VN Belgije 26.-28. kolovoza 2022.

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Kako znaŔ da si točno izračunao. Ti si računao statiku ili donamiku. Jer ti fali i brzina bolida, te težina bolida.
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Ima i druga komponenta kretanja, ne samo verikalna. Ova druga je puno veca (ne znam sad kolko se vozilo kroz zavoj) i itekako doprinosi silini udara. Ako je senzor izmjerio 45g vise mu je vjerovati nego kalkulaciji izglave.

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
@Luke
Slažem se ali objavili su
45G on vertical load
nisu spominjali druge komponente.
@Dani
Težina? MisliŔ masa ali ona ne igra ulogu kod slobodnog pada ili vertikalnog hica, a početna i konačna vertikalna komponenta brzine su iste samo suprotnog smijera.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Not surprised though. Alonso pulled 25g in the 2013 Abu Dhabi GP when he slightly jumped over a curb when he was racing JEV. Hamilton’s car impact seemed more violent, 45g is scary.

Zanimljivo. A opet nije tada dovedeno u pitanje. Kao da se selektivno gledaju situacije.

Možda i ovo objasni:
It was the sudden deceleration when 1G brought him back to earth.
So not the ā€˜gravitational pull’, but the rigidness of track vs car.
slika

r2d2
Karting
Karting
It was the sudden deceleration when 1G brought him back to earth.
So not the ā€˜gravitational pull’, but the rigidness of track vs car.
Možda tebi ovo objasni:
Kada padneÅ” s kreveta ne zbog 1G ā€˜gravitational pull’, but the rigidness of the floor vs your butt dobijeÅ” Å”livu, a ako padneÅ” s petog kata zavrÅ”iÅ” u mrtvačnici.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Ako padneÅ” sa većom brzinom imaÅ” veće ozljede nego sa manjom. Isto vrijedi i za masu. Iz svega se da zaključiti da ekipa u mercedesu ne zna čitati podatke iz svog uređaja. Jel?
slika

r2d2
Karting
Karting
Ekipa u mercedesu jako dobro zna čitati podatke iz svojih uređaja i iste prezentirati javnosti ili FIA-i na način koji im paÅ”e.
Da zaključimo svakom je njegova muka najteža ali postoje ljudi koji Å”ute i trpe (takovi su u F1 jako rijetki ili ih uopće nema), a postoje i oni koji na sva zvona trube kako im je teÅ”ko i koliko trpe. Na tebi je da procijeniÅ” Å”to i koliko ćeÅ” tome vjerovati. Ja ovome ne vjerujem i mislim da se s 49g manipulira da bi se popeglalo izjavu o pucanju kičme. Ne zato jer se radi o Lewisu nego zbog toga kako sam ja vidio udes i 'male' vertikalne brzine pri sudaru. Ti naravno imaÅ” pravo misliti suprotno i da točno ubija te energija mv**2 a ne ubrzanje.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔