatelj nesto dozvoliti ili nece. Danas je sve pitanje love i ljudi na pravim mjestima. Ako se ne varam McLaren ima oko 100 milja eura/dolara manji budžet od top dvije momčadi i to čini razliku spram F1 i F1.5. Doduse cak ni najveći buzet i najbolji motor nije garancija da ces pobjeđivati, da se ispravim osvajati naslove :mrgreen:
Zadnja izmjena: Iceman, dana/u 28.09.2019., 10:53, ukupno mijenjano 1 put.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
NIsam siguran da im je to pametno. Kao što je Alky napisao, neće znati sve o motoru što bude znao Mercedes, a onda je pitanje da li će u takvim uvjetima biti konkurentni i išta bolji nego su danas.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ako nemaš svoj motor, ili ako nisi "primarni" korisnik (kao što je Red Bull za Hondu), nema te nigdje.
Mclaren će se sa Benzovim motorom vjerovatno popraviti, uključiti i u borbu za postolja, možda čak i za pokoju pobjedu, ali neka ne sanjaju o titulama, sve dok je prisutna Mercedesova F1 ekipa.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Prvo Mercedes je strasnu lovu ulozio u F1 momcad, a drugo McLaren se vrpoljio sa Hondom par godina da vise nisu ni znali koliko je Mclarenova šasija za k... a koliko je stvarno dobra. Daj taj Mercedesov motor Red Bullu pa da te onda pitam

AlkY
Formula 1
Formula 1
Ako gledamo da su Hondu odhebali ,tj izgubili Hondu do daljnjega ovo im je vjerojatno najbolji potez. Sa Mercom nemogu biti nikako losiji nego sa Renalultom , jer je Merc trenutno dosta ispred Renaulta pa makar dobivali i 1 verziju starije motore.
Znaci sa Renaultom prekidaju , Honda otpada , Ferrari zbog drugih stvari takoder otpada tako da generalno ovo im je najblji potez koji im je ostao i definitivno ce biti pomak naprijed.
Sad nam ostaje vidjeti gdje ce Mercedes povuci crtu u tom pomaku naprijed :D
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ma glupost je to da ne možeš sa tuđim motorom pobjeđivat. Nema nigdje ovih smeće timova, kojima je budžet prejadan. Zašto Mercedes ili Ferrari nije htjeo prodati motor Red Bullu? Neki će reći da su i Williams i McLaren velika imena. Bili nekad, pogotovo Williams. Williams se vucao po začelju i prije hibrida. Došli su u 2012. godini do te jedne pobjede, ali sljedeću godinu se opet vratili na začelje. Sad su problem i pare, pa im ni najjači motor ne može pomoći. McLaren je upao u neke druge probleme, sa šefovima i ljudima u ekipi. I oni su počeli žestoko padati poslije 2012. godine. Onda gubljenje sponzora, manji budžet...

AlkY
Formula 1
Formula 1
Nitko nije rekao da nece moci pobjedivati , nego ako se Mercedesu ugrozi neki naslov od strane McLarena.
Evidentno je da se McLaren vadi iz go*ana. I ljude promjenili , i vozace i filozofiju rada. I to je drugi McLaren od prije 3-4 godine i vise.
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
AlkY je napisao/la: 28.09.2019., 11:45 Nitko nije rekao da nece moci pobjedivati , nego ako se Mercedesu ugrozi neki naslov od strane McLarena.
Evidentno je da se McLaren vadi iz go*ana. I ljude promjenili , i vozace i filozofiju rada. I to je drugi McLaren od prije 3-4 godine i vise.
Pa ako budžet ograniče, ne vidim problem za McLaren, kako govore da će srezat budžet ta cifra će taman odgovarat McLarenu jer je otprilike ta cifra od 200 miliona koliko bi mogao biti limit, gore-dole, to je McLarenov trenutni budžet, tako da oni ne bi imali šta da mjenjaju, nego samo nastave, dok bi top ekipe morale praviti reorganizaciju.

Ovo se pisalo zadnjih par dana, baš mi je drago bilo kad su potvrdili, Woking dok napravi zračni tunel pa 2022. pucati na sami vrh!!
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nisam stigao ranije prokomentirati, ali ovo je jedna od najvećih vijesti u F1 u zadnje vrijeme koja je stigla kao grom iz vedra neba. Joe Saward je jučer prvi pisao o ovome i odmah je rekao da će objava stići već danas, ali sve dotad nije bilo apsolutno nikakve naznake o ovome, osobno sam vrlo iznenađen.

Vrlo zanimljiva suradnja, baš me zanima kako će to izgledati 2021. Mnogi špekuliraju da ovo znači da će se Mercedes povući s tvorničkom momčadi, Wolff to demantira, ali vidjet ćemo, svašta je tu još moguće. Stvarno me zanima kako će sve to izgledati ako McLaren bude konkurentan Mercedesu.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Eddie Jordan najavio još prije par mjeseci. :gandalf:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Mr.Spaceguy je napisao/la: 28.09.2019., 18:54 Eddie Jordan najavio još prije par mjeseci. :gandalf:
Istina, a ako se ne varam, pričao je i o Mercedesovom povlačenju s tvorničkom momčadi (ne znam doduše je li ove ili prošle godine) - hoće li u vezi toga ispasti dvorska luda ili će biti 2/2? :prcnjau:

AlkY
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 28.09.2019., 18:47 Nisam stigao ranije prokomentirati, ali ovo je jedna od najvećih vijesti u F1 u zadnje vrijeme koja je stigla kao grom iz vedra neba. Joe Saward je jučer prvi pisao o ovome i odmah je rekao da će objava stići već danas, ali sve dotad nije bilo apsolutno nikakve naznake o ovome, osobno sam vrlo iznenađen.

Vrlo zanimljiva suradnja, baš me zanima kako će to izgledati 2021. Mnogi špekuliraju da ovo znači da će se Mercedes povući s tvorničkom momčadi, Wolff to demantira, ali vidjet ćemo, svašta je tu još moguće. Stvarno me zanima kako će sve to izgledati ako McLaren bude konkurentan Mercedesu.
A gle , kako se prica da ce Toto ubrzo otici iz Merca u FIA-u ako se ne varam. Samim tim se moze povuci prica da i Mercedes odlazi. Sta bi bio najbolji scenarij za McLaren jer bi onda definitivno dobivao potpuni potencijal motora i onda slobodno se moze pricati samom vrhu McLarena ,ponovo :D
slikaslika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Vracamo se. McLaren Mercedes :aww: :party:
slika

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 28.09.2019., 19:02
Mr.Spaceguy je napisao/la: 28.09.2019., 18:54 Eddie Jordan najavio još prije par mjeseci. :gandalf:
Istina, a ako se ne varam, pričao je i o Mercedesovom povlačenju s tvorničkom momčadi (ne znam doduše je li ove ili prošle godine) - hoće li u vezi toga ispasti dvorska luda ili će biti 2/2? :prcnjau:
Pa ja sam danas bas razmisljao kako bi marketinski bilo jako interesantno da se hamiltom vrati u mclaren a mercedes nastavi brendiranje kroz mclaren i da se sve ulozi u to.. budimo realni 2021 je sezona koja moze preokrenuti sve. Mercedes nije bilo do hibridne ere bog zna kaj dobar tako da imaju jako puno za izgubiti, a trenutno ono sto ih drzi na zivotu je motor i gume.. ako ne naprave dobar aero za 2021 odlazi sve k vragu.. a i nitko ne moze vjecno dominirati tako da se treba i tom mislju voditi.. summa summarum, mislim da je vrlo izgledno vracanje na "stare" postavke i jaki mclaren mercedes od 2021.
Fernando is faster than all of you :jupije:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Matek14 je napisao/la: 29.09.2019., 00:26 Pa ja sam danas bas razmisljao kako bi marketinski bilo jako interesantno da se hamiltom vrati u mclaren a mercedes nastavi brendiranje kroz mclaren i da se sve ulozi u to.. budimo realni 2021 je sezona koja moze preokrenuti sve. Mercedes nije bilo do hibridne ere bog zna kaj dobar tako da imaju jako puno za izgubiti, a trenutno ono sto ih drzi na zivotu je motor i gume.. ako ne naprave dobar aero za 2021 odlazi sve k vragu.. a i nitko ne moze vjecno dominirati tako da se treba i tom mislju voditi.. summa summarum, mislim da je vrlo izgledno vracanje na "stare" postavke i jaki mclaren mercedes od 2021.
Ako ovime želiš reći da je Mercedes tu gdje je samo zbog motora i guma, s time se nikako ne mogu složiti. Mercedes je početkom hibridne ere zaista imao dominantan motor u odnosu na sve ostale, ali mislim da je kroz sve to godine i šasija bila vrhunska. To se pogotovo može vidjeti iz recentnijih sezona, već 2017. je promjenom koncepta bolida motor izgubio na značaju, a sad je jednostavno vremenom došlo do približavanja svih motora, tako da o nekakvoj prednosti isključivo zbog motora ne možemo pričati - čak se čini da je Ferrarijev motor sad definitivno brži od Mercedesa.

Ne mogu se ni složiti da Mercedes do hibridne ere nije bio pretjerano dobar, jasno, nisu dominirali, ali su realno vrlo brzo napredovali od 2010. Samo pogledaj sezonu 2013., gdje su završili u prvenstvu i koliko su imali pole positiona - tad su baš njih mučile gume i zbog toga te pole positione nisu pretvarali u pobjede, ali iz toga je jasno da je bolid bio odličan.

AlkY
Formula 1
Formula 1
BTW

Nasa legenda , Mika Hakkinen jucer napunio 51 godinu :D. Tek toliko da spomenem jer on je definitivno povezan sa suradnjom McLaren Mercedes :D :party:
slikaslika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
_bataziv_0809 je napisao/la: 29.09.2019., 00:05 Vracamo se. McLaren Mercedes :aww: :party:
Vadi se stara majica iz ormara.
slika
Ovakva
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Po prvi put nakon 2014. McLaren osvaja preko 100 bodova. :party: Mislim da je borba za 4. poziciju gotova.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Mr.Spaceguy je napisao/la: 29.09.2019., 18:44 Po prvi put nakon 2014. McLaren osvaja preko 100 bodova. :party: Mislim da je borba za 4. poziciju gotova.
Još da Vettel nije zezno Norrisa, bila bi maksimalna moguća berba bodova.
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡