Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Puno znas o stvarima koje izbjegavas :zubo:
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
_bataziv_0809 je napisao/la: 03.07.2021., 15:11 Puno znas o stvarima koje izbjegavas :zubo:
Procitam naslov i idem dalje :mrgreen:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Iceman je napisao/la: 03.07.2021., 12:44
Har Kl je napisao/la: 30.06.2021., 18:21
Iceman je napisao/la: 30.06.2021., 17:43 Sva ta mlađa nova generacija britanskih F1 novinara je ušla u vec poznatu svjetsku medijsku cringe kolotecinu izvjestavanja. Previse napuhivanja, previse uvlacenja u pak, previse dodvoravanja.
Da, ima to nešto u tim mlađim novinarima što nikako ne mogu razumjeti.
Ali je ružno generalizirati da su svi takvi, bilo da ih svrstavaš prema godinama ili prema podneblju :thumbs:
Da ruzno je generalizirati. Ja ne mogu komentirati druge novinare jer osim engleskog i nesto malo njemackog, druge jezike ne znam. Sigurno je da ima subjektivnosti u izvjestavanju i spanjolskih, nizozemskih, francuskih, talijanskih i njemackih novinara, ali nesto mi govori da britanski novinari/voditelji/strucnjaci prednjace u cringe izvjestavanju i kako je rekao kolega u rektalnom alpinizmu.
I dalje je gust procitati Mark Hughs-ovu analizu, nekada James Allanovu kad je imao svoj blog itd itd. Bilo mi je fora gledati Will Buxtona na NBC-u, bilo je prije par godina jel... a danas od Willa, Scott Mitchela i ostalih novih F1 strucnjaka dobijes jednu tezu eksploziju srece na wc-u. Svi do jednog teze nekom senzacionalizmu, drami, cringe izvjestavanju, vrlo cesto nerealnim izjavama. SkyF1 ne moram ni spomenuti jer oni su institucija u svemu tome.
Tako da eto nemam neko misljenje o njima. Izbjegavam na sirokom luku citanje tekstova od Scotta ili nekog drugog alpinista, kao npr tekst o Russelu nakon gupave i bezobrazne reakcije nakon sudara sa Bottasom u Imoli, tekstove o BLM, tektove o varanju svih samo ne tamo gdje sjedi najuspjesniji britanskih vozac itd itd. Tih tekstova ima koliko hoces.
Htio sam reći da je svakom žitu ima kukolja.
O Scotu Mitchellu imam pozitivno mišljenje. IMO the-race je okupio sjajnu ekipu (Straw mi je najslabija karika). Ima i preseravanja, ali zanemarivo u odnosu na kvalitetne analize.
Za Buxtpna se slažem. Nekad je bio puno bolji.

Što se tiče preseravanja ... Nedavno sam na kafi sjedio sa jednim kolegom sa foruma, koji je dobru paralelu napravio. Rekao je otprilike "Nije mi jasno kako ne razumiješ. Evo Đoković nije uopšte naš, pa poslušaj nas šta pričamo o njemu i svi ga doživljavamo kao našeg.
Neke stvari bi same po sebi trebale biti razumljive.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
nasmijao me je sa ovom izjavom, bas je lupio, vidjet cemo jel ozbiljan bio ili su pripremili B-spec bolid :zubo: :bonk:
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Mislim da je ovo lupio da začepi usta ovim britancima što postavljaju glupa pitanja. Kao ono kad je nedavno rekao da će vozačku postavu rješavati na zimu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
https://www.pistonheads.com/buy/listing/11883436

Zna Toto sta valja, doduse prodaje ga i slabo ga je vozio

LH44
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 06.07.2021., 21:07 Mislim da je ovo lupio da začepi usta ovim britancima što postavljaju glupa pitanja. Kao ono kad je nedavno rekao da će vozačku postavu rješavati na zimu.
Natalie Pinkham odmah dozivila orgazam nakon ove izjave :rofl:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 06.07.2021., 18:41 nasmijao me je sa ovom izjavom, bas je lupio, vidjet cemo jel ozbiljan bio ili su pripremili B-spec bolid :zubo: :bonk:
Ako Toto tako kaže nema dalje ;) Silverstone je staza koja je oduvijek odgovorala Mercedesu. Ukoliko tu ne bude komotna pobjeda, motaj kablove ...
Što se tiče B-spec, toga nema više. Niti tokeni to dozvoljovaju, a niti se može više trošiti na B-spec zbog budget cap.
Ono što donesu u Silverstone to je to.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Ozbiljno je on to rekao, a je li misli ozbiljno? :mrgreen:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kako nekad zvuči ko Arnold. :mrgreen:

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kaže Crofty da bi Mercedes sljedeći tjedan mogao objaviti Russellov prelazak. :chill:

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Sve je moguće, ali nekako ne vjerujem da ce biti tako, ne bi mi bilo pametno da u ovom trenutku Bottasu daju otkaz...
slika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Ja mislim da je odlično vreme. Realno ove godine nisu dominantni i pitanje je da li će odbraniti duplu krunu. Ovako, rešiće stvari i mirno mogu da se usredsrede na 2022 i verovatno novu dominaciju.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 07.07.2021., 10:23
LH44 je napisao/la: 06.07.2021., 18:41 nasmijao me je sa ovom izjavom, bas je lupio, vidjet cemo jel ozbiljan bio ili su pripremili B-spec bolid :zubo: :bonk:
Ako Toto tako kaže nema dalje ;) Silverstone je staza koja je oduvijek odgovorala Mercedesu. Ukoliko tu ne bude komotna pobjeda, motaj kablove ...
Što se tiče B-spec, toga nema više. Niti tokeni to dozvoljovaju, a niti se može više trošiti na B-spec zbog budget cap.
Ne znam kako s obzirom da ih Red Bull dobija na pravcima i u srednje brzim krivinama, u sporim krivinama je egal, a u brzim krivinama Mercedes ne moze nadoknaditi jer je na svakoj stazi uvijek najmanje brzih krivina spram sporih i srednje brzih
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ja nesto kontam objave li Russella sad da je to ujedno znak da su od ove sezone odustali.

Sta trebas napasti Red Bull sa drugim vozacem kome se zivo fucka za ekipu i koji ce se usredsrediti na trazenje mjesta za 2022.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 10.07.2021., 00:23
Har Kl je napisao/la: 07.07.2021., 10:23
Ne znam kako s obzirom da ih Red Bull dobija na pravcima i u srednje brzim krivinama, u sporim krivinama je egal, a u brzim krivinama Mercedes ne moze nadoknaditi jer je na svakoj stazi uvijek najmanje brzih krivina spram sporih i srednje brzih
Ne znam ni ja kako, ali uvjeren sam da će Mercedes biti jak u Silverstone. Manje sam uvjeren da će zadržati formu u toku sezone, mada ko zna kako će koji bolidi reagovati na ojačane zadnje gume.

U Mercedesu su radili puno u simulatoru prije kalibriranja za 2022. Koliko sam skontao vremenski okvir, dvije sedmice su nešto eksperimentisali. Najavili su da će donijeti novi bodywork i da bi mogao donijeti 0.2 sec(čini mi se toliko). S obzirom na sadašnje razlike, to bi moglo pokriti deficit.
Ostalo je na Hamiltonu.
I dalje mislim da je u uslovima utrke Hamilton bolji od Maxa, tako da je borba još otvorena.
Pita se naravno i RB i Max dosta toga u toj priči ;)

@Bato, nisam siguran da bi objava o angažmanu Russella značila to. Bottasu je jednostavno vrijeme da ode i pokuša negdje drugo spasiti svoju karijeru.
Ja sam navijao, čak i prošle godine za promjenu.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 10.07.2021., 18:48
@Bato, nisam siguran da bi objava o angažmanu Russella značila to. Bottasu je jednostavno vrijeme da ode i pokuša negdje drugo spasiti svoju karijeru.
Ja sam navijao, čak i prošle godine za promjenu.
Bottasu jeste, ali zasto bi Mercedesu to bilo u interesu? Covjek odradjuje posao ili ga je barem odradjivao do ove sezone. Dva pijetla u istom kokosinjcu nisu dobra ideja (1986, 2007) osim ako imas sekundu brzi bolid od svih (1988, 2016).

Mada sa druge strane vise mi je dosadila fama o Russellu kao novom Senni, a i njegova kuknjava da hoce u Mercedes. Daj vise da dodje, pa kad ga Lewis iškoluje kao i svakog timskog kolegu do sada, bice kuku majko....
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Hamiltonu je ovo zadnji ugovor. Mercedes ako hoće da se uvjeri da je Russell top, treba ga usporediti sa Lewisom u istom bolidu.
Što se tiče šamaranja, vrijeme radi za Russella. Ako bi se desilo da Lewis slomije Russella kao Bottasa, Mercedes bi se mogao okrenuti na neku drugu stranu.
Tako bar ja gledam na to ...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
_bataziv_0809 je napisao/la: 10.07.2021., 21:58 Mada sa druge strane vise mi je dosadila fama o Russellu kao novom Senni, a i njegova kuknjava da hoce u Mercedes. Daj vise da dodje, pa kad ga Lewis iškoluje kao i svakog timskog kolegu do sada, bice kuku majko....
Ako ga momčad ne postavi za drugu violinu (kao botasa puno puta)neće biti nikakvog školovanja.
A ako se ne varam, samo botas i kovalainena je skolovao.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡