Krstas je napisao/la:Poprilično je jako stresno biti navijač Lijama. Ne samo od ovog vikenda, no kako je proglasen za vozaca RedBula.
Mislio sam da se ne oglasavam, jer mislim nakon ovakvog loseg/ocajnog vikenda nema potrebe da ista pisem. Ali neka potreba da napisem moje neko mišljenje o ovom vikendu.
Prije svega, mislim da je bio najbolja opcija za RedBul. U ovom trenutku. Recimo Mercedes je mogao izabrati Sajca, ali izabrali su Kimija, i to je legitimno. Dok za Red Bul, u tom trenutku, dolazak Lijama u Red Bul bio najbolje rijesenje. Uostalom dobio je mjesto tako sto je na privatnom testu u reziji Red Bula vozio ispod 0.200s u odnosu na Maksa. Kako je tad rekao, prva voznja(3 kruga). mu je to bila nakon 7 mjeseci.
Sta je Cunoda uradio za 5 godina voznje? Apsolutno nista. Nista. I sada on pokraden, pravda za Cunodu, pravda za Pereza. Sto se tice Albona, samo cu reci i posjetiti da su bili zajedno u DTM seriji...
Prva trka u novom timu, prva trka u sezoni. Polako. Doce sve na svoje. Vjerovatno nesigurnost, glavni problem bio.
Uostalom, imaju li isti bolid Maks i Lijam? Ja sumnjam. Ja sumnjam da imaju isti tretman i bolid.
Sve u svemu, kao navijacu Lijama, los vikend. Ali nakon jedne dobre trke, bice svima favorit i omiljen. I sve ce se zaboraviti.
Kina je sljedeća destinacija. I prilika da se sve zaboravi.
Ma da Maxov timski kolega nema isti bolid evo 10a sezona.
Ocogledno je bolid izuzetno tesko vozit, zbog Maxovog retardiranog nacina voznje. Nije realno da je do vozaca svaki put, nesto je i do bolida.
Ali to da bolidi nisu isti nema smisla. Jedan u Top 3, a drugi nakon 30 krugova lapovan. Sta to moze biti drugacije na bolidu da je po 2 sekunde sporiji u jednom trenutku?
Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk