Charles Leclerc
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Očekujem od Leclerca dosta bolju i konzistetniju drugu polovicu sezone. Imao je u prvoj polovici nekih sjajnih trenutaka i predstava, ali je imao i nekih baš razočaravajućih, kao npr. u Bakuu i Njemačkoj. Trebao bi pripaziti da se te neprisiljene greške ne ponavljaju, jer mu glavni konkurent (Verstappen, a ne Vettel), zasluženo sve više prašine za sobom diže, a on nije više neiskusan da mu se svaka greška progleda kroz prste, a ove godine ih je već nakupio dovoljno.
- reso20
- GP3
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Verstapenu je trebalo 4 sezone da dođe sebi i to u ozračuju koje je dosta dobro, motivirano i nema niti 1% presinga kao što je u Ferrariu.Vettel-Ferrari je napisao/la: 22.08.2019., 00:12 Očekujem od Leclerca dosta bolju i konzistetniju drugu polovicu sezone. Imao je u prvoj polovici nekih sjajnih trenutaka i predstava, ali je imao i nekih baš razočaravajućih, kao npr. u Bakuu i Njemačkoj. Trebao bi pripaziti da se te neprisiljene greške ne ponavljaju, jer mu glavni konkurent (Verstappen, a ne Vettel), zasluženo sve više prašine za sobom diže, a on nije više neiskusan da mu se svaka greška progleda kroz prste, a ove godine ih je već nakupio dovoljno.
I kakve je Ferrari radio pizdarije u 1 sezoni to Max nije doživio od svojih u ove 4 godine. Ako ćemo tako gledati, što je onda Vettel postigao sa Ferrariem a napravio ove sezone? Gore i veće greške od Leclerca kao neki rookie. Ako si Ferrari, ne uživaš u ovom sportu, nego imaš uteg jer si ti "TAJ" sport da to i pokažeš a njima to ne ide za rukom. I na tome se priviknut mora svaki F1 vozač koji dođe. Ono što je kod malca dobro je state of mind kojeg definitivno ima i nije išao kao baby upirati prstom u druge nego upire samom sebi a to je već velika kvaliteta njega kao vozača a još veća kao osobe.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Ima dosta stvari zbog kojih se Leclecu ne može davati isto vrijeme prilagodbe u Ferrariju, kao Verstappenu u Red Bullu, ne zbog mene, tebe i ostalih navijača već zbog Leclerca i karijere mu. Prva je Ferrari kao ekipa u kojoj su očekivanja od svakog vozača maksimalna i bilo kakve greške se pamte i zamjere vozaču mnogo duže već u bilo kojoj drugoj momčadi, druga stvar je ta što godine kad je Verstappen počeo voziti za Red Bull od njih se mnogo manje očekivalo već ove godine od Ferrarija, bez obzira na Verstappenovu pobjedu odmah u prvoj utrci za njih i treća je Verstappenova dob i sva podrška koju je imao kad je ušao u Formulu 1, zbog čega se sve do prošle godine za njega pričalo da je još mlad i da ima vremena da nauči, iako je po broju utrka bio više već iskusan vozač. Leclerc jednostavno vozi u drugačijim uvjetima i mora im se što prije i bolje prilagoditi ili će interes, nazvat ćemo ga i hype oko njega splasniti i što će mu postati dodatno breme, možda i najteže. Leclerc će vjerojatno potpisati dugogodišnji ugovor s Ferrarijem i imat će i idućih sezona šta za pokazati, ali greške iz Njemačke, Azerbedžana sve će manje biti u komociji ih činiti i sve skuplje plaćati. Ovo govorim sve jer imam velika očekivanja od Leclerca i želim da postane i ostane zapamćen kao top vozač, barem najbolji od svoje generacije.reso20 je napisao/la: 22.08.2019., 14:43Verstapenu je trebalo 4 sezone da dođe sebi i to u ozračuju koje je dosta dobro, motivirano i nema niti 1% presinga kao što je u Ferrariu.Vettel-Ferrari je napisao/la: 22.08.2019., 00:12 Očekujem od Leclerca dosta bolju i konzistetniju drugu polovicu sezone. Imao je u prvoj polovici nekih sjajnih trenutaka i predstava, ali je imao i nekih baš razočaravajućih, kao npr. u Bakuu i Njemačkoj. Trebao bi pripaziti da se te neprisiljene greške ne ponavljaju, jer mu glavni konkurent (Verstappen, a ne Vettel), zasluženo sve više prašine za sobom diže, a on nije više neiskusan da mu se svaka greška progleda kroz prste, a ove godine ih je već nakupio dovoljno.
I kakve je Ferrari radio pizdarije u 1 sezoni to Max nije doživio od svojih u ove 4 godine. Ako ćemo tako gledati, što je onda Vettel postigao sa Ferrariem a napravio ove sezone? Gore i veće greške od Leclerca kao neki rookie. Ako si Ferrari, ne uživaš u ovom sportu, nego imaš uteg jer si ti "TAJ" sport da to i pokažeš a njima to ne ide za rukom. I na tome se priviknut mora svaki F1 vozač koji dođe. Ono što je kod malca dobro je state of mind kojeg definitivno ima i nije išao kao baby upirati prstom u druge nego upire samom sebi a to je već velika kvaliteta njega kao vozača a još veća kao osobe.
S druge strane Vettel nakon teške prošle sezone, proživljava barem psihički po njega još težu sezonu, što njemu i njegovoj reputaciji ne ide nikako u prilog, ali njegovu ostavštinu od 4 titule prvaka, kao i 13 pobjeda za Ferrari niko ne može uzeti. Da je mogao bolje i trebao, jest, ali on je imao svoje vrijeme u kojem je ispisao povijest Formule 1 i ostavio trag u njoj, vrijeme koje je nažalost prolazi ili je već prošlo, barem što se tiče Ferrarija, ali ima tu komociju da si je rezultatski osigurao karijeru kakvu u cijeloj povijesti Formule 1 malo tko jest. Dok Leclerc nema takvu komociju i dug je put pred njim da je izgradi, a nema ni Verstappenovu komociju što sam u prvom pasusu napisao, zbog čega mora greške svesti na minimum, jer na kraju krajeva za sve teže greške ove sezone sam je sebe okrivio i izvrijeđao, što je u jednu ruku pohvalno, ali ako se ponavlja postaje zabrinjavajuće.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Neće biti problema s Leclercom u budućnosti u to sam duboko uvjeren. U Azerbajdžanu i Njemačkoj je namirisao pole i pobijedu i to ga je zbog manjka iskustva previše ponijelo. Na kraju je rezultat bio onakav kakav je bio.
Takođar moram komentirati kako se na ovom forumu dodatno pod povećalo stavlja svaka greška Charlesa dok drugi i s "ubojstvom" prolaze uz uobičajne apologije.
Takođar moram komentirati kako se na ovom forumu dodatno pod povećalo stavlja svaka greška Charlesa dok drugi i s "ubojstvom" prolaze uz uobičajne apologije.

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
@Vettel-Ferrari, ne bih se složio da je Leclerc u lošoj poziciji te da mu prijeti ogroman pritisak. Ne vjerujem da će hype oko njega tako lako splasnuti, jednostavno je skupio hrpu simpatizera unutar i izvan Ferrarija koji u njemu vide svojevrsnog Mesiju - praktički svi koji ne vole Vettela vole i navijaju za Leclerca. Također se ne bih složio s @F12000 da se Charlesu svaka greška stavlja pod dodatno povećalo, dapače, smatram kako se njemu te greške svugdje progledaju kroz prste, pogotovo u odnosu na Vettela.
Naravno, to je i sasvim logično, Vettel je četverostruki prvak koji je u zadnjih par godina nanizao previše grešaka za svoju reputaciju i sasvim je normalno da će svi samo čekati da ga razapnu zbog nove. Leclerc nije debitant, ali je tek u drugoj sezoni i logično je da će raditi greške pa je logično da ga se ne treba toliko razapinjati zbog toga. Meni je iskreno drago vidjeti da radi greške, ne zato jer imam bilo što protiv njega, nego mi jednostavno drago vidjeti da je iskustvo itekako bitno u Formuli 1 te da ne može neki klinac, koliko god talentiran bio, samo uletjeti u bolid i voziti bez ikakve greške.
Smatram da Leclerc ima dovoljno prostora i vremena da se sabere, izuzetno je talentiran i samokritičan, sigurno će naučiti iz tih grešaka koje je napravio. Po mom mišljenju je on u vrlo komfornoj situaciji - bude li bolji od Vettela = uzdizanje do neba, bude li lošiji = tek mu je druga sezona, a Vettel je jedan od najtrofejnijih vozača ikad. S obzirom na to da je u Ferrariju, rekao bih da se nosi s puno manjim pritiskom nego što je to inače u takvoj momčadi i vjerujem da ima sve uvjete da se razvije u pravog top vozača.
Naravno, to je i sasvim logično, Vettel je četverostruki prvak koji je u zadnjih par godina nanizao previše grešaka za svoju reputaciju i sasvim je normalno da će svi samo čekati da ga razapnu zbog nove. Leclerc nije debitant, ali je tek u drugoj sezoni i logično je da će raditi greške pa je logično da ga se ne treba toliko razapinjati zbog toga. Meni je iskreno drago vidjeti da radi greške, ne zato jer imam bilo što protiv njega, nego mi jednostavno drago vidjeti da je iskustvo itekako bitno u Formuli 1 te da ne može neki klinac, koliko god talentiran bio, samo uletjeti u bolid i voziti bez ikakve greške.
Smatram da Leclerc ima dovoljno prostora i vremena da se sabere, izuzetno je talentiran i samokritičan, sigurno će naučiti iz tih grešaka koje je napravio. Po mom mišljenju je on u vrlo komfornoj situaciji - bude li bolji od Vettela = uzdizanje do neba, bude li lošiji = tek mu je druga sezona, a Vettel je jedan od najtrofejnijih vozača ikad. S obzirom na to da je u Ferrariju, rekao bih da se nosi s puno manjim pritiskom nego što je to inače u takvoj momčadi i vjerujem da ima sve uvjete da se razvije u pravog top vozača.
- F12000
- Formula 1
Na ovom forumu sigruno ne!croatic f1 je napisao/la: 23.08.2019., 01:48 Također se ne bih složio s @F12000 da se Charlesu svaka greška stavlja pod dodatno povećalo, dapače, smatram kako se njemu te greške svugdje progledaju kroz prste, pogotovo u odnosu na Vettela.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Pa nisam baš primijetio neko posebno "razapinjanje" ovdje

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
@croatic f1 Ma ja Leclerca uspoređujem s Verstappenom uglavnom, jer njega smatram njegovim glavnim konkurentom, a Verstappen je trenutno u vrhunskoj formi i Leclercu je potrebno da što prije i on podigne razinu, prvenstveno u konzistentnosti dobrih rezultata, jer u protivnom će pasti u Verstappenovu smjenu i sve će mu biti teže se nametnuti da je on glavni čimbenik svoje generacije.
Možda imam prevelika očekivanja, ali šta mogu, navijam uvijek za vozača jer mislim da može biti najbolji, a smatram da će to najbolje pokazati ako bude bolji od najvećeg konkurenta. Kao što sam dobar dio 2017. i polovinu 2018. vjerovao da Vettel to može dokazati protiv Hamiltona, ali vrijeme je pokazalo tko će biti upamćen kao bolji vozač, budimo realni. Naravno da se tu uvijek mora uzeti u obzir kakvim se bolidom raspolaže, ali trenutno Leclerc i Verstappen imaju poprilično ujednačene bolide za nadmetanje, kao što je Seb prošle godine, možda i pretprošle, imao bolid s kojim je mogao na zadnju utrku doći sa šansom za titulu, da prije svega u nekim ključnim trenutcima nije pravio katastrofalne greške.
Opet kažem, Leclerc će vjerojatno potpisati dugogodišnji ugovor s Ferrarijem, ali to mu ne garantira uspjeh ako se u trenutcima kad je to moguće ne pokaže u najboljem svijetlu, naprotiv ako se ne pokaže to bi mu mogao biti još veći teret.
Da opet povučem paralelu s Vettelom, prije točno dvije godine, Vettel je bio možda i na vrhuncu karijere, u hibridnom dobu sigurno, šuškalo se da ga konkurencija silno želi, ali je Ferrari onda odlučio pošteno se isprsiti i ponuditi mu još jedan trogodišnji ugovor i u tom momentu je izgledalo da im nema kraja, titula ako ne te godine, u sljedećim tri će sigurno doći. I onda se nakon tri utrke desio start Singapura, ne isključivo Vettelovom krivicom, ali se desio, da je Vettel startao kao što je Kimi startao, tko zna kako bi se dalje stvari odvile, no nisu i bi kako bi. Ali od tad Vettel je počinjao osjećati sve veći pritisak, a pod tim pritiskom je počeo i raditi sve veće greške, a ni ekipa ništa manje, trenutno izgleda da ga je pritisak slomio i da mu pod hitno treba neka promjena. Šta hoću reč, nekad sitnica zna pokrenuti lavinu koja okrene stvari naglavačke, a tad se činila bezazlenom, kao Vettelov nešto lošiji start u Singapuru prvih par sekundi utrke. Mislim da Leclerc tog mora biti svjestan već sad i ne dati konkurenciji ako je ikako moguće ni jednu priliku da se uzdigne na njegovoj nevolji, jer tko zna kakve će kasnije biti posljedice toga.
Možda imam prevelika očekivanja, ali šta mogu, navijam uvijek za vozača jer mislim da može biti najbolji, a smatram da će to najbolje pokazati ako bude bolji od najvećeg konkurenta. Kao što sam dobar dio 2017. i polovinu 2018. vjerovao da Vettel to može dokazati protiv Hamiltona, ali vrijeme je pokazalo tko će biti upamćen kao bolji vozač, budimo realni. Naravno da se tu uvijek mora uzeti u obzir kakvim se bolidom raspolaže, ali trenutno Leclerc i Verstappen imaju poprilično ujednačene bolide za nadmetanje, kao što je Seb prošle godine, možda i pretprošle, imao bolid s kojim je mogao na zadnju utrku doći sa šansom za titulu, da prije svega u nekim ključnim trenutcima nije pravio katastrofalne greške.
Opet kažem, Leclerc će vjerojatno potpisati dugogodišnji ugovor s Ferrarijem, ali to mu ne garantira uspjeh ako se u trenutcima kad je to moguće ne pokaže u najboljem svijetlu, naprotiv ako se ne pokaže to bi mu mogao biti još veći teret.
Da opet povučem paralelu s Vettelom, prije točno dvije godine, Vettel je bio možda i na vrhuncu karijere, u hibridnom dobu sigurno, šuškalo se da ga konkurencija silno želi, ali je Ferrari onda odlučio pošteno se isprsiti i ponuditi mu još jedan trogodišnji ugovor i u tom momentu je izgledalo da im nema kraja, titula ako ne te godine, u sljedećim tri će sigurno doći. I onda se nakon tri utrke desio start Singapura, ne isključivo Vettelovom krivicom, ali se desio, da je Vettel startao kao što je Kimi startao, tko zna kako bi se dalje stvari odvile, no nisu i bi kako bi. Ali od tad Vettel je počinjao osjećati sve veći pritisak, a pod tim pritiskom je počeo i raditi sve veće greške, a ni ekipa ništa manje, trenutno izgleda da ga je pritisak slomio i da mu pod hitno treba neka promjena. Šta hoću reč, nekad sitnica zna pokrenuti lavinu koja okrene stvari naglavačke, a tad se činila bezazlenom, kao Vettelov nešto lošiji start u Singapuru prvih par sekundi utrke. Mislim da Leclerc tog mora biti svjestan već sad i ne dati konkurenciji ako je ikako moguće ni jednu priliku da se uzdigne na njegovoj nevolji, jer tko zna kakve će kasnije biti posljedice toga.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Dobro, ne možemo reći da je Leclerc dosad imao katastrofalnu sezonu kao Gasly pa da će ga ubrzo stići ogroman pritisak ako se ne popravi. Odradio je neke fantastične utrke u odnosu i na Vettela i Verstappena. Da nije bilo onog kvara u Bahreinu, usudio bih se reći da ne bi imao toliko grešaka u nastavku sezone. To ga je sigurno poljuljalo i na neki način mu oduzelo dio strpljivosti, kao npr. u kvalifikacijama u Bakuu. Dodatni je udarac bila VN Monaka gdje je ponovno ni kriv ni dužan nastradao. Zbog toga sigurno, barem podsvjesno, malo više sili kad nanjuši krv i radi greške koje su normalne za njegovu razinu iskustva u F1.
On i Verstappen jesu isto godište, ali nisu u istoj fazi F1 karijere, stoga je to faktor koji treba uzeti u obzir. Unatoč tome, mislim da se Leclerc sasvim dobro nosi s Maxom - u Austriji se sjajno branio, no onda je Max odlučio proći na mišiće i oduzeo mu je pobjedu, a u revanšu u Britaniji, u kojem je znao da i on mora izbaciti mišiće, je odradio fenomenalan posao. Zato smatram da nema brige za Leclerca, niti je pod ogromnim pritiskom, niti radi loš posao, ima ogroman potencijal i sve uvjete da ga ostvari.
On i Verstappen jesu isto godište, ali nisu u istoj fazi F1 karijere, stoga je to faktor koji treba uzeti u obzir. Unatoč tome, mislim da se Leclerc sasvim dobro nosi s Maxom - u Austriji se sjajno branio, no onda je Max odlučio proći na mišiće i oduzeo mu je pobjedu, a u revanšu u Britaniji, u kojem je znao da i on mora izbaciti mišiće, je odradio fenomenalan posao. Zato smatram da nema brige za Leclerca, niti je pod ogromnim pritiskom, niti radi loš posao, ima ogroman potencijal i sve uvjete da ga ostvari.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Daleko od tog da ima katastrofalnu sezonu, rekao bih da je u nekim trenutcima izgledao daleko bolje i brže od Vettela, ali ga je uz te 2-3 greške zeza konzistentnost, za što mu se mnogo manje teba zamjeriti, nego za te 2-3 neforsirane greške, ali je treba popraviti, po mogućnosti već u drugom dijelu sezone, što se nadam da hoće 
Leclerc i Max nisu u istoj fazi karijere, ali Leclerc ima mnogo kraći rok da se pokaže i dokaže, jer će mu to biti sve teže što Max imao veću hvalu i slavu. Pobjeda u idućih nekoliko utrka bi mu definitivno odlično došla, ali mislim da će se opako morati izboriti za nju, ako i bude u prilici da se bori za pobjedu.

Leclerc i Max nisu u istoj fazi karijere, ali Leclerc ima mnogo kraći rok da se pokaže i dokaže, jer će mu to biti sve teže što Max imao veću hvalu i slavu. Pobjeda u idućih nekoliko utrka bi mu definitivno odlično došla, ali mislim da će se opako morati izboriti za nju, ako i bude u prilici da se bori za pobjedu.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Red bull je nemilosrdna kapitalisticka masinerija. Nemojte misliti da je to ista laksa sredina od Ferrarija.

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Navijam za Hamiltona, ali ono danas branjenje već od samog starta je ponovo bilo na samom rubu pravila i prgavo, ali to je poslije Austrije dozvoljeno i nemam ništa protiv toga, nek samo nastavi 

- F12000
- Formula 1
Teško mi se odlučiti koje je branjenje bilo bolje, ono na Silverstoneu protiv Maxa, ili ovo danas.LH44 je napisao/la: 08.09.2019., 19:14 Navijam za Hamiltona, ali ono danas branjenje već od samog starta je ponovo bilo na samom rubu pravila i prgavo, ali to je poslije Austrije dozvoljeno i nemam ništa protiv toga, nek samo nastavi![]()
[/quote]
Singapur je staza za koju je izjavio da mu najviše paše, nadam se da može biti konkurentan usprkos činjenici da Ferrariju staza ne bi smjela odgovarati.Dani je napisao/la: 08.09.2019., 19:06 Odlično je odvozio. Samo da sad tako nastavi, a ne da ima toplo-hladno formu.