Hamilton vs. Rosberg

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
sta je ovo ljudi? imamo sezonu kakvu svake godine svi zele vise nego ista. borbu dva odlicna vozaca u odlicnom autu tj najboljem za naslov...

situacija se mijenjala od pocetka sezone... prvo nico pa ham pa nico.. sada nico dobio odlican vjetar u ledja sa pobjedom u singapuru i 8 bodova prednosti (znaci i kao drugi a ham prvi na sljedecoj ostaje u vodstvu, psihicni ipak bitno iako jedan bod). naravno i u singapuru pobjediti nije mala stvar. sto je jerga reko, ove godine vec ima 8 pobjeda. preklani 5 a lani 6 do ove utrke. znaci dvije vise!!

moja prognoza sa uvodnog posta ove teme o rosbergu kao njemcu koji ne odustaje. koji igra 90 minuta.. koji ce se truditi nauciti jos vise i mozda jedino tako pobjediti hamiltona bi se lako mogal ostvariti.

za sada radi odlican posao, mora se priznat. hamiltoni ove sezone nikako nije lagano.. istina je da je u tri 4 utrke stigao nicu iu presao ga za 20ak bodova... kad je trebalo potegnuo je.

sta mislite oce li uspjet jos jednom tako potegnut i uzet 3- pobjede u nizu uz mozda koji nicin slabij plasman od p2?

sto je sa greskama i pehovima? hoce li pogoditi koji peh nekoaga do kraja i dal ce bas taj peh odluciti prvaka??

i za kraj, zar nije cudno kako nisu na ratnoj nozi i ne frcaju iskre a cijelu sezonu se bore ko zmajevi i sada se vrte u par bodova a utrka sve manje.

sjetite se prosle dvije sezone.. belgija, monaco .. austin.. stalno nesto napeto bilo a situacija ni blizu kao sada jer je ham pred kraj sezone vodio posteno...

koja su vasa ocekivanja? predvidjanja? zelje??

mislim lako je moguce da se nacekamo ovakve sezone da se za naslov bore dva lava u istoj momcadi do zadnje utrke :)

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
zelot je napisao/la:
sta mislite oce li uspjet jos jednom tako potegnut i uzet 3- pobjede u nizu uz mozda koji nicin slabij plasman od p2?

sto je sa greskama i pehovima? hoce li pogoditi koji peh nekoaga do kraja i dal ce bas taj peh odluciti prvaka??

i za kraj, zar nije cudno kako nisu na ratnoj nozi i ne frcaju iskre a cijelu sezonu se bore ko zmajevi i sada se vrte u par bodova a utrka sve manje.

sjetite se prosle dvije sezone.. belgija, monaco .. austin.. stalno nesto napeto bilo a situacija ni blizu kao sada jer je ham pred kraj sezone vodio posteno...

koja su vasa ocekivanja? predvidjanja? zelje??
Mislim da će se još koji put izmijeniti vodstvo za prvaka. Ham će sigurno uzvratiti ali Nico izgleda jače no ikad.
Mislim da su dobili po turu od Mečke pa sada se ponašaju primjerenije.
Moje želje.....da Nico postane prvak, materijal za to je, krvi prvaka ima, a i mečka mu to na neki način duguje, od početka je uz momčad, pomogao je izgraditi je od njenih temelja. Ne bi bilo loše imati prvaka njegovog karaktera, gospodin, uvijek odmjeren, školovan, strani jezici.......uglavnom jedna lijepa slika.
Ali iskreno mislim da će kvar presuditi prvaka i nekako imam osjećaj da ce kvar zadesiti Nicu.

Ham mi s druge strane izgleda dosta opušteno, nekako što bude bit će, čak bi mogao reči da kalkulira malo, ne ulazi u nepotrebne dvoboje več napravi "kontrolu štete", potegnuo je kad je trebalo, o njegovoj sreći trošiti riječi je nepotrebno, ima je kao Merc. snage.
Čak sam ostao zadivljen kako je čestitao Nici još dok je bio u bolidu i kasnije na podiju, svaka čast. Ima prednost PU, dolaze neka "njegove" staze.
Kao to sam rekao, po meni će kvar presuditi pa čak možda i namješten.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

zelot
Formula 1
Formula 1
mislim da ovo sa namjesten treba odbaciti u startu. nema smisla da merc nekome namjesti kvar...

istina je da ham izgleda opusteno i tu se slazem... trebao bi jace zagristi i ja bih volio da zagrize i uzme jos jedan naslov.. nek ih skuplja kad ima sve uvijete za to. s druge strane po meni nico (naspram hama) nije za prvaka. zadnje dvije sezone ga je ham posteno rasturio a ove godine mu je ham prednost od 49 (tu negdje) bodova skresao na zaostatak od 20ak bodova sto netko u borbi za naslov po meni ne smije dopustiti (i sa motorom manje ham)... imao je start iz snova i po meni je morao do kraja tako nastaviti i ne dati hamu da ga tako preskoci.

za staze koje dolaze ne znam. ham mi je najjaci u europi.. tu je stvarno mrcina.. kako ce izgledat po aziji i amerikama hmm.. tu su mi cak podjednaki osim mozda austin jer ham vise tamo uziva, amerika ovo ono...

kvar kao odlucujuci faktor je itekako moguc iako bi bilo najbolje da se ne dogodi ili dogodi obojici :) mislim ne mora biti kvar. moze sudar neki u kojemu nisi krivi nego zrtve itd...

6 utrka do kraja, stvarno ce bit svega a vremena jako malo i kraj vrlo blizu. recimo jedno odustajanje a drugom 25 bodova bilo bi jako tesko nadoknaditi do kraja sezone cak i uz savrsen ucinak na skoro svim utrkama i kvalama.

i hamovi startovi ove sezone su ocajni i to mu je mozda najveci protivnik jer jako tesko moze stici nicu ako nakon prvog zavoja bude nico 1 ham 2...

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
I ja mislim da bi kvar mogao presuditi prvaka. Ako rezultati preostalih 6 utrka budu kao prošle godine-Nico bi postao prvak s 12 bodova prednosti. Znam da je Lewis prošle godine bio opuštenji, ali ne treba zaboraviti da je Rosberg osvojio pole na 5 od 6 presostalih utrka prošle godine.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Ja mislim da Merc hoće da im oba vozača pobjede na utrkama na kojima do sad nisu. Dok im traje ova dominacija. Ne znam kako trenutno izgleda situacija. Fali li kome od njih dvojice pobjeda na nekoj od staza? Evo Rosberg je sad zaredao na nekim stazama na kojima do sada nije pobjeđivao. Ali i bio bi red da Rosberg uzme titulu, jer je uz Mercedes od početka.

zelot
Formula 1
Formula 1
Dajte ljudi pa sta vam je s tim mukjazana. Zato nam i je ovakva drzava kad 90% gkasackog tijela u svemu vidi muljazu.

Prvo boli kita mercedesa ko od njih ima ili nema pobjedu. Njih zanima mercedes a ne nico ham o neko treci. Uostalom zbog nekog glupog namjestanja pobjede ili naslova oni mogu samo izgubiti. Jer koji god da uzme naslov oni su prvaci i fucka im se ko ce od vozaca pobjedit jer su to radnici koji ce vrlo brzo otici..

A da se sazna da su namjestali.. Pa to je katastrofa koja bi ih pratila godinama. Ako ne i zauvijek kao alonsa i flavia singapur ili mclaren spijunaza.

Zaista ohladite s tim. U svemu vidite zavjeru i mucku.

Svaki kvar odmah idu price namjerno ovo ono...

Uostalom mislite da su vozaci tako glupi da ne skuze. Pa oni vrlo dobro znaju bolide i rad i kad god se dogodi kvar zna se zasto i kako. I tko je kriv itd..

Te price o namjestanju su jadne. Sori ali tako je. Ko pobjedi pobjedi i to je to. Najbolje da namjestaju sami sebi! Eejjjj!! Sami sebi. Ok kad je mclaren spijunirao ferr. Jer su protivnici. I kostalo ih. Sad ce kao merc muljat a ima siguran naslov tj oba i bas im treba kazna.. Sranje.. Izbacivanje..

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Lewis je malo preopusten, to se mora reci, kad ga ne ide, on pusti, ne grize ne bori se kada mu lose krene, kao na trci u Singapuru... 2014 je krv prolijevao na svakoj trci, ove sezone kad ga ne ide, ne trudi se nesto posebno, vec pusti nako kako jest, pa sta bude, kao Kina ili Singapur, pa cak i Australija... kvarovi ga uopste nisu stedili ove sezone, ali vala znao je i on uprskat nekad stvari, kao Baku, a o nekim startovima ne treba pricat...

Nico s druge strane je stvarno u top formi, rijetko grijesi, kvarovi ga dosta rjedje zadese u odnosu na Lewisa, sta jest jest, i svidja mi se sto vise nije dzentlmen na stazi, koji ce ostavit prostor i gdje ne treba, vec povuce i on crtu nekad. Ako ovako nastavi ne vidim zasto bi naslov bio nezasluzen, mada mislim ako se Lewis uozbilji i podje grist, kao recimo 2014, onda je najebo posteno, jer znamo kakav je Lewis kad se naljuti :)
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
@zelot, potpis na ovaj zadnji post :thumbs: Ne znam je li to zbilja tako ili mi se samo čini, ali u zadnje vrijeme mi zbilja izgleda kao da ima sve više i više teorija zavjere. Npr. ne prođe niti jedan najsitniji kvar na nekom Mercedesovom bolidu makar i na treningu kojeg netko ne prokomentira kao urotu protiv tog vozača koji ima kvar. Ista stvar i sa Singapurom, ljudima ne paše kad dominiraju, ali kad im ne ide sve po planu, onda ispada da namještaju utrku u režiji s FIA-om kako bi umjetno učinili F1 zanimljivijom. Doslovno svuda netko iskopa neku zavjeru. Ali malo sam u OT-u.

Sezona je zbilja (iznenađujuće) neizvjesna i imamo pravu borbu Mercedesovih vozača. Dosad mi je Nico uvijek izgledao premlak za naslov i nedovoljno dobar za pobjedu nad Hamiltonom, pogotovo nakon prošle sezone, ali ove sezone mora se priznati da se vidi da je Nico napredovao i dodatno sazrio kao vozač. Nakon Lewisovog niza u srpnju izgledalo je da će sve biti po starom, ali Rosberg je uzvratio i to mi se jako sviđa jer bi tako sezona mogla do samog kraja ostati neizvjesna :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
https://twitter.com/WhenF1Was/status/782518464229548032 https://twitter.com/f1writers/status/782523236642918400 https://twitter.com/TheZestyOranges/status/782523039720222720
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg

zelot
Formula 1
Formula 1
Gledam press pa sastrane video ham vs ros.. Klinknem i tokom videa ukazanje!!! :)

Kako lose igram sah ali ipak ga obozavam igrat... naucio sam da je ljepota svake pobjde u sitnim finim potezima.. Mirnim.. Sah ili sah mat su samo najglasniji ali neki skakac unazad ili mali pomak pijuma se kasnije, nakom detaljnih analiza pokaze kao kljuc pobjede..

I tako nadjem nicine poteze.. Gledajuci prethodne sezone u mercu.. Ham je bio taj koji se gurao i bio agresivan.. Skroz..

Ove godine nico radi sah u spanjolskoj. Zatvara prebrzog hamiltona do kraja. Jedina namjera izgurat ga van pa sta bude s tim da je on ispred! Ispadaju oba.. Tu je pokazao zube. Dobro prosao kod sudaca.

Poanta je u kolicini namjere. Znaci ok ides van i boli me kurac. Dosta je bilo dvije sezone da se guras i sad ides van. Idemo vjerojatno obojica al ocito drugacije ne ide...

Za hama je to vherojatno bilo: ok ono koji k... Lik nije normalan. Bio sam prebrz i lik je kocio u travu.. Putanja nice kojom je usao u zavoj govori sve. Mislim da na toj stazi ni biciki ni roleri ni pjesaci ne ukaze tako.. A da ne pricam da je bio na krivim postavkma nakoliko puta u par zavoja..Znaci namjerno sto posto..

I kako je to bio sah, sljedeci potez je bio u austriji. Ovaj put sah seh i ode kraljica i sad jos samo treba u nedjelju dat mat. Sa cistom kraljicom viska i boljom pozicijskom igrom gdje je protivnikov kralj nezasticen.. Mislim na to da da ham ne zaostaje 6 bodova i nema stvari u svojim rukama...

To je bio potez austrija.. Isto kao i spanjolska.. Naravnom. Obilo mu se o glavu u vidu krila i izvukao je deblji kraj.. Na tablici bodova.. Ali u glavama to je bilo jos jednom namjerno guranje van i neces mi se progurat pa sta bude.. usao je u zavoj ravno dokle god niji vidio ili cak udario hama pa tek onda okrenuo volan u desno..

Ugl ta dva poteza su bila sve ili nista jer to je i ham njemu vec dvihe godine radio u uzeo ova naslova.. Nekako ko se ipak cini da hamove agresivnosti (bahrain, austin i jos par seugih situacija) nisu zavrsavale paralenom jurnjavom 200 na sat u sljunak ili opcenito kvar na nekom bolidu.. Osim ad je ros probusio gumu u belgiji hamu... Ocito je ham kad je kao nico ove godine ipak profinjenij i namjeru izvrsi eventualno malim dodirom dok je ros ove sezone ipak digao ljestvicu i ta dva puta isao na samo jedno.. Sudar pa sta bude. I to, u prvom redu spanjolska (sah) pa austrija jos jace i sad se partija cini kao dobivena ali ipak nije gotova....

To je ono na cemu je nico izgradio ovo sto sad ima. Ostaje za vidjet dal je to dovoljno ili postoji neki pijun koji ce promocijom dati mat nici tako sto ce postat kraljica ili kon..j ovo s konjem je za one koji igraju sah :)

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
@zelot :klanjam: :thumbs:
fantasticna analiza i jos bolje usporedba! potpisujem!
#KeepFightingMichael

HeatBlast44
Baniran
Baniran
slikaslika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Kakogod, to što je i Nico Rosberg osvojio titulu je dobra stvar za F1. Njih 2 su vjerovatno jedini koji su u nižim kategorijama rasturali ostale, a onda došli i u F1, zadesili se u istoj ekipi i živjeli svoj dječački san : u Dominantnom bolidu se borili za titulu točak uz točak. Ne vjerujem da ima više takvih slučajeva u F1 i po tome su ova, sada već DVA šampiona, specijalna i unikatna u F1 historiji.
Posle trke su oba pokazala veliki Respect jedan prema drugome, što Lewis u parc ferme i na podijumu, to Nico u izjavama na podiju, a pogotovo na press-konferenciji posle trke.
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
slika
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
http://www.telegraph.co.uk/content/dam/ ... 2jJnT8.jpg[/img]
[ link do slike ]
slika
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Dobro, nije ukucana razlika nakon Abu Dhabija, ali zanimljiva slika [ link do slike ]
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡