VN Francuske (Circuit Paul Ricard) 21.-23. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
Izvinjavam se na vulgarnosti ali i ista pička dosadi posle 6 godina

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Gilles je napisao/la: 22.06.2019., 18:24 Izvinjavam se na vulgarnosti ali i ista pička dosadi posle 6 godina slika

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ahahahahahaha, oplakah :rofl: :rofl: :klanjam: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
stvarno si vulgaran Gilles .... :D

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Radi ovog je bio Ricciardo pod istragom.

slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Može meni netko objasniti koja je to poveznica gorile i Paul Ricarda?

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ferrari je napisao/la: 22.06.2019., 16:04 Ja fulao pole za 1 sekundu na manageru :prcnjau:
Je li se meni čini ili je baš nemoguće u zadnjih par utrka? Neznam kad sam bio unutar sekunde, a na početku mi je dobro išlo. :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Kakva gorila te spopala?
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Multi 21 je napisao/la: 22.06.2019., 19:14
Ferrari je napisao/la: 22.06.2019., 16:04 Ja fulao pole za 1 sekundu na manageru :prcnjau:
Je li se meni čini ili je baš nemoguće u zadnjih par utrka? Neznam kad sam bio unutar sekunde, a na početku mi je dobro išlo. :prcnjau:
Ne cini ti se :D. Ja proslu utrku van sekunde , danas na jedvite jade unutar sekunde. Sve nesto naopako
slikaslika slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Ne volim lupati nekoga kad je na podu, a Vettel je fakat na podu i svi ga cipelare.

Što ja mislim o "brabonjku F1", svi već znaju, al ajmo malo biti objektivni. Frajer je u lošoj formi od polovine prošle sezone, napokon je nešto uspio napraviti na prošloj utrci i pokrali su ga za zelenim stolom.

E sad, tu se radi o njemačkom mentalitetu i karakterističnoj Vettelovoj pravdoljubivosti i tip je razočaran i demotiviran. Neki temperamentni bezobrazni mediteranac bi iz inata danas vozio kvale života. Još je imao problem s mjenjačem i to ga je dodatno demotiviralo.

Da sumiram, ove kvale i ovu utrku mu praštam, nije lako skočiti natrag u sedlo nakon onog razbojništva maFIA-e prošli put.

Od sljedeće utrke, sve po starom :kokice: :bonk:

A što se tiče povratka Alonsa u Ferrari, to bi volio vidit, samo gdje god se vratio, ništa nije napravio...
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Dani je napisao/la: 22.06.2019., 19:15 Kakva gorila te spopala?
Prošle godine je pobjednički trofej bio u obliku gorile, a i ove godine viđam neki kip gorile pored staze pa sam mislio da ima neka poveznica.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
DaveGilmour je napisao/la: 22.06.2019., 19:00 Može meni netko objasniti koja je to poveznica gorile i Paul Ricarda?
Gorila dizajnirala boje oko staze :bonk:
slika

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Ja zadnja 3 puta u 4 do 5 desetinki. Zezalo me na pocetku, nisam mogao ocjeniti koliko su bolidi blizu proslogodisnjih po brzini. I onda 2 vikenda nisam ulazio nikako. Sad vec ulazim u formj
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Prošlu utrku sam bio točno unutar destinke.
Nisam očekivao da će biti ovako brzi ovdje...stavio 29.3...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
Gledao sam sad usporedni krug od Maxa i Norrisa.
Na svim ravnicama je McL hvatao RB i uhvatio bi ga da je cilj 50m niže.
Osim ako RB nema puno više downforcea nabacanog na bolid (a meni izgleda da nema) ispada da je Renault ispred Honde po pitanju motora, Helmut neće biti sretan. :rofl:

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Tu gorilu je dizajnirao umjetnik Richard Orlinski. Sve je počelo s Libertijem koji je želeo nešto posebno za povratničku utrku lane posle 10 godina absencije Francuske u F1.

Sean Branches je kontaktirao predsednika organizatora utrke Christiana Estrosija, ovaj je kasnije kontaktirao Richarda (inače dobrog prijatelja Christiana) koji je već ranije napravio razne umjetničke sklupture i tako je nastala ideja o gorili i bijelom medvedu. Zašto baš te životinje, zašto baš životinje uopstalom, on objašnjava:

"Sve je umjetnost, pa i bolidi te sama F1 te sportski aspekt.

Pobjeđivati u F1 je jako komplikovana stvar, potreban ti je talenat. Šta je poveznica između moje umjetnosti s trkanjem? Uzmimo aspekt brzine životinja i brzinu bolida.

Postoji šira poruka zapravo, ona koja se može poslati kroz životinje. Volimo ih jer mislimo da smo superiorniji od njih, a u prirodi čovjeka je da voli biti superioran prema svima. Te životinje, međutim, mogu biti vjelike, moćne i snažne. One prate pravila prirode, mogu ubiti no one to radi samo radi preživljavanja. Mi, ljudi, ubijamo ni zbog čega, uopće ne pratimo pravila.

Ova poruka koju šaljem nema nikakve veze s Formulom 1, ali je ja šaljem diljem svijeta"

Čini mi se da je ideja za trofej potekla od King Konga iz one stare Nintendo Entertainment System igrice Donkey Kong s Kongom koji baca buradi na lik Skakača (koji je tek kasnije kroz promotivne materijale postao Mario što je boostalo taj karakter toliko da je dobio sopstvenu igricu Mario bros).

Možda vam nije poznato no Paul Ricard nije jedina pista s umjetničkim sklupturama raštrkanim po stazi. Recimo Barber staza u Indicaru ima primjerice ogromne insekte.

slika
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Hvala Alene :pivo:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
f1zd je napisao/la: 22.06.2019., 16:03
Majki2111 je napisao/la:Prognozirat ću da će u TOP 3 bit RBH, Frerrari i Mercedes.
Hehe, baš si ga uboo :rofl:
Pa jes ga ubo. McLaren je u trećem startnom redu, ali su opet ispred njih dva Mercedesa i po jedan Ferrari i Red Bull...

Hoće li Lord sutra jedini startati na softu? :mrgreen:
A ima i Giovinazzi čini mi se. Kimiju nije ni ispalo loše što je prvi put izgubio, jer će se bar riješiti korištenja softa za sutra.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
smr201 je napisao/la: 22.06.2019., 21:55 Gledao sam sad usporedni krug od Maxa i Norrisa.
Na svim ravnicama je McL hvatao RB i uhvatio bi ga da je cilj 50m niže.
Osim ako RB nema puno više downforcea nabacanog na bolid (a meni izgleda da nema) ispada da je Renault ispred Honde po pitanju motora, Helmut neće biti sretan. :rofl:
Ali ima Red Bull prednje krilo sa najviše podignutim krilcima. Dok McLaren ima ono totalno suprotno. Mislim da su oni najbliži Sauberovom krilu. Tu su negdje i Toro Rosso, ali uglavnom sličan koncept. Mislim da prednje krilo najviše diktira brzinu na pravcu. Mercedes i Red Bull su jedni od sporijih na pravcu, a imaju taj tip prednjeg krila. Vidi se to i po Haasu. I oni imaju takvo krilo, i vidljivo su sporiji od Ferrarija i Saubera na pravcima. Ali su zato u Barceloni bili brži u trećem sektoru od Ferrarija... Ali na ovakvu formu McLarena ipak najviše imaju uticaja gume. Jedino oni i Mercedes ih razumiju.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Pastor je napisao/la:
f1zd je napisao/la: 22.06.2019., 16:03
Majki2111 je napisao/la:Prognozirat ću da će u TOP 3 bit RBH, Frerrari i Mercedes.
Hehe, baš si ga uboo :rofl:
Pa jes ga ubo. McLaren je u trećem startnom redu, ali su opet ispred njih dva Mercedesa i po jedan Ferrari i Red Bull...

Hoće li Lord sutra jedini startati na softu? :mrgreen:
A ima i Giovinazzi čini mi se. Kimiju nije ni ispalo loše što je prvi put izgubio, jer će se bar riješiti korištenja softa za sutra.
Prošlih cca 70 utrka ta tri tima su imala relativno opipljivu prednost, a baš je danas bilo blizu...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
S današnje F3 utrke...Zrelo za Sprdbox :bonk:

slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡