VN Japana 4-6.4.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Frantic je napisao/la: 06.04.2025., 08:15 Čuj ovog na F1TV
"Fascinating GP...."
Po čemu bolan fascinantan? :facepalm:
Fascinantno je jedino sto nisam zaspa za vrijeme utrke a dosa sam na stan u pola 2 jutros.

I Monaco ima vise dogadjaja od ove utrke.

Sreca pa ima nogometa kasnije da popravi dojam nedjelje
Fino Alla Fine

Zbagy
Karting
Karting
S nama već: 3 mj
Navija za: kaos u 1. zavoju
Jako dosadna utrka.
Cestitke Max-u.
Dobre voznje Antonellija, Hadjara i Bearmana.
Ferrari zasad nema pace za pratit vodece.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Jedan fun fuct, Max Verstappen i Mark Marquez (MotoGP) trenutno imaju isti broj pobjeda i postolja.
Prate se izgleda u stopu :mrgreen:
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 06.04.2025., 08:40, ukupno mijenjano 1 put.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
pola utrke sam slušao zatvorenih očiju i iskreno bolje da je tako i bilo. Stvarno ništa za propustiti.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Dosadan i cool down room 😂
Oscar ubo sa komentarom a i sa onim cheeky u zadnjem krugu.

Skupa kosilica ovaj McLaren :rofl:
Fino Alla Fine

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Wow kakva utrka :cheer: uživao sam u svakom krugu :aww:

Čestitke Maxu, ono je klasik klasika. Landu i Oscaru takođe, dabl-podij je odličan za McL ekipu. Hehe, Max ladno dobijao Landa na ukosnici, samo da je to ispravio, pa da nije ono napravio na izlazu iz pitlejna... Ipak pokušao je sve valjda.

Moj Nando konačno završio utrku!!! :party: (deleted by FIA) mi se što nema poena :prcnjau:
slika

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Max masterclass, da ne kojim slucajem izgubio pozicije kroz boxove, na kraju bi sigurno 10ak sekundj zaostajao.

Suzuka nazalost uzas za preticanje, mnogo brzih krivina i bolidi se tesko prate. Poslije zadnje krivine moras biti 0.4 iza da bi uspio na pravcu prestici, mozda da na onim pravcima prije zadnje krivine stave DRS?

Mcl je morao razdvojiti strategije za vozace, ovdje je vrlo bitna pozicija na stazi, ostavi jednog sa istom strategijom kao Max, a drugog ostavi duze na stazi pa sa nekim off setom guma probaj nesto drugacije.

Neko je spomenuo vec, rezija opet briljira. Max i Lando se kolju na izlazu iz pita, a mi gledamo Leclera u boxu 🥸

Sve u svemu, Max na 1 bod od Landa. Wtf?? Red Bull ako mu uspije dati samo malo brzine do kraja godine, pomest ce ih.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Da je Lando isao prvi u box , na sekundu i nesto zaostatka , vrlo moguci undercut , mozda bi bilo nesto.
Ovako , klasicni , krivi potez McL i to je to
slikaslika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
AlkY je napisao/la: 06.04.2025., 09:11 Da je Lando isao prvi u box , na sekundu i nesto zaostatka , vrlo moguci undercut , mozda bi bilo nesto.
Ovako , klasicni , krivi potez McL i to je to
Učenje, učenje i samo učenje. RBR je mašinerija ko Darth Vaderova Imperija, treba to i pobediti :gandalf: Opet, naklon Landu i McLarenu na ovo što smo videli danas.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
monkeyseat je napisao/la:Max: Lando, do you prefer regular grass or astroturf?
Lando: I've never smoke astroturf
Mucke slika

dosadna utrka tako da sam nastavio spavati.
Bravo za maxa.

idemo dalje.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ja sam valjda među rijetkima koji vole i ovakve utrke.
"What a little star." May 26, 2012.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
MSC je napisao/la: 06.04.2025., 10:05 Ja sam valjda među rijetkima koji vole i ovakve utrke.
Nekad pasu i ovakve, ova jutros mi nije sjela nikako.. Jbg..
I kad imas svog konja u utrci pomaze :zubo:
Fino Alla Fine

BatteryVolttas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 1 god 8 mj
Navija za: Fisichellu
Highlightsi na YT traju 8 minuta.. svaka čast liku koji je izvukao 8 minuta sadržaja iz ove dosade

BatteryVolttas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 1 god 8 mj
Navija za: Fisichellu
senna66 je napisao/la: 06.04.2025., 08:40 pola utrke sam slušao zatvorenih očiju i iskreno bolje da je tako i bilo. Stvarno ništa za propustiti.
a o tom vam ja trubim stalno... bespotrebno ima koliko 22 ili 24 utrke.. bolje 16 ili 17 ali da su gledljive... jbš ovo kad se nitko neće sjećat ničeg ..
Žalosno je što se ja ne sjećam recimo jednog jedinog detalja iz svih dosadašnjih MIAMI utrka...
a 2004 pamtim kad je da Matta išao u pit stop tenkirat maltene

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Kakva je ovo mitomanija da je Red Bullov bolid traktor i da Max ovdje radi neke majstorije ne razumijem šta to ne valja kod ovog Red Bulla osim drugog vozača???
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 06.04.2025., 13:15 Kakva je ovo mitomanija da je Red Bullov bolid traktor i da Max ovdje radi neke majstorije ne razumijem šta to ne valja kod ovog Red Bulla osim drugog vozača???
Haha.. Traktorcic nije svakako..

Sporiji u kvalama i u utrci svakako je.

To sto papaya ekipa nije slozila krugove kad je trebalo i nije bas nista probala tokom utrke je za temu o McLarenu :kokice:
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ma Red Bull je vise nego solidan bolid. Ne mozda najbolji , ali nije ni tako daleko od McL kako mnogi govore.
Ocito ovisi od staze do staze. Kad je Red Bučč blizu , Max je klasa i u toj kombinaciji ce Max vecinom niti ispred.
Da je danas McL bio pola sekunde brzi npr , nebi nitko pa ni Max uspio bit ispred. Cinjenice su cinjenice.
Ponavljam , neka staza ce izgledat kao ogromna dominacija McLarena , a neka ce kao danas
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
LH44 je napisao/la: 06.04.2025., 13:15 Kakva je ovo mitomanija da je Red Bullov bolid traktor i da Max ovdje radi neke majstorije ne razumijem šta to ne valja kod ovog Red Bulla osim drugog vozača???
Da se i s tobom složim.
Mada ja to ne bi nazvao mitomanijom.
Treba proći određen broj godina da nešto preraste u "mitomanijU".
Zasad je više neki "narativ".

Mislim realno, RB je daleko od traktora i bio je bolji bolid ovaj vikend (sve kad uzmemo u obzir, kvale + trka) i od Benza i Ferrarija.
Da, Mclaren je bolji, ali to nije uopšte tolika prednost koliko se to predstavlja (ili želi predstaviti).
Nisam vidio neke potrebe za onolikim onanisanjem na njegov jučerašnji kvali krug (i za mene je krug bio odličan da se razumijemo).
Vjerujem da i on sam ima boljih kvali krugova.
Charles je imao boljih kvali krugova nego jučerašnji Maxov.
A bilo je puno puno boljih kvali krugova (PPova) u prošlosti, sa lošijim bolidima, nego ga je Max vozio jučer.

Danas, također. Dobar start. Vodstvo na stazi koja se sušila, zadržavanje pozicije nakon boxova. Ako dodamo na to da staza ne pruža skoro pa nikakvu mogućnost preticanja (barem dok imamo ove grdosije od bolida), dobili smo to što smno dobili. I to sve odrađeno u bolidu koji je tu negdje odmah iza (vrlo blizu) po race tempu iza onog najboljeg (čiji su vozači završili 2. i 3.). Pustimo sad to gdje je Yuki (ili gdje bi bio Liam, da je vozio RB).

Ne sporim da je čovjek trenutno (zadnjih par sezona) najjači vozač na gridu, ali spustimo malo na loptu na zemlju. . Nisu ovo bile nikakve nadnaravne kvalifikacije i trke, pa nije to odradio sa Haasom ili Astonom (ne bi to uradio čak ni sa Benzom ili Ferrarijem).
Da ne govorim da mu je opet na ruku išla ekipa Mclarena sa hoću/neću pozivom u box za Landa i sa ne odrađivanjem swapa, pa da ga Piastri proba napasti (ako ne prođe, odraditi ponovo swap).
Kao što @Alky reče, da je McL za 0,5s ispred RB po tempu, ne bi Max vidio ništa više od trećeg postolja na podijumu.
Prije će biti da je to između 0,1 i 0,2s, a Max tada može napraviti razliku u odnosu na Landa ili Oscara.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 06.04.2025., 13:38 Ma Red Bull je vise nego solidan bolid
Svi su oni odlicni, neki malo odlicniji od ostalih..

Nekad mi glupo usporedjivat tako bolide i koristit rijec traktor za nekoga tko kasni po krugu 0,2-0,4 sekunde ili na utrci 10-15 sekundi, na 300 i kusur kilometara..

McLaren je ima najbrzi bolid i u kvalama i u utrci ali nisu pobjedili jer im je paket kroz vikend bio nesto losiji od RBovog..
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Red Bull je negdje al pari s Mercedesom, tj. ovisno o stazi je 2. ili 3. najbrži bolid. Međutim McLaren je "debelo" ispred - rekao bih cca. 3 desetinke što je u F1 jako puno.

Sasvim je realan scenarij u kojem McLaren ima 3 dvostruke pobjede nakon prve tri utrke, ali ih je vozačka postava iznevjerila. Oscar je zeznuo Australiju, a jučer su obojica uprskala kvalifikacije gdje su u najbržem autu dozvolili Verstappenu da im otme PP.

Verstappenov jučerašnji krug je bio poseban, po meni jedan od njegovih najboljih, ali PP ne bi bio moguć bez pomoći McLarenovog dvojca.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡