LH44 je napisao/la: 06.04.2025., 13:15
Kakva je ovo mitomanija da je Red Bullov bolid traktor i da Max ovdje radi neke majstorije ne razumijem šta to ne valja kod ovog Red Bulla osim drugog vozača???
Da se i s tobom složim.
Mada ja to ne bi nazvao mitomanijom.
Treba proći određen broj godina da nešto preraste u "mitomanijU".
Zasad je više neki "narativ".
Mislim realno, RB je daleko od traktora i bio je bolji bolid ovaj vikend (sve kad uzmemo u obzir, kvale + trka) i od Benza i Ferrarija.
Da, Mclaren je bolji, ali to nije uopšte tolika prednost koliko se to predstavlja (ili želi predstaviti).
Nisam vidio neke potrebe za onolikim onanisanjem na njegov jučerašnji kvali krug (i za mene je krug bio odličan da se razumijemo).
Vjerujem da i on sam ima boljih kvali krugova.
Charles je imao boljih kvali krugova nego jučerašnji Maxov.
A bilo je puno puno boljih kvali krugova (PPova) u prošlosti, sa lošijim bolidima, nego ga je Max vozio jučer.
Danas, također. Dobar start. Vodstvo na stazi koja se sušila, zadržavanje pozicije nakon boxova. Ako dodamo na to da staza ne pruža skoro pa nikakvu mogućnost preticanja (barem dok imamo ove grdosije od bolida), dobili smo to što smno dobili. I to sve odrađeno u bolidu koji je tu negdje odmah iza (vrlo blizu) po race tempu iza onog najboljeg (čiji su vozači završili 2. i 3.). Pustimo sad to gdje je Yuki (ili gdje bi bio Liam, da je vozio RB).
Ne sporim da je čovjek trenutno (zadnjih par sezona) najjači vozač na gridu, ali spustimo malo na loptu na zemlju. . Nisu ovo bile nikakve nadnaravne kvalifikacije i trke, pa nije to odradio sa Haasom ili Astonom (ne bi to uradio čak ni sa Benzom ili Ferrarijem).
Da ne govorim da mu je opet na ruku išla ekipa Mclarena sa hoću/neću pozivom u box za Landa i sa ne odrađivanjem swapa, pa da ga Piastri proba napasti (ako ne prođe, odraditi ponovo swap).
Kao što @Alky reče, da je McL za 0,5s ispred RB po tempu, ne bi Max vidio ništa više od trećeg postolja na podijumu.
Prije će biti da je to između 0,1 i 0,2s, a Max tada može napraviti razliku u odnosu na Landa ili Oscara.