VN Monaka (Circuit de Monaco) 25.-28. Svibnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ferrari je napisao/la: 27.05.2017., 17:37
HeatBlast44 je napisao/la: 27.05.2017., 17:34
Ferrari je napisao/la: 27.05.2017., 17:26 Pa ko kaže da je do bolida?
Nisam ja ti...
Pa de hajde reci da ovo danas kod Lewisa nije bilo do bolida. FP3 13.2 Q2 14.1 :chill:
A tko postavlja setup? Robot?
Njegova je krivnja što nije složio setup kroz 3. treninga...kako je Bottas uspio?
Pa Rosberg živi blizu... :mrgreen: :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 1 mj
Navija za: Ferrari
To da trazi savjet od Nice ili mu je Nico nes uhebo prek noci ?
Fino Alla Fine

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Meni je najzanimljiviji bio Kvyat. Na FP2 je izgledao kao da bi se mogao boriti za pole position. I vrijeme sa tog treninga mu je ostalo najbrže cijeli vikend. Čudno da se nije uspio nimalo poraviti. A čak bi mu i to vrijeme bilo dovoljno za lagan ulazak u Q3.

f1zd
CrashOverride je napisao/la: 27.05.2017., 19:38 To da trazi savjet od Nice ili mu je Nico nes uhebo prek noci ?
Ovo drugo :mrgreen:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Upravo pogledao reprizu kvala i prezadovoljan sam! 1-2 lockout u Monaku, to samo sutra treba unovčiti pomoću nove startne procedure. Kimi pokazao da još uvijek ima to nešto, Seb isto odličan posao iako se vidjelo da je pao malo u tempu kako se Q3 približavao i na kraju odvezao samo jedan dobar krug i zato mislim da je mogao još desetinku - dvije brže.
Bottas puno bliže nego što sam očekivao što pokazuje da Mercedes ipak na kraju i nije imao toliko problema s bolidom koliko se mislilo.
Red Bull sam zapravo očekivao da će biti ispred Bottasa no eto i oni opet zaribali, ali nadam se da će sutra zagorčati Bottasu utrku.
McLaren wow, kakva razlika - šteta za Gumbeka zbog kazne i Stoffela zbog incidenta ali biti će zanimljivo vidjeti mogu li sutra uzeti koji bod.
Toro Rosso poboljšan, Perez još uvijek na razini, Ocon izvukao što je mogao, ali nije izgleda mogao više.
Williams kaos, Palmer kaos, Stroll kaos, Sauber loš, Hulk dobar.
Hamilton jako loš posao cijeli vikend, prvo sam kao i svi mislio da je Merc jednostavno slab na ovoj stazi, ali to je Bottas opovrgnuo. Hamilton jako loš posao u nalaženju setupa iako se vidjelo da će najvjerojatnije upjeti proći u Q3, Stoffel odlučio izgleda malo ranije završiti rundu i pomoći dodatno Ferrariju. Vidjet ćemo kako će to sutra za njega izgledati iako će se morati jako puno namučiti da nešto više napravi......
Sisu (fin.)

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
senna66 je napisao/la: 27.05.2017., 20:34 Wow[ link do slike ]
*ide provjeriti*
Vidi fakat :shock:
[ link do slike ]
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Nadam se da će sutra proteći sve OK, te da će Ferrari nakon 16 godina pobijediti u Monacu.
Iako su Sebu potrebniji bodovi, nadam se Kimijevoj pobjedi (nije dugo, jbga), uz naravno drugo mjesto Vettela.
Ako bi Bottas bio treći, a Lewis npr. 7-8, Ferrari bi se vratio na prvo mjesto u konstruktorskom poretku, Vettel bi se odmakao Lewisu još više (a valjda tih 7 bodova razlike između prvog i drugog mjesta, neće biti presudno na kraju).
Stvarno ne bi volio da Kimi prepusti pobjedu Vettelu, iako bi, s druge strane, apsolutno razumio takve timske naredbe!
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Sto reci o sutrasnjoj utrci, Frantic je sve rekao. Bio bi red uzeti pobjedu u Monacu, ocekujem 1-2 Ferrarija. Sve ostalo bilo bi ravno katastrofi. Iskreno volio bi da Kimi uzme pa makar tu jednu pobjedu, zasluzio je. No bit ce kako bude, bas sam jako nestrpljiv, jedva cekam trku!!
slika

f1zd
Ja se bojim da Seb ne napravi neko sranje na startu pa da završe u zidu...
Također bih htio Kimijevu pobjedu, ali ukoliko mu Seb bude konstantno na mjenjaču i u DRS-u, te ako ga bude dovodio u poziciju da ga netko undercuta, mislim da bi trebali reći Kimiju da ga pusti.
A sad, koliko bi to njemu teško palo..Možda izgleda kao da ga nije briga, ali mislim da duboko u sebi želi još bar jednu pobjedu prije penzije.
Jako me zanima što može Lujo..Sutra ima priliku pokazati može li se stvarno uspoređivati sa Sennom..Sretno mu bilo.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Toga se i ja bojim...

Vettel je ove godine sa svima išao "do kraja"...wheel to wheel, ljubljenje gumama i sve ostalo.
Jako je agresivan (što je u redu) te mislim da sigurno neće popuštati Kimiju samo zato što je kolega.

Vidjet ćemo...možda ga preskoči na strategiju i nekakav overcut (ako Kimi prvi uđe pa zapne u prometu), a naravno i Bottasa će se nešto pitati jer, ako pritisne Bottas oba Ferkana i ako Seb misli da može ići brže od Kimija tada će se Kimi morati pomaknuti...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Kristijan27
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Pratim F1 od 1989-te. Čitam portale godinama. Nisam se uplitao. Do sad. Jednostavno, popizdim na statističare tipa Avalona. OK, čovjek ponekad i napiše koju pametnu, ali... Daj više pusti ljude da voze. Ako si ikada probao formulu, kapa do poda. No, vjerojatno nisi. Vjeruj mi, jebeno je. Mozak ti konstantno govori da ne stišćeš gas i da kočiš prerano. Uključiš "ignore" i voziš dalje. Srat po vozačima tipa Kimi je doista glupo. Čovjek nije star i to što mu je trebalo pun k godina za pole samo govori da je vrhunski vozač. Što bi onda komentirao o Nigelu koji je u četrdesetima postao prvak F1 i onda to ponovio u Americi??? Da, Vetel je mrvicu brži. Alonso vjerojatno najbrži. Ham vozi kao zvijer. No, svi su pre jebeno dobri. I, ukoliko čovjek nema blage veze kako to izgleda, daj molim te ne seri. Napravit pole na stazi koja ti uopće ne paše je virtuoznost. Dok su Kimi I Montoya vozili skupa navijao sam za Montoyu i mrzio Kimija jer je bio konstantno brži. Jebi ga. Bio je brži. I danas je jebeno brz. I zato, nek pobijedi. Zaslužio je.

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 5 mj
Po meni, nema se tu što puno misliti. Situacija je takva da je borba za naslov u oba poretka, i mora se znati tko je vozač broj 1, tko 2. Vettel tu nema se što gurati i napadati, riskirati, to moraju u timu elegantno riješiti, najbolje odmah na početku, ako ne, onda najkasnije pri prolasku kroz boks. Ako Ferrari dopusti da utrka završi 1. Kimi, 2. Vettel, lako bi se moglo dogoditi da opet zbog toga izgube naslov. Već su ga gubili dvaput od 2007. upravo zbog toga.
Mislim da su u Ferrariju toga svjesni, a i da je Kimi toga svjestan.
Iste stvari moraju biti svjesni i u Mercedesu, sutra Bottas može napraviti puno za Hamiltona.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Haha vi vec pricate i timskim i o pustanju seba a sezona tek pocela i bodova je hrpa u igri a kimi ne zaostsje bas tako puno... Najbolje da mu se odmah makne i jos se zakuca u hama kad se sretnu :)

Lose decki lose, ok, svatkonima svoje taktike. Pogotovo ferr.. Zbog toga mi ne pasu.. Necemo dva pjetla... E pa necete ni konst. naslov zbog toga. Mer je npr lijepo pokazao kako se to radi. Dva pijetla pune tri-4 sezone i nek se bore koliko hoce. Nema propustanja osim kad su taktike nebo i zemlja.

To ferr nema. Nema taj natjecateljski duh. Samo daj jednog jakog vozaca a drugi nek bude bilo tko... Skroz nebitno.. Bezveze je to.

Rb naprimjer isto ima izjednacene vozace vec sezonama. Cak je i mark skoro sebu uzeo naslov... Mclaren se isto usudio godinama imati dva prvaka ili kako ferrarijevci kazu dva pijetla u kokosinjcu. Pa to je najsramotnija i najgora postapalica koja se koristinu f1. A oni ponosni na nju... Ccc

Sutra samo nek ne bude propustanja i to je to... Jer u ovoj fazi kads je kimi po bodovima blizu (po umjecu sigurno nije i tu nema sansu za naslov naspram seba i hama i bott) je suludo tako ici tako baciti karte na seba. Kukavicki. Uniatava draz sporta do maksimuma...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Zar nije Bottas vodonoša propustio Hamiltona svaki put kad mu je na mjenjaču? U Bahreinu je čak pao i dogovor da će vratiti poziciju ako ne prestigne Vettela i svi znamo kako je to završilo. Eto tako Mercedes dozvoljava svojim vozačima da se bore.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: sve powered by honda
Jedem jogurt na balkonu i gledam nekakve potleusice...pozdrav sa glamurozne azurne obale!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
MrDoomroom je napisao/la:Zar nije Bottas vodonoša propustio Hamiltona svaki put kad mu je na mjenjaču? U Bahreinu je čak pao i dogovor da će vratiti poziciju ako ne prestigne Vettela i svi znamo kako je to završilo. Eto tako Mercedes dozvoljava svojim vozačima da se bore.

Daj molim te nemoj... Umjesto da budes zahvalan mercedesu na zadnje 3 sezone i vrhunsku borbu unutar momcadi ti sad spominjes tu vodonose itd... Samo ferrari ima vodonosu u momcadi i niti jedna druga momcad. I to vec cijelu povijest. Oni su to izmislili...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
zelot je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la:Zar nije Bottas vodonoša propustio Hamiltona svaki put kad mu je na mjenjaču? U Bahreinu je čak pao i dogovor da će vratiti poziciju ako ne prestigne Vettela i svi znamo kako je to završilo. Eto tako Mercedes dozvoljava svojim vozačima da se bore.

Daj molim te nemoj... Umjesto da budes zahvalan mercedesu na zadnje 3 sezone i vrhunsku borbu unutar momcadi ti sad spominjes tu vodonose itd... Samo ferrari ima vodonosu u momcadi i niti jedna druga momcad. I to vec cijelu povijest. Oni su to izmislili...
Naravno da su "dozvoli" borbu kad su imali u bolidu do 2s prednosti u bilo kojem trenutku. Toliko su dominantni bili da ni kvalifikacije nisu trebali voziti. U takvim uvjetima dozvolili utrkivanje. Gdje je to utrkivanje nestalo ove godine?

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
f1zd je napisao/la: 28.05.2017., 01:20 Ja se bojim da Seb ne napravi neko sranje na startu pa da završe u zidu...
Također bih htio Kimijevu pobjedu, ali ukoliko mu Seb bude konstantno na mjenjaču i u DRS-u, te ako ga bude dovodio u poziciju da ga netko undercuta, mislim da bi trebali reći Kimiju da ga pusti.
A sad, koliko bi to njemu teško palo..Možda izgleda kao da ga nije briga, ali mislim da duboko u sebi želi još bar jednu pobjedu prije penzije.
Jako me zanima što može Lujo..Sutra ima priliku pokazati može li se stvarno uspoređivati sa Sennom..Sretno mu bilo.
Potpis!

Ako ništa drugo... za tim su to sve slatke brige (1-2 poredka), kao što ih je ovih godina imao Mercedes. Nisam siguran da se u Monaku na startu može nešto previše napraviti do prvog zavoja, osim da se netko nekom ne upikne. Dečki će trebat posebno oprezni na Bottasa koji će možda imati zeleno svjetlo da pokosi crvene na prvom zavoju... i da, tu je MadMax.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zelot je napisao/la: 28.05.2017., 09:05

Ma daj...
Pa Mercedes je imao ogromnu prednost pred svima zato su i puštali nekakvu borbu...
Vidjeli smo kako sada razmisljaju kada je Bottas svaki puta propustio Hamiltona.
Uostalom u Kini nije bilo nikakvih naredbi prema Kimiju da propusti Vettela vec ga je sam prošao.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡