Sebastian Vettel
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa nego tko je zakuhao nego Max u 2016 u Spa? Imao je loš start, izgubio je dvije ili tri pozicije, pokušao se ubaciti Kimiju u unutarnju stranu gdje nema prostora i Kimi nema gdje jer je morao otvoriti volan Maxu kojeg je vidio u zadnji trenutak. Vettel je ostavio prostora za Kimija koji bi ušao i izašao iz zavoja, a on Maxa ne vidi nikako. I to se opet ponovilo ove godine u Spa sa Maxom u prvom zavoju.Crankshaft je napisao/la: 09.09.2019., 13:352016 Spa - na što misliš kad kažeš zakuhao?Ferrari je napisao/la: 09.09.2019., 12:08 Dobro...to je dramatiziranje nekoga tko očito samo piše takve stvari i radi "listu" čisto zato što eto...popularno je.
2016 Spa - Crashed into Raikkonen, lap 1
Ovo i ptice na grani znaju da je bio trkači incident koji je zakuhao Max...što je isto napravio i ove godine kao potvrdu.
2017 Sepang - Crashed into Stroll after the race
Ovo ne treba ni spominjati kada znamo da je Stroll promijenio putanju i udario Vettela...postoje snimke koje to pokazuju.
2017 Mexico City - Crashed into Verstappen then into Hamilton, lap 1
Bio je kontakt, ali je čistih 50/50...uostalom prvenstvo je već bilo gotovo tada te iako je dobio pole position, bolid je bio toliko spor na ravnici do prvog zavoja da su ušli 3 wide u zavoj...na kraju je izvukao deblji kraj, ali po meni dosta nesretno...trkači incident.
2017 Sepang - Stroll promijenio putanju? Čovjek se minimalno pomaknuo dok su se kao puževi vukli po stazi, a ovaj mu dolazi straga i ne gleda ispred sebe. Pa čak i u trenutku poravnjavanja sa Strollom, zar nije mogao cimnuti udesno? Pogotovo ako pričamo o F1 vozačima koji imaju reflekse mačke. U što je gledao, to samo on zna.
2017 Mexico - Što znači 50/50? Ono s Maxom je čisti trkaći incident i o tome je glupo ikakvu polemiku stvarati, ono s Hamiltonom je čista Vettelova greška. U fazi ubrzavanja dok se voziš praktički ravno ti se zabiješ u bolid ispred sebe. Jasno kao dan.
Trkači incident jer Max nije morao ući u prostor, Seb je mogao uzeti širu putanju (nije morao ni trebao jer je bio ispred obojice i ostavio je prostor za Kimija, Maxa ne vidi) a Kimi se tu našao gdje se našao. Ne vidim kako itko može isključivo kriviti Seba za to.
Malezija? Pod prvo nije na apsolutno ništa utjecalo, bilo je poslije utrke, a pod drugo pogledaj snimku:
Stroll ne drži unutarnju stranu ide široko izvan zavoja dok Vettel drži istu putanju...po kojoj definiciji je Vettel ovdje kriv, ja iskreno ne znam.
Meksiko 2017
Max napada Vettela, obojica su agresivni i tu je bilo ok...Hamilton iskorištava situaciju, ranije koči da dobije izlazak sa vanjske strane zavoja dok Vettel ima sitni oversteer, radi korekciju i rade kontakt...klasični trkači incident. Svi su mogli manje riskirati u toj situaciji.
Hamilton je mogao manje riskirati, Vettel je mogao popustiti možda malo prije, a Max je bio iznimno agresivan...uostalom nije ni bilo bitno tada jer nas je samo teorija držala u igri nakon Azijske turneje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Crankshaft
- Karting
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Alonso, Renault
Belgija 2016, slažem se da nije kriv Seb za to. Ali isto tako mislim da ne treba počimati s tim da je Max zakuhao. To je trkaći incident. Na kraju krajeva, imao je Seb nekih 12 metara do vanjske strane zavoja, nije baš morao što bliže Kimiju.
Malezija 2017., snimku sam vidio nebrojeno puta. I jednu, i drugu, treću, petu. Nije ni na što utjecalo, na sreću za Vettela, može se i tako gledati. Nigdje ne piše da Stroll mora držati unutarnju stranu zavoja i definitivno ne ide 'široko izvan zavoja' kako ti kažeš, ali isto tako nije napravio ništa što bi se okarakteriziralo kao nepredviđeno i opasno. To što Vettel drži istu putanju ja ne znam kako može biti njemu na opravdanje. Ideš u bolid ispred sebe i ne reagiraš. Poravnavaš se s njim i ne cimneš udesno što bi u slow down lapu svakako morao napraviti jer čemu ići toliko blizu drugog bolida u zavoju kruga za usporavanje. Koliko me pamćenje služi, Seba su istraživali, ne Strolla.
Meksiko 2017, u najmanju ruku trkaći incident, da. S tim da je Vettel kriv ako nikome drugome onda sam sebi. Ne znam kako to Hamilton riskira što daje gas na izlasku iz zavoja na ravnom dijelu staze. U što je Vettel opet gledao, ja ne znam. Max s ovim drugim incidentom o kojem pričamo nema nikakve veze. Nego što nego da je bio agresivan, takav bi svaki F1 vozač trebao biti. Bilo je bitno, bez obzira na ishod prvenstva, jer svaki vozač voli trofej, kao i što svaka momčad (pogotovo momčad) voli pobjedu. Tako da ne treba se vaditi na to.
Malezija 2017., snimku sam vidio nebrojeno puta. I jednu, i drugu, treću, petu. Nije ni na što utjecalo, na sreću za Vettela, može se i tako gledati. Nigdje ne piše da Stroll mora držati unutarnju stranu zavoja i definitivno ne ide 'široko izvan zavoja' kako ti kažeš, ali isto tako nije napravio ništa što bi se okarakteriziralo kao nepredviđeno i opasno. To što Vettel drži istu putanju ja ne znam kako može biti njemu na opravdanje. Ideš u bolid ispred sebe i ne reagiraš. Poravnavaš se s njim i ne cimneš udesno što bi u slow down lapu svakako morao napraviti jer čemu ići toliko blizu drugog bolida u zavoju kruga za usporavanje. Koliko me pamćenje služi, Seba su istraživali, ne Strolla.
Meksiko 2017, u najmanju ruku trkaći incident, da. S tim da je Vettel kriv ako nikome drugome onda sam sebi. Ne znam kako to Hamilton riskira što daje gas na izlasku iz zavoja na ravnom dijelu staze. U što je Vettel opet gledao, ja ne znam. Max s ovim drugim incidentom o kojem pričamo nema nikakve veze. Nego što nego da je bio agresivan, takav bi svaki F1 vozač trebao biti. Bilo je bitno, bez obzira na ishod prvenstva, jer svaki vozač voli trofej, kao i što svaka momčad (pogotovo momčad) voli pobjedu. Tako da ne treba se vaditi na to.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Wellcome backCrankshaft je napisao/la: 09.09.2019., 14:30 Belgija 2016, slažem se da nije kriv Seb za to. Ali isto tako mislim da ne treba počimati s tim da je Max zakuhao. To je trkaći incident. Na kraju krajeva, imao je Seb nekih 12 metara do vanjske strane zavoja, nije baš morao što bliže Kimiju.

Sve su to incidenti (gore pobrojani) u kojima je Seb mogao izbjeći koliziju, ali nije. Ne bitno da li je kriv ili nije, jer i ne pričamo o kaznama već o mogućim pobjedama i trofejima. Slažem se ja da su trkaći incidenti i SPA i Singapure. OK, ali u SPA on je bio taj koji je pritisnuo Kimmija, a nije morao. Niko nije kriv ni za Singapure, ali da je on startao kako treba incident se ne bi ni dogodio. Nije njegova greška, ali Lujo uzeo pun plijen.
Za Stroll-a je 100% njegova krivica. On je bio iza i imao je puni pregled situacije.
Da je u pola incidenata izbjegao koliziju vjerovatno bi drugačija slika sada izgledala.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Mislim da je bio samo jedan izlet sa staze kad je presjekao T1 (iako nisam siguran ni za to, lupam po mutnom sjećanju), što se u onakvim slinavim uvjetima vrlo lako dogodi. Po mom mišljenju je odradio odličan posao u toj utrci bez ikakvih velikih grešaka - čak je i izbjegao jedan vrlo izgledan spin.MSC je napisao/la: 09.09.2019., 07:22 Par izleta sa staze je bilo, Massa je čuvao leđa, propuštao ga. Nije zaslužio naslov u odlucujucoj utrci.
S druge strane Webber skoro izbaci Seba na startu, u prvom krugu ostane zadnji, okrenut u krivom smjeru i dalje s puno štete na bolidu odveze odlično.
Vettelovu vožnju na toj utrci ja ne osporavam niti ne omalovažam, samo se nikako ne slažem s ovom tvojom izjavom da je Alonso imao užasnu predstavu. Možda nije odvozio najbolju utrku života (kao neke u zadnjih par godina

Ne znam po kojoj je definiciji Stroll ovdje udario Vettela. Stroll nije skretao, vidi se jasno na onboardu da drži liniju, dok je Vettel uletio u njegovu prednju desnu ko budala u kredit. Incident je sasvim nebitan jer se dogodio nakon utrke, ali baš zato nema logike kriviti ikoga osim Vettela koji je potpuno neoprezno uletio u taj zavoj.Ferrari je napisao/la: 09.09.2019., 13:45 Malezija? Pod prvo nije na apsolutno ništa utjecalo, bilo je poslije utrke, a pod drugo pogledaj snimku:
...
Stroll ne drži unutarnju stranu ide široko izvan zavoja dok Vettel drži istu putanju...po kojoj definiciji je Vettel ovdje kriv, ja iskreno ne znam.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Fulao je prvi zavoj ja mislim najmanje dva puta, Massa ga je propuštao na stazi i radio vlakić iza sebe. Mislim da je još nekih sitnica bilo. Na kraju je zakasnio za Buttonom taman oko 2,3 sekunde ako me pamćenje služi.croatic f1 je napisao/la: 09.09.2019., 16:44Mislim da je bio samo jedan izlet sa staze kad je presjekao T1 (iako nisam siguran ni za to, lupam po mutnom sjećanju), što se u onakvim slinavim uvjetima vrlo lako dogodi. Po mom mišljenju je odradio odličan posao u toj utrci bez ikakvih velikih grešaka - čak je i izbjegao jedan vrlo izgledan spin.MSC je napisao/la: 09.09.2019., 07:22 Par izleta sa staze je bilo, Massa je čuvao leđa, propuštao ga. Nije zaslužio naslov u odlucujucoj utrci.
S druge strane Webber skoro izbaci Seba na startu, u prvom krugu ostane zadnji, okrenut u krivom smjeru i dalje s puno štete na bolidu odveze odlično.
Vettelovu vožnju na toj utrci ja ne osporavam niti ne omalovažam, samo se nikako ne slažem s ovom tvojom izjavom da je Alonso imao užasnu predstavu. Možda nije odvozio najbolju utrku života (kao neke u zadnjih par godina), ali je to bilo daleko od užasnog.
Možda sam pretjereao rekavši da je utrka bila užasno odvezena, ali je bila zadnja utrka sezone, za naslov i jednostavno nije bilo dovoljno dobro.
"What a little star." May 26, 2012.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Jednog prelaska preko trave se sjećam, za ostale ne znam. Zaostatak za Buttonom je objasnio @f1zd, di Resta se razbio par krugova prije kraja i utrka je završila pod SC-om. Tog se dobro sjećam jer sam se ponadao da bi možda mogli restartati na jedan krug pa bi Alonso imao priliku skinuti Buttona, ali mislim da su ostala još samo tri kruga, a ovaj se pošteno skršio.MSC je napisao/la: 09.09.2019., 16:48 Fulao je prvi zavoj ja mislim najmanje dva puta, Massa ga je propuštao na stazi i radio vlakić iza sebe. Mislim da je još nekih sitnica bilo. Na kraju je zakasnio za Buttonom taman oko 2,3 sekunde ako me pamćenje služi.
Možda sam pretjereao rekavši da je utrka bila užasno odvezena, ali je bila zadnja utrka sezone, za naslov i jednostavno nije bilo dovoljno dobro.
Nije bilo dovoljno dobro za naslov, ali ja mislim da je u toj utrci Alonso napravio sve što je mogao. O tome možemo imati različita mišljenja, ali jednostavno nisam mogao pretrpjeti ovaj pridjev "užasna"

- croatic f1
- F1puls suradnik
@Ferrari, jel ovo ti vodiš službeni F1 Twitter?
https://twitter.com/F1/status/1171155564551974920 Šalu na stranu, koji debilan tvit

https://twitter.com/F1/status/1171155564551974920 Šalu na stranu, koji debilan tvit

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Vettelu predlažem povratak Red Bullu, iako ne vidim neki pretjerani razlog da Max napusti vrlo ugodno mjesto. Hondin projekt napreduje, tim mu je naklonjen (s razlogom), a u Ferrariju ga čekaju pizdarije na koje nije pripremljen.
Mislim da bi to bio show, ipak da sam Binotto malo mi je upitna kombinacija Leclerc-Max
Mislim da bi to bio show, ipak da sam Binotto malo mi je upitna kombinacija Leclerc-Max

"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Čuj malo mu upitna 2 junca u istom boliduMulti 21 je napisao/la: 10.09.2019., 21:59 Vettelu predlažem povratak Red Bullu, iako ne vidim neki pretjerani razlog da Max napusti vrlo ugodno mjesto. Hondin projekt napreduje, tim mu je naklonjen (s razlogom), a u Ferrariju ga čekaju pizdarije na koje nije pripremljen.
Mislim da bi to bio show, ipak da sam Binotto malo mi je upitna kombinacija Leclerc-Max![]()

- Ferrari
- Formula 1
Binotto je već rekao da nešto takvo ne bi želio nakon Sebastiana...više preferira Hamilton - Bottas tip postave, nego dva jaka vozača:
https://www.formulapassion.it/motorspor ... 54691.html
"Sebastian made a great comeback in Germany and even in Hungary he fared better than Charles. There is no hierarchy. Charles was often faster in qualifying on the dry lap, but in the race Seb is very strong. When he left the Red Bull Vettel no longer felt part of the project - he analyzed Binotto in a market key -today it is part of our family. His contribution to team and machine growth is important. Next year with Seb we will sit at the table to understand his intentions and compare them with ours . "
Ovo je izašlo prije 3-4 dana mislim no zaboravio sam staviti...a vidim da ni ostali mediji nisu prenijeli ovu informaciju.Still from a fant-market perspective, the idea of forming a new dream team that perhaps sees Leclerc flanked by Hamilton or Verstappen does not excite the imagination of the 49-year-old engineer: “ We have the security of having a talented young man already under long-term contract. Hamilton? I am pleased that he has made praise for Ferrari like so many drivers. If Vettel goes away we will make the best decision. Verstappen? I grew up in the era of Michael, Barrichello and Massa were at his side ... I think we should have a great first guide and another driver who can win races and score points. Type Hamilton and Bottas. Having two pilots so strong creates management difficulties ” .
https://www.formulapassion.it/motorspor ... 54691.html

- Ferrari
- Formula 1
Pa Bottas.Lux14 je napisao/la: 11.09.2019., 13:46 Po tome, u slučaju da Vettel ode, u obzir ne dolaze ni Hamilton ni Verstappen ni Ricciardo ni Alonso ()... Ne znam koji bi vozač dobrovoljno postao Bottas

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Dobro ovo Binotto malo potkuhava situaciju u Mercedesu
Ferrari je bar tu uvijek bio jasan i uvijek se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

Ferrari je bar tu uvijek bio jasan i uvijek se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

-
Anonimus4138
- GP3
- S nama već: 7 god 5 mj
- Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Nije lose ali neki 4 bangeri bolje zvuce!! Sry na off-u!!!
https://youtu.be/WYkJwTu4FTM
Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk
https://youtu.be/WYkJwTu4FTM
Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk
“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda