Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ovaj put negori jedan od ferrarijevih bolida.. već cijeli Ferrari-Land.. :kokice:
https://twitter.com/f1writers/status/809301439952678913 _____________

Berger tvrdi kako Ferrari, ako ne dostavi dobar bolid sljedeću godinu, vrlo vjerovatno gubi Vettela koji će prijeći tada u Mercedes. Stoga ih savjetuje da se dobro potrude zadržati Vettela u svojim redovima. :

Berger assures: "Vettel will go to Mercedes in 2018

_______

@Mr.Spaceguy, nažalost situacija sa Alisonom je bila neizbježna, čini mi se.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ja jedva cekam da Allison sam iznese svoje misljenje sta se tacno desilo, da ovi iz tudjih avlija prestanu kenjat sa filozofiranjem.

Ne trebas biti nikakav strucnjak da skontas da je Allison zaista osvjezio tim, a isto tako bez njega tim je na cjedilu, vec skoro pola sezone je tako bilo. Mislim da je pretezno njegova odluka da ode iz Ferrari-ja, mislim sporazumna, jer nositi dodatni teret i pored gubitka zene to svaka cast ko moze. Nije mala stvar da te skupo placaju i da ovise o tebi, po meni je ovo bilo hvala vam za sve ali ja bih kuci!

Neutjesna djeca, kao i porodica ne mogu biti bez jos jednog roditelja, separacija Allisona od njih u ovoj godini i u narednim bi bila teska. Njegova maticna zemlja je kolijevka F1 ekipa, pa doslovno moze da bira gdje zeli da radi.

...

A, Vettel bi mogao biti slucaj Allonso, ako bude razmisljao kao ovaj, tj da ode. Rotiranje timova, pogotovo u one najbolje pa se kategorisat kao najbolji vozac, to kod pravih sladokusaca F1 nece proci.

Koliko god nam intuicija govori da ce Mercedes biti i dalje dobar, pravu buducnost niko ne zna. Da Vettel ode u Merc 2018, a te godine lupam McL se probudi, sta bi :chill: dobio?

Vjecito su oci izbeljene u Ferrari, pa ako ne urade nesto dobro, otici ce im vozaci itd... Brown je rekao da konstantna rotiranja u Ferrari-ju, donose korak u nazad. Sad kad su se razisli sa Allisonom, mnogi bi zeljeli Lowa, pa dok on ne pusti korjenje, mora proci godina dana, pa onda neko treci itd.

Ferrari ima osoblje, uslove, kao i vozace, tvar je samo discipline, a Vettel je neki dan izjavio da je sad ekipa po tom pitanju mnogo bolja i da su naucili mnogo toga.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mislim da Vettel ne bi ništa dobio od rotiranja timova, ali nek radi što želi.
Mislim da se njemu ne žuri uzimati titule jer ih ima 4...nije ko Alonso koji ima "samo" 2 titule i ok to nekako razumijem jer vozač Alonsovog kalibra sigurno zaslužuje više od 2 titule.
Da sam na Vettelovom mjestu ostao bi u Ferrariju jer to je ipak ogroman projekt. I sigurno bi ga svi više cijenili kada bi sa Ferrarijem osvojio titulu- dvije nego da napravi shortcut u Mercedes ili neki drugi tim.

Ali to je daleko još uvijek...to je isto jedan od razloga zašto sam uvijek PRIMARNO za Ferrari pa onda za vozače...oni su nažalost prolazni. Primjer Rosberg...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Nadam se da pozar nije previse ostetio ferrari land i da ce ozlijedjeni vatrogasac bit ok.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Ferrari, turbo rupe znaju bit zajebana stvar. :chill: :mrgreen:
A što se tiče Vettela, ako Ferrari naredne godine pokaže napredak (plus ako bi ostvarili koju pobjedu, odnosno sam Vettel da pobijedi koji puta), te ako se dodatno, zajedno sa Red Bullom, približe Benzu, ne vjerujem da bi prelazio u Benz.
Opet, ako bi odnos snaga ostao identičan kao ove godine, razumio bih njegovu odluku da pređe.
Opet, ostaje nepoznanica šta bi se moglo desiti 2018.
Vidjećemo :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Slažem se, Frantic. Sve je na Ferrariju.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Antonio Giovinazzi pridružit će se Ferrariju 2017. kao treći vozač https://twitter.com/Motorsport/status/810861316458029056 Vijest je objavio Marchionne na Ferrarijevom božićnom ručku, a objavio je i još jednu bitnu vijest - Ferrarijev bolid za 2017. bit će predstavljen 24. veljače (3 dana prije testiranja) https://twitter.com/antonioboselli/status/810860381308600321

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:thumbs: :thumbs:
Ipak je održao Božićnu večeru :prcnjau:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la::thumbs: :thumbs:
Ipak je održao Božićnu večeru :prcnjau:
Pa nije toliko loša situacija. :chill:
A nije ni beg cicija. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Marchionne: I was an idiot. A year ago I behaved like an idiot. I said some things because I trusted those who ensured me that we were ahead of the competition. And in fact now I don't do predictions anymore. Our big problem is the inability to develop the car. This is why at end of summer I decided to change. Before inside the team here was a hierarchical structure that prevented the flow of information. Now with Binotto transparency reigns. We will try, I have confidence in this group, from Arrivabene down. If we don't win in the medium term I will take the responsibility."

Turrini: At the end of lunch I approach him to greet and say to him: listen, have abolished the victories but removing the lambrusco from the Christmas menu is even worse!
Sergio Marchionne is looking at me, breaks out laughing and says: you are quite right, I'll find the culprit and in 12 months will have satisfaction. As for the victories, ask these 2 by my side.
Arrivabene and Binotto. Mute. :mrgreen:

http://blog.quotidiano.net/turrini/2016 ... nne-disse/

Frantic
Formula 1
Formula 1
G-din Džemper kaže da im ne treba Lowe.
Uredno su pokriveni i izbalansirani.
A možda bi Paddy unio "neravnotežu" (moja opaska)
http://www.motorsport.com/f1/news/march ... we-860478/
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Paddy kad bi potpisao za Ferrari ne bi radio u narednih 6-8 mjeseci, a to je gotovo cijela sezona, onda kao TD bi imao neke svoje ideje koje bi opet stvorile taj zacarani krug, gdje Ferrari rotira ljude, a napretka nema ni na mapi. Bolje je nek cuvaju ovo sto imaju.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Maurizio Arrivabene:
"Seb was here in Maranello on Sunday.
He is working hard in the simulator and works a lot with the team.
He is certainly not demotivated.
It is clear that a driver of his class deserves a great car.
Do not forget that he is 4-time world champion and he showed it at the last race in Abu Dhabi.
He has repeated several times that he wants to win with Ferrari."

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zanimljiva konstatacija Scalabronija.. on nemisli da je ove godine najveći problem Ferrarija bio gubitak Allisona, već naprotiv, najveći problem je taj da je Allison napravio lošiji bolid od RB-a i Mercedesa. :misli:

[ link do slike ]

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ajde budimo iskreni. Netko je morao ispasti Pedro. U Maranellu ih je bilo i previše, njih danas više nema.
Moj dojam je da je bolid imao jednu jako dobru bazu na kojoj se trebalo raditi. Onaj tko ga je i stvorio, tzv. Allisonov bolid, njegovog tvorca više nije bilo. Svi znamo da mu je žena tragično preminula i nakon tog događaja duhom i tijelom je bio jako malo u Maranellu. Oni koji su trebali preuzeti uzde ili nisu znali ili nisu mogli. Projekt 2017 je postao prioritet, a inače Ferrari skoro cijelo jedno desetlječe ne zna kako se razvija bolid kroz sezonu. To je jedan tumor momčadi koja ne zna kako se izlječiti po tom pitanju.

mljac
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Talijanska šarmantna šlampavost.
Ja ih baš zato volim <3

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Iceman je napisao/la:Ajde budimo iskreni. Netko je morao ispasti Pedro. U Maranellu ih je bilo i previše, njih danas više nema.
Moj dojam je da je bolid imao jednu jako dobru bazu na kojoj se trebalo raditi. Onaj tko ga je i stvorio, tzv. Allisonov bolid, njegovog tvorca više nije bilo. Svi znamo da mu je žena tragično preminula i nakon tog događaja duhom i tijelom je bio jako malo u Maranellu. Oni koji su trebali preuzeti uzde ili nisu znali ili nisu mogli. Projekt 2017 je postao prioritet, a inače Ferrari skoro cijelo jedno desetlječe ne zna kako se razvija bolid kroz sezonu. To je jedan tumor momčadi koja ne zna kako se izlječiti po tom pitanju.
Onda je 2012. misterije po tom pitanju. Nakon one male stanke u proljeće bolid je bio odličan, dok je u početku bio prosječan ili možda mrvicu bolji od prosjeka.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Pa Ferrari je te sezone uhvatio 3 pobjede, a sezona je poznata po tome da je Pirelli zakuhao prvenstvo sa svojim kvazi gumama kako bi shebali Red Bull. Također Red Bull je imao svoje gremline te sezone, dok je Ferrari bio jedan vrlo dobar zaokruženi paket. Kao i npr. Lotus. Sad ja riječ odličan kao pojam ocjenjivanja bolida vežem uz onog koje je najbrži/najbolji/najpouzdaniji s posebnim naglaskom na najbrži. Da li je to bio Ferrari? Ja ne bih rekao.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ferrari: "We don't need a Ross Brawn-type of hero who solves all problems"
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡