VN Francuske 18.-20. lipnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ja ću ići na sigurno pa ukloniti "motorku" iz potpisa možda nekad u drugom dijelu sezone. :chill:

Dobro, budimo pošteni pa recimo da je Ferrari bio vrlo blizu/skoro u egalu, barem u prvom dijelu 2018., ali diletanti na njihovom pit wallu su uvelike olakšali posao ovima u Benzu.

BTW, Ferrari katastrofa, užas, odron...., kako pace, tako i taktika.
Rekoh ja za poster, da će ovdje biti direktna proporcionalnost na relaciji poster-rezultat.
Ne "posraše" nas ni bodovi. :mrgreen:

Max velika greška na početku, kasnije bio odličan. Uz pomoć taktike (tj. više taktičkog kiksa Benza) izašao ispred Lewisa, poslije drugog boxa, fino odradio "Lewisa iz Hungaroringa/Catalunye" (uz pretjecanje Bottasa, kao gratis).
Lewis fino razvukao gume. Falilo krug-dva ili par zaostalih vozača da izvuče pobjedu.
Bottas napokon imao pristojnu trku. Svaka čast za onu poruku o 2 boxa, upućenu inžinjerima.
Checo mi je bio nekako loš/rezervisan ispočetka, kasnije i on uzeo ponuđeno.
Mclareni vrlo dobri, AM takođe, uostalom kao i Ferdo i Gasly.
Ali žalosno je vidjeti da petoplasirani ima zaostatak od preko minute. :facepalm:
Za ovu stazu, prilično zanimljiva trka, koju su začinili RB i Benz sa svojim strateškim odlukama.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 5 mj
monkeyseat je napisao/la: 20.06.2021., 17:06
dmj je napisao/la: 20.06.2021., 17:05 Hvala, nisam uočio izlazak sa staze... Da, to objašnjava odluku o ostavljanju Bottasa na stazi, da je Perez kažnjen Bottas bi time zaradio više nego najbržim krugom...
Baš je Toto sada isto to rekao. Očekivali su da će Perec bit kažnjen.
Sada sam ponovo pogledao... Bogami je bio skroz izvan staze, objašnjenje da je to bilo nakon završetka pretjecanja nije posve netočno, no očito je da nije mogao nakon njega smanjiti brzinu dovoljno da ostane unutar gabarita staze.... Li-la situacija, mislim da je bilo baš na rubu kažnjivog, ako ne i mrvicu preko njega.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Najveća greška Merceedesa danas je Bottas.
Oni su preko Bottasa danas izgubili vrijedne bodove u oba prvenstva.
Ako ti čovjek kaže da su gume mrtve, na koju foru da izdrzi još 6 krugova. Uzmi nove gume i otmi FL.

Dakle jednim lošim potezom dvije muhe.
A rugali smo se svi Ferrariju da ne zna voditi utrku za oba vozača.
slika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Diversity
Mislim da je čak i bio vani. Sad sam gledao neki replay na jutubu. Opravdanje FIA-e za nekažnjavanje je da je već ranije prestigao Valtera pa nije zaradio prednost.
Vrlo lako da Mercedeš uloži službeni protest.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Liam Lawson
Mozda grijesim.
Zadnju veliki borbu za titulu, Luis je imao protiv Rosberga. Izgubio je. Ove godine, Maks je glavni konkurent Luisu, i opet gubi. Protiv Vetela, Ferari je sam sebe izbacio.
Mozda Luis nije tako jak. Mozda samo ima lose konkurente..
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god
Navija za: Charles Leclerc
Prva fakat dobra utrka nakon koronarnog razdoblja :)
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Šteta da Ferrari i McLaren nisu na toj razini jer prva trojica su pola utrke bila unutar 3-3.5 sekundi.
Nekada je Mečka već imala prednost da ode u box i vrati se na prvo mjesto. Nadam se da će neizvjesnost potrajat i da kvarovi neće definirat konačni poredak. Eto, danas niti jedno odustajanje. :cheer:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Treba ostati na zemlji sezona je duga, iako stvari odlično izgledaju za RB i Mad Maxa. Mercedes je ionako najopasniji nakon ljeta.
Mada, ne bi mi bilo ni toliko mrsko da se ovi izmrcvare do kraja sezone, a da neke skroz nove momčadi isplivaju 2022. Ionako mi je već dosta ove dvije momčadi 11 godina.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 4 mj
Dani je napisao/la: 20.06.2021., 16:30 Lako je sa najbržim bolidom tako proći
Dani je napisao/la: 20.06.2021., 16:35 Ali je zato rb- dovoljno pola sekunde brži bolid. Već treću utrku zaredom mercedes radi taktičku grešku. Sporiji sa drs-om , a i u zavojima su sporiji. Jesino su na hardu bili brži.
Pola sekunde?? Ozbiljno?

Svaka ti čast kako samo znaš lupetati gluposti.
Dani je napisao/la: 20.06.2021., 16:38A di je ferrari?
Umjesto da argumentiraš gore, ti još ideš namjerno poput trolla provocirati.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Odlične borbe i na stazi i na pit wallu.
Da je Bottasova taktika uspjela i da su pretekli Maxa, sad bi priča bila puno drugačija.
Ne smatram to greškom Merca.
Ali smatram grešku što su Hamiltona ostavili duze na stazi i dopustili under cut Maxu.
Da RB nije napravio potez s Maxom, Merc bi to napravio u sljedeca 2 kruga. RB je to znao i zvali su Maxa nakon 15 krugova na H. Mercedesu je tu utrka završila, bilo je kasno za bilo što.
Max je imao odličan tempo i sustigao obojicu. Perez bi prestiga i Hamiltona da nije onako prvi stint bio kritičan, prvih 5 krugova se nije mogao sastavit s bolidom.

Sve u svemu odlična utkra.
Mercedes je bio jači bolid u utrci, to je moje misljenje, lakoćom su drzali pritisak na Maxu. Mislim da RB nije to bio u stanju. Razlike su male, ali postoje.

McLaren odličan, AM također. Gasley standard dobar ili je Yuki los pa imamo efekt kontrasta.

Ferrari treba odraditi jos ovih 15ak utrka bez i jedne nadogradnje i fokusirati se na 22, dobeo što su spori, ali koja strategija ej.
Russell ockej. Not bad s obzirom da nije nitko odustao.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: McLaren
Precijenili su se. To smatram direktnom posljedicom godina dominacije. Htjeli 1-2 umjesto 1-3, a dobili 2-4.

Mozda je i vrijedilo pokusati, ne znam, o tome odlucuju puno pametniji i sposobniji od mene, pa cu im dati benefit of the doubt, ali kako sezona odmice ovakve stvari ce postajati sve skuplje i skuplje. Ja sam ipak sljedbenik Prosta i mislim da treba da uzmes sve sto ti se nudi i to odmah, bez kockanja....

Inace danas masterclass voznja Hamiltona i ocuvanje zalihe u pneumaticima. Fkt mislio sam da ce izdrzati i, gle cuda, falilo je malo sportske srece i izdrzao bi.

Inace mislim da vozi jednu od boljih sezona u karijeri protiv Maxa koji je na apsolutnom peaku snage i moci. Uh kako se radujem ovoj sezoni pa to nije humano :klopa:
slika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Cooldown lap Valtera.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Seb
Aston Martin odličan na hardu, ali preloš na mediumu u drugom stintu. Kad je Stroll prvi otišao u boks, izašao par sekundi iza Russella, i jedva mu je skidao vrijeme na novom mediumu. Dok je Vettel baš bio ubrzao na hardu. Da je otišao odmah krug iza Strolla, izašao bi iza Tsunode. Trebao je čak i duže ostati na hardu, kad su vidjeli kako je Stroll spor. A Vettel je na starom hardu gubio vrijeme samo od Norrisa. A nije mu ni on previše skidao. Da je ostao duže, mogao je overcutati još par bolida, pa bi onda sa mediumom mogao još žešće pritisnuti.

Bravo za Red Bull. Sa istom taktikom nebi uspjeli pobijediti Mercedes, tako da je Mercedes sigurno bio brži, ali kao tim lošiji ovu utrku. Bolje čuvanje guma, i vidno brži na hardu. Ne samo da je Hamilton bio Maxu u DRS-u, nego i Bottas...
Perezov spor tempo na početku nije bio loš. Mislim da je to bila taktika, koja se i pokazala dobitnom na kraju. Čuvao je gume, izdržao duže na njima, i na kraju pobijedio Bottasa.
Sad se vidi šta znači kad se ozbiljan tim bori za titulu. Iako je razlika tijesna, Red Bull pobjeđuje taktički, i rade manje grešaka. A sada Mercedes odjednom izgleda kao Ferrari. A to je i pokazatelj gdje je Ferrari kao ekipa u svemu tome...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Evo što je Hamilton izgubio od Maxa poziciju kroz boksove:
https://www.formula1.com/en/results.htm ... mmary.html
Imao je desetinku i po brže zaustavljanje, a ukupni prolazak kroz boks mu je bio skoro pola sekunde sporiji.

Pastor
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 20.06.2021., 11:42
Ciki-F1 je napisao/la: 20.06.2021., 11:10 RB pozvao FIA-u da pogleda Mercedesovo prednje krilo.
Goo RB.
pozvao? kao izjavio horner/marko ili su uložili službeni protest? koliko znam nikakav službeni protest nije uložen.
Možda i jesu...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: sve powered by honda
ajde neka.
jedino me živcira što opet tim (bilo koji) mora na nešto 'ukazat' fia-i umjesto da oni sami rade posao za koji su zaduženi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Mercedes se još čudi:
We can account for about two and a half seconds of the three seconds. But it's something that we need to dig into the fine detail to understand how we were undercut from so far back because we weren't expecting that.
Shovlin kaže da je Valter imao jake vibracije i da su bili na rubu da parkiraju bolid u boks:
And also the concern on Valtteri’s car was that he was getting an increasing vibration that was getting worse and worse every lap, that was starting to get to levels where we will box the car for reliability concerns.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Izgubili su 1.1 sekundu sveukupno u ulaznom krugu + boks (zaustavljanje je bilo odlično 2.2, ali vjerojatno je Hamilton bio konzervativan na ulasku) i ovo ostalo je undercut koji je bio moćan. Znači oko 6 desetinki je ulazni krug Hamiltona sporiji od Verstappen i 0.5 kroz boks.

Nije Max napravio neko ludo nevrijeme, išao je tel 3 desetinke brže u izlaznom krugu od Bottasa.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Ma znaju u Mercedesu di su izgubili i to točno u desetinku. Sve ostalo je preseravanje.
Količina gluposti koje momčadi uspiju izgovoriti nakon izgubljenih utrka su nevjerojatne.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
https://twitter.com/F1/status/1406738631016988672 Baš se pitam što vele dečki iz Haasa na ovo
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡