VN Azerbajdžana 13.09.-15.09.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade

Pa po meni Sainz nije radio nikakve ekstremne pokrete volanom. Perez krivac. Ovakvu sitaciju smo danas ozmeđu Oscara i Lec danas gledali 15krugova bez i najmanjeg dodira ali očito je Perez lijen bio okrenuti volan malo u lijevo.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Čeko, stari Meklarenovac. Očito ljubav prema staroj momčadi još postoji.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Pravi tempo Ferrarija cemo vidjeti tek u Austinu. Ono sto se za sad moze naslutiti je da su napredovali u odnosu na prvi dio sezone... raduje me sto su u borbi za pobjede, ali Je McL ipak malo ispred... svi smo zaboravili sta se desilo u Monzi i kako je izvojevana ta pobjeda. 33 kruga je covjek vozio u 1:23... to je bio podvig vozaca koji je odvozio fantasticnu trku. McL ima za cim da zali, jer je sezona od Miamija trebala biti njihova, i oba naslova. Ali se vozaci ne snalaze... ovako ce Max ni kriv, ni duzan do naslova!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Dakle, ako sam dobro shvatio, ovo je jedna od bizarnijih situacija koje sam vidio, ali u svojoj ludosti čak i ima smisla... Nakon što je utrka završila VSC uvjeti su i dalje važili, oznake su treptale diljem staze.
Svi vozači koji su u tom cool down krugu od prolaska kroz cilj do ulaska u boks pretekli nekoga, pa makar samo da mahnu i čestitajju, sada su pod istragom i vrlo vjerojatno će svi dobiti po 10 sekundi kazne.
Ne znam kako su formulirana pravila, ali cool down krug je isto dio utrke i ako svijetli VSC oznaka, svi se moraju ponašati u skladu s njom, ma koliko to bizarno izgledalo.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ma ne vjerujem da ce kaznjavati zbog toga

dmj
GP3
GP3
Nadajmo se da neće, ali nisam ziher

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
https://x.com/brakeboosted/status/1835310512738910387

Evo jedne tehnicke pikanterije, zadnje krilo McLarena i DRS ploca koja se savija na gore kada DRS nije u upotrebi. U svakom slucaju, odlicna trka. Lec je prelako dao poziciju jer je mislio da ce je isto tako lako povratiti ali Oscar je isgleda tvrd orah. Da ima vise iskustva mislim da bi redovno dobijao Landa koji je danas bio ok sobzirom na jucerasnji dan. Sto se tice Per i Sai incidenta, Per kriv iako za ples treba dvoje. Jerez jednostavno trazi uvek nekog novog Ocona da se sa njim sudari u Bajuu. Max...bled...na ako se nesto ne desi uskoro pozitivno moze i on da ostane bez titule jer je definitivno u pada sada kada bolid ocigledno ima neke probleme.

Hilight su klinci, bravo i za Olija i za Kolapinta.
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 2 mj
Odgledao sam ponovo trku na miru. Charlesov poraz 1/1! Skoro 30 krugova je bio u DRS Piastrija, realno sporijeg vozaca McLarena... da nije bilo te greske i propusta na pocetku 21. kruga, siguran sam da bi Ferrari tj Charles pobjedio sa 10ak sekundi prednosti. Najbolji pokazatelj tempa Ferrarija je bio Carlos! Piastri je usporavao Leclerca koji je na kraju morao sprziti gume... Nema izgovora, ovo se moralo pobjediti! Ne kazem da je Ferrari brzi od MCL, McL je i dalje najbrzi bolid, ali je Lec danas bio najbrzi i morao je pobjediti. McL je znao da je onaj manevar kojem se Charles nije nadao i izgledao kao amater, jedina sansa, i iskoristili su je... opet je Ferrari, tj Lec ispustio pobjedu, na zalost!

Izvinjavam se na ponovljenom postu, htio sam ga ovdje okaciti...
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

dalmat
Karting
Karting
S nama već: 3 god 5 mj
Navija za: Alpine
Odlicna utrka, napeto do kraja. Bravo Piastri. Mclaren zasluzeno preuzima vrh konstruktora. Bolid je odlican iako je Leclerc izvukao maksimum iz Ferrarija. Ovo skidanje 14s Norrisa je vrh trenutne dominacije nad RB. Mislim da je Sainz kriv za sudar, kad je vidio da ga Perez prestize naglim skretanjem u njega izazvao je sudar. Moze on sad pricati sta hoce al adrenalin je prevladao. :lolz:
“If you no longer go for a gap that exists, you’re no longer a racing driver.” – Ayrton Senna

slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Gilles je napisao/la: 15.09.2024., 16:32 https://x.com/brakeboosted/status/1835310512738910387

Evo jedne tehnicke pikanterije, zadnje krilo McLarena i DRS ploca koja se savija na gore kada DRS nije u upotrebi. U svakom slucaju, odlicna trka. Lec je prelako dao poziciju jer je mislio da ce je isto tako lako povratiti ali Oscar je isgleda tvrd orah. Da ima vise iskustva mislim da bi redovno dobijao Landa koji je danas bio ok sobzirom na jucerasnji dan. Sto se tice Per i Sai incidenta, Per kriv iako za ples treba dvoje. Jerez jednostavno trazi uvek nekog novog Ocona da se sa njim sudari u Bajuu. Max...bled...na ako se nesto ne desi uskoro pozitivno moze i on da ostane bez titule jer je definitivno u pada sada kada bolid ocigledno ima neke probleme.

Imaju previše fleksibilna krila, bez obzira što su prošla testove opterećenja, ne čini se legalno, i RB je prije prolazio testove pa su dobili zabranu i Aston Martin prošle godine, nadam se da će se Ferrari pozabavit s ovim...

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 4 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Sarma je napisao/la: 15.09.2024., 17:26
Gilles je napisao/la: 15.09.2024., 16:32 https://x.com/brakeboosted/status/1835310512738910387

Imaju previše fleksibilna krila, bez obzira što su prošla testove opterećenja, ne čini se legalno, i RB je prije prolazio testove pa su dobili zabranu i Aston Martin prošle godine, nadam se da će se Ferrari pozabavit s ovim...
Pa kako ti mislis da na 350 kph ostane krilo fiksno ?Znas ti koje je to opterecenje ? Uglavnom prazna prica krila NE MOGU biti fiksna.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Čestitke Piastriju na odličnoj utrci. Fino buđenje McLarena i Ferrarija :thumbs:
slika

dmj
GP3
GP3
Očekivano, racing incident je presuđen za ona dva ovna na brvnu.

dmj
GP3
GP3
I samo upozorenja za kršenje VSC protokola

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Cale od Lewisa je napisao/la: 15.09.2024., 17:34
Sarma je napisao/la: 15.09.2024., 17:26

Pa kako ti mislis da na 350 kph ostane krilo fiksno ?Znas ti koje je to opterecenje ? Uglavnom prazna prica krila NE MOGU biti fiksna.
Pa i bit je da se krila ne rastezu pri Max brzinama. Nije McLaren proizveo posebnu vrstu karbona pa isti ima bolje habanje u odnosu na ostale. Ruku na srce, McLaren je se proprodio ove sezone, svaka staza im odgovara, nevjerojatno su konstatni, mora biti malo sumnje. Ovaj video jasno pokazuje Mclarenova krila kako dišu, to na cistom zraku je pozeljno. Opet, ne znaci da imaju neki ogroman boost sa tim, ali (karimiram) 0.01 s u F1 znaci mnogo u filozofiji.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
dmj je napisao/la: 15.09.2024., 17:55 Očekivano, racing incident je presuđen za ona dva ovna na brvnu.
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
pohledah ponovo sudar, po meni trkaci incident a ako se mora traziti krivac, onda perez her je imao jako puno mjesta lijevo al da sam danas bio sudac, trkaci incident.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
zelot je napisao/la: 15.09.2024., 18:40 pohledah ponovo sudar, po meni trkaci incident a ako se mora traziti krivac, onda perez her je imao jako puno mjesta lijevo al da sam danas bio sudac, trkaci incident.
pa imo je i sainz dovoljno mjesta desno, a lagano je skrenuo prema checu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Vi kao da namjerno zaboravljate da je Perez taj koji je iza i u napadu... :facepalm:
"What a little star." May 26, 2012.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
zekohonda je napisao/la: 15.09.2024., 19:06
zelot je napisao/la: 15.09.2024., 18:40 pohledah ponovo sudar, po meni trkaci incident a ako se mora traziti krivac, onda perez her je imao jako puno mjesta lijevo al da sam danas bio sudac, trkaci incident.
pa imo je i sainz dovoljno mjesta desno, a lagano je skrenuo prema checu.
Zar se ne ide na tom dijelu staze lijevo
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡