Liam Lawson

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Volio bih da Liam bude svjetski F1 prvak.
Dobri su svi ovi mladi, ali meni osobno za sada je Oscar na prvom mjestu.
Ovaj Franco Colapinto me pomalo,...... zbunjuje....... strava....... :klanjam: :klanjam: :vozi: :vozi:
Što se tiče Liama, kada god mi padne na pamet, prvo kažem Eddie Lawson,..... nikako da se naviknem.
Sad još i Jack Doohan....... pa će biti, malo-malo...... Mick Doohan.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://x.com/ferranwest/status/1850647033582924162

Lawson pravo muski zadnja dva vikenda i to na dva veterana - Alonsa i Pereza. S ovakvim Perezom logicno je da njusi slobodno mjesto u Red Bullu za nagodinu.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Mogao se danas boriti za bodove da je strategija bila normalna.

Sto se tice "incidenta", nedje sam pročitao da je Helmut rekao sve je to trkanje. Ne bih dodavao nista.

Nepoznat teren Meksiko. Cekamo neku poznatu stazu...
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Lawson je definitvno zasluzio kazne jucer.
Helmutov komentar je ocekivan.
Fino Alla Fine

Krstas
Formula 1
Formula 1
Da ga pofalim.
Iako je ruki, odvezao je kvalifikacije bez greske, kao i trku. Plus uzeo bodove i vratio bolid bez ostecenja., u onom haosu.

Sto se tice agresivnost, nemam nista protiv toga. I treba biti. Ali naravno u dozama normalnosti. Tako se postaje šampion i ono najbitnije. Cijenjen vozac.
Sto se tice Meksika i poteza nakon obilaska Čeka. Protiv toga sam i odvratno sto je uradio. Poprilično sam se sokirao kad sam vidio sta je pokazao. Ali prepostavljam vruca glava. Sta god da je, ne bih trebalo da se ponavlja to.

Sve u svemu, 4 boda u 3 trke. Nije lose. Bitno je da je tu. U borbi za top 10.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Meni je baš gotivan zato što je da kažem prljav. Tj. premazan svim bojama. Jer budimo realni, svi znamo kako lagan obarač Helmut ima. I mali je svjestan toga, i po mom viđenju, neće dopustiti da mu neki papak koji je pri koncu karijere (Perez) upropasti šansu za potencijalno mjesto u RBR-u.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Sve si rekao brate.
Kažem i ja se slazem da treba biti agresivan u odbrani. Bez pardona i respekta. Sto je i pokazao za ove 3 trke. Ima samopouzdanja. To mi se svidja. Prvi put vozi sa f1 bolidu po kisi i bukvalno bez greske.

Vidjecemo jos. Polako. Da ga ne ureknemo.
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Poprilično je jako stresno biti navijač Lijama. Ne samo od ovog vikenda, no kako je proglasen za vozaca RedBula.

Mislio sam da se ne oglasavam, jer mislim nakon ovakvog loseg/ocajnog vikenda nema potrebe da ista pisem. Ali neka potreba da napisem moje neko mišljenje o ovom vikendu.

Prije svega, mislim da je bio najbolja opcija za RedBul. U ovom trenutku. Recimo Mercedes je mogao izabrati Sajca, ali izabrali su Kimija, i to je legitimno. Dok za Red Bul, u tom trenutku, dolazak Lijama u Red Bul bio najbolje rijesenje. Uostalom dobio je mjesto tako sto je na privatnom testu u reziji Red Bula vozio ispod 0.200s u odnosu na Maksa. Kako je tad rekao, prva voznja(3 kruga). mu je to bila nakon 7 mjeseci.

Sta je Cunoda uradio za 5 godina voznje? Apsolutno nista. Nista. I sada on pokraden, pravda za Cunodu, pravda za Pereza. Sto se tice Albona, samo cu reci i posjetiti da su bili zajedno u DTM seriji...

Prva trka u novom timu, prva trka u sezoni. Polako. Doce sve na svoje. Vjerovatno nesigurnost, glavni problem bio.

Uostalom, imaju li isti bolid Maks i Lijam? Ja sumnjam. Ja sumnjam da imaju isti tretman i bolid.

Sve u svemu, kao navijacu Lijama, los vikend. Ali nakon jedne dobre trke, bice svima favorit i omiljen. I sve ce se zaboraviti.

Kina je sljedeća destinacija. I prilika da se sve zaboravi.
slika

Kufare
Karting
Karting
S nama već: 2 god 3 mj
Lawson uopće nije loš vozač, Horner je dobro izabrao i to će se u budućnosti pokazati kao jako dobro rješenje, Horner je najjači po pitanju vodjenja momčadi

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Krstas je napisao/la:Poprilično je jako stresno biti navijač Lijama. Ne samo od ovog vikenda, no kako je proglasen za vozaca RedBula.

Mislio sam da se ne oglasavam, jer mislim nakon ovakvog loseg/ocajnog vikenda nema potrebe da ista pisem. Ali neka potreba da napisem moje neko mišljenje o ovom vikendu.

Prije svega, mislim da je bio najbolja opcija za RedBul. U ovom trenutku. Recimo Mercedes je mogao izabrati Sajca, ali izabrali su Kimija, i to je legitimno. Dok za Red Bul, u tom trenutku, dolazak Lijama u Red Bul bio najbolje rijesenje. Uostalom dobio je mjesto tako sto je na privatnom testu u reziji Red Bula vozio ispod 0.200s u odnosu na Maksa. Kako je tad rekao, prva voznja(3 kruga). mu je to bila nakon 7 mjeseci.

Sta je Cunoda uradio za 5 godina voznje? Apsolutno nista. Nista. I sada on pokraden, pravda za Cunodu, pravda za Pereza. Sto se tice Albona, samo cu reci i posjetiti da su bili zajedno u DTM seriji...

Prva trka u novom timu, prva trka u sezoni. Polako. Doce sve na svoje. Vjerovatno nesigurnost, glavni problem bio.

Uostalom, imaju li isti bolid Maks i Lijam? Ja sumnjam. Ja sumnjam da imaju isti tretman i bolid.

Sve u svemu, kao navijacu Lijama, los vikend. Ali nakon jedne dobre trke, bice svima favorit i omiljen. I sve ce se zaboraviti.

Kina je sljedeća destinacija. I prilika da se sve zaboravi.
Ma da Maxov timski kolega nema isti bolid evo 10a sezona.

Ocogledno je bolid izuzetno tesko vozit, zbog Maxovog retardiranog nacina voznje. Nije realno da je do vozaca svaki put, nesto je i do bolida.

Ali to da bolidi nisu isti nema smisla. Jedan u Top 3, a drugi nakon 30 krugova lapovan. Sta to moze biti drugacije na bolidu da je po 2 sekunde sporiji u jednom trenutku?

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Kome pravo, kome krivo ja isto uz najbolju volju odbijam vjerovati da se bolid razvija čisto inženjerski bez ikakvih prilagođavanja prema stilu vožnje Maxa. Stvarno ne želim oduzeti ništa od posljednih par briljantnih vozačkih sezona Maxa, but come on...
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Meni je ta priča o prilagođenosti bolida nekom vozaču come on. Bolid se gradi i postavlja tako da na stazi isporuči najbrže moguće vrijeme, a na vozaču je da iz tog paketa kako zna i umije izvuče maksimum.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
croatic f1 je napisao/la: 18.03.2025., 12:45 Meni je ta priča o prilagođenosti bolida nekom vozaču come on. Bolid se gradi i postavlja tako da na stazi isporuči najbrže moguće vrijeme, a na vozaču je da iz tog paketa kako zna i umije izvuče maksimum.
potpisujem od riječi do riječi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

F12000
Formula 1
Formula 1
Fali mi pragmatičnosti u toj izjavi, bolid se razvija u dosluhu s vozačem. Polazite od pretpostavke da najbolja inženjerska odluka uvijek nužno donosi i najbolji rezultat na stazi.
Zašto ne poslušati preference vozača, ako će konačni rezultat biti bolji?
slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sto god da je u pitanju, nevjerojatno je da 4. timski kolega u nizu (od kojih su svi osim Liama provjereno solidni vozaci) izgleda kao da vozi drugu kategoriju bolida u odnosu na Maxa. Bi li si Red Bull pucao u nogu s razvojem bolida tesko je za povjerovati. Doduse niti jedan od ta 4 vozaca nisu pokazali da su kalibar svjetskog prvaka, ali svejedno…razmak izmedu Maxa i njih je neralno velik. Ovo u Australiji ispada ili da Liam ne zna voziti ili da Max vozi minimalno sekundu brze od onoga sto bolid moze. Cak i ako je istina negdje izmedu nije dobro za Red Bull, a bome ni za njihove buduce vozace. Sto se tice odabira Liama, ne vjerujem da bi se Tsunoda pored Maxa proveo bolje od prijasnjih vozaca. U svoje 4 sezone pokazao je nesto, a opet nista. Liam je bio prakticki na njegovoj razini (ili blizu nje) prvog momenta kad je sjeo u F1 bolid. Ako su htjeli ubosti vozaca koji ce jednog dana biti ono sto je Max i ono sto postaje Piastri onda je Liam bio najbolja opcija.

BatteryVolttas
Karting
Karting
S nama već: 1 god 8 mj
Navija za: Fisichellu
Ja se nadam da će tijekom sezone biti .."DRIVER SWAP,DRIVER SWAP".. Yuki konačno da dobije priliku u Red Bullu a Lawsone,ajd ti natrag u Torro Rosso na kaljenje..

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Alonso king je napisao/la:Sto god da je u pitanju, nevjerojatno je da 4. timski kolega u nizu (od kojih su svi osim Liama provjereno solidni vozaci) izgleda kao da vozi drugu kategoriju bolida u odnosu na Maxa. Bi li si Red Bull pucao u nogu s razvojem bolida tesko je za povjerovati. Doduse niti jedan od ta 4 vozaca nisu pokazali da su kalibar svjetskog prvaka, ali svejedno…razmak izmedu Maxa i njih je neralno velik. Ovo u Australiji ispada ili da Liam ne zna voziti ili da Max vozi minimalno sekundu brze od onoga sto bolid moze. Cak i ako je istina negdje izmedu nije dobro za Red Bull, a bome ni za njihove buduce vozace. Sto se tice odabira Liama, ne vjerujem da bi se Tsunoda pored Maxa proveo bolje od prijasnjih vozaca. U svoje 4 sezone pokazao je nesto, a opet nista. Liam je bio prakticki na njegovoj razini (ili blizu nje) prvog momenta kad je sjeo u F1 bolid. Ako su htjeli ubosti vozaca koji ce jednog dana biti ono sto je Max i ono sto postaje Piastri onda je Liam bio najbolja opcija.
A možda je Maxa pravio Gazda, a ne Jos?

F12000
Formula 1
Formula 1
Alonso king je napisao/la: 18.03.2025., 19:18 Sto god da je u pitanju, nevjerojatno je da 4. timski kolega u nizu (od kojih su svi osim Liama provjereno solidni vozaci) izgleda kao da vozi drugu kategoriju bolida u odnosu na Maxa. Bi li si Red Bull pucao u nogu s razvojem bolida tesko je za povjerovati. Doduse niti jedan od ta 4 vozaca nisu pokazali da su kalibar svjetskog prvaka, ali svejedno…razmak izmedu Maxa i njih je neralno velik. Ovo u Australiji ispada ili da Liam ne zna voziti ili da Max vozi minimalno sekundu brze od onoga sto bolid moze. Cak i ako je istina negdje izmedu nije dobro za Red Bull, a bome ni za njihove buduce vozace. Sto se tice odabira Liama, ne vjerujem da bi se Tsunoda pored Maxa proveo bolje od prijasnjih vozaca. U svoje 4 sezone pokazao je nesto, a opet nista. Liam je bio prakticki na njegovoj razini (ili blizu nje) prvog momenta kad je sjeo u F1 bolid. Ako su htjeli ubosti vozaca koji ce jednog dana biti ono sto je Max i ono sto postaje Piastri onda je Liam bio najbolja opcija.
Ma da gluposti, da prostite. Ako je stvarno toliki razmak ona su Maxa pravili vanzemaljci, a ne Gazda.
Opet ponavljam, ne sumnjam da bi ih Max prao i u drugačijim okolnostima, ali ovo je opet specifično i govori u prilog drugačijem tretmanu.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
F12000 je napisao/la: 18.03.2025., 16:45 Fali mi pragmatičnosti u toj izjavi, bolid se razvija u dosluhu s vozačem. Polazite od pretpostavke da najbolja inženjerska odluka uvijek nužno donosi i najbolji rezultat na stazi.
Zašto ne poslušati preference vozača, ako će konačni rezultat biti bolji?
Naravno da ćeš poslušati preference ako će konačni rezultat biti bolji, ali to ne znači da cijeli bolid temeljiš na tome, odnosno vozačke preference sigurno nisu prioritet. I da je taj bolid prilagođen Maxovim željama koliko god je to moguće, to je i dalje F1 bolid prilagođen čovjeku, a ne vanzemaljcu. Za izvlačenje vrhunskih performansi iz njega potrebna je visoka razina vještine vožnje, a prilagodljivost na različite uvjete je sastavni dio te vještine. Tko se ne može prilagoditi - njegov skill issue.

F12000
Formula 1
Formula 1
Drugim riječima, skill issue suvozača što se neuspješno prilagođavaju bolidu skrojenom za Maxa.
Ameri bi rekli "sitting at a tilted table"; Einstein i suđenje spretnosti ribe po tome kako se kreće po suhom i ostale frazetine. :zubo:
Na kraju krajeva, kod ovih stvari govorimo o vozačkom stilu koji se razvije u karting danima i rijetko bitnije mijenja kroz karijeru. Ako voliš teži prednji kraj, teško ćeš tu korigirati stil naknadno. Tako da je meni nekorektno odmahnuti rukom i pripisati sve skill issueu, koji sigurno postoji u slučajevima Maxovih suvozača.
No poanta mene i ostalih članova tu, je bila vjerujem, kazati kako je ovaj jaz između Maxa i kolega mu iz tima ipak izraženiji u RB radi njihove specifične politike razvoja bolida prilagođene jednom vozaču.
Ako vi smatrate da je razmak Maxa i njegovih suvozača u slučajevima kad jedni ispadaju u Q1 and on se bori za pole plod čisto razlike u skillu - ok. Agree to disagree.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡