VN Japana 4-6.4.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
LH44 je napisao/la: 06.04.2025., 13:15 Kakva je ovo mitomanija da je Red Bullov bolid traktor i da Max ovdje radi neke majstorije ne razumijem šta to ne valja kod ovog Red Bulla osim drugog vozača???
Max nas razmazio malo, pod "nas" mislim na one koji su počeli taj trend etiketiranja RBR bolida. Dakle, ako je Max konstantno prvi onda je bolid top, no ako bude negde oko 2-6 mjesta onda je bolid "traktor" a Max izvodi magije (ako drugi vozač ne prođe u Q2), no ako posle serija trka bez pobeda Max pobedi, onda on opet sa "traktorom" izvodi magije ako drugi vozač nije u Q3.

Zabole me glava malo :prcnjau:

RBR kad bude izgubio Maxa propašće u preformansama baš kao Benetton posle Schumachera. RBR ove godine bi bio u rangu rezultata iz 2008 da su recimo Lawson i Tsunoda u postavi :gandalf: Mene interesuje kako bi se Max snašao u drugom timu, a to je već diskusija za drugi topic...
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Uf, kako se pokušava umanjiti ovaj podvig s "Charles je imao..." ili suptilnim "Znao je i Lewis nekad...".

Nije Red Bull traktor, kao što nije bio ni Alonsu traktor 2012., ali valjda je ovo drugo prihvatljiv narativ jer je bolid crven?

Činjenica stoji da Max trenutno ima bod manje od Norrisa koji vozi naočigled solidno bolji bolid. Ferrari je i dalje irelevantan u bilo kakvoj ozbiljnoj raspravi za vrh, i u tu ocjenu upadaju i njegovi vozači od kojih, uvjeren sam, nitko nije sposoban napraviti ovo što je Max jučer i danas. To vide svi valjda osim još par Tifosa. Čak i Alonso je to uvidio i javno rekao, a kad on veliča nekog osim sebe (direktno ili indirektno) onda bih rekao da riječ ima težinu.

Ali, polako, ljepota je u tome što će vrijeme pokazati. Kao što već pokazuje, ali bude još samo očitije.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Ako se referira na moj post, NIKAD ja nisam Ferrari 2012. nazvao traktorom.
Mada, ako ćemo tjerati mak na konac, moje mišljenje je da je bliži ovaj RB Mclarenu, nego Ferdin Ferrari onom RBu.
I naravno da je Charles imao boljih kvali krugova od jučerašnjeg Maxovog, to su činjenice i uopšte nije stvar oko koje treba raspravljati.
I sam Max je vjerovatno imao, kao što napisah.
Da li je neko od Ferrarijevih vozača (biću slobodan pa ću njima dodati npr. i Russella) sposoban izvesti što je Max izveo jučer i danas (sa bolidom nijansu sporijim od najboljeg)?
Podpitanje - u kojoj ekipi i sa kojim bolidom??
Ja sam uvjeren da su sposobni (pa čak i sa malo boljim Ferrarijem nego što je trenutno)!
I ne samo njih dvojica.
Kontra pitanje - da li bi Max uspio izvesti to što je izveo ovaj vikend, da vozi "nekakav" malo bolji Ferrari nego što je trenutno.
Ja ću biti realan pa ću reći da bi.
Razlika možda leži u tome što bi (u oba slučaja) trenutni Max to mogao uraditi (lupam) 6 od 10 puta, a trenutni Charles (ili Lewis, nebitno,....) 4 od 10 puta.
Dodatna kvaka je što je teško (kako fino napisa @Vetma u komentaru na naslovnoj stranici) u alternativnoj verziji realnosti promijeniti samo jedan faktor....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 06.04.2025., 14:59 Ako se referira na moj post, NIKAD ja nisam Ferrari 2012. nazvao traktorom.
Mada, ako ćemo tjerati mak na konac, moje mišljenje je da je bliži ovaj RB Mclarenu, nego Ferdin Ferrari onom RBu.
Nakon ovakvog početka nema nikakvog smisla da čitam dalje 😄👍

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Max Verstappen
Razlika je sto da Max vozi taj bolid sto je "malo bolji" jucer bi i njega dovukao na PP i danas bi ostavio konkurenciju na nekih 15ak sekundi, pa bi se ovdje trubilo o dominaciji Maxa.

Posto on ne vozi taj bolid odjednom su male razlike izmedju prve dvije ekipe. Tsunoda i Lawson ovaj vikend da su RBR vozili pricali bi o backmarker ekipi, ne bi boda vidjeli u Japanu.

Max nas je sve navikao na ovo, Leclerc da je imao danas P1, a Hamo da je P12 o tome bi se i unucadima pricalo.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
avetma je napisao/la: 06.04.2025., 16:59
Frantic je napisao/la: 06.04.2025., 14:59 Ako se referira na moj post, NIKAD ja nisam Ferrari 2012. nazvao traktorom.
Čekaj malo jel ozbiljno misliš da je Red Bullov bolid toliki traktor da je u odnosu na McLaren lošiji nego Ferrari što je bio od Red Bulla davne 2012 i da Max shodno tome izvlači sekundu iz njega i da je ovaj pole od jučer neka majstorija???

Reci da se zajebavaš :rofl:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 06.04.2025., 16:59
A ipak si ga pročitao jel`da? ;) :shush:
Ehhh, najlakše je ovako odgovoriti :thumbs:
Sjeti(m) se samo tvojih reakcija na ovakve "odgovore". :chill:
Nema veze.

Dakle, stvarno, ne vidim šta je smiješno i šta to "odstupa" od onoga što se stvarno dešavalo, u mojoj konstataciji o sezoni 2012, da bi mi ovako odgovaro, ali eto.... :neznam:
Pa nije komentar kao neki legendarni koje smo smještali u "Komentar godine".

Ja sam tvojom logikom trebao preskočiti čitanje jučerašnje vijesti nakon kvalifikacija gdje je naslov bio "Verstappen krugom karijere...." :facepalm: :facepalm:
Mislim, nisi ti u potpisu (vidio sam to poslije, na prvu sam preletio), kolega Josip je, ali svejedno brate mili, kakav ba krug karijere....
I trebao sam napisati komentar "Kad sam vidio naslov, nisam ni čitao tekst, samo hoću da stavim jedan :facepalm: "

Kako sam kontrirao glede onanisanja na Hamiltona, tako ću i kad je u pitanju Max.
Velik je Max, golem, što bi rekli, već sad, u svojoj 28. godini, ali odvadite malo, brate mili. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
https://m.youtube.com/watch?v=qRh3GzVvCuU

Da je traktor ne bi bio ovako stabilan na kočenju u zadnjoj šikani, a Bgmi koliko sam upratio imao je i bolje ubrzanje iz svake krivine.
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čim sam se više puta složio sa @Heatom u toku istog dana, uopšte me ne izneađuje što će sutra ujutro udarit minus i mraz te poyebat usjeve, voćke .... :mrgreen: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Nije da je najavljen minus sutra @Frantic :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 06.04.2025., 20:07 Nije da je najavljen minus sutra @Frantic :zubo:
Kod mene jeste, malo ispod nule (-2 / -1) :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Ne može se reći da McLarenovi vozači briljiraju, ali strategija je još gora. Stalno se hvale činjenicom kako imaju oba vozača pri vrhu, i sad kad to konačno treba iskoristiti, oni prvo zakasne na undercut s Norrisom, zatim rade undercut s Piastrijem koji je iza Norrisa, i onda zovu Norrisa u boks u istom krugu kao Verstappen, valjda da pokriju Piastrija :facepalm:
McLaren radi solidnu prednost u tvornici, ali Red Bullova ekipa na stazi ih školuje

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
jenson je napisao/la: 06.04.2025., 21:07 oni prvo zakasne na undercut s Norrisom, zatim rade undercut s Piastrijem koji je iza Norrisa, i onda zovu Norrisa u boks u istom krugu kao Verstappen, valjda da pokriju Piastrija :facepalm:
Hahhahaha. Nisu se dogovorili Tomo i Žosef i htjeli jedan drugog nasamarit.
Fino Alla Fine

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 4 god 11 mj
Krajnje je vrijeme za ovaj potez bilo bi 100 outa vise prestizanja
slika
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
270kmh kroz Degner je Max imao u krugu za pol poziciju. Ponovimo, 270kmh kroz Degner. Ako to nije vožnja, onda ne znam šta je i šta vi svi gledate. I da, bolid je naspram Mclarena loš.

A to zašto je Norris izgubio je jednostavno jer je lošiji od Maxa. Šta se tu uopće ima objašnjavat? I gubit će ako Mclaren još ne poveća prednost bolida.
"What a little star." May 26, 2012.

KiMujash
Karting
Karting
Cale od Lewisa je napisao/la:Krajnje je vrijeme za ovaj potez bilo bi 100 outa vise prestizanja
slika
Bolide moraju "usporiti" da bi bilo vise preticanja. Pola ovih "krivina" sa punim gasom prolaze, a tamo gdje je samo pun gas tu ni Latifi ne moze da pogrijesi i da da sansu za preticanje ovome iza.

LH44
Formula 1
Formula 1
MSC je napisao/la: 07.04.2025., 01:30 270kmh kroz Degner je Max imao u krugu za pol poziciju. Ponovimo, 270kmh kroz Degner. Ako to nije vožnja, onda ne znam šta je i šta vi svi gledate. I da, bolid je naspram Mclarena loš.

A to zašto je Norris izgubio je jednostavno jer je lošiji od Maxa. Šta se tu uopće ima objašnjavat? I gubit će ako Mclaren još ne poveća prednost bolida.
Pa džabe ti to kad je kroz Degner 2 prošao 8km/h sporije, nije s tim ništa dobio :rofl:

Probaj na banalnoj F1 igri kao što je F124 dobro proći kroz Degner 2 bez da malo digneš gas u Degner 1, moraš malo zbog stabilnosti na kočenju, ovako sa 270kmh bolid se nagne na lijevu stranu i automatski ti zezne kočenje i prolaz kroz Degner 2 i onda još imaš izlaz na pravac do hairpina gdje startaš sa 8kmh manje, sto je upravo slučaj kod Maxa.

Da je to jedna krivina pa hajde onda svaka čast, ali u nizu krivina ti džabe kroz jednu krivinu proći brže ako će ostale bit isto toliko sporije + uvijek se preferira zadnja krivina u nizu poslije koje ide pravac.

Da se razumijemo, krug jest odličan, ali osim kočenja u zadnju krivinu, nema tu neke majstorije koliko fanovi limenki hvale.
slikaslika

KiMujash
Karting
Karting
Vjerovatno je i Crofty fan limenki.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Britanski novinari iz paddocka pišu članke za nytimes
Talijani bliski Ferrariju pišu sva sreća pa Max nije u McLarenu
Neda mi se više
Hoću samo reći da su svi oni fanovi limenke i čemu sve to kad nema nikakve majstorije 🙃

BatteryVolttas
Karting
Karting
S nama već: 1 god 7 mj
Navija za: Fisichellu
Nisam popratio baš dal je itko objavio,ali... i MS i Max su svoju 64. pobjedu karijere ostvarili na Suzuki

Zanimljiva slučajnost
https://ibb.co/YTpLTDRC
slika

edit... ne znam kako sliku ubacit,no nema veze
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡