Mercedes
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Nažalost, tračevi su se pokazali istinitim.
Još pet ljudi je otišlo sa Hodgkinsonom.
Ovo baš zabrinjava.
https://www.motorsport.com/f1/news/red- ... f/6503276/
Još pet ljudi je otišlo sa Hodgkinsonom.
Ovo baš zabrinjava.
https://www.motorsport.com/f1/news/red- ... f/6503276/
- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Pa...kao što im Rb otima inženjere....velika je šansa da se to dogodi...
https://www.funoanalisitecnica.com/2021 ... cedes.html
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
https://www.planetf1.com/news/red-bull- ... des-staff/
“I respect everybody that wants to defend their business or build their business, and the retaliation time has not yet come."
Toto nešto sprema.
“I respect everybody that wants to defend their business or build their business, and the retaliation time has not yet come."
Toto nešto sprema.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Red Bull pravi ozbiljnu priču, čim su kontaktirali 100 osoba iz Mercedesa.
Sad ne znam koliko je to pametno (isplativo) raditi bez jakog auto brenda iza sebe.
Zato ne treba zanemariti priču o eventualnom ulasku Porsche u F1.
Sad ne znam koliko je to pametno (isplativo) raditi bez jakog auto brenda iza sebe.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
... a izlazak Mercedesa...Har Kl je napisao/la: 08.05.2021., 11:32 Red Bull pravi ozbiljnu priču, čim su kontaktirali 100 osoba iz Mercedesa.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Kakva bi to bila osveta...Dani je napisao/la: 08.05.2021., 08:54 https://www.planetf1.com/news/red-bull- ... des-staff/
Toto nešto sprema.

E sad, treba povjerovati u tu priču. Iz Red Bulla kažu da su se sami javili na oglas.Har Kl je napisao/la: 08.05.2021., 11:32 Red Bull pravi ozbiljnu priču, čim su kontaktirali 100 osoba iz Mercedesa.

A ako je ipak ova istinita, onda nije samo 5 nego 15...
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Pa ja iskreno i ne vidim da se igdje pise o dominaciji Mercedesa osim na ovom forumu i par slicnih. Brojevi su vrlo indikativni, ali nikad sami za sebe ne daju cijelu sliku. I MSC je 2003. uzeo prvenstvo za 2 boda, a sa 6 pobjeda naspram Kimijeve 1. Po brojevima bi rekao jos jedna u nizu njegovih dominantnih sezona, a ustvari daleko od toga.
Od 4 trke Max je trebao, kad kazem trebao mislim da je imao brzinu i sve preduslove, uzeti PP i pobjedu na 2, dakle na pola do sada odvozenih trka. Zbog njegovih vozackih gresaka uzeo je samo po jedno. To je valjda dovoljan indikator da se tesko moze raditi o dominaciji, barem ne onakvoj kao 2019 i 2020.
Ali dobro, razumijem ja sta je intencija takvog rezonovanja kod vecine, uz casne izuzetke-prikazati da je sve ipak do bolida i da Lewis ostvaruje sve sto ostvaruje samo zato sto vozi dominantan auto. Jer da se prizna da je sa podjednakim autom uzeo 3/4 i da on ipak pravi razliku, to onda rusi neke zamisljene narative. Dok, opet cu ponoviti
ovdje ljudi mrtvi ozbiljni izjavljuju da jedna utrka na Miki Maus stazi bez problema demistificira 7XWDC, po prvom krugu utrke se vidi da je Max bolji vozac od Hamiltona, a Leclerc je zakone fizike ocigledno dao nasem pravosudju na tumacenje pa iz bolida izvlaci vise nego sto bolid moze 
Od 4 trke Max je trebao, kad kazem trebao mislim da je imao brzinu i sve preduslove, uzeti PP i pobjedu na 2, dakle na pola do sada odvozenih trka. Zbog njegovih vozackih gresaka uzeo je samo po jedno. To je valjda dovoljan indikator da se tesko moze raditi o dominaciji, barem ne onakvoj kao 2019 i 2020.
Ali dobro, razumijem ja sta je intencija takvog rezonovanja kod vecine, uz casne izuzetke-prikazati da je sve ipak do bolida i da Lewis ostvaruje sve sto ostvaruje samo zato sto vozi dominantan auto. Jer da se prizna da je sa podjednakim autom uzeo 3/4 i da on ipak pravi razliku, to onda rusi neke zamisljene narative. Dok, opet cu ponoviti

-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
@bata
Čak iako bilo ko drugi pobijedi treba mu se poklopiti 1001 stvar. Koji je to qurac nego dominacija.
Čestitke mercu i hamu, trebaju da uberu što mogu kad im se da i nek pobjedjuju dokle god mogu ali uzdizat to u statuse poluboga je stvarno preseravanje.
Mada mislim da vi koji to radite ustvari i ne mislite to u toj mjeri nego uzvraćate na hejt drugih pa samim tim ste na istom nivou.
Imače gledamo sedam sezona za srčanog, sve uzbudljivija od uzbudljivije.Pa ja iskreno i ne vidim da se igdje pise o dominaciji Mercedesa osim na ovom forumu i par slicnih
Čak iako bilo ko drugi pobijedi treba mu se poklopiti 1001 stvar. Koji je to qurac nego dominacija.
Čestitke mercu i hamu, trebaju da uberu što mogu kad im se da i nek pobjedjuju dokle god mogu ali uzdizat to u statuse poluboga je stvarno preseravanje.
Mada mislim da vi koji to radite ustvari i ne mislite to u toj mjeri nego uzvraćate na hejt drugih pa samim tim ste na istom nivou.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Reći da je Mercedes brži i moćniji bolid ne znači odmah da Hamilton ostvaruje sve zahvaljujući dominatnom bolidu, jer da je tako ne bi redovno bio nadmoćan nad momčadskim kolegom. Ali realno je da mu je svih ovih godina hibridne ere jedina prava konkurencija (barem po potencijalu s kojim raspolaže) možda na 85-90% utrka bio momčadskih kolega, od tog postotka maksimalno je 5% utrka gdje Mercedes nije imao realnu šansu u normalnim uvjetima da pobjedi. Samopuzdanje i uhodanost nakon tolikog perioda nadmoći nad drugim, teško da se može narušiti, osim da se ne zareda barem četvrtinu utrka jedne sezone gdje druga ekipa konstatno pokazuje više od njih, a to realno u hibridnoj eri nismo gledali, i minimalne su šanse da gledamo._bataziv_0809 je napisao/la: 11.05.2021., 18:58 Ali dobro, razumijem ja sta je intencija takvog rezonovanja kod vecine, uz casne izuzetke-prikazati da je sve ipak do bolida i da Lewis ostvaruje sve sto ostvaruje samo zato sto vozi dominantan auto. Jer da se prizna da je sa podjednakim autom uzeo 3/4 i da on ipak pravi razliku, to onda rusi neke zamisljene narative. Dok, opet cu ponovitiovdje ljudi mrtvi ozbiljni izjavljuju da jedna utrka na Miki Maus stazi bez problema demistificira 7XWDC, po prvom krugu utrke se vidi da je Max bolji vozac od Hamiltona, a Leclerc je zakone fizike ocigledno dao nasem pravosudju na tumacenje pa iz bolida izvlaci vise nego sto bolid moze
![]()
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Govorio sam o ovoj sezoni sto je sasvim jasno iz konteksta koji nedostaje u citiranom tekstu jer si ga izrezao.luke flywalker je napisao/la: 11.05.2021., 20:01 @bataImače gledamo sedam sezona za srčanog, sve uzbudljivija od uzbudljivije.Pa ja iskreno i ne vidim da se igdje pise o dominaciji Mercedesa osim na ovom forumu i par slicnih
Trebalo/moglo je biti 2-2, a ustvari je 3-1 i to na konto vozackog faktora. To je poenta.