VN Belgije 26.-28. kolovoza 2022.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
senna66 je napisao/la: 28.08.2022., 09:50 Sve osim lagane pobjede za Maxa i Ferrarijevog novog strateškog masterclassa za mene će biti veliko iznenađenje.
hehe.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Na kraju će Karlo završit ispred Čarlija u plasmanu, očekujem da će ga Čarli zakucati još jednom dvaput, i Karlo koji skoro ništa nije pokazao će biti 3.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
nelinjo je napisao/la: 28.08.2022., 18:52 Mučno je gledati Ferrari! Na žalost, još dugo nećemo vidjeti naslov u Maranelu!

Vidim, svi hvale Verstapena, ali pravi uzrok ove dominacije je zapravo ekipa Red Bull raceing! Ljudi su napravili čudo od bolida i objektivno, na ljetnjoj pauzi 5-6 desetinki u svoju korist! To je za svaku pohvalu!

A Ferrari... pa oni rade sve suprotno od Red Bulla!

Što se tiče ove sezone... mislim da je više neću pratiti. Mijenjas pravila da se grid izjednaci i dobijes novu dominaciju jednog tima, sličnu Mercedesovoj! A možda i veću... vidjecemo
Ja bi rekao da je ovaj bolid bio superbrz i prije ljetne stanke, Mađarska je samo zamaskirala stvarno stanje, da je tamo Max startao prvi pomeo bi sve za 1 krug bez obzira što su drugi zajebali svoje strategije. Bolid je jednostavno raketa na pravcu i ne vjerujem da je ovo podizanje bolida od tla toliko usporilo konkurenciju, jučer na kvalifikacijama drugi vozači daju tow jedni drugima i nemaju šanse protiv RB u prvom sektoru.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz

Maxova zaštitna folija mu se nakačila na kočnice :rofl:

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Danas je valjda i zadnjem čovjeku jasno da ove sezone Max šeta do naslova. Ni njemu ni Red Bullu nitko nije konkurencija. Pola sekunde da po krugu dobiju, malo je. Zasluženo. Najbolji vozač ove godine i svakako najbolji bolid.
"What a little star." May 26, 2012.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
I najbolji tim.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Dobro sam ja napisao pocetkom sezone , nakon Australije , da ce Ferrari postat ove sezone cista sprdnja ako ne uzmu naslov. Postali su i vise od sprdnje , dokazuju od tada iz utrke u utrku.

Kud su imali ili brzi ili jednako brz bolid tada , to su uspjeli shebati. A o odlukama tokom utrke da ne govorim.
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Tudum je napisao/la: 28.08.2022., 19:30

Maxova zaštitna folija mu se nakačila na kočnice :rofl:
Kakvo ciljanje Maxa. :mrgreen:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
[tweet][/tweet]

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

toky13 Verified
Karting
Karting
S nama već: 3 god
Navija za: Schumi4ever
LH44 je napisao/la: 29.08.2022., 15:23 [tweet][/tweet]

Nando u elementu. :rofl: :bonk: :rofl: :bonk:

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Toto prije utrke u Belgiji,na pitanje novinara sta misli o tehnickoj direktivi,veli on da se ne nije trebalo mijenjat jer je sad RB jos brzi,a on prvi zagovarao!!!! A DiResta se smije!

Engine mode 11!
Position 5!

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
45G vertikalno, dobro ga je promućkalo. https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1564962081589305345
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Onda nije pretjerao sa izjavom da je mogao leđa slomit

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
LH44 je napisao/la: 31.08.2022., 22:21 Onda nije pretjerao sa izjavom da je mogao leđa slomit

sve ok da nije nakon prohodao x kilometara i odbio liječnički pregled.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Išao sam malo računati i pretpostavio sam da je odletio 2 metra u zrak (što nije). U tom slučaju vertikalna brzina pri udaru u tlo je sqrt(2gh)=23km/h (cca). Akceleracija od 45 g znači da se zaustavio od 23 kmh do 0 u jednoj i pol desetinki sekunde ali pitanje je ( kao i kod svakog sudara) koliko se puta odbio i kada je senzor izmjerio peak i gdje je senzor smješten.

Moj dojam je da udarac u zid/pod s 23 km/h u formula 1 bolidu ne bi trebao biti opasan po zdravlje.
Mislim da je pretjarao i da je tih 45g objavljeno samo da bi ga se PR popeglalo. Time naravno ne želim implicirati da je takvo iskustvo bezbolno i da bih to želio isprobati.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
Pa manje kmeči nego onaj što je odletio s 51G u Silverstonu. :mrgreen:
slika

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
blown diffuser je napisao/la: 01.09.2022., 08:50 Pa manje kmeči nego onaj što je odletio s 51G u Silverstonu. :mrgreen:
Jednog je protivnik otjerao u zid, a drugi je sam sebi kriv.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pa baš i nije. I jedan i drugi su lansirani na sličan način.
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
r2d2 je napisao/la: 01.09.2022., 07:33
Išao sam malo računati i pretpostavio sam da je odletio 2 metra u zrak (što nije). U tom slučaju vertikalna brzina pri udaru u tlo je sqrt(2gh)=23km/h (cca). Akceleracija od 45 g znači da se zaustavio od 23 kmh do 0 u jednoj i pol desetinki sekunde ali pitanje je ( kao i kod svakog sudara) koliko se puta odbio i kada je senzor izmjerio peak i gdje je senzor smješten.

Moj dojam je da udarac u zid/pod s 23 km/h u formula 1 bolidu ne bi trebao biti opasan po zdravlje.
Mislim da je pretjarao i da je tih 45g objavljeno samo da bi ga se PR popeglalo. Time naravno ne želim implicirati da je takvo iskustvo bezbolno i da bih to želio isprobati.
Hamilton's SDR recorder measured 45G on vertical load on the hit after the incident with Alonso in Spa.
Ja sam potpuno uvjeren da ti bolje mjeriš od tamo nekog uređaja.
slika

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
@Dani
ja nisam ništa izmjerio, samo sam izračunao gornju granicu za maksimalnu vertikalnu brzinu i iznio svoje mišljenje.
Tvoje je pravo da se s istim složiš ili ne složiš. Pri tome uspoređivanje mene s tamo nekim uređajem nije potrebno.

Ja na primjer mislim da je tih 45g izmjereno (ako je podatak točan) kod lansiranja pri udarcu kotača o kotač ali ne znam jer nije objavljeno. Drugo pitanje je da li je objava istinita, dok je moj izračun točan.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡